Форум за Духовни Търсачи
Дзенкс!

Очите

Неактивен DIY

 • Зарибен
 • *
  • Публикации: 412
Искам да ви питам, дали знаете някакви; рецепти или упражнения с които, да отмаряме/лекуваме очите.
Напоследък моите се измарят много лесно и това ми пречи доста..
Аз правя упражнения от Норбеков, както и мои измислени :ДНеактивен DIY

 • Зарибен
 • *
  • Публикации: 412
невроскуларни точки= слепоочието ?
+ имам едни очила дето не ми се носят..
+ диагнозата ми е "фалшиво късогледство"
+ тази заградената част ми "трепти", нещо като спазми или не знам.. "лекаря" каза, че това е от стрес и тн. и трябвало да си почивам.


Мортиша

 • Гост
започвам да си мисля,че очните лекари като нямат диагноза все така казват...
стресс...че кой няма стрес бе хора... :)

затова ли казвали  лафа :
"без да ми трепне окото ;D

Стрес: Всички сме в стрес от време на време, но организмът ни реагира на стреса по различни начини. Трептенето на окото може да бъде един от тези знаци, особено в случаи на често и продължително напрягане на окото, например при ежедневна и дълга работа пред компютър. Намалянето, до колкото е възможно, на стреса и напрягането би могло да помогне за потрепванията. Помислете и за закупуване на очила за компютър.
« Последна редакция: Ноември 10, 2012, 17:14:04 от Мортиша »


Мортиша

 • Гост
Лицето може да задържа огромно количество напрежение. Ето две техники, с чиято помощ бързо ще се освободите от излишното напрежение. (Време — по петнайсет секунди всяка.)

1.  Поставете възглавничките на пръстите си върху скулите. Притиснете силно и нагоре. Постепенно изтеглете пръстите си по хода на костта към ушите. Това предизвиква приток на кръв към лицето ви и отваря пространствата, които са били запушени.

           2.  Поставете ръката си на противоположното рамо. Притиснете и изтеглете пръстите си по рамото. Направете го по три пъти за всяка страна.


КОРОННО ИЗДЪРПВАНЕ

По естествен път енергията се натрупва на върха на главата и може да се получи застой, ако не излезе през коронната чакра — енергийната спирка в теменната част на главата. Коронното издърпване освобождава тази акумулирана енергия. Изчиства ума от излишните паяжини и успокоява нервната система. Често премахва главоболие или стомашна болка, причинена от стрес. Коронното издърпване:
• Освобождава менталното задръстване
• Освежава ума
• Отваря коронната чакра за по-висше общуване
Коронната чакра е вратата, която ни свързва с по-висшите космически енергии, с духовния амниотичен поток, заобикалящ и поддържащ всеки един от нас. През годините много хора са ми казвали, че коронното издърпване е дало възможност на цялостния им интелект да достигне до трансцедентни източници на информация. То чисти главата и съзнанието, като отваря място в черепа, за да може енергията да се движи свободно. Напомня ни да се присъединим към света на коронната чакра, който ръководи нашата духовност.
Все повече расте броят на хората, които са гладни да получат това вдъхновение и напътствие и да се почувстват напълно свързани с природата, Бог или както са си избрали да наричат огромната картина на съществуването. Докато извършвате коронното издърпване, дишайте дълбоко, навътре през носа и навън през устата. (Време — около петнайсет секунди.)1. Поставете палците си върху слепоочията, отстрани на главата. Свийте пръсти и поставете върховете им точно над центъра на веждите.
2. Бавно, с лек натиск, издърпайте пръсти встрани така, че да опъне¬те кожата над веждите.
3. Придвижете пръсти нагоре, към средата на челото и повторете обтягането.
4. Отпуснете пръсти на линията на косата и повторете обтягането.
5. Продължавайте по същия начин със свити пръсти, които се движат над всяко едно от следните местоположения:
а. Пръстите са на върха на главата ви, като малките пръсти се намират на линията на косата. Натиснете леко и издърпайте ръцете си встрани една от друга, като че ли разполовявате главата си на две части.
б. Придвижвате пръсти към центъра на главата, отново натискате леко и издърпвате ръцете една от друга.
в. Пръстите са на извивката върху тила на главата ви, отново същото издърпване. Повторете всяко спъване един или повече пъти.


Енергийна медицина
Дона Идън


Мортиша

 • Гост


Мортиша

 • Гост
Те разтягат и удължават очните ви мускули въз основа на острия ъгъл между таблото за проверка и очите ви.
За това упражнение е необходимо да разпечатите тибетското колело на формат А41. Дръжте Тибетското колело точно пред лицето си - на 3 см. от носа си. Върхът на носа трябва да сочи точно белия кръг в средата. Няма значение дали виждате ясно фигурата, тук се цели тренирането на мускулите.

2. Поемете си въздух и движете очите си нагоре, като „изкачвате“ с поглед левите стълбички, докато видите кръгчето на върха. Починете една-две секунди и издишвайки, започнете съвсем бавно да движите очи надолу по дясната страна. Отпуснете цялото тяло.

3. По същия начин повторете движенията с очи, първо по посока на часовниковата стрелка, а след това обратно на нея.

4. Правете упражнението три пъти дневно.


Мортиша

 • Гост
Бейтс е първият човек, който превърнал в система осъзнаването си за това що е то "здраво око" и какви навици има. На това стъпва цялата му система. Всички следващи изследователи в областта и комбинации от практики (включително тази на Норбеков) използват основата на Бейтс. Има различни институти по света, които работят по методиката на Бейтс със собствени "доработки". Има един институт в САЩ, който преподава и третира на базата на абсолютно чистия Бейтс.

В основата на успеха в очите според Бейтс е отпускането:
- от една страна физическо (не само на очите, а и на цялото тяло - например правилната стойка при ходене, седене, работа, за да има достатъчен достъп на кръв до мозъка и зрителните центрове, както и до самите очи),
- но от друга с абсолютна вжност - психическо, емоционално.

Системата на Бейтс за възстановяване на зрението работи близко до логиката на източния подход към тялото - холистично, като към единна цялост, в която всичко е свързано. Много пъти при увредено зрение отговорът за неговото подобряване се намира в психологическа причина - например нежеланието да бъде видяла тежка ситуаия (да кажем отношения в семейството между родители и деца), които с времето водят до увреждане на виждащия, на "зрящия" орган и така очите се "разболяват".

Особено при децата се смята, че често пъти оплакването от "невиждане" произтича от сблъсък с голяма и трудносмилаема промяна. Това много родители преживяват с първокласниците си, които изведнъж са накарани:

- да седнат за много часове на едно място (да ограничат естественото за детето движение),
- да се концентрират в една точка към дъската или тетрадката (да нарушат правилното поведение на очите да блуждаят от един обект на друг и да гледат в цялост),
- да продължават да правят отново и отново нещо, което в даден момент им е непонятно като заучаването (да се връщат към трудния начин вместо да потърсят по-лесен да постигнат същото, например с игра с буквите при четене).Неактивен DIY

 • Зарибен
 • *
  • Публикации: 412

Неактивен M37_Unseen

 • Новичък
 • *
  • Публикации: 10
 • Дзен
Най-важното е, че не бива да оставяш очите да изсъхват.Това се получва от дългото гледа в екрана.Можеш да си купиш изкуствени сълзи.


Неактивен rosi11

 • Новичък
 • *
  • Публикации: 12
 • Дзен
Аз бих те посъветвала да използваш изкуствени сълзи.