Форум за Духовни Търсачи
Дзенкс!

Случайна рубрика за астрология

Неактивен Mортиша

 • Зарибен
 • *
  • Публикации: 416
 • Дзен
х
„Най-добрият начин да се спасиш от чуждите дракони, е да си имаш свой собствен Дракон”


Неактивен Mортиша

 • Зарибен
 • *
  • Публикации: 416
 • ДзенПСИХИЧЕСКИ, ИНТУИТИВНИ, МИСТИЧНИ, ПРОРОЧЕСКИ ПОКАЗАТЕЛИ В НАТАЛНАТА ГРАФИКА!
6. Луна секстил Нептун: Тези хора имат възможноста да използват тяхната чувствителност към вибрациите в света около тях. Поради тази хармония, те са уязвими от негативните мисли, генерирани около тях и трябва да се научат да превръщат тази негативност в енергия от любов, чрез силата на ума си.

36. Юпитер съвпад Уран: Интуицията и преценката работят ръка за ръка, ако този аспект не е ранен от Марс и Меркурий: трябва да се доверят на  интуитивните си сили и действа върху тях, ако не са ранени от Нептун.

42. Сатурн секстил Нептун: Склоност във възможността за духовна сила и философско разбиране, но тя трябва да се използва за да се задейства; аспекта често се среща в наталните графики на тези, които могат да поставят началото за житейският път.

53. Нептун секстил Плутон: Имате възможност за използването и психическите способности в полза на човечеството, могат да се развият ясновидство и пророчески способности. Имате предсказващи сънища.. Силни психически лечебни сили; искане за справедливост към всички хора. Отвращавате се от насилието или всичко, което може да влоши или потиска друг човек или животно.

97. Меркурий
- XII дом:    проницателен, интуитивен и изкусен ум; усвояване на знания интуитивно, ако е добре аспектиран, особено от секстил или тригон с Нептун, Уран или Плутон, ценни идеи и знания, може да се постигне чрез интуитивен или психически способности.


106. Юпитер
-  Стрелец: пророчески и вдъхновяващи;

117. Уран
- Стрелец: интуитивен, пророчески, оптимистични;


125. Нептун
- Стрелец (1970-1985): пророчески, имат способността да се развива ясновидство. Дава психическа чувствителност, която ще даде възможност да пробие воалите на материята и знаят истината. Интуитивени по природа ще бъдат силно развити;
- XII дом: Стрес на подсъзнанието, поради изключителна чувствителност, отразяващи и интуитивени; имат психически способности, които работят несъзнателно и човек може или не може да бъде наясно с това;

131. Нептун ретрограден: Налице е интуитивно осъзнаване на подсъзнанието, но трудности при настройване към него съзнателно;


157. ** Южен възел в XII дом: дава безсъзнателни психически способности. Това е прехвърлено от минал живот, и често е кармично. Други показатели трябва да бъдат в графиката, за да развиват психическите подаръци в този живот, * с изключение на квадрати или опозиция на Нептун и Уран.

„Най-добрият начин да се спасиш от чуждите дракони, е да си имаш свой собствен Дракон”


Неактивен Mортиша

 • Зарибен
 • *
  • Публикации: 416
 • Дзен
5-те най-важни неща, които трябва да знаете за близнаците:

1. Близнаците не са лоши хора, дори обикновено те са добронамерени пък и не могат да ви навредят прекалено, защото не са много последователни.
2. Близнаците имат нужда да общуват – ограничите ли това им право, то буквално ги убивате
3. Близнаците казват това, което им се струва красиво да бъде казано, те обичат хубавият изказ, независимо дали казват истината или си измислят.
4. Близнаците искат да доминират толкова много, колкото и да са доминирани.
5. Близнаците винаги остават в душата си деца, а когато човек носи детското в себе си, то той не може да е лош. 

Близнаците живеят в настоящето. Може би това е знакът, който най-много цени настоящия момент. Ако един близнак не вижда краткосрочната цел, то той много лесно губи интерес. Не можеш да впечатлиш такъв човек, ако му обещаеш резултат след една година, всичко трябва да се случва тук и сега. Парите се харчат и печелят тук и сега, живее се сега и то така сякаш няма утре.
Близнаците са знака на двете противоположни начала. Хубавото при този знак е, че никога не го познавате напълно, защото винаги може да ви изненада с нещо. Като го опознаете обаче ще разберете пак с изумлелние, че и Близнаците си имат ограничен брои програми и в един момент вие сте опознали всиките им лице и те вече не са така непредсказуеми, както сте смятали.

