Форум за Духовни Търсачи
Дзенкс!

Скорпион

Гост · 21 · 19314

Мортиша

 • Гост
Може би една от най-силните комбинации в теорията на астрологията, която осъществява любопитната връзка между съвременната психология и традиционната астрология, е комбинацията Скорпион – холеричен психотип. Представителите ѝ са носители на интензивна чувственост и концентрирано духовно начало, което държи на своята дълбока самозавършеност и сила. Мотото Аз съм закон за самия себе си е неслучайно избрано за тях в търсене на честния път към идеала за вътрешна значимост.
Този психотип не е никак лесен за съвместно съжителство, поради което е и твърде вероятно бизнес-партньорите или политическите му съдружници и съмишленици да проявяват много по-голяма загриженост към него, отколкото собствените му роднини. Той притежава сложна индивидуалност с наситена вътрешна динамика. Затова е трудно разбираем както за хора с по-тиха и затворена емоционалност, така и за такива с по-експресивна и освободена чувствителност. В това няма нищо чудно, защото именно по-меките и фини нюанси на холеричното му чувствено начало са най-слабо развити. Проблемът му е, че има склонност да идентифицира силната нежност, на която е способен, със слабост, която за нищо на света не би позволил да се превърне в негово поведение. Това е причината често да проявява жестокост, а по-някога и стигаща до лукавство хитрост, което му налага да хвърля системни усилия в овладяване на собствената си личност.

Никой не може да каже, че Скорпионите са повърхностни. Те винаги вземат решение въз основа на дълбоките и скрити страни на съществуванието. Скорпионът има силна воля и стремеж към целта. Когато се захване за каквато и било работа или проект, той без умора преследва целта си.

Страстен и предан в сърдечните дела, Скорпионът е склонен към собственическо чувство. То поражда ревност, която е способна да убие щастливата връзка и хармоничния семеен живот. Ревността може да причини и една от най-големите му грешки – жаждата за отмъщение.
Скорпионите с лекота се отдават на сексуалното удоволствие и безспорно са най-сексуалната зодия в хороскопа. Обичат да експериментират в секса.
Секс богът на зодиака определено има какво да покаже и го прави. Нестандартните му сексуални умения са просто легендарни. Скорпионът излъчва сексапил от абсолютно всеки свой поглед, съблазнително примигване или мистериозно втренчване. Либидото на Скорпиона е повишено по природа. Обожава чувствените наслади, разнообразието и експериментите са водещи при този знак, като винаги се грижи за максималното удоволствие и на двамата партньори. Всеки, който е стигнал до спалнята му, трябва да се подготви да навакса на темпото му. Скорпионите си падат по супер издръжливи партньори, особено ако понякога допринасят за креватните приключения и с някоя палава еротична играчка.
Психосексуален тип – обсебващ.
Ерогенни зони са гениталиите.
Скрити сексуални фантазии – тип господар – роб.

Жената Скорпион може да ви изтощи, но никога няма да ви омръзне. Сексапилна и доминираща в леглото, тя иска още веднъж и още веднъж цяла нощ. Основният проблем при нея е, че е силно ревнива, при това често без да има основание.
Жената Скорпион е любопитна, търсеща, експериментираща. Много добре знае, че еротиката не се съдържа само във физическия израз на любовта. В обществото се държи като типичната лейди, но в спалнята надява дяволските рогца. Знае, че контролът на оргазма ѝ е супер важен, така че би опитала абсолютно всичко, за да му помогне да издържи по-дълго. Никога не приема не за отговор и когато някой я интересува, би го преследвала до дупка, не би се поколебала дори да прибегне до хитрости. Най-добрите ѝ секс съвпадения са Лъв, Близнаци, Скорпион и Риби.

