• 👋 Добре дошъл в Дзенкс! В момента разглеждаш форума като гост.
    Истинската стойност идва, когато се включиш – тук всеки може да сподели своя опит, въпроси и прозрения.

• Разговори от сърце, не готови рецепти
    • Общност от търсещи, не публика
    • Хора със сходен път и ценности

➡ Присъедини се към Пътешествието

Истории за първата Любов

• Thread starter Thread starter BaDBluEeYeS
  • Start date Start date
Status
Затворена за нови мнения.
B

BaDBluEeYeS

Гост
Има ли нещо, по красиво от първия досег с Любовта?! Спомняте ли си кога за първи път в живота си усетихте пърхащите пеперуди в стомаха? Колко време е минало от тогава? Всеки от нас има своята красива история. Предлагам в тази тема всеки (който желае разбира се ) да сподели своята.

Доста време се чудих дали да си споделя моята, обаче няма как..  Бях забравил историята, но тази тема ме подсети и вече доста време мисля над това... Може би не е било любов а детско захласване.. вече не дори не й помня името.. Бил съм на около 10-12 години по времето на тази история..
Всяко лято през ваканцията ходех при братовчедите ми на гости в гр. Симитли.. и както всички деца си играехме по цял ден навън със съседчетата.. там имаше едно момиче което много ми допадаше.. беше ми интересна, приятна, имах чувството, че само с нея мога да се разбирам.. с две думи страшно много я харесвах...,  но никога не смеех да й кажа какво изпитвам.. и така всяко лято я виждах и в общи линии това беше главната причина да искам да ходя на гости на братовчедите ми. Поради срамежливостта ми не смеех да й кажа това което изпитвам.. така поредното лято отидох пак в град Симитли готов за игри и любови.. играехме си с децата както винаги, но няколко дни не я видях сред децата с които си играехме, а те дори не я споменаваха.. една вечер преди да заспим.. леко срамежливо (не исках той да знае, че я харесвам) попитах братовчед ми къде е това момиче.. оказа се, че се е самоубила чрез обесване преди няколко месеца..

Понеже не можах да си довърша поста.. исках да кажа, че за това е важно винаги да казваме когато Обичаме някого,  защото утре може да го няма този човек.. а дори и да бъдем отхвърлени най-важното е, че поне сме опитали..

Ех, Владе, изводът ти е много хубав....

Айде, сега ще разкажа и за моята уж първа любов. Аз по принцип не съм от хората, които се влюбват лесно, но в ранните ми години съм имала все пак някакви детинско- тинейджърски трепети. Като първо силно влюбване мога да определя една особа, която срещнах когато бях на 16. Въпросния обект тогава беше на 24 години и беше от гръцки произход. Аз тогава не харесвах гърците изобщо и си бях казала, че никога не бих се занимавала с такъв.... да, но както много често се случва в случаите, когато казваме категорично никога на нещо, то става точно обратното. Оттогава си имам обеца на ухото никога да не казвам никога. Та така...младежът тогава беше студент в Пловдив и беше син на един познат на майката на моя много добра приятелка. Та майката на моята дружка трябваше да отиде да му занесе някои неща, които баща му бил пратил по нея и помоли мен и дъщеря си да отидем заедно там. Аз, отвратена от мисълта, че ще ходим при някакъв пръшлив грък доста се дърпах, но накрая склоних. Отидохме му на гости, където се бяха довлекли още 2-3 гръцки парчета. Обектът на моята любов тогава изобщо не ми направи впечатление на пръв поглед, но беше толкова настоятелен, романтичен, забавен и закачлив( за тогавашните ми разбирания), че много бързо аз наивната се подадох на изкусните му лъжливи игри. Бях толкова заслепена и заблудена, че без да се усетя се влюбих безумно в този човек. Като се върна назад във времето, чак ми иде да си тегля един бой за това колко съм била смотана. Той трябваше обаче да си заминава за Гърция, защото приключи с обучението си в БГ, а аз останах с ридаещо сърце. Писах му писма, търсих го къде ли не; почнах да уча гръцки и доста задобрях; започнах да слушам гръцка музика  :20:; и стихове му посветих. Всяка вечер въздишах по него и плачех неутешимо... и един ден се срещнах с брат му, който ми каза мноооооооого неща, които въпросната особа ми беше спестила. Докато този гръцки тарикат ме е свалял и се възползвал от моята тинейджърска наивност, той е бил сгоден. След като се е върнал в Гърция се е оженил за годеницата си.... а аз глупавата ридаех ли ридаех за него( цяла година).
Оттогава аз си направих равносметка и няколко извода:
- да преценям трезво и винаги да си имам едно наум.
- да не вземам под внимание ласкавите слова и баналните мили думи. Слабото звено на повечето жени е, че се влюбват с ушите си. Е, аз тогава се научих, че думите не значат нищо без да са подплатени с дела.
- да търся истината и искреността в очите на човека и да се доверявам на усещанията си.

Да, наистина е хубав извода на Влади.. Никога не знаем какво преживява отсрещния човек, колко му е тежко и т.н..

