• 👋 Добре дошъл в Дзенкс! В момента разглеждаш форума като гост.
    Истинската стойност идва, когато се включиш – тук всеки може да сподели своя опит, въпроси и прозрения.

• Разговори от сърце, не готови рецепти
    • Общност от търсещи, не публика
    • Хора със сходен път и ценности

➡ Присъедини се към Пътешествието

Морален урок

Soenya

Светлоносец
Един ден, един богат баща, заведе сина си на екскурзия. Искаше да му покаже колко бедни хора има по света. Те прекараха деня в селската къща на едно бедно семейство. На път за вкъщи, бащата попита: "Видя ли колко бедни са те? Какво научи?".
Момчето отговори: "Ние имаме едно куче, те имат четири, имаме басейн, те имат реките, имаме всякакво осветление за през нощта, те имат звездите, ние купуваме храни, а техните никнат от земята, ние сме се оградили със стени и огради, които да ни защитават,а те са приятели с всички. Имаме скъпи книги, а те имат Библията. Те са щастливи"Детето замълча за миг и каза, "Благодаря ти татко, че ми показа колко бедни сме ние."

МОРАЛЕН урок: не парите ни правят богати, а простичките и истински неща в живота.

Когато прочетох това, очите ми се насълзиха. Истината е, че понякога наистина забравяме, че щастието се крие в простите неща. За себе си открих още един важен извод, които може да се направи от тази притча. Понякога ние големите си мислим , че знаем и можем всичко, докато децата със своята наивност виждат онова, което ние не можем. Ние искаме да бъдем техни учители, но според мен най-добрите учители са именно те - ДЕЦАТА!  :16: :16: :16: :16:

Back