Ако искате да разберете истината за един Скорпион, попитайте човека, с когото той споделя вечерите, леглото, дома си. Обикновено оценката на партньора му ще се различава от тази на приятели и околни. Реално Скорпионът пази по-приветливото си и отзивчиво лице за външния свят. В партньорството поведението му е много по-различно. Емоционален и лесно възбудим, гневлив и ревнив, принуждаващ и упорит, той е един интензивен източник на енергия, която се нуждае от проводник. Ако тази енергия не бъде умело контролирана, насочена и съответно адекватно приета, възникват проблеми между партньорите.
Леденото безразличие е един от най-силните скорпионски козове, чийто най-сполучлив отговор би бил мекота и търпение от страна на човека до него. Много е важно партньорът на Скорпиона да не е прекалено демонстративен или студен, а да проявява мъдро спокойствие и толерантност, докато бурите на изпепеляващата скорпионска чувствителност преминат. Този, който обича Скорпиона, е добре да осъзнае това, че, наранявайки света в лицето на най-близките си, представителят на този зодиакален знак още по-силно наранява сам себе си. Той спокойно може да бъде оприличен на кактус с бодлите навътре. Не получи ли подкрепа отвън, изразена в търпимост и разбиране (понякога наистина непосилни за човека до него), Скорпионът сам трудно би си простил. Така за кой ли път – типична Скорпионска закономерност – той попада в омагьосания кръг от редуващи се стресови ситуации във връзките си. В такива случаи тенденциите му да бъде потаен, злопаметен и отмъстителен (дори до степен на жестокост!) изплуват наяве и, ако Скорпионската му същност функционира на по-първично ниво, те водят до пълна разруха.
Магнетичен, възбуждащ и интуитивен, Скорпионът често хвърля цялата си енергия в преследване на плячката, която си е избрал. Окъпан в чара и притегателната сила на партньора, от който е привлечен, той е склонен да прояви крайно упорство, дори когато е очевидно, че обектът на неговите чувства е неподходящ. Причината е, че Скорпионът търси и се нуждае от предизвикателства и заради това инстинктивно се впуска във все по-сложни и в много случаи изпепеляващи контакти.


⇒Управляваща планета – Плутон
⇒Противоположен знак – Телец
⇒Елемент – Вода
⇒Качество – Постоянен
⇒Влияние върху – детеродните органи, простатата, пикочния мехур, правото черво.
⇒Болести – хемороиди, болести на детеродните органи, хепатит.
⇒Потребност в храната – калциев фосфат.
⇒Растения – пелин и босилек.
⇒Витамини – В, С, Е.
⇒Метал – желязо.
⇒Да включва в диетата си – постно месо, сливи, тиква, репички, аспержи.
⇒Да развива – способност да прощава и приспособимост към социалните условия.
⇒Да избягва – мнителност, тайнственост, ревност и излишества.
Скорпионът е жертва на астрологическа клевета, а това е, че всички Скорпиони са лукави, зли, предатели и завистници. Обяснението за това вероятно се дължи, че Скорпионът е осмия знак в зодиака и е свързан със секса, смъртта и свръхестествените сили. Тези неща предизвикват трепет и предчувствия в повечето хора. В този знак има и много положителни качества, които могат да се проявят при благоприятно разположение на планетите.
Не трябва да се отрича, че мощна движеща сила в живота на този знак се явява психосексуалната енергия, но тя може да се прояви на висше ниво в интелект и одухотвореност. Реакцията зависи от това, как се използва този потенциал.
Индийците, които отъждествяват сексуалната енергия с тайнствен психически поток на кундалини, събран в основата на гръбначния стълб, предупреждават, че ако тя не бъде контролирана ще хвърли човека в бездната, в низкия слой на съзнанието. Тогава чувствените апетити се усилват и очакванията, извратеността и тайните пороци взимат връх. Когато тези сили се отправят нагоре към съзнанието, Скорпионът придобива одухотвореност и е способен да преобразява света.
Поради разнообразието на природата си, това е единствения знак, който има три различни названия: Скорпион, Орел и Змия. Скорпионът, роден при неблагоприятно разположение на планетите, отговаря за низкото влияние на знака. Тогава той е скрит, ядовит, крие се в сенките. Но тези, които развиват своя ум, стават орли, излитат към висшите слоеве на духовността и човешките постижения. Болестите на възрастните Скорпиони често се явяват резултат от лошото приспособяване и нещастията в детството. Емоционалните травми при децата предизвикват нервни разстройства, стигащи до истерия.
Основно Скорпиона оказва влияние на инфекциозните болести, особено на тези, чиито възбудители проникват през носа, гърлото, половите органи и пикочно-половата система. По време на разгара на всяка една епидемия за Скорпиона е по-добре да се изолира, докато не изчезне опасността от заразяване. Слабите зони в неговото тяло, към които трябва да обръща особено внимание, са половите органи, дебелото черво, апендисита, уретера при мъжете. Някои астролози твърдят, че на ранното развитие на тялото, противоположния знак на Скорпиона Телец е отнел от него властта върху гърлото и гълтането. Затова, сексуалната активност винаги се отразява върху гърлото и гласа. По тази причина Скорпионът трябва да се предпазва от хронични възпаления на гърлото, особено при неблагоприятно разположение на знаците Телец, Скорпион, Лъв и Водолей. Освен това, Скорпионът е подложен на заболявания от хепатит, възпаления на пикочния мехур, краткотрайни припадъци от епилепсия, упадък на силите, поражения на половите органи, гонорея, сифилис, херния в слабините. Жените при неблагоприятно разположение на Луната могат да имат проблеми с менструалния цикъл.
Минералната сол на Скорпиона – калциев фосфат помага за възстановяване на епителната тъкан и помага да се запази естествената съпротива на организма към болести, предотвратявайки струпването на органични шлаки. Често пъти първия признак на дефицит на такава сол е хрема, респираторни инфекции. Недостигът ѝ може да предизвика възникването на гнойни огнища, плеврити, бъбречни разстройства и болести на черния дроб.
За да постъпва нужното количество от този елемент, трябва да се употребяват свежи плодове и зеленчуци. Основни източници са лук, аспержи, зеле, чесън, горчица, репички, вишни, синя слива.
Растенията, които Скорпиона може да използва за хранене и лечение са босилек, коприва и пелин. Трябва да допълва храната си с витамините С, Е и групата В и с препарати, съдържащи желязо.


