• 👋 Добре дошъл в Дзенкс! В момента разглеждаш форума като гост.
    Истинската стойност идва, когато се включиш – тук всеки може да сподели своя опит, въпроси и прозрения.

• Разговори от сърце, не готови рецепти
    • Общност от търсещи, не публика
    • Хора със сходен път и ценности

➡ Присъедини се към Пътешествието

Разбиране на ролята на половете във ПБ връзка

Власти

Духовен Търсач
Провокиран от един пост във фейсбук реших да напиша тази кратка тема с разсъждения по темата.
Съответният пост във фейсбук гласи:

" Имах много, специална, връзка, имах много въпроси, но не и отговори. Защо сме си толкова близки емоционално, а връзката ни е мъка.Защо сме си напълно идентични, а той все иска да е сам, а когато го оставя сам и двамата страдахме жестоко?! Защо въпреки, че и мъжете усещат специалното в тези връзки, не търсят отговори и бягат от връзката. Означава ли това, че винаги жените сме тези, които трябва да се осъзнаем и извлечем ползата от този рядък шанс да срещнем пламъкът си близнак? "

-----
Моите разсъждения
-----

Различно възприемане на реалноста:

Когато говорим за мъже и жени трябва да имаме предвид, че двата пола възприемаме по различен начин заобикалящият ни свят. От тук произтича и различното ни отношение към него.
Най общо казано мъжете възприемат света по един доста праволинеен начин (1-2-3-4-5), докато женската гледна точка е различна - едно по емоционално, леко хаотично (1-3-5-2-4) и задълбочено отношение към света. Мъжете имаме точен план за това кое как да се случва - искаме от точка А да стигнем до точка Б и ако изкочи нещо по пътя, се изнервяме защото това е развалило предварително начертаният ни план. За това и мъжете са по агресивни шофьори от жените, защото си мислим че сме тръгнали за точка Б и трябва да сме там след 30 минути, а "е тоя кретен гледай как бавно кара".
За това мъжете се изнервят и при пазаруване, защото искаме да продължим към по-сериозни (от наша гледна точка) неща.

Един що годе адекватен пример: Когато един мъж и една жена гледат едно дърво, жената се чуди как ли е пораснало, дали в него живеят птички, какви ли плодове би родило. Докато мъжът се чуди как да си направи дъски и да си скове кокошарник.

Физиологическите ни разлики също не са малки - например е доказано, че мъжете имат по-дебела кожа и различна нервна система - мъжете са по малко чувствителни към студ и физическа болка.
Най видна е разликата в половите ни органи - женската утроба може да се сравни със долина, докато мъжкият пенис може да бъде оприличен на (планински) връх. Или съответно на съд (за съхранение) и чешмичка ( :D ).

Съдът се пълни (съхраняване) от чешмичката (отдавне).

Когато завали дъжд (от емоции) в планината, водата от върхът се стича в долината.. върховете обикновенно са каменисти, студени и без природа, докато долината е уютна и изпълнена с живот.

За това и жената е склонна да поема/приема/отглежда, докато мъжът иска да отдава (на физическо, не на емоционално ниво).. това е малко грубо казано, защото на енергийно ниво става взаимен обмен, но няма да задълбавам за да не ви отегчавам. Но за това и мъжът не е склонен да се отдаде изцяло на една връзка - защото това просто не му е в природата.

Съответно имаме и емоционални разлики - Когато мъж и жена наблюдават бой между двама мъже, жената би вникнала и "усещала" болката на тях като на живи същества, докато мъжът гледа кой ще победи без да се замисля много, много за чувствата и битието на участващите.

Жените са по склонни да се задълбочават и да търсят отговори (защо това е така, какви чувства предизвиква това в мен?), докато мъжете по скоро гледат как да прилагат физическият свят на практика (как да направя кокошарник от това дърво и да имам яйца за ядене?).

Когато разсъждаваме по темата не бива да забравяме, че един мъж или жена може да притежават противоположна вътрешна енергия - мъж с женска енергия и жена с мъжка енергия.

