• 👋 Добре дошъл в Дзенкс! В момента разглеждаш форума като гост.
    Истинската стойност идва, когато се включиш – тук всеки може да сподели своя опит, въпроси и прозрения.

• Разговори от сърце, не готови рецепти
    • Общност от търсещи, не публика
    • Хора със сходен път и ценности

➡ Присъедини се към Пътешествието

Ала-Бала

• Thread starter Thread starter praiseyou
  • Start date Start date
P

praiseyou

Гост
Понеже темата която искам да развия е малко повече от комплексна и не знам точно от къде да започна.. ще започна с това:
Тази песен няма много общо с темата ама ми е любима от малък.. :D Всъщност искам да поразсъждавам на глас за някои неща които ме човъркат от няколко месеца, но чак сега намерих достатъчно стимули да ги изразя на глас. Силна мотивация ми дават 2 те двойни кафета и чистата форма на вбесяване от глупостите с които си губим времето.. Та темата е:

Матричното мислене, Баланса, Импулсите (вибрацията), Депресията, Вселенските закони, Съзнанието и насочването му и Отговорността..

…в крайна сметка нищо ново ама все пак да си кажа :D

Въведение

Да започнем със Света днес.. Към днешна дата 03.02.2012 година нещата стоят горе долу така: Имаме едни 7 или 8 милиарда човека (вече им изгубих бройката), които общо взето действаме като в някаква мъгла или по скоро на автопилот – събуждаме се, ходим до тоалетна, закусваме гледайки телевизия, отиваме на работа, прибираме се, ходим до тоалетна, вечеряме гледайки телевизия и после заспиваме удволетворени, че и днес сме изкарали 20-30-100 кинта и по този начин сме били ползотворни за Обществото, Себе си и Европейския съюз (супер важно!). Малко по-малко дните си минават докато ние сме вторачени в телевизора и чакаме да ни разкажат какви важни неща са се случили днес – примерно някъв пич на 55 години милионер го давали в някакво телевизионно предаване, търсил си съпруга и разбира се си намира едно 22 годишно девойче, което с дългия си житейски опит отлично знае какво е любовта и си е направила сметката, че да продадеш тялото, красотата и свободата си за някви кинти е много добра оферта! Все пак има икономическа криза, която въпреки, че всеки човек с елементарно образование може да предвиди, обаче хилядите висшисти, професори, доктори и прочее, които смятат сметките някак си не могли да ги сметнат. Вервам Ви!

Та натоварени от разни мисли спрямо разни 22 годишни девойчета и вглъбени в ежедневието си, ние се разболяваме.. Какво правим тогава ? Разбира се, няма нужда да търсиме причината за болестта – тя е ясна ! Някви бактерии ли там вируси ли що.. абе някви микроогранизми се били наплодили та за това трябвало да се праска всичко бактерио-вирусо-убиващ антибиотик… Натоварени от мислите за живота и битието на тази 22 годишна девойка си ходим по улицата и виждаме човек, който усещаме като близък по някакъв начин или имаме някакъв неопределено влечение към него (в случая нямам предвид сексуално) и искаме да го заговорим.. „Не е НОРМАЛНО да го заговоря“ мислиме си ние.. ами ако е от същия пол и ни помисли за обратни ?.. „Ами ако е приятелка на брата на балдъзата на чичото на приятелката ми и й каже, че съм я заговорил и приятелката ми разбере накриво нещата?“

Така замислени за поредната телевизионна сензация/звезда/мега-мачо-човек ставаме на 75 години.. започваме да мислим – „какво точно постигнах аз в живота си? Разбрах, че „звездата“ е имала 4 брака, 18 деца, едното от които се е самоубило.. абе всякви яки клюки научих ама нещо май нищо не направих, освен 40000 кг л-на и 2 деца, които не съм виждал и чувал от 3 години ама то е нормално в тоя забързан свят..“

….