Моето така да се каже хлътване беше около 7ти клас по едно момче дето беше меко казано луда глава от 1 клас се запознахме и всяка година правеше все по щури неща.. Нямаше никакво желание да учи, лазеше под чиновете, спеше там и се занимаваше с всички видове жички и контакти - в 5 клас сам си направи зарядно за батерии за няколко учебни часа, беше правил и хеликоптерче със дистанционно управление и всякакви такива глупости. Абе.. беше си приятел с тока и незнайно как без да поглежда учебник изкарваше 5те хаха.. А да и винаги разсмиваше всички - готино лапе с две думи, по цяло лято си играехме, разказвахме си истории и като излизахме сутрин от 9 поне до 9 вечерта нон - стоп заедно. Двамата с него си бяхме любимите "жертви" на класа и винаги ни вземаха на подбив с всякакви глупости - ама нали се имахме двамата та някак по - леко минаха тези дни  ;D Аз от срам разбира се не му казах какво изпитвам и вече лятото на 7 клас майка му ми каза, че се мести в Техническия университет и с целия си акъл точно тогава намери да ми каже, че е казал, че и той ме харесвал.. е да ама малко късно. :( 
После около 9 - 10 клас го засякох пак на път от училище и дори не го познах беше с дълга коса ( до кръста почти ), черни дрехи и супер готина усмивка!  Поговорихме си и научих, че си имал гадже и.. си прекарвал добре..  :-X А аз лудата после го мислех и страдах доста време.. бяха минали около 2 - 3 години и супер много ми липсваше, а той ме беше забравил почти..  :28:

Всеки от нас има своята красива история.
Добре се справяме с красивите истории, а? Сорка не се сдържах.. ;D

Хайде и аз ще разкажа моята история. Нарекла съм си я "Недовършена приказка", вие ще разберете сами защо...
  Беше 2 учебен ден на 1 клас, помня го все едно е било вчера..макар, че са минали повече от 16 години..Трябваше да седя с един Пламен, но учителката реши,че след като съм левичарка е по-добре да стоя с левичар.В онези години, така ни слагаха да седим, момиче до момче.. някакъв остатък от комунизма предполагам.Сложиха ме с Антон..никак не ми харесваше отначало.Дори ми беше антипатичен  и  ме дразнеше.А колко шамари изядох от него, ама айде детска му работа.Той беше създал някаква тайна коалиция с момчетата да ме тормозят..Поне аз като тормоз върпиемах следенето.
Всеки ден след училище момчетата от класа с тартор Антон вървяха с мен до вкъщи.. Амаче досадници. Чувствах, се нелепо,а не съм и осъзнавала, че това е било признак на някаква симпатия.
Нещата се стичаха по сходен начин до 4 клас.Когато вместо с Антон ме сложиха да седя с Деян ( голям пичага като цяло и много забавен тип).Вместо да се зарадвам от промяната се усетих някак тъжна..Антон ми липсваше, а не осъзнавах каква е причината.А той започна да ме гледа по иначе..
На зеленото училище март месец.. получих ПИСМОТО.Една вечер просто се почука на вратата и един негов приятел ми го подаде.Четях и се червях. Беше невероятно! Такова нещо никой друг не ми е писал! Не го помня дословно, но има думи, които са се запечатали и до днес в сърцето ми... Имаше нещо от сорта  : "Всеки път когато те погледна сърцето ми спира..защото ти си най-красивото момиче на света...Харесвам косите ти, когато слънцето си играе в тях..Обичам да ходя на море, защото когато гледам водата ми напомня за твоите очи...Харесвам те толкова много, още от първия ден на 1 клас.. Харесвам те толкова много, че даже те обичам.. А ти мен". Имаше и много други неща, които паметта ми почти е заличила, ни никога няма да забравя усещането на хилядите пеперуди, което се породи у мен.
  Тогава го отхвърлих.. от гордост..разбира се. Как да призная на едно момче , че си падам по него, още повече на него.. Година по-късно отново се сближихме.. Всеки следобед се срещахме на едно наше си местенце, а когато се стъмнеше той ме изпращаше. И някак неусетно той се превърна в най-добрия ми приятел, знаеше всички мои тайни, без една разбира се..Тази, че го обичам.Нея никога не му признах. В началото на втория срок той замина да живее при родителите си в София. Преди да замине ми каза, че може да изкара учебната година в Ямбол при баба си, но само , ако аз пожелая това. "Една твоя дума и оставам", а аз не му я казах. И той замина... Никога повече не го видях.
Надявах се, поне ,че през лятната ваканция ще се срещнем.Цяло лято всеки божи ден го чаках да дойде на нашето място, за да му призная чувствата си, но той не се появи и аз не му ги казах. Често той идваше в сънищата ми,но само там... Тогава си обещах, че никога повече няма да крия чувствата си от никого...
А ние с Тони си имахме наша песен :

Има ли нещо, по красиво от първия досег с Любовта?! Спомняте ли си кога за първи път в живота си усетихте пърхащите пеперуди в стомаха? Колко време е минало от тогава? Всеки от нас има своята красива история. Предлагам в тази тема всеки (който желае разбира се ) да сподели своята.
Това за "пърхащите пеперуди в стомаха" ми хареса. Сега обаче други насекоми пърхат в стомаха ми. Няма да назовавам :)

Status
Затворена за нови мнения.
Back