ВСЕЛЕНА, МИРОЗДАНИЕ, ВСЕМИР > Извънземни цивилизации и НЛО

Интервю с проф. Филипов относно НЛО и някои др. неща

(1/1)

Странник:
Интервю с проф. Филипов относно НЛО и някои др. неща


От дълбока древност човек е осъществявал контакт с пришълци от Космоса. Има подозрения, че правителствата на големи държави разполагат с доказателства и от по-ново време. През 2008 г. обсерваторията на Ватикана призна за съществуването на извънземен разум. През 2009 г. британските ВВС разсекретиха своите Досиета Х за срещите на техните пилоти с НЛО. Тази година ООН призна с половин уста, че Те съществуват, като назначи главен преговарящ с извънземните форми на живот. За тяхното съществуване обаче от години говори проф. Лъчезар Филипов от БАН. Той е завършил астрофизика и е защитил две дисертации в Московския държавен университет. Ръководил е програмата по космическа физика на втория български космонавт Ал. Александров. Заради своите уфологични теории и научни търсения обаче проф. Филипов е подложен на нечувани репресии, невиждани от времето на инквизицията. Така след лов на вещици в БАН зам.-директорът на Института за космически изследвания е отстранен от поста.

Какво мисли носителят на почетния медал на Руската академия на науките "Циолковски" за последните уфологични събития, какво си говорят на конференциите със Стивън Хокинг и въобще готови ли сме за контакт с извънземните, проф. Филипов сподели пред "Мистериите на "Стандарт".


- Проф. Филипов, как да си обясним, че в рамките на седмица ООН назначиха преговарящ с извънземните и бе открита планета, двойник на Земята?

- Наистина, има известно съживяване в средите, които се занимават с проблема извънземен разум. Администрацията на Барак Обама също увеличи двойно бюджета на програмата СЕТИ (SETI "Търсене на извънземен разум" - б.р.) от 100 млн. на 200 млн. долара. Що касае колежката, която бе назначена в ООН с подобен ресор, още през 1976 година там бе решено да се създаде международна организация, която да подготвя една такава среща. Тази пролет италиански евродепутати също поискаха да се учреди такава институция. Миналата година се проведоха две конференции на ватиканската обсерватория, която е една от най-големите в Европа. Не случайно папата доста пари задели за нея. Втората се проведе в Кеймбридж. Изказаха се Стивън Хокинг, Мартий Риз, който е директор на кралската обсерватория. Всички учени, които се занимават с космология, декларираха, че откриването на такъв разум ще бъде най-голямата революция в историята на човечеството.

- Преди дни учените откриха планета, подобна на Земята, на 20 светлинни години. Тя не е ли твърде далече от нас?

- Не, милиардите светлинни години са големите разстояния. Погледнато от друг ъгъл, ако в момента съществува извънземен разум наблизо, то това би било оптимистично и за нас като хора. В момента ние сме погълнати от икономически, здравни и енергийни кризи. А те свободно се разхождат из Космоса, превъзмогнали тези проблеми. В тяхно лице ние бихме видели и нашето бъдеще.

- Какво планетарният ни преговарящ може да види на бъдещата среща?

- Основният проблем идва от там, че ние в момента не знаем с каква форма на живот ще се сблъскаме. Може и да не е с антропогенен характер, подобен на човека. Вече стана ясно, че атмосферата и нормалната температура не са задължителни условия за съществуването на живота. Ето, в дълбините на океана без атмосфера имаме форми на живот. Т.е. ние все още не знаем какво търсим. А и представете си, че тези, които идват при нас, са напред в еволюцията 100 или 200 хил. години - все едно ние да се върнем при кроманьонците. Разликата ще бъде огромна в интелектуалното ниво и нито ще има какво да си говорим, нито какво да си дадем. За да се осъществи пълноценен контакт, ние трябва да изживеем своята еволюция.