Лошата новина е, че това не са мислите на поредния депресиран човек, а това е въведението върху чиято основа смятам да поразсъждавам :D

Матричното мислене

За мен по-горният начин на мислене се нарича „Матрично мислене“, въпреки, че има доста по добри езотерични определения за този тип мислене, които аз лично не мога да схвана напълно. Защо матрично? – защото хората сме уеднаквени в мисленето (несвободното/непродуктивното) и съответно в поведението си или с други думи сме като излезнали от една матрица.. или поне така ни се набива от тези, които имат интерес да държат Съзнанието ни на автопилот и да не видим така простичката истина.. Този тип мислене общо взето води само до негативни неща. Понеже ни е казано и показано , че примерно „хубавите“ хора трябва да са слаби, да имат цице, да имат пари и прочее.. и така поредния филм, поредната доза саморазрушителни импулси/вибрации от сорта „ми аз съм 95 кила, а според таблицата (забелжете) ТРЯБВА да съм около 80 кила, понеже се вадят от ръста 100 сантиметра и постигаме ИДЕАЛНОТО тегло“. А всъщност никой не ни казва, че ВСЕКИ един от нас е уникален по своята степен на развитие, бързина на мислене, физиологични предпоставки, съдба и прочее.
….
Поради този начин на мислене (автопилотно) ние обикновено никога не разбираме истинската причина да си циклиме на тая Земя. Защо се получава така ? – защото Съзнанието ни е насочено към Илюзиорни неща а не се спира в този момент, който всъщност наистина имаме – Момента Сега. Повечето деца живеят в този момент (за съжаление има доста родители, които упорито се опитват да ги изкарат от него и най-често успяват с времето). Например като деца сме се карали с някой, но след 5 минути отново си играем с него, понеже оценяваме Момента в който няма място за минали събития.

Импулсите (вибрациите), Съзнанието и Баланса

Относно Вибрациите.. аз ги наричам импулси, че ми е по лесно да си ги представя.. Всяко наше движение, мисъл се отразява в Цялото, колкото и да е незначителна тази мисъл или движение да ни се струва (например: изкихване) то това е импулс със своя резултат, който се отразява на Цялото и рано или късно се връща при нас. Най-често доста по-рано отколкото ни се иска :) . Импулсите са навсякъде около нас и ни се отразяват дори и напълно несъзнателно на нашето Съзнание. Под Съзнание имам предвид не само Мозъка, а всяка една клетка на тялото + етерните компоненти на „тялото“ ни. Та да кажем, че в истинския си(балансиран) вид сме като това топче – „О“, та когато някой ни изпрати някакъв импулс той се забива в нашето Съзнание (дори и да не го осъзнаваме) и нашето Съзнание прилича на топче със забодена игличка – „Ǫ“. Този импулс си седи там докато не дойде време да се прояви. Кратък и не напълно точен пример: Карам си количката, някой ме псува защото е ненормалник и се е опитал да прелети над целия трафик и аз съответно като злобно същество с криворазбрано чувство за правда го засичам. Така аз си продължавам с импулса, както и той, докато малко по късно този импулс (в случая с негативен заряд) се прояви например в някой разговор по-късно и двамата участници в този пример ще са доста по изнервени.. разбира се това може и да не стане на същия ден а дори и след години може да се прояви този „забоден“ импулс.. защото Съзнанието ни не забравя и ако не сме си Простили или разбрали къде точно ни се е забил тоя импулс, той си седи там докато не дойде „неговото време“. Съзнанието също така може да се пренася (пътува[например докато сънуваме]) на различни места, времена, астрални светове и прочее, но лично аз не виждам кой знае каква полза за земното ни пребиваване, освен може би засилване на Вярата, че не сме леко изфирясали :p Всъщност полза определено има, все пак всеки има различни интереси, Път и прочее..
….
Ще се опитам да опиша състоянието на Баланс, което лично аз приемам, че е изразява и Дзен състоянието в някаква степен, обаче не виждам как може да се каже с думи, така че извинявам се ако звуча малко нелепо..
Да кажем, че в естественото ни състояние ние приличаме на тая чертичка – “I”, в това състояние усещаме всякакви влияния (импулси/вибрации), че и малко отгоре. Когато изместим центъра в мислите си, към например милионера и девойката нашето състояние става е такова: „<“ т.е. Съзнанието ни е „изкривено“ или насочено в някаква посока (съответно губи своята "чувствителност")… Насочването на съзнанието е мощен инструмент, който за съжаление сме забравили как да използваме. Споделям теорията, че Вселената по своята природа е ментална, а енергията се създава на базата на тази ментална насоченост. Смятам, че Духа владее материята, а не обратното или с други думи ако сме свободни вътрешно (мисловно), то тогава сме наистина свободни да Творим. Понеже това е една от най-големите глупости в моя живот, да се опитвам да обясня Баланса, смятам да премина по-нататък..
….

