Форум за Духовни Търсачи
Дзенкс!

Моето ходене на Църква Пробуждане (анализ)

Неактивен Власти

 • Пописали
 • *
  • Публикации: 51
Здравейте приятели! Преди няколко дни ходих на Църква!! Тези от вас които ме познават добре, знаят че почитането на Бог чрез преводачи, догми и религии не ми е в стила. Извинявам се за иронично-саркастичният ми начин на изразяване, но нямам как да избягам от себе си.

Пиша тази кратка статия да ви запозная от моят сблъсък с протестантската църква "Пробуждане" (awakening.bg), както и основите на манипулацията. Искам да подчертая, че отидох с най-добри намерения, без всякакво критично или негативно мислене!
Отидох поради една причина - имам дълбоко вярващ приятел, който от 4 години ме убеждава, че съм много зле да не ходя на църква, да отричам, че Иисус е единсвения начин да се стигне до Бог и/или да не казвам Амин след закуска.. този път се видяхме и ми каза, че ще има мега Пророк от чужбината, който ще пророкува на всеки поотделно. Понеже имам свой професионални дилеми в този момент от живота си, реших да отида, току виж ми казал: "Не прави това, а направи това и Бог ще те обича и ще ти прати кинти"... И така.. отидох за пари!

Ще започна малко по-отдалеч развиването на темата - от нашето детство. Най-общо казано когато сме малки, за да се идентифицираме като личности си избираме Идоли и наблюдаваме тези "звезди" т.е. хора които ни се насаждат като успели от медийте и/или хора с които се идентифицираме поради това, че ни харесват с нещо - с мускули, отношение, пъргавост, възхищението което предизвикват в другите хора и др. С други думи: Поставяме се в по нисшестояща позиция, поради чувството на слабост което изпитваме защото нямаме достатъчно знания, опит и сила, все пак сме деца..
Идентифицирането със Звезди е напълно нормално явление, разумно е човек след достигането на някаква зрялост да спре да се опитва да отразява звездната светлина, но не винаги се получава - лош пример са хора на по 50 години, които все още вярват във играта където се рита кожена топка, посещават мачове за да отразят малко светлина (уж), пишат с маркери по входовете "Само Барса", карат се с други хора, които са от "противника" и т.н. По този начин остават вечно млади или поне така си мислят.

Както знаем от Херметичната наука - "каквото е долу, такова е и горе" или с други думи казано: Действията и принципите на привидно различни неща са всъщност абсолютно еднакви. В случаят пример за еднаквост са пчелите, които слушат и изпълняват командите само на своята Царица (Звезда), децата които слушат своите родители или други авторитети, религиозните групи, които слушат своят Гуру и много други. Идеята е да има един Център (царица, гуру, звезда) и около него да се появяват Йерархии - колкото по-близо сме до Центъра, толкова по висока е самооценката ни и чувството ни за превъзходство над единиците, които са по далеч от Центъра. Това е основна заблуда в Корпорации, църкви, секти и прочее.

Най-общо казано хората които търсят Бог и/или помоща му се разделят на следните групи:
- Хора, които имат финансови или здравословни проблеми. 
- Хора които имат проблеми с други хора - болни роднини, невърнати заеми и пр.
- Хора които търсят секс и/или Любов. Чувстват се Самотни.
- Хора които искат да превъзмогнат някаква травма и/или драма от миналото си.
- Хора с липса на самочувствие, които искат да прихванат някоя дарбичка за да впечатляват тези които са по-далеч от "Центъра".
- Хора които ги е страх от Смъртта и не осъзнават, че тя е нещо хубаво, част от Живота и не е нещо негативно(с изключение на самоубийството).
- Хора които реално търсят Бог без да търсят някаква изгода от това. Истинските Търсачи. Не случайно ги пиша на последно място, просто са най-малък процент.