Разбира се с тези си думи не искам да сравнявам половете, нито пък смятам, че единият от двата пола е по велик от другият - и двата пола имаме някакви "дефицити" и "преимущества". При една връзка/комуникация (не само сексуална) ние се допълваме за да дадем на човекът от противоположният пол това което ние имаме, и съответно от него да получим това което ни липсва.
С по-горе казаното искам да кажа, че има и голяма разлика в отношението към връзката между мъж и жена. Когато мъжът влезне във връзка, той си мисли "любов - осигурена, продължавам към следващата цел - да си измия колата", докато жените не гледат така на връзката си с мъжа.
Това е много грубо и повърхностно казано и не означава, че мъжете не обичат!, просто обичаме по различен начин... Също така не искам да кажа, че гледаме на жените като на предмети/кокошки!  (има и такива), просто се опитвам да обясня линейното мислене при мъжете.
Когато един мъж обича, той в някаква степен приема връзка за даденост (ето разбрали сме се - аз я обичам, тя ме обича) и спира да се интересува от половинката си в емоционален аспект, пуска шкембе и му е спокойно, докато жените искат постоянно отношение и напомняне за любовта в тази връзка.
Ако ви е правило впечатление, повече мъже са склонни да посегнат на живота си при една неуспешна връзка, отколкото жени... Това също го отдавам на мъжкото мислене, защото когато се развали връзка на която сме разчитали, един вид Планът ни се проваля. А за праволинейното мислене това е трудно преодолимо.

Разбира се в тази една страница текст не могат да се покрият всичките нюанси и характери на мъжете и жените, а това е повърхностно сумирана информация.

При връзка на пламъци близнаци, трябва да се има предвид горната информация, а и да си даваме ясна сметка, че това е (духовна)връзка от по Висш порядък. Като такава не трябва да се базира само на междуполови взаимоотношения, а и на взаимно разбиране на това, че Човешкият ни ум (Земята/половете) и Духовният ни ум (Небето/духовни същества) са много различни неща и не можем да очакваме пълно разбиране на същността на такава връзка ако я разглеждаме през призмата на Човешкият ни ум. Не можем да изискваме от някой който няма идея/опит за Висшият ум да си дава сметка за измеренията на такава връзка. Когато и двамата партньори в ПБ връзка са осъзнати и са превъзмогнали "човешката" си страна, то тогава реално няма и неразбирателство.
За това в една пламъци близнаци връзка не би трябвало да се набляга на сексуалните взаимоотношения (които са от червената ни, най-нисша чакра), а е прекрасно да ги базираме на една по Висша(духовна) основа - искреното приятелството. Без изисквания и манипулации. Но пак повтарям, че за такива отношения се изисква и ДВАМАТА взаимодействащи да имат съзнание от по Висш порядък.

Всичко това не би трябвало да ни обезсърчава по някакъв начин, дори напротив - би трябвало да ни амбицира да се развиваме като (духовни) личности и да осъзнаваме и оценяваме красотата на настоящият ни Свят.

Надявам се това да ви е полезно.

Като причета токов ивинителни бележки от мъжзщо не ставала подобн връзка и ми став ясно,че обича свободата си, а не жената в която е 'влюбен". Трогателно е написаното от жената но има две обстоятелства които спират подобни взаимоотношения. На първо място често един или двамата пламъци са семейни и имат деца, което поражда духовна дилема.Втората причина е , че при среща чакрите се активират, съав моментлно свързване ,при някои пламъци се активира и Кундалини и става страшно. Тече процес н вътрешно ниво, който повечето спират, правейки секс или поддавайки се на екстрите при първоначално отваряне на третото око. Като капак тече и взаимно свързащ тежък процес с външният пламък. За да има взаимно партньорство трябва да има свободна воля и от двете странини най -вече да са свързани в сърдечната чакра осъзнато и чак тогава с всички останали.Няма как да отворят сърдечната чакра защото от енергията на жената зависи поведението на мъжа пламък, а обикновено в такива отношения жената погва мъжа, а той бяга. Много от жените и мъжете са с преобладаваща първа чакра. Не може да правиш секс с няколко мъже или жени и да очакваш да стане чудо. Нека не забравяне,че на първо място това е духовна двойка и скед рова всичко останало. Като добавим и факта,че много от пробуждащите се ,се втурват по семинари които обещават щастлив и безоблачен живот , настава една духовна боза и прицесът тръгва в друга посока. Аз съм сигурна,че някои пламъци ще живеят и като двойка във физическият свят . Да сексуалните взаимоотношения при пламъците: Докато тече процеса са нежелателни. След това въпрос на свободна воля. Ако двама души са напаснали енергиите си едва ли ще засядат в първа чакра при секс. Бяма как да говорим само за приятелство при пламъците защото привличането е и физическо. Аз поне не бих била само приятелка или мама на зрял мъж с когото съм свързана и го усечам като вътрелен мъж. Ако нямаме отношения в двойка, аз потеглям в друга посока.