- Именно поради нашата изостаналост известният теоретик Стивън Хокинг предупреди да внимаваме, защото не всички зелени човечета може да са добронамерени.

- На техния фон ние сме на толкова ниско стъпало в развитието си, че ако са искали да ни унищожат, досега да са го сторили. Можели са да ни заличат още когато сме се замеряли с камъни. И нямаше да ни допуснат да развием ядрената технология, която вече става опасна и за тях.

- Американски военни пилоти обаче разкриват, че през 1948 г. НЛО е минало над бази с ядрени ракети и с някакъв лъч извадило от строя силозите.

- Това е едно от нещата, които постепенно ще започват да излизат на бял свят. Има още много факти, на които трябва да се даде гласност, за да стане ясно до каква степен всичко това е истина, до каква е религия или фалшификация. Но ако науката не се занимава с това нещо, темата попада в ръцете на шарлатани. Убеден съм, че ролята на науката е непрекъснато да търси и да се съмнява и ако нещо не е доказано на 100%, да не го отхвърля. Иначе се превръща в религия.

- Вие за себе си имате ли отговор на въпроса, защо вече 38 години човешки крак не е стъпвал на Луната?

- Контактувал съм с много астронавти, включително и Бъз Олдрин, който е кацал там. Те разказват, че са имали чувство за ментално присъствие. Някой е бил до тях, но не в образ, и ги е карал да вършат някои неща... От тогава ние ходим на Марс, Венера, атакувахме Меркурий, изучаваме спътниците на Сатурн и Юпитер, но някак си заобикаляме Луната. Мисиите Аполо оттам донесоха и камъни, но защо още тогава не установихме, че има вероятност за вода. А трябваше чак сега една ракета да се разбие и да изхвърли пепел, от която ние да установим това. Значи е имало нещо, което е попречило тогава да се извърши тази мисия както трябва. Другият момент - окомплектовани четири екипажа, готови ракети Сатурн/Аполо, близо 3,5 млрд. долара похарчени и тогава се изправя шефът на НАСА и казва: "Ние изгубихме интерес към Луната".

- Сещате ли се за още нещо, което са ви споделяли космонавти?

- Вижте, на тях им бе забранено да говорят. Каквото са видели в Космоса, си оставаше там. Групата на Алексей Леонов има също доста информация за наблюдения на НЛО около земна орбита. В същото време са били предупреждавани изрично да не публикуват и говорят нищо. Защото нашето човечество и днес не е готово, психически няма да издържи, ако разбере, че ние сме някакъв експеримент, например, или сме под контрол.

- Глобалното затопляне е все по-голям проблем, те няма ли да ни помогнат да оцелеем?

- Ако те дойдат сега, няколко неща можем да поискаме от тях. Първото нещо е да ни решат проблема с енергетиката. Но експерименти за чиста енергия провежда още Никола Тесла през 1916 година. И ако такова нещо ни се даде на нас, то ще бъде в противоречие с големите корпорации, които печелят от енергетиката и нямат интерес от нещо ново.

Второ - извънземните може да ни дадат формулата как да живеем 100, 200 или 1000 години. Това обаче автоматично означава да пренаселим земята. Тук също възниква противоречие и с хранително-вкусовата промишленост, тъй като твърде вероятно ще трябва да се храним с нещо различно от онова, което се предлага в магазините. Така че за да стигнем до контакт с високоразвита цивилизация, има доста проблеми, които трябва да решим тук.

- Ванга беше предсказала, че ще срещнем братя по разум от звездите през 2179 г. Според вашата прогноза кога ще се случи това?

