В статията "Генът на мъжете ни е от Азия, на жените - от Европа", се казва: "Съвременното човечество е потомството на една група от 800 души, живяла преди 70 000 години в днешна Етиопия." По този повод се сетих за една случка. Преди няколко години се запознах случайно с един бивш военен, който е работил по Африка. Какво точно е работил, незнам. Той ми показа снимки на хора от племето Фула. Това е номадско племе населяващо почти цяла Африка. Казват му "бялото племе". Има малко инфо за него из нета. Даже снимките, които са поставени за мен не са много добри. В смисъл, защото той ми показа по-различни снимки. Кожите на хората бяха много по-светли от тези в нета. Очите им бяха особенно сини. Такива сини, поне аз не бях виждал. Ако искате вярвайте, ама бяха много красиви. Имаха и нещо европейско, но не точно като нас. С две думи, особени на външен вид. Нищо общо с тези, които намерих из нета. И другото интересно, което беше, че на тях свише не им се позволявало да се кръстосват с хора от други племена. Който случайно го направел, жреците по някакъв си тяхен начин го убивали и до кръвосмешение не се стигало. Кой знае, може би тези от Фула да нещо като генофонда на човечеството, та не им се позволява да се кръвосмешават? Пък и много малко се знае и пише за тях. Има нещо, ама какво?