Форум за Духовни Търсачи
Дзенкс!

Скорпион

Гост · 21 · 19298

Неактивен Мортиша

 • Потребител неЧовек
 • *
  • Публикации: 590
 • Дзен
Интензивността продължава, Скорпиони! Преживяхе доста през 2013 г., но вие сте наясно, че промяната е единствената константа. Преминахте през много изпитания и трудности, които издържахте и със сигурност сте по-силни от всякога. Метафората за феникса, издигащ се от пепелта (често свързани с вашия знак), не може да бъде по-уместна за тази година. Вие преживяхте толкова много през последната година и сега сте готви за основно прераждане. След премахване на различни слоеве и „древни прикачени файлове“,
вие сте готови за новото. Това е вашата година, за да получите кристално ясен отговор – в какво сте най-страстни и да се ангажирате по възможно най-задълбочен начин. Вие сте знак, който е – или всичко, или нищо. Да започнем с това, че тази година трябва да разгърнете всеобхватния си характер. Вие искате да живеете живота си пълноценно, дори ако това означава, че ще отидете до ада и ще се върнете обратно. Това е, което ви държи - огненото чувство на макс. Вие сте изправени пред най-дълбоките си страхове и растяща несигурност, но ще се върнете по-силни от това, че сте го направили. През 2014 ще усетите ритниците както Сатурн, така и на Северния възел, ще си създадете мощно усещане за съдба. Северния възел ще излезе през март от вашия знак, така че можете да еволюирате по темите на интимността и страхове от поети задължения. След това ще навлезете във фаза, когато ще поискате да погледнете навътре и да осмислите отношенията, които имате със самия себе си. Обммислете всички тези трудни уроци по оцеляване през 2013 г. и разберете, че чрез любовта си към живота сте ги преодолели. Ще се подложите на изпитание от разглеждането на връзката, която имате със себе си. Как се отнасяте към себе си? Сатурн продължава да ви притиска да достигнете най-високото си ниво на растеж и зрялост Вие чувствате, че ви изпитват, че ви тестват. Въпреки, че това може да бъде доста изтощително и Сатурн може да ви създаде усещане за изолация или разделяне, когато вече няма да има външни източници на подкрепа, които да са напълно надеждни, мислите се обръщат навътре към вашите собствени ресурси. И урокът от Сатурн е добре дошъл, защото ако няма нищо изградено стойностно отвътре ще дойде разочарованието. Разбирате, че тестът е за да ви зареди с гориво за подходящото време, Скорпиони!
Романтика
Преживяхте романтичното звънене през последните няколко години, Скорпиони! В тези моменти бяхте готови да се приземите в ръцете на солидеа и любящ партньор! Вие сте жадни за стабилност и сигурност, но ще започнете да разбирате, че отговора на това трябва да търсите вътре във вас. Вие няма да дадете възможност на никой да ви командва - отиди там, направи това! Ставате устойчив, неплокатим, както и дяволски секси за потенциални партньори (или ако вече имате постоянен партньор – то за него). Във всеки случай, вие все още ще тествате вашите преданост и толерантност в романтичните взаимоотношения. Интимността е това, което най-много желаете, Скорпиони, но това не идва лесно, докато Сатурн е все още във вашия знак. Трябва да се изправите пред всичките си демони. Ако искате връзката ви да оцелее и да се задълбочи - Марс (вашата управляваща планета) ще бъде в знака на взаимоотношенията за цялата първа половина на годината , поставяйки основен акцент върху партньорството. Марс показва къде и как можем да насочим енергията. Така че, докато Марс стои необичайно дълго време в знака на хармония и партньорството, вашият фокус ще бъде върху намирането на красотата и баланса. През март, Марс ще стане ретрограден до месец май, тогава ще преразгледате старите модели връзка. Дава огромен акцент върху мира, равенството и преговорите. Марс не е щастлив в знака на Везни, защото тук той се чувства компрометиран да отстоява своята воля. Трябва да се сложи акцент върху хармонията и сътрудничеството. Изпитвате страх, че Марс ще „разклати лодката“. Положителен ефект от този престой е, че вие ще се научите да виждате гледната точка на своя партньор. Недостатък е, че в по-късно време, когато ще си бъдете отново себе си, ще трябва да зачитате неговия път и това може да доведе до експлозия. Не се притеснявайте Скорпиони. През юли огнената стихия ще се върне при вас, когато Марс влезе в знака на Скорпион, т.е. когато си дойде у дома и ще бъде там до септември!