- Аз самият съм ходил при нея навремето, когато ми откраднаха колата. Тя ми каза "аз знам къде работиш". С детайли ми разказа неща, които се бяха случили с мен преди седмица. Позна и за колата, че доста поочукана, но ще я намеря. Покрай тривиалните неща все пак успях да побеседвам с нея на други теми. Ванга каза, че е още рано за среща, но че тя ги вижда и говори с тях. Лично според мен такава среща ще се състои след 50-100 години. Основното е да имаме подготвена стратегия, за да се възползваме от информацията, която ще получим от тях. Иначе съществуват вече толкова доказателства за паднали летящи чинии по земята, но всяка държава ги крие, за да може да измъкне някакви технологии. Тайни разработки се правят не само около зона Б51 в Щатите, но такива има и в Русия. Произвеждат нещо и после се заключва, защото още не му е дошло времето.

- Вие имате ли данни за осъществяване на контакти с изънземен разум в България?

- Преди време при мен дойде г-жа Везнева, която твърди, че е разчела житните кръгове и чува някакви послания. Аз полюбопитствах, дали нейната методика, може да се използва за разчитането на такъв вид информация, заради което си имах проблеми. За съжаление езотериката се движи по-бързо от науката, която особено у нас е доста предпазливо настроена. В Русия също има създадена подобна група за разчитане на житните кръгове. Техен патрон е руската космонавтка Марина Попович. Наскоро се свързаха с мен и от Чехия, където има създадена доста голяма група, която разкодира символите с инструментариума на математиката. Те са открили, че някой иска да ни подаде някаква информация, защото ясно личи как с времето житните кръгове се усложняват. Появиха се подмятания, че подобни рисунки са фалшификат. Според някои се правели със секретни спътници от Космоса, защото зърното е изгоряло като в микровълнова фурна. Добре, но данни за подобни символи в посевите имаме още преди 150 години, когато човек не разполагаше с високи технологии.

- Какви послания са разчетени в посевите?

- Информацията от кръговете предупреждават за промяна на магнитното поле на земята, за планетите, астероидна опасност, климатични промени. Като изключим някои религиозни тези на българската група за маите и края на света през 2012 година, другите ми звучат по-достоверно. Защото ние вече наблюдаваме промяна на магнитните полета, например. И ако продължи този процес, може да бъде доста драматичен за нас, като активира различни катаклизми, земетресения. Заслужава си да се събере информацията от всички 4 групи в света и да се види на каква степен се пресича тяхната информация. Напоследък австралийски и американски учени доказват т. нар. константа на тъмната структура, която определя как се свързват елементите в човешкото тяло. Тя обаче варира със 110% с увеличаване на разстоянието от земята. Нищо чудно човечеството наистина да боравиме с една локална физика, която на нас ни забранява да се движим със скорост по-голяма от скоростта на светлината. Но в Космоса сигурно има и други механизми за пътуване. Все пак не може една крайна скорост да е в основата на обмена на информация в една безкрайна Вселена.

- Чувствате ли се реабилитиран, след като все повече обществени организации признават съществуването на НЛО, за което вие въпреки всичко говорите от години?

- Мои колеги астрономи ми казват - "евала, братче, ама ние не смеем". През пролетта аз бях отлюспен от Българската академия на науките. Вече не съм зам.-директор на Института за космически изследвания, защото моите колеги побързаха да се освободят от мен. Бях изваден и от научните комисии, в които участвах. А аз никога не съм крил с какво се занимавам. Още преди 1989 г. участвах в комисията СЕТИ, където се запознах с известния учен Карл Сейгън. Тази тема съвсем официално се обсъждаше в бившия СССР, където съм завършил. През 70-те години Сейгън дойде в Съветския съюз, за да се консултира с проф. Мороз как американците да търсят живот на Марс. А сега колегите поискаха от мен да напиша опровержение на мои статии във вестниците. Аз, разбира се, отказах. Цял живот съм се интересувал от темата и съм защитавал определени тези. На 58 г. ми е малко късно да се отричам от тях.

Любомир Старидолски

http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=342609

"Нека бъде светлина- каза Създателят на звездите"
Материалите в темата са предоставени с любезното съгласие на делфин-хадзапи

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия