Форум за Духовни Търсачи
Дзенкс!

Някога, някога

Неактивен Странник

  • Потребител неЧовек
  • *
    • Публикации: 585
  • Ако не ние -кой?Ако не сега -кога?
Някога, някогаот delfin » 15 Окт 2010, 01:24

НЯКОГА, НЯКОГА - КОСМИЧЕСКА ПРИТЧА


Някога, някога, преди Яйцето на Космическия разум и Вселенския живот да се пропука, в простора се вихрели свободно две основни енергии. Те се движели безпрепятствено из Нищото и им било ужасно безинтересно сами да си създават светове и неща за забавление...

Едната енергия излъчвала топла, бяла животворна светлина. Другата била студена, сивкаво-черна и с различни отблясъци.

Веднъж тези две енергии се срещнали. Между тях протекла интересна реакция, която променила характеристиките на всяка от тях. Отнела нещо, но и прибавила друго различно.

В един момент двете енергии започнали да се движат и да излъчват в такъв синхрон, че се получила затворена автономна система, която държала здраво двете доскоро свободни енергии на потока.

Така се появило това, което след време получило името ЕНЕРГИЙНА ИНДИВИДУАЛНОСТ - ЕДИНИЦА.


ИЗ КОСМИЧЕСКИЯ ФОЛКЛОР НА МЪДРЕЦА


"Преди Сътворението свръхразумът - Създател, е концентриран в маса (топче) от свръхгъста и наситена субстанция, породена от сливането на двете извечни енергии. Едната със знак (+), другата със знак(-), които се сляха и създадоха т.нар. космическо яйце на Сътворението.

Преди него не е съществувало нищо. Трудно е на човек да побере това в съзнанието си. Нищото е вид и форма на състояние на нещата. За човечеството е добре да приеме, че това са извечни неща, рано е още да се премине границата и да се докосне до пълната истина.

При Сътворението са съществували няколко варианта за модели на Вселената, телата в нея, техните форми, за разума и неговите прояви, за материята в различните й разновидности - твърда, плазмена, енергийна, полева, газообразна, течна... Тези варианти са имали своите добри и лоши страни.

Заложени са и параметри за самокорекция, самоконтрол и самоунищожение на всяко тяло и разумен вид, ако надхвърли определени параметри в количествено и качествено отношение, което би довело до дисбаланс на хармонията в определена система, галактика, мегагалактика или отрязък от цялото, наречено Вселена...

"Големият взрив" на Сътворението започва преди 15 милиарда земни години. Времето, определено по този начин, е относително понятие и е различно за планетарните тела, системи и галактики.

Отделните звездни системи имат свое време, а планетарните тела - собствени мерки за протичането на енергията време.


Нина Ничева

"Нека бъде светлина- каза Създателят на звездите"
Материалите са предоставени с любезното съгласие на делфин-хадзапи
Ако не ние -кой?Ако не сега -кога?
Бъди промяната която искаш да видиш в този свят!