Мая Павлова
.. и не забравяйте редовно да изхвърляте боклука - от къщите си, от душите си, от живота си....


Неактивен Мортиша

 • Потребител неЧовек
 • *
  • Публикации: 590
 • Дзен
През 2014-та г. ще бъде важно преосмислянето на недостатъци, грешки и постижения от последните години, учене на основата на новото, на все още неизучени от теб области. Всичко това ще ти помогне да изградиш работата си в правилната посока.

Твоята задача е да работиш неуморно.

Въпреки че, Скорпиона с всички сили ще се стреми да отблъсне отговорността, тогава съдбата може да го ограничи, например със заболяване, при което е необходимо стриктно спазване на определен режим.

До юли 2014-та, може с ентусиазъм да продължиш пътешествията и откритията, които си започнал през 2013-та година. Юпитер ще сияе на хоризонта, давайки на Скорпионите нови знания и удоволствия. Ще бъдеш в състояние успешно да реализираш получените възможности, комбинирайки това знание със своя житейски опит и мъдрост. Трябва да държиш под око завистниците, особено в работата. Обръщайки внимание на това, ще можеш да продължиш да се радваш на малките удоволствия в живота.

За препятствията и по-голямата отговорност през 2014-та г. е виновен Сатурн. Но никога не губи надежда и не се отказвай, защото Сатурн винаги възнаграждава за добре свършената работа, а неговите награди никога не са мимолетни. Всичко, с което ще те възнагради Сатурн ще бъде значително и ще продължи дълго време.

През цялата 2014-та г. Сатурн ще бъде в този знак, заедно със своите отговорности и ограничения, подканяйки Скорпионите към дълбочина, качество и стабилност. Звездите ще бъдат на твоя страна, но трябва да изпълняваш своите задължения. Tригонът на Юпитер през първата половина на годината, ще има положително въздействие върху по-голямата част от родените през ноември, превръщайки се в синоним на откритост, успешни контакти с чуждестранни партньори, успех в бизнеса и подобряване на социалното ниво. Не се колебай и се възползвай от всички възможности, които ти се предоставят!

През август и декември, от теб ще се изискват много усилия, за да постигнеш целите си. През тези месеци ще трябва да разчиташ само на себе си, без да се надяваш на помощ и съвети. Що се отнася до финансовата сфера, Сатурн в Скорпион ще те подкани да изплатиш дълговете си, но не се притеснявай, звездите не вещаят сериозни икономически проблеми. От януари до юли, периодът е по-успешен за финансите, отколкото през август и декември, когато късметът няма да е толкова очевиден за теб.

Работа. Първите 4-5 месеца от годината, повечето Скорпиони ще имат усещането, че сегашната им позиция вече не отговаря на техния потенциал. Може дори да започнеш да се съмняваш дали правилно си избрал сферата на себереализация. Някои Скорпиони може да загубят работата си, но съвсем скоро ще се убедят, че съдбата по този начин само ги подготвя за нещо по-подходящо за тях. В началото на август, кариерата ти ще тръгне рязко нагоре и ти ще се почувстваш в свои води.

Различни обучителни курсове и семинари, които посетиш през втората половина на 2014-та ще станат отлична основа за бъдещ растеж. През октомври и ноември в работата са възможни премеждия, които ще ти пречат да се изявиш напълно.

http://www.viewsofia.com/
.. и не забравяйте редовно да изхвърляте боклука - от къщите си, от душите си, от живота си....


Неактивен Мортиша

 • Потребител неЧовек
 • *
  • Публикации: 590
 • Дзен
Астролозите говорят за Бял и Черен Скорпион.

