Дзенкс! Завръщането?

Власти

Духовен Търсач
Здравейте,
в последните години поради множество лични ангажименти, а и духовни търсения :) нямах времето, а и желанието да подържам форума. Честно казано не виждах голям смисъл, при положение, че вече има безкрайно много платформи и най-различни формати за "духовно развитие" или както там го наричаме.

Напоследък имам непрекъснат вътрешен подтик да постегна малко платформата - има нужда от чисто технически обновления, настройки, имейлите не се изпращат и т.н. Също така ми се иска да преподредя главните раздели, да изтрия спама, и да свържа платформата с телеграм, където да имаме канал за разговори.

Въпреки, че е неизбежно платформата да привлече битовизми, скандали, както и голяма доза заблуждаващи "енергии", то все пак.. може и да бъде нещо полезно и да успеем да концентрираме и следователно разпръснем малко чиста духовна енергия в нашето пространство.

Ще се нуждая и от вашата помощ - да опазим платформата от профанизация, като аз мога да предложа техническата платформа, както и чисто сърце - без скрити намерения за власт, пари и/или секс. Все пак платформата е за всички Търсачи на Духа, и от Вас зависи как/дали ще носи духовен заряд или ще е духовен разряд :)

Та така, правим каквото можем и чувстваме за правилно, пък каквото стане.
Аз ще мога да направя необходимите технически настройки и обновления до края на месец Юли.

Нека бъде Божията Воля.

Власти,
много се радвам, че си решил да постегнеш малко платформата-ние наистина бихме имали нуждата от още малко внимание към детайла, както и технически настройки. Виждам, че си решил най-накрая да се отдадеш на форума и мога само да приветствам. Истината е, че не са останали много "читави" канали където да се говори за духа и неговото израстване в българското Интернет пространство. Не подценявай платформата си-във Фейса може да има и много "духовни" канали, но всички те са под тяхната шапка, а всички знаем какво означава това. Да имаш възможност да създадеш своя собствена "шапка" и да насочваш търсачите от собствена платформа-това не е малко. Не го подценявай!

Що се отнася до телеграм канал и до други платформи, и аз самия много искам де да можех да имам повече време за да отделям и разказвам и там, но истината е, че съм достатъчно натоварен и с това, което вече имам, а нали знаеш приказката за многото дини под една мишница? Засега аз лично бих предпочел форума да си остане така както си е-той и без това е доста свободна среда за обмяна на идеи. На практика вече имаме всичко което е нужно за да се създаде една процъвтяваща Интернет общност-просто трябва от някъде да се намерят и достатъчно хора и сме готови! ;)

Не подценявай приноса си-ти добре администрираш този форум.

Чаках да се случат някои събития в живота ми, за да съм сигурен дали ще правя форума или няма. Най вероятно всичките запланувани промени ще бъдат осъществени месец Август. Като цяло вече съм си изчистил концепцията за новият облик и подредба на форума.

В момента разделите и категориите във форума са тотално безсмислени и кашата е пълна. Не знам с какъв акъл сме ги направили навремето така. Но си давам сметката, че не е било случайно..

Нещо навлезнах в интровертност на духа - не мога да измисля как да изразя Дао в структурата на форума. Как да обясниш необяснимото, при това на разбираем език? :oops:

Мечтая си това да е общност за истински Търсачи, а не битпазар за евтина нюейдж и "енергийно заредени камъни, евтина Его култура.

Last edited:
Ако искаш това да не е евтин нюейдж битпазар, Власти, дай нещо уникално от себе си. Аз обикновенно така правя когато искам нещата да изглеждат наистина специални. Напрягам се и просто давам нещо от себе си, което считам, че никой друг няма да е способен да даде. Например, всяка една от темите, които съм започнал, считам, че си съдържа по нещо уникално, от мене си. Опитай и ти нещо подобно. Обикновено помага. Това поне е моя съвет.

П.П. Истинското Дао е неразгадаемо, а ти искаш да го предадеш сдъвкано и разбито за новите посетители на форума???
Е, няма как това да стане.

Остави ги да се помъчат малко. Духът расте с предизвикателства.

Ако искаш това да не е евтин нюейдж битпазар, Власти, дай нещо уникално от себе си. Аз обикновенно така правя когато искам нещата да изглеждат наистина специални. Напрягам се и просто давам нещо от себе си, което считам, че никой друг няма да е способен да даде. Например, всяка една от темите, които съм започнал, считам, че си съдържа по нещо уникално, от мене си. Опитай и ти нещо подобно. Обикновено помага. Това поне е моя съвет.

П.П. Истинското Дао е неразгадаемо, а ти искаш да го предадеш сдъвкано и разбито за новите посетители на форума???
Е, няма как това да стане.

Остави ги да се помъчат малко. Духът расте с предизвикателства.
То на мен ми се искаше така да го структурирам форума, че да има някак си естествена прогресия към Дао, но както и ти казваш, то си е неразгадаемо и най-интересното е, че не се знае кое точно ще го "предизвика" да се прояви. На почивка съм четир-пет дни още и после ще преправя структурата и другите неща.