С разсъжденията до тук. Сега да ви разкажа:
Отидохме с моят приятел на Църквата и още от входа са разположени хора с табелки "Днес е ден за служба", които учтиво ни поздравяваха със "Добре дошли" и "Здравейте".
Манипулацията започва от тук - чувство за приемственост и еднаквост се насажда на индивида още с влизането - няма значение как изглеждаш или какво чувстваш, казва ти се "Добър ден" т.е. ти си един от Цялото на Готините и близките до Бог.
Направи ми впечатление, че за разлика от мойте представи за Църква - леко тъмно помещение със свещи и забрадени възрастни хора всъщност тук имаше много млади хора, които са усмихнати и изглеждаха добре - облечени в скъпи дрехи, носещи скъпи часовници, с подържани вежди, интимни прически и прочее. Т.е. лъскава опаковка. Опаковката на която един човек с проблеми би искал да прилича.
Помещението е една голяма и добре осветена/проветрена зала в която има сцена, пред нея няколко редици със столове, както и втори етаж Балкон, където има още редици със столове. Общо седящите места са може би към 500. 

Заехме местата си на които имаше поставен плик за Дарения (така пише на плика, както и изброени каузи за какво даряваш - за самотни майки и т.н. благородни каузи). След малко започна въведението в целият Процес, а как започват едни процеси на масова хипноза и манипулация? - разбира се с ритуал за уеднаквяване, примирение и отнемане на критичното мислене. По лесно се командва едно несъзнателно цяло отколкото различни и мислещи индивиди.
  В случаят Процеса започна с музика (традиция от древните племенни ритуали) - излезнаха няколко млади хора на Сцената и започнаха да забиват на барабани, китара и да пеят. Музиката беше силна и леко вдигаща адреналина (както си е редно за такъв Процес) и си струваше, аз лично се изкефих.
Разбира се само музика не е достатъчна за да работи хипнозата в цялата си пълнота, за това хората "трябваше" да пляскат в ритъм. Интересно е, че клакьорите показваха и начин на "танцуване" с разтворени напред длани - а това всички, които са се парили от духовното, знаят че е процес на отдаване на личната енергия който най-добре да избягваме да правим сред много непознати за нас хора. (Снимка)