Черен Скорпион е този, който все още гледа на света като на полесражение. Събитията са сражения, а хората противници, освен ако не допринасят за личния му успех. Такива хора използват всички и всичко, което им служи, но рано или късно отстраняват или унищожават и приближените си. Дори собствените си съюзници. Черният Скорпион унищожава всеки, който се изпречи на пътя му. Не става въпрос само за физическо унищожаване, а за цялото многообразие на вариантите, чрез които може да се елиминира несъгласният. За тези хора няма препятствия и непозволени средства – те воюват, а това означава, че всички средства са допустими.Така душата им затъва непрекъснато в зловонието на собствените дела (разбойникът отдясно на Христос, на Подвижния кръст). До прераждане, отново в Скорпион, но с характер, допринасящ за изкупуване на грешките – една много тежка,изпълнена със страдания и унижения съдба. Или още по-страшното –окончателно преориентиране на душата към йерархията на злото. Тогава тя се превръща в служител на тъмната ложа. Единственият случай, когато злото е чист продукт на човешката дейност е този – защото тъмната ложа води своите битки чрез хората, чрез човешки същества, приели да й служат и превърнали се в демонични същества (дяволи). Не говорим за обсебените души, които могат да се окажат несъзнателни приемници на зли сили, а за човек, превърнал се в демон заради злото в себе си. Въпреки, че за съжаление много от обсебените стигат до същото.
Бял Скорпион е този, който се е отказал да воюва. Неговите цели не да да побеждава, а да се възвисява и утвърждава в душата си висшите цели на съществуването. Рано или късно този Скорпион ще се преобърне окончателно, дори ако още не осъзнава тези дълбоки сценарии на живота,учещи го да върви самостоятелно по пътя на просветлението. В осмия си подвиг Херакъл е Бял Скорпион.
Срещу всичко изброено Херакъл противостои с три свои качества,придобити в предхождащите подвизи: смирение, мъжество и способност да различи безсмъртната част на порока в себе си – онова, което няма да умре, дори ако победи всички други свои пороци. Да си припомним, че в предишния, седми подвиг, героят придоби качеството смирение – сега именно то му дава възможност да падне на колене, да победи воинското в себе си и да осъзнае изкривените си понятия за правилно и неправилно. В Дева и Везни, Херакъл придоби качеството Любов, което веднага се прояви,като пробуди в него качеството Мъдрост – другият полюс на правилните действия в нивото “Син Божи”. Принципът Любов-Мъдрост е неразделен и едновременен. Той дава истинската преценка на нещата и бързото откриване на решението на проблемите.
Изброените по-горе девет качества на порочния опит са деветте слаби пункта на Скорпиона, въпреки че непросветленият Скорпион ги смята за своите силни страни на характера. Нека всеки прецени параметрите на своите девет критерия на характера си, за да може да стигне до собственото си решение за поведение и качества. Всяко от деветте качества на душата Скорпион я води към пропадане в блатото на живота и превръщането й в Черен Скорпион. Обикновено дъното се намира в последното – жестокостта, но тя има толкова много форми, че е невъзможно да ги изброим. Все пак нека уточним, че дистанцираността и преследването на своите лични стремежи “с цената на всичко” води само надолу в зловонието на битието. Няма по-критичен зодиакален знак от Скорпиона. Тук душата е подложена на велико изпитание: или пробуждане,преобръщение и поемане по Пътя на духовността (като добрия разбойник),или пропадане завинаги в мрежите на тъмната ложа. Всеки сам решава съдбата си. Всеки сам насочва пътя на еволюцията си.“Не прави на другите това, което не искаш да ти се случва на тебе!” – ето божественото предупреждение към душата Скорпион.
Осмият подвиг се провежда само от душа, която е хармонизирала трите си основни природи: разум, емоционалност и тяло. Когато говорим за тяло, трябва да имаме предвид две основни неща, които провалят организма като качество: храната (всички опиати, месо, цигари и т.н.) и сексуалността, особено хомосексуализма и груповия секс. Казано е за хомосексуализма: мерзост в очите на Бога. На трето място трябва да прибавим и самоубийството, защото лишаването от форма е лишаване от възможност да променим навреме качествата си. Губи се живота, а от там и шанса за по-скорошна промяна. Освен това душата на самоубиеца остава в низките астрални полета, където гъмжи от деградирали души и демони и най-често бързо попада във владение на тъмните сили.Такава душа може да се роди обсебена при следващото си прераждане.И понеже заговорихме за смъртта, нека уточним трите й кризи в зодиака.
В зодиака има три знака, белязани със смъртта: Рак, Козирог и Риби.В Рак - смъртта се отнася до елементалното същество у нас, в Козирог- когато съзнанието узрее, идва смъртта на емоционалната ни природа и в Риби - душата се жертва за другите.Емоционалността, така безотговорно възхвалявана днес, особено в света на изкуствата, е всъщност истинска смърт за душата. Чувствителността,присъща за духовната душа, не бива да се приравнява с емоционалността,която най-често е плод на неконтролирания ум и желания. Не веднъж сме говорили за тотално променените критерии на човечеството в нашата епоха.Тя не случайно се нарича епоха на мрака – Аид (Ад) на тракийски. Подмяната и деформирането на критериите е основен фактор за напрежението, стреса и болестите, породени от неправилно поставените цели. Всеобщият стремеж за успехи, благополучие и върховно първенство пришпорва човечеството в непрестанен състезателен устрем към постигане на временни измислени цели –желания.
Скорпионът е противоположният знак на Телец, знака на желанията. Всичко, което е Телецът, се намира в криза при Скорпиона, в чието сърце свети звездата Антарес, една от кралските звезди.Тя е червена – с цвета на желанието. В Близнаци Херакъл вече се бори с тази звезда. Тогава гигантът Антей каза на героя, че отново ще се срещнат пред Осмата врата. Отделянето от земята, от нейното пряко влияние (страстите), е основната същност на подвига. От третия до осмия подвиг звездата Антарес е конкретизирала качествата на човека и те са нараснали до девет. Всичко на тази земя е двойствено. В сакралните знания Скорпион е напълно заменяем със знака Орел. В българската колобърска символика двуглавият орел има специфична символика и се отнася до голямата битка между двете главни йерархии, ръководещи еволюцията на човечеството– Светлата и Тъмната. В момента преобладават все още силите на тъмната, но след Дванайсетте тайнства на Господ Христос нейните сили все повече намаляват. “Аз съм светлината на света!” – казва Христос. И от тогава възможността на душите да се просветлят и преобърнат към духовното нараства непрекъснато. Този процес се подпомага от три съзвездия, съпътстващи съзвездие Скорпион. Те са Змия, Змиеносец и Херкулес(Херакъл). Змията на илюзиите, описана в Библията, Човекът борещ се със Змея (тъмната ложа, имаща превес в цикъла) и Душата - герой, бореща се за своето освобождение от материята. Забележете, че Херкулес гледа към съзвездие Орел – аспекта на Духа.
Трите съзвездия отразяват началото и края на ученическото обучение за преминаването на душата към посвещение. Ставайки “Син Божи и син човешки”,тази душа е извън властта на тъмните сили и има свой личен път на развитие. Тя е вече обучена да воюва самостоятелно и владее всички оръжия на еволюиралите хора – от меча до смирението (Мъдростта). Трите съзвездия наблюдават този тр
.. и не забравяйте редовно да изхвърляте боклука - от къщите си, от душите си, от живота си....