Като причета токов ивинителни бележки от мъжзщо не ставала подобн връзка и ми став ясно,че обича свободата си, а не жената в която е 'влюбен". Трогателно е написаното от жената но има две обстоятелства които спират подобни взаимоотношения. На първо място често един или двамата пламъци са семейни и имат деца, което поражда духовна дилема.Втората причина е , че при среща чакрите се активират, съав моментлно свързване ,при някои пламъци се активира и Кундалини и става страшно. Тече процес н вътрешно ниво, който повечето спират, правейки секс или поддавайки се на екстрите при първоначално отваряне на третото око. Като капак тече и взаимно свързащ тежък процес с външният пламък. За да има взаимно партньорство трябва да има свободна воля и от двете странини най -вече да са свързани в сърдечната чакра осъзнато и чак тогава с всички останали.Няма как да отворят сърдечната чакра защото от енергията на жената зависи поведението на мъжа пламък, а обикновено в такива отношения жената погва мъжа, а той бяга. Много от жените и мъжете са с преобладаваща първа чакра. Не може да правиш секс с няколко мъже или жени и да очакваш да стане чудо. Нека не забравяне,че на първо място това е духовна двойка и скед рова всичко останало. Като добавим и факта,че много от пробуждащите се ,се втурват по семинари които обещават щастлив и безоблачен живот , настава една духовна боза и прицесът тръгва в друга посока. Аз съм сигурна,че някои пламъци ще живеят и като двойка във физическият свят . Да сексуалните взаимоотношения при пламъците: Докато тече процеса са нежелателни. След това въпрос на свободна воля. Ако двама души са напаснали енергиите си едва ли ще засядат в първа чакра при секс. Бяма как да говорим само за приятелство при пламъците защото привличането е и физическо. Аз поне не бих била само приятелка или мама на зрял мъж с когото съм свързана и го усечам като вътрелен мъж. Ако нямаме отношения в двойка, аз потеглям в друга посока.
Прави ми впечатление, че наблягаш и в предишни постове, че сексуални връзки между ПБ са нежелани. Според мен това не е така.

Отговор от @Йоана получен на имейла. Публикувам го понеже тя си мисли, че го пуска във форумът поради неразбиране на системата, не че публикувам личната си кореспонденция по принцип :)
Абюлютно табу е секса по време на духовен процес.Първо защото ще свършат в първа чакра и ще сринат изкачването в по високите чакри. Второ те трябва да се слеят в сърцата си,те са едно сърце, една душа първа чакра е похот. Ням как да изчистят чакрите със похот . Ако Кундалини е събудена,мъжът може да умре по време на секс. Повечето активират втора чакра и я бъркат с Кундлини. Моят пламък е посветен от 25 години ако можеше да правим секс докато вилнее енергията ми щяхме да го правим. Има секс няма процес. Има само ченълинги и робство. Прочете според дао кал се прави секс при двойка. И мой съвет е да говорите с истински посветени. Те ще ви обяснят защо не се прави секс при духовно пробуждане.