Мортиша

 • Гост
Принципът на скорпиона в любовта е, че ще пожънеш това, което си посял. Той е истинско предизвикателство, ако обичате изпитанията, защото понякога началото на връзката може да е мъчително. Не се обезкуражавайте. Със скорпиона е нужно да имате търпение.
В началото винаги са несигурни – мълчаливи, подозрителни, изучаващи.Обича да преодолява трудностите, за скорпиона това е като наркотик.Радва го не толкова постигнатото, а борбата, която трябва да води, за да го постигне.Скорпиона нанася удара още преди другите да се сетят за самия удар.Той удря изневиделица, точно когато си забравил и когато нищо не подозираш.Ненаситни са за разруха и тя им носи истински душевен оргазъм.

Той е роден боец и най-голямото му качество е, че първото нещо, което намира в другия е ахилесовата му пета.Безмилостни врагове, грубо проницателни и изключително подозрителни.Скорпиона е адски критичен и дори на моменти болезнено откровен.Никога не го е страх да кажа каквото и да е право в очите на отсрещния.Когато си науми нещо трябва да го има на момента и няма отказване докато не го получи.Скорпиона е  магнетичен – само с поглед е в състояние да те доведе до лудост.Това е най-силното му оръжие, с което печели обожатели.В него бушуват невиждани страсти – в един миг може да ти се кара и да е побеснял до лудост, а в следващия да те дари с любов и нежност, която не си виждал.

Въпреки че на външен вид скорпиона е непробиваем, това е една от най-чувствителните зодии– когато чувстват, чувстват с всичко,което имат.Ревниви са до мозъка на костите си, готови са дори да убиват от ревност.Това е най-лошото им качество.Ревността ги убива, но убива и партньора им.Ако ще се влюбваш в скорпион, трябва от самото начало да знаеш, че не трябва да му даваш никакъв повод за ревност.
Скорпиона е наистина добър приятел, готов е да пожертва всичко в името на приятелството, но разбира се очаква същото от отсрещния, иначе трудно ще те нарече свой приятел.Винаги пази гърба на приятеля си.Но предадеш ли го, никога повече не можеш да го спечелиш.

В интимно отношение са много несигурни.Имат нужда ежеминутно да им се повтаря, че ги обичаш, че ги желаеш, че са единствени, незаменими…В същото време, ако сляпо им се подчиняваш губят интерес към теб.Но им е простено,нали?Те просто си падат по предизвикателствата.Сетивата им са наистина съвършено развити – от сетивата за красивото, до сетивата за измамата.Трудно е да излъжеш един скорпион, имат изключителен нюх и е истинска наслада да виждаш красивото през очите на скорпиона.От него става изключителен дизайнер, както и следовател.Има много силно развито шесто чувство и често подчинява живота си на него.

Много държат на думата си и носят невероятно чувство за отговорност.Много силни характери, дори на моменти прекалено.Имаш чувството, че нищо не може да ги срине,непоколебими са и арогантно силни.Но ако настъпи, срива е катастрофален и често ги погубва.