Та послушахме музика, попляскахме. Направи ми впечатление, че към краят на последната песен едно момиче от "публиката" излезе на сцената за да изпее и тя своят кумплет, но като излезе излъчваше огромна самоувереност и изживяваше Звездният си миг. А който харесва звездите, харесва и какво му казват..
След краят на изпълението на сцената излезе едно момиче което ни обясни, колко ни обича Исус и ако ние искаме да ни се кефи напълно, то да пуснеме някой кинт по пликовете и после да пуснем пликовете в една кофа, която се пуска по редиците. Междувременно ни прочете и 3 свидетелства (за чудесата на Бог), като след всяко свидетелство пляскахме (яката работа) - първото беше за жена, която слушала пророчество за друга жена, която имала косопад та съответно на тази слушателка също й се оправил косопада! (пляс-пляс)
Второто беше от някакви хора на които им подарили КЛИМАТИК (пляс-пляс) и третото не си го спомням понеже все още бях в шок от второто свидетелство и най-вече от реакцията на публиката(ама плеснах).
След като си платихме таксата за да ни обича Исус, съответно да каже на Бог някоя добра дума за нас и съответно Бог да дойде в сърцата ни(и да даде кинти, здраве или секс), започна звездната програма - излезе гвоздеят на вечерта, човекът-нечовек, претеника на Господ (Господаря), негово ВеЛичесТво Чужденецът-пророк.
Понеже нямам време, а и желание да разшивровам цялото му Слово (и манипулация) ще кажа накратко как протече Процесът, но преди това да добавя че в публиката имаше Клакьори (тия хора на които още от древни времена им се плаща за да пляскат и викат, за да накарат другата част от публиката и тя да пляска и вика, съответно накрая на представлениято "другата част от публиката" да си каже "Беше много яко, плясках и виках от кеф!" и да не си иска парите обратно).
"Гвоздеят" започна със това колко е добре да даваме кинти и как бог ще ни ги върне стократно, колкото повече даваме - толкова повече ще взимаме и т.н. и т.н. накратко казано "Дай на църквата, че ние сме готини хора и така правиш Добро и си по близо до Господаря (Мега-звездата)"
После ни проповядва колко много е помогнал в различни ситуации на хора, че дори и на цели държави. Направи ми впечатление, че беше много Егоцентрично настроен и изпитваше истинско удоволствие от това как хората му се Възхищават.. та по някое време започна да изпуска фрази от сорта "колко съм готин"..
Цялото това самохвалство няма как да бъде доказано освен на сляпа Вяра.. но все пак човека е "Звезда" така, че трябва да му вярваме пък и беше подкрепен от клакьорите.. абе "вярвам" му.. (Това в изкуството на Манипулацията се нарича "Създаване на Авторитет" т.е. когато публиката те взима за голям разбирач в някоя област, то тогава е склонна да ти вярва сляпо, тогава продаваш най-добре.)
Изправи няколко човека от публиката за които Бог му беше казал, че трябва да им пророкува пред всички и каза на всеки няколко неща, които могат да се отнасят за всеки един от публиката. Нещо като хороскопите. Искам да кажа, че според мен човекът наистина имаше някаква дарба да "чете" хората, но както някои от вас знаят - това, че човек има дарба или букет от дарби не е абсолютно никаква гаранция, че е стойностен и/или божи човек! Дори напротив, дарбите могат да идват и от други места, не само от Бог..
Направи ми впечатление, че Човекът-нечовек и неговият преводач са много умели в ораторското изкуство и правеха паузи, снишаваха или увеличаваха силата на гласа си на точните места... ако сте гледали презентации на търговци, които ви убеждават да купите техният продукт ще знаете за какво става въпрос.. Интересното в случая е, че слушащите не поставят тези думи и движения под съмнение, защото си мислят "Това 2 часово представление не може да е режисирано и репетирано! Все пак става въпрос за Бог(климатик, секс и чалга на корем)! Тук не може да има фалш!" - нещо като в Цирка, всеки който е гледал представление на клоуни, не би си помислил че вербалните смешки и тяхните смешни "грешки" при боравене с чертвеният си нос са били репетирани..
Още от началото се чудех кога ще дойде моментът на Затвърждаване на процеса за даване на кинти и жертване в името на църквата (Пробуждане) то този момент дойде! На сцената изкочи една нова Звезда от женски пол, която ни разказа със леко треперещ глас как преди 1 година била на събитие в НДК и как ги помолили всеки да даде своята лепта за Бог. Тя тогава нямала вече мангизи и много неприятно й станало (подсмърчане в гласа), но тогава се сетила (нотки на радост), че има един часовник. Та този часовник бил менте и не струвал много мангизи, бил й последното нещо което можела да даде, обаче и бил най-любимият (подсмърчане) ама за Бог(он и часовник ке куса) няма как, ако искаш да зимаш, трябва да даваш на църквата (Пробуждане, споменах ли?). Дало си бедното момиче най-любомият(!) часовник и познайте какво ?? (WTF?) Точно след една година й подарили Оригинала на менте часовникът който бил 100 пъти по скъп (нотки на радост с три удивителни)!!!

Нещата отиваха на завършване и понеже вече бяхме повярвали в Авторитета, дарбите и връзката: даване-на-Църквата-Исус-казва-на Бог - получаване на оригинални часовници, климатици и т.н., то ни раздадоха пак пликовете за дарения, мина кофата и този път събирахме пари за Чужденецът и неговата църква в чужбина (нова кола, обувки от крокодилска кожа).. Както той се изрази "Аз казах, че няма нужда, но вашият водач (Пророк Максим Асенов) настоя..  ;)". Събрахме кинтите.