Неактивен Мортиша

 • Потребител неЧовек
 • *
  • Публикации: 590
 • Дзен
 Душата Скорпион е душа, стояща на ръба на дълбока пропаст: или литвате като птица към небето, или пропадате на дъното. Товае сакралната същност на този графичен знак.

ДУШАТА СКОРПИОН С АСЦЕНДЕНТ:

ОВЕН
Душата Скорпион с характер на Овен е в особено критично състояние,защото огънят на асцендента подсилва неуморната борбена жажда на Скорпиона за победи. Устремът на характера на Овена и предпазливостта на Скорпиона отработват способности, на които рядко може да се противостои.Тази душа трябва да постави нача- лото на своето духовно обучение,получавайки щедро енергия от Овен, но ако не е стриктна и отговорна към всеки детайл от действията си, ще последва незабавно поражение. Дори когато печели битките и трупа непрекъснат актив от успехи, тази душа стресира приятелите си и всички, които са близо до нея. Надмощието на огнената природа на характера движи делата без почивка. Тогава “кобилите-човекоядки” ще се подчиняват на тази душа, но усетят ли се свободни, ще настане голяма касапница. За да овладее положението, човекът ще трябва
да се смири до жертвеност, което е все още невъзможно за скорпионската същност. Следва атака и след нея поражение – духовната душа се учи да не атакува, да се смирява – нещо трудно, почти невъзможно за енергичния
Скорпион-Овен. Огледайте се, вижте кои са ви приятелите, потърсете изявения Козирог, когото съдбата ви е пратила и ще разберете ясно каква е насоката на правилните ви действия. Няма просветлен Скорпион, който да
не е получил своя духовен водач – Козирог, който е дошъл като приятел, но ще си отиде като... дано ви пази Господ от това. Като двамата разбойници,между които стои Христос (Козирогът), съдбата ще наблюдава кой как ще се прояви спрямо пратения учител. Всичко е във вашите ръце и вашия ум.Имате енергия, просветлили  се, следвайте пратеника – отнася се за всички Скорпиони с асцендент Овен и за двойния Скорпион най-много.