Скорпиона е най-доброто, което може да ти се случи, но и най-лошото.
Да…неустоими са, но пък хапят много, много лош


Мортиша

 • Гост
 Скорпионът е завършена личност. Той знае добре какво е и какво не е, чуждото мнение не може да промени убежденията му. Стрелите на обидите не могат да го поразят, комплиментите не могат да го разнежат. Скорпионът не обича да посочват както пороците, така и добродетелите му. Ако е благоразположен, ще приеме похвалите ви, но ако не е -може да потърси корист в мотивите ви.Скорпион с блуждаещ поглед и предразположен към бъбривост е някакво астрологическо изключение, рядък вид като птицата додо. Това са нетипични Скорпиони, родени през ноември, но подвластни на други планетарни влияния в хороскопа си. Сега вас ви интересуват типичните Скорпиони. Добре е да знаете, че малцина от тази зодия са невротици.
Плутоновите хора само външно изглеждат хладни. Те старателно поддържат видимата си улегналост и спокойствие, за да прикрият своята неспокойна духовна природа.

Струва си да завиждаме на подобно самообладание. Колкото и да е развълнуван Скорпионът, трудно ще определите чувствата върху неподвижното му лице. Той съзнателно и гордо поддържа каменната си физиономия. Принуждава чертите си да бъдат строги и те се подчиняват. (Дори чертите на лицето не биха могли да се противопоставят на един Скорпион). Трудно бихте срещнали представител на тази зодия, който да се издаде с неконтролируемо изчервяване, смръщване или засмиване.
 Изглежда безобиден и добродушен, но внимавайте, защото можете да си имате неприятности. Със Скорпионите трябва да се внимава. Не защото са зли, а защото не са мекушави наивници. Имайте предвид, че има Скорпиони, които знаят, че очите им ги издават, поради което дори вечер носят тъмни очила.

Споделете със Скорпиона, че притежава талант, който някога ще бъде признат, и той мимоходом ще ви отвърне: „Знам.\” Ако го попитате би ли ви направил някаква услуга, ще ви отговори: „Да, разбира се.\” Или: „Не, не мога.\”

Ако нямате здрави нерви, не търсете от Скорпиона съвет или мнение. Ще ви каже жестоката истина. Той не прави фалшиви комплименти, за да ви угоди или за да спечели приятелството ви. Ласкателството е под достойнството на Скорпиона. Затова ако чуете от него нещо приятно, имате основание да сте доволни.Скорпионът винаги брани самоотвержено всичко, което счита, че е негово, в това число и успеха, макар че амбициите му не излизат на повърхността. Когато е подчинен на някого, той търпеливо изчаква да дойде часът, в който ще се докаже, че е достоен за по-високия пост. Той върви към целта си бавно, но сигурно. Постига всичко, което е пожелал. А пожелае ли нещо, то вече не е мечта! Силата на Плутон, съединена с хладния, целенасочен и непреодолим стремеж превръща желанията му в реалност по един магически загадъчен начин.Скорпионът притежава вроден усет за живота и смъртта, а така също и способност да владее и двете, ако е решил. Древните тайни завладяват неговия блестящ ум. От способността му да прониква дълбоко в човешката природа се ражда бележитият детектив, великият композитор, световноизвестният писател, неповторимият драматичен актьор. Понякога Скорпионът предпочита да живее сам край морето, да се слива с неговата стихия, безмълвен и мощен. Друг път, надянал хладната маска на спокойствието, той се изправя пред публиката, но прикрива по един удивителен начин желанието си да победи.

Характерът на Скорпиона съчетава страстта и разума. Ръководят го интелектът и чувствата. Той е безспорно интелигентен, но това не е всичко. Той е висше създание, надарено с философска нагласа да проникне в тайните на битието.

Някои Скорпиони са способни да водят спартански живот в празна стая – те се отказват от всички удобства в името на дадена неясна естетическа идея например, но истинската природа на този зодиакален знак е насочена към сетивното в околния свят. Скорпионът по принцип обича разкоша. Обилна храна, опиати, алкохол и… любов. Над всичко обилна любов. Това са неговите слабости. Това е в кръвта му, както се казва. Една любовна история никога не може да го уплаши, да го озадачи или да го изненада. Та той се е стремял към нея, откакто е подкарал велосипед, момент – тротинетка. Нищо чудно да срещне-те\’някой Скорпион, който не ви прилича на коварен съблазнител, а ви изглежда направо като един невинен, мил и неопитен чаровник. Да не вземете да решите, че приказките за страстта на плутоновите мъже са силно преувеличени.
Избухливият нрав на този мъж може да ви остави следи за цял живот. Когато един Скорпион пусне в действие смъртоносната си опашка, той забива жилото си дълбоко. Неговата цел не е само да постигне победата, а непременно да я задържи. Когато му се налага да губи, дори и на дребно, нещо в душата му умира. И сега може да ви изглежда странно, но мъжът Скорпион обикновено проявява великодушие. Нито разочарованието, нито кое да е друго чувство не могат да променят каменното му лице. Той не показва наяве романтичните си стремежи, всичките му реакции са безупречни. Ако е намерил основания да отклони дадена връзка, той ще бъде ледено равнодушен, макар че душата му в момента може да изгаря. Мъжът Скорпион е способен да измъчва жестоко своята жертва, преди да я сграбчи за плитката и да я завлече в своята прекрасна джунгла. Скорпионите не се интересуват от чуждото мнение – те си имат непоклатими принципи и неизменно ги следват. Един Скорпион винаги държи на това да го уважават, но преди всичко държи на своите страстни идеи и цели, в името на които е готов да прати по дяволите клюкарите. Ако е взел някакво важно решение, нито приятели, роднини и съседи, нито врагове могат да го разколебаят. Това важи и за вас, между впрочем – вие също не бихте го разколебали. Това обаче не означава, че ви съветвам да бягате. Нима една личност, която толкова самостоятелно и уверено преследва целта си, която притежава волен дух и не обича да се води по чужди капризи, не може да бъде привлекателна? Нима честността, мъжеството и почтеността не заслужават възхищение?

