• 👋 Добре дошъл в Дзенкс! В момента разглеждаш форума като гост.
    Истинската стойност идва, когато се включиш – тук всеки може да сподели своя опит, въпроси и прозрения.

• Разговори от сърце, не готови рецепти
    • Общност от търсещи, не публика
    • Хора със сходен път и ценности

➡ Присъедини се към Пътешествието

Белязания (Scarface)

Andy

Светлоносец
3. Белязания(Scarface) - 1983 година
      Ал Пачино  Мишел Пфайфър

Този филм е римейк на един друг, носещ същото заглавие, от 30тте години на миналия век, който е бил любим филм на самия Ал Капоне(наричан още Белязания). Този от 1983, които представям, е не по-малко завладяващ. Ал Пачино е другия мои най-най-любим актьор. Тук няма нищо друго освен реализъм - реалността такава каквато е. Любимия ми филм със Ал.
  Тук той се въплъщава в ролята на Антонио Монтана, дребен кубински бандит, затворник по време на споразумението между Фидел Кастро и САЩ за пускането на 125 хиляди кубински граждани в щатите, за да видят своите семейства. Кастро обаче прави номер на американците и от тези 125 хиляди 25 000 са с криминално минало. Един от тях е амбициозния безскрупулен Tony Монтана, заедно със своя верен приятел Маноло Ривера. На двамата им е писано да бъдат вкарани и в американски затвор, да излязат от там и да завладеят пазара на дрога в Северна Америка, посредством разпуснатия бос от Маями - Франк Лопес и императора на перуанската дрога Алех Соса. Освен бизнеса на Лопес, на Тони ми предстои да спечели и неговата жена - красивата Елвира(Мишел Пфайфър), да се срещне със своето семейство - сестра му Джина и майка му, непримирима жена, чийто принципи са в разрез с дейността на Tony.
  Интрята в този филм е дали мръсната власт е вечна, дали парите, кръвта и наркотиците са над любовта, синовния дълг и приятелството, дали Тони ще оцелее във този враждебен свят...
  Режисьор е Брайън де Палма. Както и другите два филма, този също няма никакви награди или дори номинации... Дали е случайно или не, не знам...

Back