• 👋 Добре дошъл в Дзенкс! В момента разглеждаш форума като гост.
    Истинската стойност идва, когато се включиш – тук всеки може да сподели своя опит, въпроси и прозрения.

• Разговори от сърце, не готови рецепти
    • Общност от търсещи, не публика
    • Хора със сходен път и ценности

➡ Присъедини се към Пътешествието

Разни изречения

Палечка

Светлоносец
Не трябва да се примиряваш с посредственото !

Не трябва да избираш каквото и да е !

Не трябва да правиш безсмислени компромиси, защото пътя назад после често е невъзможен...

Защото пораженческото мислене не прощава...

Не трябва да се отказваш да търсиш правилното,това което си заслужава, което е на ниво и което си струва жертвите и усилията!

Най-лесно е да спреш, да се предадеш..

Трудното е да продължиш напред въпреки

болката, въпреки мостовете, които рухват...

Трудното е да продължаваш да виждаш слънцето през облаците, тогава когато бурята вършее

Трудно е, но не е невъзможно, не е непреодолимо, защото непреодолимо е само разстоянието между днес и вчера..

А днес все още имаш времето на своя страна..

Днес още не е късно да се бориш и да продължиш..

Днес имаш всички сили, дори да не ти изглежда така..

Днес трябва да устоиш и да намериш причини да се усмихнеш отново...

Каквото и да ти говорят, както и да те спъват, значение имат само сърцата, което те подкрепят и обичат безусловно.

Мисли за това и не спирай да мечтаеш!

Мисли за това и не спирай да дерзаеш !

И не прави безсмислени, евтини компромиси!

Не спирай точно сега, когато може би си на крачка от сбъдването..

Колкото и да е трудно, помоли се и продължавай напред!
Не утре, а ДНЕС !

Автор: Миглена Цакова

Съвестта и страхът са всъщност едно и също нещо. Съвестта е търговската марка. — "Портретът на Дориан Грей"

"Да си естествен е поза, която дразни хората повече от всички други"

"Въображението е по-важно от знанието."
Албърт Айнщайн

"Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. За второто не съм съвсем
сигурен."
Алберт Айнщайн

По-силна от всички победи е прошката!

Аз лично съм го изпитал. Евалла на този, който го е сложил.
Мене може да ме пребиеш, на мокро петно да ме направиш, но пак да не поискам да те чуя.
Но ако ми простиш от сърце, плача като малко дете, с часове плача, защото за мене силата е не в това колко кила вдигаш от лежанка, а в това да ми покажеш морална и духовна висота.

Ако ми видите подписа, който е моя фраза, казана на един мой политически приятел, който вярва, че ако мачкаш, значи те уважават, ще разберете какво значи този мой пост.

Дори и да си силен сега, дори да накараш всеки да се сведе пред тебе, запомни едно! Утре, когато паднеш в калта, никой няма да иска да ти помогне! Това ти го казвам аз, човекът, който беше готов кръв да пролее за тебе!

- Аз

Човече, я недей да ми цивриш, че мина на самостоятелна форма! Я си представи, че може и хаир да видиш!

- Недим @01-05-2012.... На следващия ден се запознах с най-добрите си приятели

"Напразно спорят коя марка леки коли била най-удобната . Най-удобната кола безсъмнено е катафалката . Возиш се легнал, окичен си с цветя и не усещаш друса ли,
или не...." / Чудомир /

"Ела" – вика той и това значи буквално "сега", а аз разбирам "завинаги", "почакай" шепне той и това значи буквално "за този миг" , а аз разбирам "за всички следващи мигове". "Отивам си" – казва погледа му и това значи "засега", а аз изтръпвам да не би да е "завинаги."
Блага Димитрова

"Изпратих й дъжд... Не ми се сърдете вие, които сте близо до нея и сте се измокрили. Тя толкова обича дъжда. А аз обичам, когато тя е щастлива..."
Джордже Балашевич

"Koйто напусне бойното поле, черпи враговете си с локум, арабска поговорка "
другаря Цончев от филма "Вчера"

"Възможностите се появяват, когато ти вървиш по пътя към тях."
Буда

15 цитата на Дон Хуан
Хуан е шаман от индианско племе, известен от творбите на Карлос Кастанеда. Кастанеда твърди, че се е срещал с Дон Хуан през 1960 г., след което той го обучавал на особена форма на магия, основана на традициите на индианците от древно Мексико – “Пътя на война”
1. Постъпвай така , сякаш това е сън. Действай смело и не си търси извинения.
2. Не се обяснявай твърде много. Когато се обясняваш защо не можеш да направиш това или онова, всъщност ти се извиняваш за недостатъците си, надявайки се слушащите да бъдат добри и да ти простят.
3. За да извлече максималното от живота човек трябва да може да се променя. Най-трудното нещо е намерението да се промени.
4. Никога на никого не се сърдя. Нито един човек не може да направи нещо такова, което да си заслужава такава моя реакция. На хората се ядосваш, когато чувстваш, че техните действия са важни. Нищо подобно отдавна не чувствам.
5. Винаги трябва да помним, че пътят – това е просто път. Ако усещаш, че не трябва да вървиш по него, остави го.
6. Ти сега не можеш да ме разбереш заради навика ти да мислиш така, както ти виждаш.
7. Ако не ти харесва това, което получаваш, промени това, което даваш.
8. Основната пречка за повечето хора е вътрешният диалог. Когато човек се научи да го спира, всичко става възможно. Най-невероятните проекти стават осъществими.
9. Хората обикновено не осъзнават, че във всеки един момент могат да изхвърлят от живота си каквото и да е. По всяко време. Мигновено.
10. Единственият истински мъдър съветник, който имаме, това е смъртта. Всеки път, когато почувстваш, че нещата вървят зле и си на ръба на провала, обърни се наляво и попитай смъртта така ли е.
11. Всеки върви по собствения си път. Ако вървиш с удоволствие, значи това е твоя път. Ако се чувстваш зле – по всяко време можеш да го изоставиш, без значение колко далеч си стигнал. И това ще бъде правилно.
12. Ние се нуждаем от цялото си време и цялата си енергия за да победим идиотизма в себе си.
13. Номерът е в това, по какво да се ориентираш … Всеки от нас прави себе си или нещастен, или силен. Обемът на работа, необходим и в първия и във втория случай – е един и същ!
14. За да станеш човек на знанието, трябва да бъдеш войн, а не заядливо дете. Да се бориш, да не се отказваш, да не се оплакваш, да не отстъпваш, да се бориш до тогава, докато не видиш. И всичко това само за да разбереш, че на света няма нищо, което би имало значение.
15. Това, което правиш в момента, може да се окаже последната ти постъпка на Земята. В света не съществува сила, която може да ти гарантира, че ще живееш още една минута.

Една мъдрост казва, че ако Бог даде на човек възможност да промени живота си и да махне от него всички трудни моменти и да го изживее наново без тях, но в същото време му разкрие дълбокия смисъл на тези трудности, то никой човек не би променил нищо в живота си и би го изживял по същия начин.

Back