Скорпионът има високи критерии и не завързва приятелство просто така. Неговите приятели трябва да отговарят на неговите изисквания. Той е наистина удивителна, нестандартна личност. Би могъл да седи в пияна компания и заедно с другите да подхвърля разгулни шеги от елизабетинската епоха, а след това да надмогне тая тъмна, неразгадана природа и да се превърне в изтънчен любовник като Робърт Браунинг. Какво друго може да иска жената от мъжкото същество? Аз поне не се сещам. Смирение и снизходителност? Неангажираност и предпазливост? Не сте справедлива. Нали от самото начало разбрахте, че тези качества му липсват.

По необясними причини понякога той може да бъде жесток и със садистично остроумие да ви описва пред приятелите си като свадлива дебелана. Такива са шегичките му. Колкото и да сте засегната, усмихнете се. Нали вече знаете, че Скорпионът се стреми да прикрива мотивите си и дори любовта е безсилна да спре този негов стремеж.

Линда ГУДМАН


Мортиша

 • Гост
Хората са еднакви като хора и различни като мисия и уроци, които трябва да научат - енергията на знака Скорпион като лек срещу еготоМоже би вече някои от вас за влеязали важни трансформации, които настъпват в живота ви, след като Сатурн премина в знака на Скорпиона. Други не са ги забелязали, а трети се правят, че ги няма. Сега ще си поговорим за третите.

В последно време много ме озадачи едно масово твърдение, което кара може би хората да се чувстват добре. Случва ми се да чувам твърдението :"Аз вярвам, че всичко си зависи от мен. Oт мен зависи как ще си живея живота, няма нищо предначертано и аз не вярвам в това." Чудесно! Хайда малко да развенчаем това мнение.

1. Човек вярва само в това, което познава и с което е бил запознат от средата,в която живее. Представете си колко много неща не знаете и не познавате. В зависимост от това къде живеете информацията може да е много ограничена, а хората, които са ви възпитавали да са ви дали някаква малка част от нея. Това, че не вярвате в нещо, не означава, че то не съществува и не ви оказва влияние. Сама по себе си липсата на вяра не е защита.

2. Трудно е на съвремения човек да надмогне егото си и да признае колко малко неща зависят реално от него, независимо че той постоянно смята, че в ситуация на избор. Изборът, които ви се предлага е нищо, той е в реда на ежедневието, в реда на бита и този избор се диктува много строго и точно от определни хора. Много малко хора имат право и реално се осмеляват да направят избор. Хората са еднакви като хора и различни като мисия и уроци, които трябва да научат.

Представете си, че всеки един човек на тази земя има право да си живее живота както иска и да прави каквото иска. Ако няма социални рамки, ако няма карма и път, който да се следва, то бихме живяли в един постоянен деградивен хаос, а това не е така. Немислимо би било всеки един човек на тази земя да си живее както иска и всичко да зависи от него, дори отнасящо се само до неговия живот. Човек следва стриктно своята програма и учи своите лични уроци, които са част от плана на тази земя.

3. Ако няма предначертаност и не се знае кой какво прави, то постоянно бихме си седяли на едно ниво, а на 100 места всеки ден някъде по земята някой ще е гений, защото е открил топлата вода. Всеки един човек има точно определена мисия, която изпълнява в този живот, има цели, които трябва да постигне и те са ценни за неговото духовно израстване. Някои хора се справят успешно с тези цели, други, прекарват целия си живот, който и в много от случайте не е много продължителен, да се борят срещу себе си и с мисията си.