ТЕЛЕЦ
Щом сте с асцендент Телец, значи вече сте преодолели кризата и вървите напред. Сега ви предстои само едно: впрегнете цялата си емоционална природа в една единствена цел – да освободите дейността на третото око.
Кризите ви ще са в жаждата за удоволствия, особено в секса. Няма по-сексуален знак от вашия – оста Скор- пион-Телец е лоното на половатаемоция, сърцето на жестокия капан на съдбата – тук лежи минотавърът,който яде хора. Еднобрачието е вашето спасение. Съпругът е олтарът на жертвата, защото психотронното око не работи, когато емоциите са водещи в живота на човека. В тази позиция имате да изграждате в себе си желязната
дисциплина на вървящия в лабиринта дух, търсещ и следващ светлината на Критския бик. Прочетете внимателно репликите на трите циклопа Бронт,Стероп и Арг, там ще откриете какво трябва да придобиете като нови черти
на характера си, за да можете да стигнете до Светилището на бога.Втората опасност за вас са парите и всички свързани с тях удоволствия– преобърнатата душа ползва само толкова от материалните блага, колкото са й нуж- ни, за да оцелее. Всеки излишен лев ще бъде тежък товар за вас,когато трябва да вдигнете на плещите си Земята. Понякога сте толкова агресивни в стремежа си да победите, че разблъсквате другите, без да виждате новата си цел – свръхсетивни качества, придобити от личното ви смирено поведение и овладяната емоционалност.

БЛИЗНАЦИ
Характер, който трябва да ви заведе в лабиринта и да ви постави на изпитанието да се научите да виждате свет- лината на божествения Бик –звездата Алдебаран. Цялата ви устременост да преодолявате всичко и да трупате опитност ще бъде напразно хабене на сили, ако не успеете да се изпълните със светлината на звездата. Двойствената ви природа не може да понесе другите да побеждават, а вие да се правите, че ни ви засяга, но можете да убедите себе си в новата цел на живота ви – ученичеството. Тогава какво ви засяга кой какво ще каже и мисли?! Ако спрете да разчитате на интригата, защото имате вкус към нея, ще доловите правилната настройка
на интуицията си. Всеки може да завиди на Скорпиона за интуицията му,а на Скорпиона-Близнак тя често му е в излишък. Чрез нея ще вървите успешно към Градината на Хесперидите.Главната опасност за вашия характер е, че се опитвате да се прилепяте към другите хора в стремежа си да им помагате, защото неволно ще ги наранявате, отнемайки им личната инициатива. Представете си активността на Скорпиона и услужливостта на Близнака, сти- гащи до натрапчивост – не сте ли една голяма досада за околните?
По-добре е да се опитате да различите двойния човек в себе си – Полукс и Кастор, да помогнете на Кастор да отвори интуицията си до пълно просветление. Мистичност и болести – това е вашата нагласа към света и енер- гиите му. Първото засилвайте колкото можете, а второто ще се успокои,когато душата ви овладее емоционал- ността си. Почти е сигурно, че във семейството ви има поне един Козирог – опознайте го, но не го копирайте и ще схванете посоката.
РАК
Първата голяма битка на характера със самия себе си. Смес от майчинство и агресия. Представете си една амазон- ка  със сучещо от гърдата й бебе и подпрян до нея меч и лък. Двойната природа става категорично противопос- тавяща се на самата себе си – майчинското и воинското. И все пак мекотата на Рака ще ви даде сили да смирите в себе си Скорпиона и да погледнете на хората като на ваши деца, които са го забравили, но вие не сте злопаметни, нали? Пазете се от това качество – то вече не е за вас.
Вие трябва да изработите характер, осъзнаващ масовото съзнание като достигнато качество и работещ усилено за разширяване на собственото си полезрение. Еленът успя да научи Херакъл на две неща: че не е нужно да убива живите души от Животинското царство и че докато не откъснеш от сърцето си дар за бога – няма истинска жертва. Силата и интуицията ви са страшни, когато се налага да браните своите хора. Готовността да атакувате до саможертва са похвални, но трябва да погледнете на целия свят, както Херакъл поглежда към простреляния елен.Това, което вие трябва да хванете, е вашият личен характер. Дръжте го здраво, защото две йерархии следят дали сте готови вече да обичате всичко живо, а не само близките си. Любовта ви трябва да се трансфор- мира във всеобща любов. Ловният ви инстинкт да спре да убива и да се научи да покорява.
Козирогът ще ви привлича неудържимо интелектуално и интимно. Вие трябва да трансформирате и тази черта в характера си – от личната любов към всеобщата обич.