Реално близнаците искат всичко и в това се крие най-големият им проблем. Близнаците страдат от неистовост – искам всичко тук и сега и то на момента, без да чакам и то в най-големи количества. За да постигнат тази цел могат да направят много глупости, за които обезателно съжаляват след години.

xyli-leonis
„Най-добрият начин да се спасиш от чуждите дракони, е да си имаш свой собствен Дракон”


Неактивен Mортиша

 • Зарибен
 • *
  • Публикации: 416
 • Дзен
От думите на Щайнер, които цитирах, излиза, че има само прехвърляне на имената. Той казва, че това което се отнася за Меркурий, всъщност важи за Венера и обратно.
В GA-110 д-р Щайнер също така говори и за двете коренно различни подредби на планетите в Слънчевата система: Птолемеевата(земноцентричната) и Коперниковата(слънцецентричната). Там той обяснява й че и двете подредби са коректни в зависимост от перспективата на разглеждането. Коперниковата е коректна от земна(материалистичната) перспектива, докато Птолемеевата подредба е коректна при взирането ни в заобикалящото ни пространство с духовните ни сетива. Тогава ние ще видим, че цялата Слънчева система е обърната към Земята и населяващите я хора(десетата йерархия, сфера). Всъщност планетите са едни материални маркери на сферите, които обитават различните духовни йерархии. Тоест орбитата на Луната около Земята представлява една плоскостна проекция на обемната сфера, с център Земята. В тази лунна сфера се проявяват ангелите. Те не могат да преминат отвъд границите на Луната.
По същия начин следващата планета, по отдалеченост от Земята е Меркурий(позната ни сега като Венера), очертаваща сферата на архангелите.
След това е Венера(днешният Меркурий) очетала сферата на Архаите.
Слънцето е сферата на Властите, Марс е сферата на Силите, Юпитер- сфера на Господствата и накрая Сатурн очертава последната седма сфера на Престолите. Уран и Нептун(също и Плутон, която е открита след смъртта на Щайнер) се считат за външни за Слънчевата система планети. Херувимите и Серафимите са разделени в 12 области около Слънчевата система, формирайки Зодиака.
„Най-добрият начин да се спасиш от чуждите дракони, е да си имаш свой собствен Дракон”


Неактивен Mортиша

 • Зарибен
 • *
  • Публикации: 416
 • Дзен
xyli.leonis

10-30 Октомври

 Тази седмица се свързва с новото начало. То се бележи от новолунието в знака на Везните. То идва точно след като Меркурий се обърна в знака на везните и вече стана директен. Именно периодът на ретроградния Меркурий беше много изпитателен по отношение на взаимоотношенията. Новолунието ще сложи край на старата енергия и ще активира новата. 

Овен – тази седмица няма да е толкова важно вие какво мислите и дали сте прави. Много по-важно е дали можете да уважавате мнението на човека до вас и по този начин да му покажете, че той е важен в живота ви. Точно по този начин ще бъдете оценявани.

Телец – тази седмица може да усетите, че нямате никакъв контрол над събитията в живота ви. Това може много да ви притесни и да ви уплаши. Понякога обаче е добре да се доверите на живота и да не правите планове.  Енергията на тази седмица ще ви бъде много полезна в това насока.

Близнаци – много недоизказани неща има при вас. Те пречат на протичането на правилната комуникация и създават голямо напрежение във взаимоотношенията ви. Сега ще имате възможност да споделите това, което не ви допада, но го направете с цялото уважени, което заслужава отсрещната страна.

Рак – тази седмица ще разберете на кого можете да разчитате и на кого не можете. Това ще е като един студен душ за вас, който може да не сте очаквали, но определено ще е и много важна информация, която ще ви помогне да направите едни добри и стабилни планове за бъдещето, без излишни илюзии.

Лъв – седмицата е чудесна да се погрижите за имиджа си. Важно е да можете да се представите по най-добрия начин, защото впечатлението, което оставяте сега, ще окаже много голям влияние по отношение на бъдещите ви планове. Бъдете красиви, мили и предразполагащи.

Дева – много стабилна седмица за вас по отношение на плановете и идеите ви. Енергията, която беше блокирана от Меркурий, сега няма да ви пречи и никой няма да може да застане на пътя ви по отношение реализацията на това, което сте намислили. Една много позитивна и активна седмица ви предстои.

Везни – чудесна седмица за нови начинания, особено ако са свързани с партньорството. Ще намирате лесно съдружници и хора, които мисля по вашия начин и това ще ви кара да се чувствате много добре.

Скорпион – прекрасна седмица за бизнес, за позитивни промени, за получаване на пари. енергията е с вас и това ви кара да се чувствате много силни. Тази седмица може да е особено важна за вас в социален план и да ви даде добри социални успехи.

Стрелец – енергията ви сега ще бъде насочена към приятелите ви. Те ще имат нужда от вас и вие ще имате нужда от тях. Тази седмица ще изисква от вас да се раздавате за другите и да им помагате, а всяка една проява на егоизъм ще се обръща срещу вас.