Астрологията е точна наука, но е и езотерично познание. Тя борави със символи и архетипи,а планетите, знаците, аспектите, домовете - всичко това има много дълбоко и символно значение, което не може да се тълкува от астрономията и физиката.

Тази тема е първата, която ще бъде посветена на вътрешното познание, което се символизира от знака на Скорпиона, в който влезе Сатурн преди няколко дни.

Знакът на Скорпиона носи в себе си идеята за размиване на егото и нуждата да се научим да даваме на другите. Също така една от важните задачи ще бъде да осъзнаем себе си като част от цялото и че ако някъде се появи болка в системата, то всички ще сме засегнати. Именно трансформиращите енергии на знака Скорпион ще ни помогнат да преодолеем егоизма си.

« Последна редакция: Декември 20, 2012, 12:28:37 от Мортиша »


Мортиша

 • Гост
Сърцето ти е твоят компас в пътешествието ти на земята и то избира най-правилния път - пътя към щастието. Първата стъпка към щастието и към това да чуеш истинският глас на сърцето си е осъзнаването на реалността - може би не всеки мъж е роден да стане милионер или министър-председател и не всяка жена е родена със синя кръв. И в този случай, колкото и да го искаш и да се бориш за него със зъби и нокти - няма да го постигнеш. И точно тук идва разковничето към щастливия живот - в реакцията ти към този факт. Имаш 2 избора - да се бунтуваш, да отричаш истината и да "изхабиш" живота си, опитвайки се да живееш живота на някой друг... Или да събереш достатъчно информация за истинското си "аз", за истинските ти потребности и личностни качества и да "открехнеш" вратите на ТВОЯ живот.
« Последна редакция: Декември 20, 2012, 12:29:39 от Мортиша »


Мортиша

 • Гост
Първата крачка е смирението - приемането на информацията - за теб и твоето истинско АЗ.
Втората крачка е деконструкцията - освобождаването от старите, закостенели и непотребни вече модели на мислене и поведение - тук енергията на Скорпиона е много подходяща, благоприятстваща процеса - процес, който е труден, може би дори и дълъг и най-вече - изключително градивен.
Едва след това идва третата стъпка - любовта и вярата - в теб, в мисията ти, в истинското ти предназначение. Тогава нещата постепенно стават по-леки, лесни и някакси се случват от самосебе си... И най-вече - правят те истински щастлив - не както са ти казали вкъщи, в университета или на улицата, че трябва да е... А както е най-добре за теб.
Хубаво е, че в този невинаги лек път ние не сме сами и можем да намерим опора в различни начини за себепознание - Астрологията е един от тях.
Поради тежката си на моменти природа, Скорпионите се свързват с цвета черно, но пък този цвят се скързва и със сексапила, които пак е под упралвнието на Скорпионите.Най-силното качество на този знак е може би способността им да се възстановяват и възраждат, която пък им е дадена за да компенсира способността им да се самоунищожават.


Девизът на Скорпионите е :”Аз търся” и може би той най-добре характеризира знака. През целия си живот Скорпионите търсят скрития смисъл, съмняват се, долавят и разбират това, което другите не можем. Търсят любовта, търсят себе си. И толкова много откриват, но толкова малко споделят. Скорпионите носят много голямо знание в себе си, но поради интровертната си природа, много неща запазват само за себе си.Всяка една от тези професии носи някаква мистерия в себе си, която очаква да бъде разгадана. А с това Скорпионите се справят много добре.Кой разгадава Скорпионите обаче? Може би никой, но пък най-добре в партньорски план си пасват с Телците. Скорпионите се свързват и със секса и с привлекателността, затова може да се каже, че си пасват с всички на сексуално равнище, но истинското партньорство, освен в Телеца, могат да открият в Девите, Рибите и Козирозите. Любовта между Лъв и Скорпион е нещо много типично, много изпепеляващо, но много нетрайно, при все това завинаги остава спомен за нещо много силно.
Скорпионите са търпеливи по свой начин или може да се каже, че като един хищник изчакват преди да нападнат. Но това изчакване може да се тълкува от другите като търпение. Най- лесно скорпионите губят търпението си, когато имат отношения с Близнаците и с Овните. Аз лично съм бил свидетел на връзки между Скорпион и Овен, от които и двата партньора излизат силно емоционално, а  понякога и физически, съсипани.Скорпионите много добре боравят с парите и обикновено са богати хора.
Скорпионите много обичат стабилността, а освен това и взаимността. Близките на хората от знака на Скорпиона знаят колко е важно за един скорпион да споделя с хората, които обича това, което прави, да го правят заедно, да има идеята за „нас”.
« Последна редакция: Декември 20, 2012, 12:18:52 от Мортиша »


Мортиша

 • Гост
Ако сте чували някога, че скорпионите са отмъстителни, злопаметни, агресивни, груби, цинични и много жестоки – да, това е самата истина.

