• 👋 Добре дошъл в Дзенкс! В момента разглеждаш форума като гост.
    Истинската стойност идва, когато се включиш – тук всеки може да сподели своя опит, въпроси и прозрения.

• Разговори от сърце, не готови рецепти
    • Общност от търсещи, не публика
    • Хора със сходен път и ценности

➡ Присъедини се към Пътешествието

Да обичаш кръвта

Wolfgar

Светлоносец
Кръв ... обичам я! Независимо дали се лее от мен или от противник, трябва да я има! Колкото повече толкова по-добре. Понякога е стряскащо признавам, но аз винаги съм се наслаждавал. Опиянявя ме! Възбужда ме! А не обичам насилието, а знам че е необходимост. За да живеят другите, ти трябва да умреш. По един или друг начин. За да защетиш любовта и разбирателството трябва да се опълчиш, и да се бориш с омразата и ненавистта. Някой хора си мислят, че ако не използват насилие, ако прощават или бягаат от него, то то ще изчезне, ще умре. Не е така! Единственият начин да се бориш с насилието е да му се противопоставиш с такова. Ако не накажеш насилникът той никога няма да спре, да се откаже от насилието.
Да, насилието поражда насили, но липсата на противопоставяне на това насилие поражда още по-голямо насили и мъка.
За да защитиш това което цениш и обичаш, то трябва да воюваш!

Едва ли ще обичате толкова кръвта ако сте виждали 12 годишно дете пребито с камъни на плажа. Кръвта, кръв не измива, а става вечен кръговрат. Най-голямото наказание за насилникът е да му покажеш Ясно всичко зло което е причинил и той да го Осъзнае... чрез заколването му едва ли ще се генерира нещо повече от утвърждаване на насилственият му импулс.

Кръвта с кръв не се измива.
Насилието не се избягва с насилие.
Да се отбраняваш и да нараняваш на свой ред- има огромна разлика между двете.
Wolfgar прочети как Махатма Ганди е избегнал кръвопролитие на милиони хора и гражданска война.
Вероятно ще намериш отговори там.

Погледнете отгоре, погледнете всеобхватно!
Кръвта е живот! И тя постоянно се пролива! Жените които могат да дават живот, проливат всеки месец, докато не заченат! Появяваме се на този свят с кръв, с плач, с болка!

Да един насилник можеш да накажеш, като го накараш да осъзнае, но ако те са стотици, хиляди, стотици хиляди?
Ако те са фанатично убедени, че насилието което изваршват спрямо теб и обичните ти е правилно? Как би могъл да ги убедиш в противоположното, че грешат?

... Насилието е крайност, но понякога е единственият начин да предотвратиш още по-големи жертви!
Насилието поражда насилие и това трябва да се знае, да се разбере от насилниците и тяхните поддръжници! Да се страхуват да искат насили, защото ще им се отговори с по-голямо!

И още, и още .... целият замисъл беше, че понякога човек трябва да забрави себе си, своето страдание и болка, за да спаси другите, като жертва себе си!

Wolfgar said:
Кръв ... обичам я! Независимо дали се лее от мен или от противник, трябва да я има! Колкото повече толкова по-добре. Понякога е стряскащо признавам, но аз винаги съм се наслаждавал. Опиянявя ме! Възбужда ме! А не обичам насилието, а знам че е необходимост. За да живеят другите, ти трябва да умреш. По един или друг начин. За да защетиш любовта и разбирателството трябва да се опълчиш, и да се бориш с омразата и ненавистта. Някой хора си мислят, че ако не използват насилие, ако прощават или бягаат от него, то то ще изчезне, ще умре. Не е така! Единственият начин да се бориш с насилието е да му се противопоставиш с такова. Ако не накажеш насилникът той никога няма да спре, да се откаже от насилието.
Да, насилието поражда насили, но липсата на противопоставяне на това насилие поражда още по-голямо насили и мъка.
За да защитиш това което цениш и обичаш, то трябва да воюваш!

АБСОЛЮТНО НЕВЯРНО! Напротив, насилието трябва да се избягва, а не да се поражда. Направо съм изненадана от това, което чета.. сега за втори път. Болка не се убива с болка. Ние преживяваме достатъчно болка, защо да си причиняваме още като причиняваме болка на някого другиго. Трябва да приемаш дори най-големия си противник като човек, който има толкова право да живее, колкото и ти. Замисли се.

Back