ЛЪВ
Отново вода и огън. Този път огънят на асцендента (всепобеждаващият Лъв) ще трябва да загаси цялата себична природа на жадния за победи и съвършенство Скорпион. Преплитат се две мощни енергии на перфекционизма. И двата знака гонят личното съвършенство и високия професионализъм. В последна сметка осъзнават безсмислието му, но губят много приятели и близки по този път на опита. Склонният към сарказъм Скорпион и силата на Лъва са двете черти на характера ви, които трябва да победите. Ако внимателно боравите с тези си качества, ще успеете да укротите огъня и да постоплите ледените душове, с които заливате волно или неволно околните. Не завиждам на близките ви, ако вие носите върху себе си отговорността да се грижите за всички и всичко в семейството.
Очакват ги ту огън, ту студен душ...
Трябва да промените характера на дейност на хипофизата си, трябва да удържите емоциите на Скорпиона и сила- та на Лъва. Тогава съдбата ще доведе при вас един Козирог, за да ви насочи към нещо ново и важно. Сега е моментът да преоцените битието си. И да насочите цялата си енергия към постигане на духовност. Въображе- нието ви ще придобие нови възможности,които ще ви се струват нереални, но тава е пътят за вас.
 
ДЕВА
Асцендентът ви е носител на тих и спокоен характер, но като имаме предвид емоционалния Скорпион, можем да кажем веднага: внимавайте да не прегазите любовта, опиянени от личния си чар и способности. Съдбата дава шанс на скритата ви природа да излезе на светло и да разбере, че не всички са врагове, които трябва да побеждавате. Вие сте на върха на прелома на войнското в себе си. От страшния Марс трябва да станете любвеобилната Венера или поне така да ги съчетаете, че от делата ви да се родят нови неща. Земята и водата винаги са се разбирали. Едната носи страстите, а другата ги развива. Те са раждащите материи на планетата.
В същото време са мястото, където се сблъскват най-фините енергии на човека – любовта и войнското начало.
С характера си на изключително прикрит Скорпион вие не само будите респект, но и отстранявате хората от личния си живот. Може да сте доволен и спокоен, но това не е животът на ученика. Такъв е и непросветленият Скорпион. Вие можете да се развивате правилно, само ако успеете да освободите в себе си целия опит и да го пожертвате в името на доброто. Ето критичната фаза, когато  Скорпионът изработва характер на Бял Скорпион или отново пропада в плен на черния унищожител. Внимавайте да не наранявате другите, защото ученикът е бъдещ служител на човечеството, а не самоцелен елемент на еволюцията.