Това е и другото лице, които виждат хората, които живеят с представителите на този знак. В състояние на афект един скорпион  може да направи всичко и никой не може да предположи докъде може да стигне. В такива моменти самите скорпиони не могат изобщо да се контролират. Те просто се тресят от ужасно силна енергия, която ги задушава ( това е енергията на Плутон) и тя не може да бъде спряна по никакъв начин.
Скорпионът е знакът, който се свързва с думата твое. Сами по себе си тези хора не са егоисти, дори напротив – те могат да дават много, страшно много. Един скорпион може да ви даде толкова, ако ви обича, колкото нито един човек в живота ви не ви е давал, дори родителите. Да, това прави Скорпионите леко маниакални хора. Защото те сякаш всичко го правят по маниакален и фиксиран начин. Те обичат маниакално, хранят се маниакална, живеят по този начин.


5 неща, които трябва да знаем за Скорпионите:

1. Това са много чувствителни и раними хора, които не обичат да показват това си лице.
2. След адската криза Скорпионът искрено съжалява, но се чувства безсилен да спре енергията, докато тя бушува.
3. Скорпионите не нараняват само другите, негативните им емоции ги нараняват предимно тях самите.
4. Скорпионите вярват в истинските, дълбоки и емоционални отношения, в които има доверие, стабилност и взаимност. С това бихте могли да ги спечелите.
5. На всеки един Скорпион може да му се противодейства с логика, тъй като те са крайно емоционални, логиката не винаги им е най-силната страна.http://www.xyli-leonis.com


Мортиша

 • Гост
Сатурн влиза в знака на Скорпиона на 6 октомври 2012 година и ще остане в него две години и половина.Това е може би едно от най-важните събития в астрологичен план през годината. Сатурн напусна знака на Везните и влезе в знака на Скорпиона. Сатурн беше в знака на Скорпиона точно преди 29 години - между 1983 и 1985 година.

Кого засяга ?

-на първо място това са представителите на знака на Скорпиона.


-хората, които имат рожден Сатрун в знака на Скорпиона. Това са хората родени между 1983 и 1985 година. За тези хора ще настъпят важни и съществени промени и от тези промени до голяма степен зависи как ще продължи живота им през следващите около 30 години.

-Всички знаци ще усетят преминаването на Сатурн през знака на Скорпиона, но известно напрежение може да има при другите фиксирани знаци Лъв, Водолей и Телец.

Прогноза до края на годината:

-Скорпионът е може би най-важният знак през тази година, що се отнася до астрологически събития. Планетата Сатурн влезе в знака на Скорпиона и ше остане там около две години и половина. Това ще доведе до редица промени в живота на представителите на този знак.


Мортиша

 • Гост
 :)

В древните митологии знакът Скорпион се е свързвал с истории, в които героят слиза в долната земя, за да намери своята половинка, както в мита за Орфей и Евредика; за да събере частите на своя любим, също като при Изида и Озирис; за да бъде съпруга на бога на подземния свят и да помага на душите на мъртвите, като Персефона, отвлечена от Хадес. Херкулес трябва да извърши дванайсет подвига, които са метафора на уроците във всеки от зодиакалните знаци. Подвигът, съответстващ на знака Скорпион, отвежда Херкулес в зловонното, мрачно и мочурливо обиталище на Горгона Медуза – ужасяващо чудовище с хиляди змиевидни глави – със задачата да я убие. Уловката тук обаче е, че на мястото на една отсечена глава моментално израства нова и тази хала на практика остава непобедима. Ала в един момент Херкулес си спомня за съвета, даден му от мъдрец, и повдига Медуза високо над главата си, така че да я огреят слънчевите лъчи. Тя започва да се гърчи в предсмъртна агония, защото наистина това, от което най-много я е страх, е дневната светлина. Оцелява една единствена глава, понеже е безсмъртна, но Херкулес с една глава може да се справи, освен това вътре в нея се крие съкровище.


Мортиша

 • Гост
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

скорпионът ужилва жабата, която го спасява, защото просто това умее, според будистката притча.