Козирог – точно сега вие ще можете да управлявате живота по този начин, който най-много ви харесва. Ще се чувствате добре, ще сте мотивирани и ще гледате на нещата по един много практичен начин. Чудесна седмица за поемане на нови отговорности и успешно приключване на старите.

Водолей -  много приятна и социална ще е тази седмица за вас. Тази седмица ще бъдете особено симпатични и очарователни и ще разберете колко са важни хората в живота ви и как, когато си сътрудничите, то нещата се получават много по-лесно и успешно, ако сами се заемете с тях.

Риби – объркването на информацията приключи за другите, но не и за вас. Тази седмица трябва да сте много внимателни по отношение на измами и заблуди. Бъдете особено бдителни, ако ви се налага да подписвате важни документи или да теглите кредити. Всичко трябва да се проверява по няколко пъти.
„Най-добрият начин да се спасиш от чуждите дракони, е да си имаш свой собствен Дракон”


Неактивен Mортиша

 • Зарибен
 • *
  • Публикации: 416
 • Дзен
Трансформация
Нито един астролог – а също нито един психоаналитик
– не може да интерпретира живота и съдбата на ниво
по-високо от това, на което самия той функционира.
 Дейн Ръдиар
„Най-добрият начин да се спасиш от чуждите дракони, е да си имаш свой собствен Дракон”


Неактивен Mортиша

 • Зарибен
 • *
  • Публикации: 416
 • Дзен
„Най-добрият начин да се спасиш от чуждите дракони, е да си имаш свой собствен Дракон”


Неактивен Mортиша

 • Зарибен
 • *
  • Публикации: 416
 • Дзен
На 30 април тази година на 90 годишна възраст почина Venetia Phair, жената, която като 11 годишно момиче е дала предложение за име на новооткритата тогава планета. Кръщават я Плутон в името на римския бог на подземното царство.


Плутон е открит от астронома Клайд Томбо в обсерваторията Ловел, Аризона, САЩ на 18 февруари 1930 г., когато сравнявал две фотографски плаки направени съответно на 23 и 29 януари. Планетата впоследствие е намерена на фотографии, най-старите от които са били заснети на 19 март 1915 г. Томбо открива Плутон докато търси неизвестната планета X, причиняваща отклонения в орбитата на Нептун.
 
Като малка Венеция изключително силно се увличала по митологията и по време на една закуска през 1930 г. предлага на дядо си току-що откритата планета да носи името Плутон.[quote_center]”Дядо ми, както обикновено, беше отворил вестник Times и четеше за новооткритата наскоро планета. Чудеше се как ли може да я именуват” – това разказва Венеция в документалния филм за нея “Naming Pluto”, излязъл преди година.[/quote_center]


Отговорът й бил: “А защо да не го нарекат Плутон?” И всичко тръгва оттук.


Дядо й е бил вече пенсиониран библиотекар от Оксфорд, но предава това предложение на неговия приятел професора по астрономия Herbert Hall Turner, който същия ден имал среща с други астрономи в Кралското Астрономическо Дружество, където да обсъждат възможните имена за тази планета. Търнър предава на свой ред предложението на самия откривател на планетата Клайд Томбо. Всички го приемат единодушно и на 1 май 1930 г. публично е обявено името на новата планета – Плутон.
 
Венеция била запленена от астрономията и често използвала с приятели газените лампи вкъщи, за да наподобят слънчевата система. Интересувала се е и от митология и съвсем не е случайно, че предлага това име:

[quote_center]”Практически не бяха останали почти никакви имена от класическата митология” – споделя тя в един материал по BBC[/quote_center]

През 1987 година на нейно име е наименуван и един астероид – 6235 Burney. Това е моминското име на Венеция ( Venetia Burney ). По-късно тя завършва математика в Кеймбридж, следва икономика и математика и се занимава с тях до пенсионирането си през 1980 г.

През 2006 година Международният Астрономически Съюз “понижава” Плутон от статута му на планета в планета-джудже. Това се случва на базата на наблюдения и откритието, че Плутон е по-скоро голям скален къс дошъл отвън на Слънчевата система ( от т.нар. Куйперов пояс ), а не се е образувала подобно на останалите планети в нея.

http://www.astrohoroscopes.info
„Най-добрият начин да се спасиш от чуждите дракони, е да си имаш свой собствен Дракон”


Неактивен Mортиша

 • Зарибен
 • *
  • Публикации: 416
 • Дзен
Една мъдрост казва, че ако Бог даде на човек възможност да промени живота си и да махне от него всички трудни моменти и да го изживее наново без тях, но в същото време му разкрие дълбокия смисъл на тези трудности, то никой човек не би променил нищо в живота си и би го изживял по същия начин.
„Най-добрият начин да се спасиш от чуждите дракони, е да си имаш свой собствен Дракон”