ВЕЗНИ
Душа Скорпион с асцендент Везни означава преди всичко човек, осъществяващ личен контрол над самия себе си. Кризите на Скорпиона имат за цел да разлюлеят Везната, докато се научи сама да управлява и хармонизира реакциите си. Изключително емоционалната Везна ще ви праща за секунди при противоположния полюс на ситуацията, а като прибавим и силната чувствителност на Скорпиона, сборът дава непрекъснато люлеене от решение до решение, от възможност до възможност... Изходът е в смелото “хващане” на проблема и здравото завързване на двата му крака – както направи Херакъл с глигана. Задачата е: овладяване на двете емоционални природи на двата знака и поставянето им под властния контрол на душата и разума. Само тогава глиганът на необузданата емоция ще тръгне покорно пред вас. Вие ще обуздаете собствената си природа, а околните ще възкликват одобрително на прекрасния ви характер.Дотогава обаче е нужно много да внимавате със средствата, с които постигате победите си. Всяка непочтеност от ваша страна ще се върне с огромна сила към вас по-късно и за съжаление достатъчно късно, за да поправите грешката си. Ще трябва да понесете следствията, а те не са леки.Вие не можете да се оплачете от пример в живота си – Козирогът не оставя Везна в безпомощност (стига тяда е готова да покори глигана в себе си), без да се намеси.

СКОРПИОН
От самото ви рождение един Козирог насочва вашето внимание  към себе си. Или към всички ситуации, които живо- тът ви поднася, за да схванете правилната посока. От вас зависи като кой от двамата разбойника ще се проявите. Характер на непримирим войнстващ ум или на смирен самопреценяващ се ум, готов да пожертва всичко, за да тръгне по нов път. Двойният Скорпион има този жест на съдбата – да му изпраща нужния човек в нужното време. Осъзнаваме ли какъв шанс е дала съдбата на двамата разбойника на Голгота – в смъртта си да еволюират със скок напред. Вие сте в същата позиция. Носите характера на “добрия разбойник”. Това е шанс за вас. Не го изпускайте – смирете се!
Върнете се и прочетете всичко за Скорпиона – това сте вие в действие.
Сега, в този живот.

СТРЕЛЕЦ
Асцендентът ви подсказва, че имате характер, подходящ за личната ви битка с личния ви характер. Ще се борите със самия себе си, докато паднете поразен от железните пера на небесните птици на тъмната йерархия или смире- ни ще понесете с готовност всички обиди и зли думи. Няма значение,дали са справедливи или не – вие сте вече ученик с доказани качества и трябва да сте готов да преглъщате хулите на света.Много често обаче битката ще е със собствените ви мисли, тези жестоки стимфалски птици, които убиват собствения си създател – вас. Всички зли мисли и хули, които сте изрекли през преражданията преди да се просветли душата ви, сега се завръщат върху вас. Не можете да се сражавате с тях, защото те сте вие. Стрелецът е енергия, която връща всичко обратно върху собственика,но запазва елексира на опита и го подготвя да го изстреля от Подвижния кръст на Кардиналния  – при Козирога. В зависимост от качествата на този опит, Козирогът ще извърши (или ще откаже) посвещение на душата. Така се става служител на човечеството. Траките са извършвали този ритуал в своите мистерии, давайки на душата опорна точка в битието, около която човекът да ориентира бъдещите си постъпки и дела. Не се вълнувайте от нищо, което може да ви отклони от този синтез на живота ви. Козирогът е дошъл, дал ви е пример и сигурно си е отишъл. Но той стои някъде наблизо и наблюдава действията на душата – характера й. И ви очаква в енергийното поле на собственото си съзвездие, където ще се озовете в следващото си прераждане, ако сега мислите ви не ви убият.

КОЗИРОГ
Асцендентът Козирог принципно определя същите качества, каквито всички предходни знаци притежават.По същество данните на всеки характер са базови и строго преценени по отношение на специфичния път, по който душата върви, както определихме в началото. Тези данни имат за цел да принудят личността да осъществи на дело постъпки и отношения, от които да схване правилно какво още липсва в собственото й развитие.Козирогът е принципният отшелник, който се стреми да се откъсне от обществото и да отвоюва своята индивидуалност. Подобен самотник е и Скорпионът, въпреки голямата си чаровност и контактност.Асцендентът в този случай изисква характерът да провери своята приложимост не в обществото, чрез неговите критерии, а в нивото на собствената си индивидуална еволюция.Това е едно начало за бъдещото заставане пред “Вратата на Смъртта” –мястото, където Козирогът заставя душата да отиде, щом е готова. Сега тази роля е дадена на Скорпиона единствено с намерението да бъде подпомогнат при своето окончателно преобръщение, в цялостното просвет- ление на силния интелект и интуитивната душа. Безкомпромисността на съдбата на Козирога (сега ваш характер) трябва да отвори очите на заслепения от блестящата си реализация Скорпион. За посветените общественият блясък е най-тъмната ръжда по Пътя към съвършенство. Строгият и неумолим Сатурн взема под свое покрови- телство такива души и ги води към тежки, но рядко неуспешни изпитания.