Мортиша

 • Гост
Висшето проявление на Скорпиона е орелът – птицата със зоркото око, която кръжи във висините, близо до боговете и нищо на земята не й убягва. Той е фениксът, изгорял в огъня на собствените си страсти и желания, в токсичните пламъци на завистта, омразата, отмъстителността, жаждата за власт и унищожение, и преродил се от пепелта на своята гибел, за да стане епитомия на волята за живот, чиста искра дух. Затова и Скорпион е знакът на трансформацията – представителите на този знак преминават през собствения си ад, излизат от него по-силни и след това се превръщат в лечители и водачи на другите, дръзнали или принудени да минат през същото. А всеки човек рано или късно се изправя пред необходимостта да разрови килера на несъзнаваното. Скорпионът е в собствени води там – той е шаманът-водач през тъмнината към светлината, която побеждава Горгона Медуза.
Знам, че разказът ми за този драматичен знак пое в твърде поетично-митологична посока, но някак ми се струва невъзможно да е другояче, защото животът на всеки Скорпион, независимо дали го осъзнава, под една или друга форма е интерпретация на мита за смъртта и прераждането, а за тези реалии думи обикновени няма. Скорпионите се борят със собствените си демони, стават жертва на чуждата сила, опознават собствената си духовна мощ, готови са да пристъпят там, където други не смеят, падат, стават и продължават.
Сексът като форма на власт, като преживяване на сливане, отдаване и умиране за себе си и егото си, е явление, което живо вълнува Скорпионите, привлича ги инстинктивно, както бездната те влече неистово.
Много Скорпиони, като пазители на прага между двата свята, често избират да се подвизават в професии, пребиваващи на границата между живота и смъртта, между позволеното и табуто, между светлото и тъмното. Те стават лекари, хирурзи, следователи, патоанатоми, погребални агенти, психиатри, психотерапевти, тайни агенти, наемни убийци, специални части за борба с престъпността, военачалници, сексолози… Те са много добри учени и изследователи, които неуморно се ровят в тайните на битието. Привличат ги екстремните спортове, морските дълбини, зиналата паст на пещерите и космическия мрак.
Скорпиони, които продължават да имат власт над въображението и емоциите ни: Бил Гейтс, Бьорк, Брайън Адамс, Келвин Клайн, Карл Сейгън, Шарл де Гол, Клод Моне, Деми Мур, Дилън Томас, Езра Паунд, Грейс Кели, Индира Ганди, Джоди Фостър, Кърт Вонегът, Мария Кюри, Пабло Пикасо, Ломоносов, Волтер, Паганини, Мария Антоанета, Достоевски.


Мортиша

 • Гост
 ;D ;D ;D :-* :-*

Много често шегобийци казват, че според зодиака, зодиите са само две. Едната е "Скорпион", а другата- "Ухапани от скорпион".

Природата на всяко живо същество диктува неговото поведение, независимо от условията, при които то е поставено.
В една известна басня се разказва случка от серията "приказки за животни, които се отнасят за хората". Ето и съдържанието:
Един скорпион, следвайки своя път е трябвало да премине реката. Но изпаднал в безпомощно състояние, тъй като не могъл да плува. Въртейки се наоколо, в търсене на изход от дадената ситуация, съзрял една жаба, която се препичала на слънцето и решил да я помоли за помощ:
- Мила жабке, моля те да ми помогнеш да премина реката, лош плувец съм и няма да мога да се справя сам, а ти плуваш много добре и това всеки го знае.
Жабата, която се наслаждавала на галещите лъчи на пролетното слънце, се стреснала от гласа на скорпиона, още повече , че до този момент не го била забелязала. След като се съвзела от изненадата, поласкана от похвалата на скорпиона, тя отговорила:
-Но как да те пренеса, ти ще ме ухапеш! Страх ме е, не мога!
-Не бой се, мила. Няма да те ухапя. Нали, ако го сторя, ще загинем и двамата.
Жабата, която била с добра душа, помислила малко и отговорила:
-Да! Има логика в думите ти. Но не забравяй, че ако ме ухапеш, аз ще умра от отровата ти на мига, но и ти ще потънеш заедно с мен.
- Не се притеснявай, жабке! Обещавам да не те хапя! Разбирам, че това е опасно и за мен самия, бъди спокойна!
И така, успокоена, услужливата жаба заплувала със скорпиона, удобно настанен на нейния гръб. Плувала жабата, плувала и когато стигнала до средата на широката река, изведнъж усетила смъртоносна болка от коварното жило на скорпиона. В предсмъртна агония успяла само да попита:
- Защо ме ухапа, неблагодарен глупако? Сега и двамата загиваме!
Скорпионът, потъвайки успял да отговори:
- Не можах да устоя на изкушението.Мортиша

 • Гост
 ;D ;)