Иначе наистина имам желанието да дам от себе си, то аз и го правех в различни Телеграм канали, но там останах неразбран.

Не, че ще кажа нещо революционно, което не е казано на още няколко милиарда места и то ежедневно.. Наскоро прозрях, че то това не е и толкова важно. Нова информация реално не съществува, а важното е да се "прожектира" духовната енергия в земната диалектика, иначе земното съзнание доминира.

А все пак сме във времена, където би било полезно (в личен и групов план) да се оповаваме малко повече на Духа.

Аз имам някои въпроси по твоите теми, но ще видя кога ще стигна да ги задам :)

П.С. Направих промяната, че вече няма различни Рангове на потребителите, а всички сме "Духовен Търсач". Искам да избегна "игровата" част, и да пишем когато имаме да кажем нещо, а не за да преследваме някакви пиксели и виртуални титли.

Тогава смятам, че е най-добре просто да се постараеш и да направиш нещата така както на теб най ти харесват. А пък следвайки своя собстен Път можеш да увлечеш и някой друг със себе си. Поне това е най-добрия съвет, който мога да ти дам-бъди себе си за да покажеш на другите как също да следват собственото си аз.

Що се отнася до Дао-то си прав-трябва си енергия да се даде. Просто има един момент, в който, ако налееш достатъчно енергия, и те нещата започват да стават. Ако успееш да го достигнеш и това, което си запланувал ще се получи. Но както много добре знаеш за това се изисква и здрав гръб и много много работа. Така, че мога само да ти пожелая успех.

П.П. Що се отнася до моите теми-няма смисъл да бързаш-и аз самия страдам от хроничен недостиг на време, така че не гарантирам нито кога ще намеря време да пиша, нито кога ще мога да ти отговарям. Намирм се в един такъв период от живота си когато хем имам много с какво да давам, хем много се и изисква от мене, и съм се разчекнал на сто места. Нали ти бях казвал за приказката за многото дини под една мишница-е в такъв свят живея!

@Гласът на истината, благодаря ти за подкрепата!

Добрата новина е, че вече сме на последната версия на форумната платформа, чисто софтуеърно. Което си е постижение!
Лошата е, че е голямо мазало сега с настройките, ще видя как да пооправя и дизайна, шрифтовете и прочее :)

Чудя се дали предният дизайн беше по удачен или и този става. Не мога да преценя вече.

Малко ъпдейти:
1. Дизайна на форума е тотално каша, така ще е още 1-2 дни докато го разработвам :)
2. Създадох телеграм канал https://t.me/dzenxforum , идеята на канал е да има сравнително анонимна среда за чат, и по важното - за гласови/видео срещи. Ако някога се появи такова желание в някого.
3. Написах бот който свързва телеграм канала и форум, когато се присъедини нов човек към форума или има нова тема във форума, то бота ще го обявява във телеграм 🤯😀
4. Покрай техническото разработване размишлявам и за цялостната концепция на форума и все повече ми се оформя в главата, какво би трябвало да е тази среда и какво не би трябвало. Може да се каже, че ми се промени гледната точка в някои отношения.
5. Получих шутове от Матрицата (диалектиката) и знаци от Духа (гносиса), че сме на прав път и Дзенкса трябва да го бъде. Благодарен съм за подкрепата!
6. Премахвам автоматичните "титли", които се намират до Псевдонимите. Не бих искал да има изкуствено насадена йерархия базирана на броя на постовете, което от своя страна би карало някои хора да преследват трупане на точки и гонене на илюзиорни титли.
Направих опциите всеки да може сам да си променя "титлата", но ако се злоупотребява, ще направя опцията да е достъпна само за доказано адекватни хора.

Last edited:
Голям зор видях с този Дизайн и за това за сега оставаме със дизайна който си е по подразбиране.
Увеличил съм само шрифра за писане и четене, да е по удобно.

Понеже съм известенс моята склонност да усложнявам дизайна и мога да избирам шрифтове, цветове и комбинациите между тях в продължение на години, дори десетилетия. В случая мисля, че няма нужда. Ако вбъдеще се появи някой на който му се отдава дизайна, аз съм готов да го променя.

Ще се фокусирам върху функционалноста за да може до края на месеца да е готово всичко:

Превеждам с помощта на ИИ, 11343 фрази, и вече няколко часа се боря с това. Май нещата отиват към ръчно превеждане 🤪

Ще направим и хубаво лого, а после имам да мина около 486 различни настройки.

После изтриване на ботовете, които са се регистрирали през годините. Трябва 1 по 1 да ги чистя.

Правила и инструкции за ползване. Легалните, задължителни информации.

Оправяне на разделите, да имат някаква логика.

Конфигуриране на имейл сървара.

Прекодиране за СЕО оптимизация.

И още десетина неща, и после сме готови за дзенксене.

Разбира се, превода ще блокира точно на този номер на ред...

Screenshot_4.png

Back