Форум за Духовни Търсачи
Дзенкс!

Митологичен хороскоп

Неактивен demy

  • Новичък
  • *
    • Публикации: 2
КЕНТАВЪР
8 януари -12 февруари

Кентавърът е наполовина човек, наполовина кон. Затова при всички, родени под този знак, животинската същност доминира над човешката. Хората-кентаври трудно контролират чувствата си и не скриват своята ярост, своите сексуални желания, завистта и страховете си. Те са изключително независими и следват сърцето и емоциите си, а не разума.

ХАРПИЯ

13 февруари -18 март

Според древната митология харпиите са крилати творения, които притежават смъртоносно опасни нокти. Символизират отмъщението. Водят в Ада. Те са полуптици от женски род. Деца са на Тавмант и океанидата Електра. Древните гърци ги определят като бързи, мрачни и вихроподобни. Харпиите наказвали хората, които са се провинили пред Бога.

Те не разрешавали на тези хора да приемат храна, като им я грабвали. Тогава човекът умирал от глад. За хората, родени под този знак, е присъща завистта. Изпитват удоволствие от неудачите и трудностите при другите. Не е лесно да поискаш прошка от човек-харпия. Тяхната огромна енергия трудно може да бъде контролирана.

ПЕГАС
19 март – 24 април

Също като този легендарен кон с крила, човекът-пегас се носи над останалите хора. Родените под този знак са много горди и са винаги убедени, че заслужават много повече, отколкото получават. Те не обичат еднообразието и романтиката, точно затова мислят, че всичко може да бъде много по-добре.

ЦЕРБЕР
25 април – 30 май

Триглавото куче, което пази входа към царството на мъртвите е най-подходящият символ за хората, родени презтози период. Хората-цербери имат лош характер и са готови да р азкъсат някого, само защото не ги е похвалил. Ако им се наложи да сдържат дълго време характера си, то те може да изпаднат в стрес и депресия.

САТИР
31 май – 3 юли

Единственото нещо, което ви интересува, това е сексът. Това ръководи целия ви живот.“Хората-сатири оставят след себе си дълга редица от разбити сърца и развалени бракове. Вие сте обсебени от секса и мислите само за това.

СИРЕНА
4 юли – 10 август

Древната митология описва сирената като русалка, която със сладкия си глас омайва и примамва всички моряци. Хората-сирени също използват чара си за постигане на личните си планове и никога не се съобразяват с чуждите интереси. Жените-сирени парадират с мнимата си безпомощност и така манипулират мъжете. Мъжете-сирени използват същия метод като парадират с младежката си, юношеска невинност.

ГРИФОН
11 август -15 септември

Грифонът е наполовина лъв, наполовина орел. Той е войнствено, силно и свирепо създание. Хората-грифони носят същите качества. Те са фанатични и винаги готови за активни действия, за да отстояват своите убеждения.

ХИМЕРА
16 септември – 22 октомври

Това е митологическо същество с много лица. Най-вече това е част от коза, част от лъв и част от змия. Хората-химера са лицемерни, също като това същество и често сменят маската си в зависимост от ситуацията.

СФИНКС
23 октомври – 30 ноември

Хладнокръвен, пресметлив и хитър, всеки човек-сфинкс се опитва да надхитри останалите. Ако успее да отдели и спести пари, то това ще е огромно удоволствие за него, защото силната привързаност към материалните блага е основната черта на тези хора.

МИНОТАВЪР
1 декември – 7 януари

Като човек с глава на бик, минотавърът се явява роб на своята животинска същност. Това са хора, които с удоволствие следват някого, но се боят да станат лидери. Те не могат да вземат самостоятелно решение и затова предпочитат да следват чуждата воля, само ако това не противоречи на силната им интуиция.

източник: http://www.chudesa.net/p7838/