• 👋 Добре дошъл в Дзенкс! В момента разглеждаш форума като гост.
    Истинската стойност идва, когато се включиш – тук всеки може да сподели своя опит, въпроси и прозрения.

• Разговори от сърце, не готови рецепти
    • Общност от търсещи, не публика
    • Хора със сходен път и ценности

➡ Присъедини се към Пътешествието

Чета, чета, правя си взаимовръзки, наблюдавам, правя си свои гледни точки и

делфин-хадзапи

Светлоносец
Чета, чета, правя си взаимовръзки, налбюдавам, правя си свои гледни точки и ми се иска да напиша следното:

"Има много и много ченълинги, контактьори, откровения, открития (чрез нашатаземна наука), докосвания, философско-религиозни доктрини, митове, легенди, предания, приказки, разкази на лични преживявания и... изобщо море от безкрайна информация.

В това море ми прави впечатление - силно впечатление - следното (мое обобщение от наблюдението и взаимовръзките, окито имам направени до този момент от моя Личен Път в Безкрая на Безбрежните възможности и пътешествия:

Всеки, който дава по някакъв начин информация, така я дава, че в основата стои, че само неговото е единствено, уникално, спасяващо, и... точно то е най-истинското, а на всички други, получаващи информация - не е истинно и истинско. Това ми звучи фанатично, един контактьор, получател, наблюдател и какъвто и да е - не може да има само Той и Никой Друг истинна Една информация и Истина.

За Мен - Всеки Човек (индивид, същество...) в Безкрайността на Вечните Възможности и преминаване от едно състояние в друго има много и много истини, които също се менят постоянно чрез моментите на Всеки миг на Сега, всичко е Многолико, Не е еднозначно и застойно, всичко прелива и се променя във Всеки Миг на Сега. Всеки Човек (същество, индивид...) е Център на своята Собствена Вселена в сбора от Колективни фрагменти в Колективно Съзнание, което обитава (обитаваме) и във всеки свой Личен миг изпитва своя частица от Истина/Истини, които обаче незнайно защо (просто не мога още да го проумея напълно освен чрез това да си го обясня, че е заради обитаването във физическо тяло, което се проявява чрез Егото, че само Нашето е най-най, а на всеки друг Не е) се опитва по всякакъв начин да насади в околните, че е Най-Най Точното и Вярното и не приема, че Колкото хора има на планетата ни (и не само на нея), колкото са съзнанията в Безбрежността, толкова са и Мненията и схващанията и Вярванията в сега, че Всеки си е личен Център на Вселената/Реалност, в която той обитава в настоящия Сега-Момент.

И Няма право да насажда фанатично тези свои вярвания на всеки около него или да пише, (ако пише книги, мнения или по друг начин), че само Неговото си е Общо за Всички и само То е Вярно.

Всеки човек си е на неговото си мнение в това, докъдето е достигнал по неговия си Път, всеки човек има правото да вярва в това, до което е стигнал до Сегашният му Момент, всеки човек сам решава докъде и кога ще вярва и ще си промени веруюто, надеждите, реалностите, в които обитава.

Завършвам с едно вече проумяно от мен изречение, проумяно и преживяно, в смисъл - дълбочината скрита в него - "Колкото хора (същества, съзнания, създания...), толкова и Пътища към Единното Проявено/Непроявено."

Всеки има Своя си Личен Път и Своите си Лични Преживявания, никой друг не може да преживее това, което той самият преживява и не може да друг да му причини това, което сами си причиняваме на себе си (а обичаме да обвиняваме винаги отвън други, а тези други са също част от нас самите, помагащи ни ние да се самоопознаваме)."

автор: Хадзапи - делфин

И аз съм стигнал до почти същите изводи, като искам да добавя, че човек освен да чете е важно и да практикува прочетеното. Отностно разните ченълинги то не всеки ги има и съответно да ги практикува, но поне да се опита критично да наблюдава доколкото може дали се случват.
Както са казвали богомилите: Не ме гледай какво ти говоря, гледай какво правя. (или поне на тях им я приписват тази фраза).
Хората обичаме да сме "единствените" и нашето да е най-голямата истина поради няколко причини:
1. Изкарваме пари от тази информация.
2. Чешаме си Егото.
3. Опитваме си да прикрием различни комплекси зад "аз съм супер Гуру".

Казвам -ме защото не изключвам себе си от хората, и аз съм правил различни грешки, а и ще продължавам да правя.

Единственото с което не съм съгласен в твоето мнение е "И Няма право да насажда фанатично..." , защото в крайна сметка кои сме ние за да кажем кой какво право има, хората сме различни и всеки трябва да изживее нивото и ролята си в този организиран Хаос. Ако е речено да е чрез внушаване на фанатизъм - така да е. Не го определяме ние това. Пък и е добре от една страна - едните насаждат фанатизъм, другите се борят с тоя фанатизъм - има движение. И току виж някой изкярил нещо от това разменяне на мнения и гледни точки.
Така че всичко е за добро и да се върти света както се казва, иначе ще стане статична цялата работа, което би било скучно и непомагащо по никакъв начин за личната и цивилизационна еволюция. Та не си ги слагай много на сърцето тези, които съзнателно или не, заблуждават хората.. ако ти се занимава разбира се лошо няма да се опровергават. Аз лично съм излезнал от тази дуалност на надцакване с Истината, защото тя в крайна сметка се разбира от всеки рано или късно.

Това съм го писала преди вече 10 години, вчера си го намерих в блога, преглеждах го от-до и го чистих от остарелите вече неща, - политическите.
Не влизам в спорове с никого, всеки отговаря сам за живота си и делата си пред собствената си съвест.
Водещото ми е вече и Вълшебно и съвсем простичко, само една дума - БЛАГОДАРЯ, благодаря за всичко, което ми се случва през деня, изброявам си всичко и положително и отрицателно, за всичко ми е вече тази думичка.
И ми действа вълшебно, действително.
Това са ми двете неща - Безкрай и Благодаря.

Back