ВОДОЛЕЙ
Когато Водолеят реши да ви селекционира характер, не означава нищо друго освен лекота, естественост и много- плановост на изявата. Двата знака се проникват чудесно. Личността и душата уеднаквяват стремежите си, а силния интелект събаря всички прегради по пътя. Следват успех след успех. Най-често в културните среди срещаме този блестящ интелект и чаровен възпламенител на обществото. И така, докато душата внезапно осъзнае, че да си служител е по-велико призвание от консуматор на блага.
Ако капаните на характера не са ви заслепили до умопомрачение, имате шанса да култивирате целия си потенциал и да го подчините на идеята да се превърнете в красив, чисто Бял Скорпион. Тогава идва ред на окончателното ви прочистване. Вашето тяло и вашият ум се нуждаят от пълна промяна на режима ви на живот. Започнете от нещо леко и приятно, после навлезте в дебрите на храненето, чистотата и естеството на мислите си. За вас вече няма друг път, освен да се превърнете в идеален служител на пробуждащите се ваши събратя. Непрекъснато ще ги откривате около себе си – подкрепете ги. Интуицията и интелектът ви ще подскажат кога какво е нужно. Но личните ви прозрения ще настъпят, само когато прочистите безкомпромисно първо себе си.

РИБИ
Ако на света има съдба с нескончаеми кризи, това сте вие – Скорпион с асцендент Риби. Душа на ръба на кризите и характер за окончателно приключване на кармичните отношения чрез конфликти. Впрочем конфликтите стават такива, защото вие често не осъзнавате собствения си път и естеството на изпитанията. Еволюционното естество, а не въобще естеството на събитието. Риби дават характер на Скорпиона, който безмилостно отрязва всички неетични постъпки. Над вас ще прелитат острите стоманени пера на стимфалските птици, щом все още не сте
овладели ритъма на съдбата си. А безсмъртната глава на хидрата (вече вашата душа) ще възражда отново и отново събитията, докато не прозрете, че се сбогувате с цял цикъл от предишната си еволюция. Опитът,придобит тогава, сега трябва да ви послужи да се смирите напълно и да осъзнаете,че когато се жертвате, вие всъщност се възраждате. Когато печелите нещо от живота – всъщност забивате собственото си жило дълбоко в себе си.Спомнете си за разбойника отляво на Христос, който умирайки, прогледна със сърцето си и в съчувствието към страданието на невинния забрави болките на своето тяло. От убиец той стана защитник.
И бе защитен от можещия, от еволюиралия. Знакът Риби отрежда такъв характер – на кризата, на изпитанието до самозабрава от съпричастност към другите.


Спас Мавров   :-*
.. и не забравяйте редовно да изхвърляте боклука - от къщите си, от душите си, от живота си....


Неактивен Mортиша

 • Зарибен
 • *
  • Публикации: 416
 • Дзен
5 неща, които трябва да знаем за Скорпионите:
1. Това са много чувствителни и раними хора, които не обичат да показват това си лице.
2. След адската криза Скорпионът искрено съжалява, но се чувства безсилен да спре енергията, докато тя бушува.
3. Скорпионите не нараняват само другите, негативните им емоции ги нараняват предимно тях самите.
4. Скорпионите вярват в истинските, дълбоки и емоционални отношения, в които има доверие, стабилност и взаимност. С това бихте могли да ги спечелите.
5. На всеки един Скорпион може да му се противодейства с логика, тъй като те са крайно емоционални, логиката не винаги им е най-силната страна.
„Най-добрият начин да се спасиш от чуждите дракони, е да си имаш свой собствен Дракон”


Неактивен Странник

 • Потребител неЧовек
 • *
  • Публикации: 585
 • Ако не ние -кой?Ако не сега -кога?
Бих допълнил - крайно импулсивни до самоунищожение като камикадзе.
Осъзнатия скорпион владее логиката в интуитивни размерности където разума не може да достигне.
Ако не ние -кой?Ако не сега -кога?
Бъди промяната която искаш да видиш в този свят!