Отговор от @Йоана получен на имейла. Публикувам го понеже тя си мисли, че го пуска във форумът поради неразбиране на системата, не че публикувам личната си кореспонденция по принцип :)

Не разбирам точно какво имаш предвид под "истински посветени", изпитвам леки съмнения, че вашият Пламък може да ви ползва за материална облага. Първа чакра според мен не е само похот защото Кундалини нали се събужда и тръгва от първа чакра, по тази логика Кундалини е похот.
Също така не смятам, че пламък близнаците са една душа, но специално за това не съм съвсем сигурен. Моето разбиране е, че са два различни духа, които се допълват.
Ще се радвам да пишеш повече по темата защото ми е интересна гледната ти точка.

Много интересна синхроничност - докато пишех предното си мнение получих отговор от @Йоана на имейла, за това пускам нейният коментар:
Ние нямаме душа. Имаме мъртва душа. Има едно тайнство нарича се НЕПОРОЧНО зачатие. То трябва да се случи на персонално ниво. Това е основата причина да не се прави секс. Похот не трябва да има. За да може да се новороди Христос-божествената душа. Тя се ражда в кръста. Там където се кръстосват хоризонтала и вертикала. Сърдечната чакра.Когато сексуалната-втора чакра се отвори започва чистене на първа и втора. Не знам как не ги знаете тези неща. Задължително се преминава през това. Първа чакра докато се изчисти става страшно.похот в чудовищни размери.Има същности за които сме енергийна храна освен всичко. Ако Кундалини се събуди всичко се увеличава по сто. Горе става долу. Влизате в ниският астрал. При правене на секс по време на процеса си оставате там. Започва чуване на гласове и виждане. Отваряне на третото око и излизане в астрала. И който се поддаде, а повечето го правят си печелят кофти прераждания. Да не говорим ,че виждат в ниският астрал въобразявайки си,че са Богове. Егото нараства. Ставате марионетки, храна за някои същности. Ню ейджа не е духовно израстване. За да се израства духовно минавате през духовни, морални и физически проверки.А те са свързани с лишения. Задължително. Висшият Ви аз и други посветени ги предизвикват. Борите се за живота си. Буквално. По чудовищно болезнен начин. Последното което ще Ви хрумне е да правите секс. А и да искате не бива .Да не говорим ,че се минава през различни етапи, които не трябва да Ви обяснявам и сексът няма как да се случи. Пламъците на външно ниво са изключителна благословия да се срещнат. Както казва Спас Мавров те са двойка на небето. Те са носители на Божествената искра. На Централната душа. Съюзът им физическо ниво става след постигане на такъв в духовното.

А на някой да му е хрумвало , че Христос всъщност е биологичен син на Йосиф, но Бог е неговият духовен и енергиен баща. При ПБ е напълно възможно т.нар. непорочно зачатие, но според мен е неправилно тълкувано, както от Библията, така и от "просветените" хора.
Тук става дума за енергийното зачеване. Веднага ще обясня какво имам предвид - детето може да има един биологичен баща и съвсем друг енергиен. Хората не се размножаваме с партеногенеза. Не сме пчели все пак. Трябва си генетичен материал. Когато ДМ не може да го даде на своята ДФ, то е напълно възможно да има друг носител, който биологично да предаде своя материал, но енергийно детето да бъде на ДМ ПБ.
Сексът между ПБ е наистина сакрален процес и само човек, който го е преживял, може да си позволи да го коментира. Иначе , както казва често моят любим - ставаме като лелките от протестантската църква, които лаят срещу наркотиците и наркоманите, без реално да имат опит в тях. Няма как да обясниш на жадния какъв е вкусът на водата...

Много интересна синхроничност - докато пишех предното си мнение получих отговор от @Йоана на имейла, за това пускам нейният коментар:
Чак сега виждам, че съм забравил да отговоря на Йоана, а само пуснах нейният отговор.
Значи мога само да кажа, че имаме дълбоки различия във възприемането на света, бог и духовното.
Мъртва душа.. няма такъв термин в мойте разбирания. Според мен дълбоко бърка понятията за любов, секс и похот - това не са едни и същи неща и не се проявяват от един и същи център на нашето същество.
Излизането в астрала и отварянето на третото око не са негативни неща, въпрос на избор.

Back