• 👋 Добре дошъл в Дзенкс! В момента разглеждаш форума като гост.
    Истинската стойност идва, когато се включиш – тук всеки може да сподели своя опит, въпроси и прозрения.

• Разговори от сърце, не готови рецепти
    • Общност от търсещи, не публика
    • Хора със сходен път и ценности

➡ Присъедини се към Пътешествието

Никак не е дзен...

Status
Затворена за нови мнения.

zdraveico

Светлоносец
:'(...Точно тази странна конфигурация от точки, скоби и апострофи описва най- добре психичното и от части физическото ми състоянието, в края на точно този откачен календарен ден.  А още по- откаченото е, че се надявам на някаква чудодейна промяна с натискането на стартовият клавиш и официалното ми влизане във вашия форум. В тази връзка искам да благодаря на Власти за поканата му да се присъденя. Надявам се след време и аз да съм уравновесен ,като вас, човек. Но точно днес не съм....ама изобщо!!!!!
Та днешният ден започна уж много добре. Денят беше слънчев, почти пролетен. Събудих се в добро настроение и компания. Нищо не предвещавеше буря.....освен сблъсъкът ми с празен човек. Нарочно празният не е в кавички, защото си е кристалната истина. Подробностите около запознанството ми с него ще спестя като писане...но на кратко, въпросното лице е упълномощен от своя РОДНИНА да я представлява при отдаване под наем на нейн личен имот. Аз съм, в случая наемателят.Е, същият този близък роднина ме върти вече 22 дни и не ми дава ключовете....защото парите са му обсебили не само съзнанието, но и всяка малка фибра от овехтялото тяло. Чудя се как изобщо съществуват такива хора. Ясно, че сме зависими от пари, но си мислех че от тях зависи физическото ми оцеляване...а не взаимоотношенията ми с близките.Какъв дебил трябва да си, за да искаш роднините ти да бъдат злепоставени, изиграни и прецакани...само защото те живеят в чужбина, физически не само оцеляват, а дори и живеят...а ти видиш ли ще им вършиш безплатни услуги....Никак не звучи дзен...
Искрено се надявам след една година на тази дата да не съм по-разочарована от човечеството, от колкото съм днес! А днес го намирам за най- гадният ден от битуването ми....Кажете ми как да работя с такъв празен индивид?!

:53: Аз лично от опит знам, че роднините са най-големите ни врагове, не всичките ама повечето... си мислят, че като са ти роднини и няма да ги пратиш на майната им, заради постъпките им. Голяма грешка.  На твое място бих се обадил на твоята позната ако има начин, за да го постави на мястото му. Все пак тя губи пари (от наем). Другият вариант според мен е да му кажеш директно Истината (защо те бави), без драма и излишни емоции.  Относно дзен състоянието, общо взето така като гледам никой тук няма претенции да го е постигнал в пълна степен.. защото най-вероятно после нямаше да ни пише :D Все пак то идва отвътре, а не се определя от външните фактори.. А щом искрено се надяваш т.е. искаш има един лаф - има ли желание - има и начин. Винаги.

Да споделя една мисъл на която попаднах вчера, може малко да успокои гнева ти :> "По-добре недоволен Човек, отколкото доволна Свиня!" .

хахаха...Да го бях прочела по- рано! Днес видях какво е доволна свиня, избоде ми очите........направо хеви метъла, брат!!!

Status
Затворена за нови мнения.
Back