Съзнателното съществуване т.е. Живот а не Оцеляване

Общо взето казани така нещата излиза, че живота ни е една тотална каша от нарочно и ненарочно изпращани и получавани импулси и е някакъв такъв тотален хаос, че няма оправия. Това не е точно така. Защото ние имаме възможността (Избора) какви импулси да излъчваме, кои и как да приемаме!!! От тук идва Отговорността! Всичко което изпратиме ще ни се върне.. Ако бягаме от Момента Сега и от Баланса, отиваме в Илюзията за полярността на Бог. Ще цитирам нашия приятел Дзъ-то :

Под небето всеки вижда красотата като красота,
само защото има грозота.
Всеки познава доброто като добро,
само защото има зло.
Ето защо, да имаш и да нямаш възникват заедно.
Трудно и лесно се допълват.
Дълго и късо контрастират помежду си;
Високо и ниско зависят едно от друго;
Глас и звук са в хармония;
Задното следва предното.

Ето защо мъдрецът не прави нищо,
а само учи на мълчание.
Десетте хиляди неща се въздигат
и падат безспирно,
Създаваш, но не притежаваш,
Работиш, но без възнаграждение.
Свършената работа се забравя.
Затова остава вечна.

или казано с други думи, нещата не се противопоставят едно на друго (Добро/Зло, Ниско/Високо..), а дори напротив – те се допълват в чудесен синхрон за да може аз и ти да придобием нови знания, осъзнавания и да се съпреживеем, творейки всеки според Избора си. Ако Осъзнаваме Вселенските закони избора ни обикновено ще е в градивна посока  Защото каквото излъчваш това и ще получиш! В тази връзка бих искал да спомена и закона за Махалото или казано на нормален език „днеска си на върха, утре те серат по главата някви глупаци“ .. примери за този закон може да видим например в сезоните, в деня и нощта и прочее, ако наблюдаваме ежедневието си или тези на други хора ще забележим същия ритъм на щастие/депресия да го наречем. Това пак доста ни помага с развитието , понеже ако седиме на една права плоскост в пространството, а я няма тази „игра“ на импулсите общо взето едва ли щяхме да имаме мотивацията да променим каквото и да било. А единственото сигурно нещо във Вселената е Промяната, която също е на принципа на махалото..

Малко разсъждения:

Наскоро си мислех, как Телевизията ни вкарва Илюзия в Илюзията т.е. изгражда една Илюзиорна решетка на възможни избори, която ние като зрители си заключваме в Съзнанието, обмисляме (хабим Мигове) и в крайна сметка започваме сляпо да следваме, като по някое време изцяло се пренасяме в този „Илюзионен свят“, който на практика няма нищо общо с Реалността, но в крайна сметка ние го пренасяме в нея (стил на обличане, филмово поведение и т.н.) и показаното по телевизията става Реалност само благодарение на това как ние сме приели и обработили излъчваните от нея импулси. Така, че е хубаво да си даваме сметка за нашите мисли, защото в крайна сметка те Творят Реалността.
В тази връзка бих искал да спомена и мисленето на чужди мисли или с други думи случайна или не телепатия/нарочно насочени мисли/психотронни оръжия... Не всичко което си мислим е наша мисъл, както и да ви звучи :)

Духовното не се състои от красиви астрални светове, разговори със земни или не същества, а е в нашето мисленене и действие в Реалността, за това ви призовавам да не се водите сляпо по всеки който е направил някакъв контакт с нещо си или излиза от тялото си и подобни. Всичко е в мислите, намеренията и най-вече в делата!

В общи линии това е което исках да кажа, дано да не съжалявате ако го прочетете цялото, че станаха 2000 думи :p Който го е прочел поздрав с тази песен:
, ще се радвам и да коментирате.

П.С. Извинявам се за граматическите грешки, накъсаната мисъл и различните стилове на писане ама я писах няколко дни :)

Last edited by a moderator:
Нямам какво друго да кажа, освен.. този клип. Дзенксам те, Власти!

мога да добавя че ВЛАСТИ ,описваш решетката или мрежата от която се опитвам в последно време да излеза,,,описаното от тебэ е въведение за това в како се превръщаме _"в овце"моля да ме извините,,,,тоест не живеем истински и щастливо живота си а нали тоа е част от плана на живота,,,,излиза че не можем да си позволим да бъдем дори и себе си от страх дали ще се впишем  в общественото поведение**и накрая си задавам въпроса КАКЪВ Е СМИСЪЛА,,,,?
http://vbox7.com/play:aa9598e271

Смисъла се открива едва след като се преживеят и надживеят някои матрични условности в нас самите...
Дори и да се опита човек си струва усилието.

Back