• 👋 Добре дошъл в Дзенкс! В момента разглеждаш форума като гост.
    Истинската стойност идва, когато се включиш – тук всеки може да сподели своя опит, въпроси и прозрения.

• Разговори от сърце, не готови рецепти
    • Общност от търсещи, не публика
    • Хора със сходен път и ценности

➡ Присъедини се към Пътешествието

ЛЮБОВТА !!!

Status
Затворена за нови мнения.
Любовта е като дишането - още с раждането го умеем. Обичаме всеки, който ни се усмихне, който ни вземе на ръце и ни гушне, а после растейки ставаме все по- пестеливи на обич... а страшно ни се иска, когато ни налегне самотата, когато си отидат всички приятели, когато ни напусне щастието, да има някой, който да ни каже- аз съм тук, аз съм с теб, няма да те изоставя НИКОГА!

"Единствената разлика между прищявката и вечната любов е, че прищявката продължава по-дълго, защото жените казват "Завинаги".

Оскар Уайлд.

„В любовта няма никакъв грях. Любовта е от Бога. Всяка любов, която повдига човека, иде от Бога.“
Петър Дънов

- Истинската любов не е нищо друго, освен неизбежното желание да помогнем на другия да бъде този, който е.

- Любовта била сляпа... но това не се отнася за любовта, а за влюбването.

- Да си влюбен, означава не да обичаш сходствата, а да се влюбиш в различията.

- Любовта е свързана с това да не се насилвам да бъда такава, каквато предполагам, че той би искал да бъда.
    Всички любовни истории завършват с щастлив край: оженили се и заживели щастливо. На вниманието на наивните: двойката не е това. Двойката е нов път и предизвикателство. С нея нищо не свършва. Тъкмо обратното, всичко започва. Освен едно - илюзията за съвършен живот без проблеми.

- Всички ние сме свикнали с идеята за страстната любов като идеал за една връзка. Когато сме влюбени, ставаме слепи и си създаваме собствена представа за другия - такъв, какъвто ние искаме да бъде. Той или тя обаче никога не отговаря на тези наши предварително изградени представи. ... В основата на романа "Да се обичаме с отворени очи" е заложена идеята да бъдеш себе си дори когато си обвързан с някого. Не трябва непрекъснато да се стараем да задоволяваме партньора ни, защото той би трябвало да е щастлив с нас такива, каквито сме в действителност. Това е ключът към успешната връзка - да не се преструваме на някой друг. Много често в тези взаимоотношения сме свикнали да се споразумяваме за чувствата си и да водим преговори, сякаш сме на бизнес среща, а това разваля всичко. С времето страстта изчезва и след това или намираме истинската любов, или връзката се разпада независимо от децата или социалния натиск.

Хорхе Букай

"Човек не обича истински, ако не обича вечно."
Еврипид

"Любовта е композирана от една душа, обитаваща две тела.
Аристотел

"Ангелите я наричат небесна радост, дяволите я наричат адска мъка, хората я наричат Любов."

Хайнрих Хайне

"Любовта е емблема на сляпата необмисленост."

Уилям Шекспир

"На Любовта трябва да се наложи карантина, както на холерата и чумата, от които Тя прави по-големи опустушения…"

Иван Вазов

Химн на любовта - Едит Пиаф

Синьото небе над нас може да се срути,
и земята да рухне може дори,
но това е без значение...ако ти ме обичаш.
Не ме е грижа за света.
Когато любовта (ще) наводнява моите сутрини,
когато тялото ми (ще) трепери в ръцете ти..
проблемите нямат никакво значение
любов моя,
понеже ти ме обичаш.

Ще отида до края на света,
ще се боядисам руса,
ако ти го пожелаеш.
Ще сваля луната,
ще открадна щастието,
само ако ти го пожелаеш.

Ще се откажа от родината си,
ще се откажа от прителите си,
само ако го поискаш.
Може и да ми се смеят,
но ще направя каквото и да било,
само ако ти го пожелаеш.

И ако един ден, живота те отмъкне от мен,
ако умираш, защото си далеч от мен,
все едно ми е, стига само ти да ме обичаш...
защото аз също ще умра.
Вечността ще бъде наша,
във синята безкрайност,
във безпроблемното небе.
Любов моя, мислиш ли, че се обичаме?
Бог събира само тези, които се обичат!

Идеалът за вечната любов винаги трогва човешкото сърце. За съжаление, той има твърде малко отношение с реалността. Любовта е енергия, която ни се дава от егрегора, за да изпълним конкретни задачи. И когато тези задачи са изпълнени, любовта си отива.

Когато някой те обича, той произнася името ти различно..

"Живот без любов не е живот. Не се питай към каква любов да се стремиш, духовна или материална, Божествена или земна, източна или западна... Започнеш ли да делиш нещата, възниква ново и ново делене. Любовта нямя етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.
Любовта е жива вода. А влюбеният е душа от огън!
Светът се върти по друг начин, когато огънят обикне водата".-Шамс от Тебриз

Ти обичаш някого, най-малкото мислиш, че го обичаш... Ако го обичаше истински, ревността е невъзможна. Ако разбереш, че този човек обича още някого, ти се радваш: обичаш го, а той е щастлив с някой друг: и всичко, което искаш, е да направиш този човек щастлив. Ти няма да ревнуваш; напротив, ще си благодарен на човека, направил щастлив твоя възлюбен или възлюбена... Ще почувстваш огромно дружелюбие.

Но това се отнася за истинската любов, което се случва рядко. Това, което съществува като любов, е просто идея. Ти "обичаш" някого, което значи, че владееш този човек. "Обичаш" го - което означава, че той не може да обича никого другиго. Ако той обича още някого, той те оскърбява, той потвърждава, че си по-долу от него; че има други, по-добри, по-любящи от теб. Това те наранява, наранява чувството ти за собственост, това подрива идеята ти за монопол.

А в основата на това стои страх, защото ти не се опитваш да погледнеш в очите факта за твоята любов. Въпросът не е в това, че този, когото обичаш, обича някого другиго; въпросът е в това - обичаш ли наистина този човек? И не ти стига мъжеството да разгледаш този въпрос. А именно това е въпросът, на който трябва да си отговориш.

Ако обичаш човека, нищо друго няма значение.

Ошо

"Нищожни изглеждат всички любовни думи на фона на великото нещо, което се крие зад тях". - Х. Джубран

Любовта, която не се обновява всеки ден, става навик и се превръща в робство.

Автор: Халил Джибран

Status
Затворена за нови мнения.
Back