• 👋 Добре дошъл в Дзенкс! В момента разглеждаш форума като гост.
    Истинската стойност идва, когато се включиш – тук всеки може да сподели своя опит, въпроси и прозрения.

• Разговори от сърце, не готови рецепти
    • Общност от търсещи, не публика
    • Хора със сходен път и ценности

➡ Присъедини се към Пътешествието

Няма Време (Минута е много!)

• Thread starter Thread starter praiseyou
  • Start date Start date
P

praiseyou

Гост
Темата е доста комплексна..  да започнем от Духовното „издигане“  -  повечето от нас вече са тръгнали по този Път.. Ще обясня набързо моята гледна точка за нещата:
Да кажеме, че е тази точка – . е Бог/Твореца/Първоизточника и т.н., та в нея се съдържа Всичко – Добро/Зло, майонеза, Земя, Вселена… Аз смятам, както и повечето от вас предполагам, че всички сме Едно Цяло(т.е. точката - .), но трябва да се поясни, че „Енергията е обща по произход, НО РАЗЛИЧНА по предназначение.“ Това го казвам, за хората отишли в крайността на Доброто/Злото, безусловната любов и подобни.. неща.. разберете истината е в Баланса, не отричайте Истинската си същност – а тя е, че изпитваме и отрицателни мисли и емоции, както и положителни независимо в коя крайност сме се забили.  За това хората които се правят на много хрисими или лъжат себе си и/или лъжат околните.  А това е кофти за себеразвитието.

Добре, значи сме едно Цяло.. и произлизаме от едно и също място.. Какво сме ние за Твореца тогава? -  След като знаем, че имаме част от него в нас, а частта има свойствата на по-Голямото, следователно ние можем да сме Съзнателни Творци понеже можем да боравим с инструментите на Бог!

Съзнателни Творци…, съзнателни Творци.. искаш да кажеш, че съм равен/равна  на Бог ?
-  Емчи да.

Тук има обаче един тънък момент – не всеки е достоен/достатъчно осъзнат за да му бъдат отключени тези възможности, защото макар, че сме равни на него, не сме над него и има някое и друго Вселенско законче което трябва да се спазва.

Защо ви ги разправям тези небивалици ще се запитате сега?

1во.  За малко повече разбиране и намаляване на Егоизма, разберете че всичките сме свързани и това някой да се величае, че може нещо което друг не може на този етап е доста жалко. Все едно аз да се имам за голяма работа понеже мога да свара едно яйце, а Митко да кажеме не може и аз да му викам: ееее Мите Бог се отрекъл от тебе. Или да му се присмивам.. Един ден Митко ще вари яйца и нали знаете „Най-добре се смее този който се смее последен“. От Високо най-лошо се пада..  За това идеята е Заедно да правиме нещата и взаимно да хвърчиме нагоре. Това е начина - СЕБЕОТРИЦАНИЕТО – не съм важен Аз а този до мен! В тази връзка ще  разкажа личната история на един приятел – навремето когато бяхме ученици, той беше нещастно влюбен в една негова съученичка, която като цяло го правеше на 5 стотинки. Та покрай тези истории това момче започна да пие и да се друса прекалено много. Един ден след поредната доза се е замислил за самоубийство и така  с времето, това желание нараствало. Просто не разбирал Света и защо Всичко е толкова нечестно. Тогава един наш общ приятел ни каза, че дядо му е казал, че Света се върти от Наркотици, Проституция и продажба на оръжия и ние много го дискутирахме това. Та един ден това момче взе решение да се самоубие. Взе си дозите и легна да размишлява като за последно „Кое Върти Света ?“, вътрешно не можеше да се примири с това, че света се върти от тъпни. Преди да сложи край на живота си, му се появило „видение“ – Земята гледана от космоса, и как около нея се въртят едни червени облаци. Тогава той Осъзнал, че Света се върти от Любовта, и останал да се бори за Нея, не за Себе си. В това се изразява Себеотрицанието.
  Искам да помоля хората с различни способности, да не забравят че не всеки се е родил с отключени и осъзнати дарби и знания за живота на Земята, така че разберете ни, нас „Събуждащите“ се, че е трудно да се възприеме цялата тази информация. Все едно цял живот да си живял затворен в тоалетната и изведнъж да откриеш, че имало и коридор и кухня – разума се опитва да полудее в първия момент. Така, че съобразявайте се повече. Няма какво да се сравняваме кой кво може – важно е да го прилагаме на практика да помагаме на Другите!  Много са ми смешни хора, които се имат за крайна истанция понеже разбрали нещо за някви защити или няква хава – презирам ви с цялото си сърце и безусловна любоф.

