• 👋 Добре дошъл в Дзенкс! В момента разглеждаш форума като гост.
    Истинската стойност идва, когато се включиш – тук всеки може да сподели своя опит, въпроси и прозрения.

• Разговори от сърце, не готови рецепти
    • Общност от търсещи, не публика
    • Хора със сходен път и ценности

➡ Присъедини се към Пътешествието

Любовта е последствие от сексуалното привличане(секса) или Секса е последствие ?

Status
Затворена за нови мнения.
"Масло в огъня!"
Определено липсва гостоприемност!

Всички сме такива знаещи и авторитетни, че не можем да приемем чужда гледна точка, която противоричи на нашето мнение.
Не, невъзможно е!
Трябва да покажем на незнаещия истината която се крие в нашите думи! Той трябва да прозре истината закодирана в нашето разбиране!

По темата!
Не знам! Аз рядко бъркам или свързвам двете понятия: Любов и секс!
О, случвало ми се е да ги съчитая, но в повечето случаи ...все се разминават! :)
Какво да се прави - бедна душица съм си!  :-\

Ali_Lun said:
Така е ... и затова сме тук,за да обсъждаме.Поне аз така съм разбрал.Ако греша някой да ме поправи.
Освен това...защо тук активността е много слаба.Не сте гостоприемни ?
благодарим ти за комплимента...

Добре,малко сложно,но добре.Аз пак искам да се върна и да попитам - Ако ги няма хормоните(съответните) - Дали ще има изобщо привличане ? А самото привличане не е ли любов ?  ::)

Относно отношението ми към астрологията - минал съм и през нея
но с днешна дата лично на мен ми е напълно излишна.
Това мое отношение с нищо не задължава никого тук или където да е.
Щом се чувстваш щастлив с астрологията Ali_Lun -чудесно.
Това че споделих мнение и някои свои виждания не те връща назад в
картинката,нито пък я отричам,напротив - споделих какво следва
вече след нея.
Зодиака разделя хората на зодии,в моите думи ще намериш какво ги
обединява всичките...
Разликата е фундаментална и се надявам че смисъла е ясен.

За хормоните - ще ти разкажа една история за една семейна
приятелка... надживя и се справи с рак в напреднал стадии.
Това и струваше отстраняване на матката.
Както е известно след такава намеса се появява и липса на
естроген който е един от най-важните хормони за жената.
Вече 2 години и без естроген тази жена си е жива и здрава
и семейството им е още по-щастливо от преди след преживените
изпитания.
Сам си отговори на фона на тази история от реалния живот кое е
привличане,кое е хормони и кое е любов.

Трябва да питаме мъжа й .... Колкото и вулгарно да звучи.Разбира се секса и отношението на всеки към него е индивидуално.Така че  за мен секса може да е една представа...за някой друг друга.Тук мога да вметна и астрологията.В картите на някой хора акцента не е дотолкова.И тук си отговарям на един въпрос,отговорът е,че всички мъже не са еднакви,като цяло всички хора не са еднакви.Но със сигурност това не изчерпва темата,вярвам,че още много може да се пише>

Моя милост няма нужда да пита -за да чуят ушите
това което сърцето казва.
Прав си че темата не се изчерпва с това.
Както и никой не би могъл да изчерпи
темата наречена Живот...тя се дописва
постоянно...

Има любов наистина и тя се дължи на феромоните !  :-* .. Не може да разчиташ само на добрия външен вид и крилати свалки..трябва си и химия.  ;D Аз залагам на един парфюм с феромони ..и досега не ме е разочаровал.. Ето тук го има - (РЕКЛАМА) , ако искате да го пробвате и вие :)

Бъдете така добри да не изпадате в битовизми.Мисля че всеки ще оцени факта че тук е форум с определена насоченост,а не място за реклами.
Благодаря предварително!

Боклука е изчистен ,само че боклукчията нали не бива да става и бавачка за
неосъществени мечти или скрити желания.
Бъдете така добри и човечни да не създавате излишна работа на боклукчията...
Бих се радвал ако бях прочел нещо по смислено и съществено от благословии по адрес
на майката на някого.Това просто си беше грозно!
Следващ такъв момент се надявам да няма за да има всеобща радост и приятно четене,размисли,разговори тук в скромния
ни форум.

Нека кажа следния тъпизъм:

Ако секса пораждаше любовта, къщите щяха да се строят откъм покрива към темела, а ние щяхме да раждаме майките и бащите си....

Има Любов и само тя остава. Защото тя е началото и края, пътят и истината, вярата и надеждата!

Една от съставките на Природното начало е Природната Любов, която възниква между мъжа и жената, и постигането на Нейните висоти.

Природната Любов се гради върху три основи: определено разкриване на душата, индивидуално естетическо възприятие и хармония в удовлетворяването на плътта.

Отсъствието на някоя от трите основи не позволява на Природната Любов да разцъфти истински.

Истинският Път към съвършенство на човешката душа преминава през три Върха: Вяра, Надежда и Любов.

Те съответно представляват Духовната любов, родствената Любов и Природната Любов.

Човешката душа не може да постигне съвършенство, ако още не е овладяла някой от трите върха.

Всеки от трите Върха трябва да бъде цялостно овладян. Не бива да се ограничавате само с допир до тях.

От любовта няма по-силно. Ако двама човека не се обичат, то тогава всичко е изгубено и безсмислено.

С други Думи Има ли любов или всичко е инстинкти и хормони ?
Има, но не е това за което повечето хора си мислят. Виж песничката на "mashmakhan as the years go by"

Status
Затворена за нови мнения.
Back