Младежката банда излезе и заби вече в по успокояващ ритъм, хората затанцуваха и насочиха отворени длани към сцената..

Краят беше, че всички на които не ни е било пророкувано се събрахме на 2 дълги редици на сцената и Чужденецът мина и на всеки един направи пророчество. Пророчеството представлява нещо от сорта "Ти можеш да боравиш с дърво, толкова си добър, че можеш да направиш Бизнес (Бог) от това! Действай в тази посока" или "Ти имаш проблеми в семейството, не позволявай да те подтискат".

Общо взето събитието е почти едно към едно със събиране на мулти левел маркетин среща (тия срещи на които те облъчват да продаваш козметика на най-близките си хора), също така имаше голяма прилика на масови йога практики. Разбира се, пари трябват - за наем на залата, за заплати на проповедниците, за билет на чужденецът пророк до БГ, настаняване и т.н. ОБАЧЕ това на което присъствах беше събитие направено изцяло с насоченост към изкарване на пари от публиката (вярващите)!! Нещо като Духовен Телешоп.  Аз лично съм Отвратен от хора(вълци в овчи кожи), които печелят на гърба на отчаяни хора, но всеки сам си прави Избора.. в крайна сметка всичко (Всичко!) се плаща рано или късно.. 

И така завършва моят кратък анализ, който не е особенно грамотен, адекватно подреден и може би не ми се разбира на места точно какво съм искал да изразя, за което се моля за извинение. Най-вероятно пропускам много детайли и неща, но все пак не съм ходил там с мисия да дебна, гореспоменатото просто ми се наби в очите. Не ми е работа да проследявам взаимовръзките и кръговете на тази схема, смятам че тази Манипулация е развивана до перфектност с десетилетия(хилядолетия), корените на тази организация едва ли са в България, изпълнение на много високо ниво (на което от гледна точка на интересуващ се от темата за М. искрено се възхищавам). По голямата част от участващите са подведени хора, които си мислят, че чрез службата си и събирането на пари всъщност помагат на другите а и се приближават до Бог.. В крайна сметка, не е виновен тоя дето яде баницата.
Конретният ми анализ не се отнася за протестанството, Христянството като цяло или други църкви, а конкретно за горе споменатата.
Исках да кажа още много за тънкостите на манипулацията и дам различни примери не само от това събитие.. реших, че ще стане твърде тежко и дълго за четене, а все пак трябва да отделим време за Бог, секс..

и кинти!
« Последна редакция: Февруари 10, 2018, 13:33:53 от Власти »


Неактивен Власти

 • Пописали
 • *
  • Публикации: 51
Искам да добавя, че след доста размисли всъщност намирам църквата, храмът или каквато и да е дейност, която дава подкрепа на хората за полезна в някаква степен. Има хора които няма от къде другаде да намерят подкрепа/надежда и понеже грешно търсят навън (все пак си е някакъв етап), то мисля че такива дейности са в някаква степен положителни.
За съжаление тарикати се опитват да печелят от такива хора и да объркват духа им, но ако е било писано то човек успява да се измъкне от това промиване на мозъка и сам да реализира връзката си с Бог.
Малко ми е мъчно, че е такова положението, но от Божествена гледна точка предполагам всичко си е наред, така че няма да тъжа или да се притеснявам прекалено дълго, само още 1-2 минути.
Неактивен Власти

 • Пописали
 • *
  • Публикации: 51
И последно по темата, че вече ми отне повече от предвиденото време, а все пак трябват "кинти, секс и бизнес" т.е. Бог !

Ето едно хубаво интервю което всъщност обяснява нещата: https://frognews.bg/inteviu/pulieva-tsarkvata-novo-pokolenie-otkrovena-sekta.html

АминНеактивен Johny Liv

 • Потребител неЧовек
 • *
  • Публикации: 1086
Амин, чичи! :))
Прав си - за едни хора това Е етап.
Здрави да сте в къщи и весели празници братле!