2ро. Ограниченията/ОПРАВДАНИЯТА/Страха  –  както разбрахме имаме няква връзка с Бог, че даже и част от него.. та защо за Бога са тези ограничения ? Примерно Зодиите – напоследък е доста модерно и става явно все по-модерно да се оправдаваме със зодиите. Пример: „Аз съм Лъф и затова ям много“…  Ок, не отричам че има няква игра на планетите която ни влияе на действията, мисленето и т.н. Обаче допускаме това да е над нас.. ЗАЩО? Поемайте си отговорността за действията и мислите, не се оправдявайте! На силния човек и небето не може да заповядва.. Друго ограничение – КАРМАТА, видите ли по цял ден ще си седя в къщи и ще медитирам да „чистя“ кармата, че току виж ако съм излезнал от нас съм натрупал още карма. Да кажем, че сме в ситуация/избор пред това да убием или нас да ни убият. Едното цяло и кармата са добро оправдание да се наведем.. сам избираш. Аз предлагам кармата, зодиите, кристалите, съществата, астралите, божествата/извънземните, цвета на очите, дължината на ноктите  и така нататъка да ходят на майната си. И сега без тях какво остана… останах само аз със собствената си Отговорност.. без Страх от наказание.

3то. Смъртта – неизбежно е, свиквайте. Преди да приемеш, че един ден ще умреш – ти си безполезен.

4то. Очакванията – 2012 ще стане нещо се, от мене нищо не зависи, готините спартанци.. прощавайте Плеадинци ще дойдат и ще ни спасят щото сме готини  и добри, ще слезе новия Иисус и т.н. .. ай сектир! Поеми си отговорността, ЗЕМЯТА има нужда от теб, не чакай „другите“ да дойдат да бачкат вместо теб. Не поставяйте между себе си и Бога никой друг – извънземни, същества, Гурувци още по малко пък някви Зодии.

Няма време, разберете. По добре от мен знаете, че сме в период на Преход, стига сте се Ограничавали и обяснявали колко сте велики, какви проблеми имате, с какви очи сте, секс или не, Крион, баба Трънка и  т.н. Заедно можем, стига поставяне в по-нисшо, висшо положение!

АКО НЕ СЕГА – КОГА ? АКО НЕ НИЕ – КОЙ ?

аз съм за-да действаме,,,
знаем че Любовта е единствената реалност
тай че страха и чувството на вина махнете и напред вървете (и рима чак се получи)
:)

И аз, ще споделя нещо кратко...
Напълно съм съгласен, че човек трябва да бъде естествен такъв, какъвто е, във всичките си цветове. Стремежът към добруване е много силен в момента, но не забравяйте, че това до голяма степен е изкуствено. Има тенденция, заражда се лавинообразно, културно течение, което също, както всичко останало носи своите полюси, а докато те се размият, ще мине време. Винаги съм смятал, че всичко става плавно и това е видимо за нас, щом погледнем природата, от където сме взели половината закони ако не и всичките. И всичко това е така, защото човешката душа е поставена в среда на развитие. Планетите също са част от тази среда и както луната влияе на Земята, както Слънцето пече и ни е топло или побърква хората, когато изригва, така и останалите планети имат своите функции и влияния. Естествено, че те не са предмет на оправдание в живота ни, но ако искаме да разбираме езика Му, ние можем да се научим да четем всичко това или поне до някъде, колкото да сме наясно в даден момент - в баланс. Така е и с практиките, така е и с Егото, така е и с всичко останало. Да бъдем естествени най-вече. Сещам се за онова клише "Прекаленият светец и Богу не е драг." и същността на това изказване е именно липсата на баланс, защото когато ти се насилваш да си добър да, ти засилваш светлината си, но понеже устройството е балансиращо и тъмната ти страна също, ще расте и колкото и да я потискаш, тя ще се изрази в даден момент, защото ти трябва да познаваш и нея. Нека бъдем каквито сме и да наблюдаваме и сигурен съм, ще се научим. Може и цял живот да отнеме, може и по-малко - така седят нещата, щом се дошъл, ще работиш.
Любовта е най-важната, и няма ли я винаги ще бъде празно, а опознаем ли я, ще разберем и смъртта.

Back