Форум за Духовни Търсачи
Дзенкс!

Пламък Близнак/Сродна Душа

Неактивен ELIXIR

 • Новичък
 • *
  • Публикации: 1
 • Princess of Flowers
Здравейте!
Чудесно е че сте публикували толкова информация за сродните души! Имам много въпроси, например "Възможно ли е ние да открием сродната си душа, а тя да не подозира за нас?", но тук ли да ги напиша или има отделна тема за обсъждане?
Fly or die


Неактивен Странник

 • Потребител неЧовек
 • *
  • Публикации: 585
 • Ако не ние -кой?Ако не сега -кога?
Добре дошла ELIXIR в скромния ни форум!

Предлагам да помислиш над някои очевидни факти.

1.Няма живо същество което да има собствен принос или вложени усилия за това че е дарено с Живот и Душа.
2.От горното следва че Душите не ни принадлежат,а ние принадлежим на тях.Като косвено следствие може да се добави че дори и телата ни такива каквито са дори не ни принедлежат предвид че нямаме никакъв принос към създаването им.Следователно всичко това е Дар от Създателя.Но за жалост ние приемаме априори всичко това за даденост както и приемаме за да даденост например гравитацията чиято дълбока същност все още човечеството не е проумяла.От там и заблудата че телата са наши,земята е наша,Вселената е наша,животните са наши,растенията са наши и т.н.
3.Душите (независимо дали са човешки,животински,растителни или не) са неделима част от Бога.
4.Душите са сродни една на друга в своята същност независимо дали говорим за човешки такива като следствие от твърдение 3.
5.Човешкото( и не само) съзнание за да го има въобще трябва да има тяло,разум и Душа.Всичко това е пряко следствие от проявата на Душата ни в тела в тази реалност.Ако Душата реши да си тръгне преждевременно следва смърт.Ако си загубим разума следва лудост под различни форми.

В светлината на горните твърдения и бих казал очевидни аксиоми излиза че по скоро можем да говорим за сродни съзнания,а не за сродни Души.
За яснота ще дам прост и нарочно краен пример:
За определен индивид от някакъв пол (без значение) примерно чалгата,акохола,дрогата,креватните упражнения,яденето,хубавите парацалки и вещи в комплект с многото кинти е символ за щастие и пълноценен живот.Друг подобен индивид се среща с първия и хоп имаме сродни Души...Съвпадението е очевидно....но е само на нивото което засяга степента на развитие на съзнанията на двата индивида.
Ако разгледаме трети индивид който търси отговори за духовното съзразяване на съзнанието си и стремежа му към Светлината на Душите просто е немислимо такъв да почувства сродност със споменатите преди това два индивида.Несъвместимоста е очевидна.Третия като първите двама няма да стане никога,но първите двама могат да станат като третия при определени условия или след определени преживявания.Понякога живота на човек се обръща на 180 градуса...
С този краен (за да изпъкне основната идея)  и опростен пример онагледяващ реалния живот доказвам че има сродност на съзнанията,а не на Душите.
Необяснимата симпатия от пръв поглед към непознат дори човек онагледява по скоро че вашите две съзнания са на едно ниво и/или другия човек до вас ви превъзхожда. Заради което и вие или и двамата изпитвате взаимна необяснима за разума и човешкия опит симпатия.
Това са наистина сигнали на надчовешко ниво които не подлежат на контрола на съзнанието или разума...де факто са спуснати отгоре от по висша инстанция.
Изпитвал съм два пъти в живота си и необяснима силна антипатия  към непознат човек ...по късно разбрах за единия че се занимава с недотам добри дела чрез  черна магия и др...а с другия така и не се видяхме повече...за негово и мое добро.
Разбира се дотук споделях свои мисли,наблюдения и опит които не задължават с нищо никого.
Бих перефразирал твоя въпрос "Възможно ли е ние да открием сродно съзнание, а то да не подозира за нас?"
Възможно е,но такива люде бродещи по духовните пътеки не се срещат под път и над път...
Затова и се намират такива в нета,разменят там мисли,идеи,спорят,водят дискусии...

Ще добавя един нюанс към това...напоследък стана модно да си духовен някакъв там...но опре ли
да следваш духовните пътеки и в реалния живот на улицата буквално- повечето окапват с безброй оправдания
които си намират.

Задавай въпросите си и се надявам да получиш отговорите си.
А може и да се оформи интересна дискусия покрай твоите въпроси.
Ако не ние -кой?Ако не сега -кога?
Бъди промяната която искаш да видиш в този свят!


Неактивен Синеочка

 • Мечтател
 • Global Moderator
 • Потребител неЧовек
 • *
  • Публикации: 969
 • Find your way
Когато падна искам да е , защото съм скочила, а не защото някой ме е бутнал..