• 👋 Добре дошъл в Дзенкс! В момента разглеждаш форума като гост.
    Истинската стойност идва, когато се включиш – тук всеки може да сподели своя опит, въпроси и прозрения.

• Разговори от сърце, не готови рецепти
    • Общност от търсещи, не публика
    • Хора със сходен път и ценности

➡ Присъедини се към Пътешествието

Взлюк - дискусия

Status
Затворена за нови мнения.
Спор няма,няма и как да има поне за мен.
Спорещия има проблем с егото си на откривател на нещо което всъщност  е открито много отдавна.
С две думи се доуточнявахме откъде изгрява слънцето всъщност.
Около това е цялата полемика ...

Суета на суетите ,всичко е суета.
Еклесиаст

И това ще отмине!
Соломон

За да продължиш нататък пречистен ...

Власти said:
Според мен не е редно да нападаме Гласи имайки предвид хилядите постове на "100 кила майка".. Нека си пише човека, стига да не оцветява прекалено много не виждам защо му се местят темите.. Може и да се Величае ама нещо като мерене на чишки ми изглеждат нещата. Което ме радва по принцип - има повече активност във форума и по този начин - повече приходи от реклама.

едит: Ето за пример поста под моя..  ;D
https://www.youtube.com/watch?v=O4hxq3soULM
koz koz bira :P

Казано е че един вярващ без знания става фанатик.
Един знаещ човек без Вяра си остава догматик.
Осъзнатия човек който има Вяра и знания е в Мъдростта.

Вярно е.
В случая ти Гласи си доказателство за фанатизъм без покритие - нетърпящ друго мнение,теза или дори забележка.

За да говори някой за взаимодействие с нищото трябва да е наясно какво има в това нищо... или накрая с оказва че в нищото имало нещо и то много...

Даоизмът не ти повелява и вменява нищо...възприема се с лекота и по съвсем естествен начин.
Даоизмът ти посочва Пътища,пояснява ти основните критерии в които никога няма да сбъркаш в своя Път.
И не ти вменява никой, никъде и никога кой Път да хванеш.
Дао е рецепта,принцип,начин,подход,похват,инструмент  чрез който да намираш отговори.

И това ми било „МЪДРЕЦ“!??Чудя се да се Смея ли или да ПЛАЧА!?

Нека СЕГА да видим Кой е „по-подходящ“ за „позицията“ фанатик?Този,който си е Отворил Темата,развива си бавно и целенасочено изложението,опитва се да Ви научи на нещо НОВО или този,който Тропа с ръка и казва:
-Не ме интересува какво пише в темата ти,имаш „нещо си ми“ в първият си пост,което БЕГЛО ми напомня за Дао-дъ-Дзин СЛЕДОВАТЕЛНО Ти говориш за Дао!Точка!

Че си Вярващ Странник,Вярващ си Аз НЯМА да споря за това!То се е видяло и то повече от Ясно!Ама като Не знаеш,и дори Не се опитваш да Разбереш какво е Взлюк,докато Аз Ти следвам логиката и Ти обяснявам ЗАЩО Взлюкът Не е Дао,то тогава Кой е по-близко до фанатизма,а!?  ;)

Това,което казваш за Дао-то е Вярно,Аз Не съм тръгнал да Го отричам.САМО ти посочих „няколко въпросчета“,които СА застъпени в концепцията за Взлюкът,но Ги Няма в концепцията за Дао-то за да Видиш,че тук говорим за КОРЕННО различни Понятия!И то просто НЯМА как да е „другояче“,тъй като Даоизмът и Взлюкът Не са от „едно котило“ и между тях може да има САМО Аналогии,но Не и Припокриване!Взлюкът си е Взлюк,Даото си е Дао!Направи малко „справка с Главния мозък“ и включи И Разума си,НЕ само Сърцето и може и Да Видиш Кой е Този в тази тема,който НЕ изслушва другия!

Вече те питах и то КОНКРЕТНИ въпроси,но вместо това получавам САМО „заучени фрази“.Къде са ми отговорите?Питах те:
Какво казва концепцията на Дао-то по въпросът ЗАЩО Вселената съществува?
Казва ли нещо по въпроса КАК се е появила?
Казва ли ОТ КАКВО е изградена?
Казва ли КАК си взаимодействат компонентите от които е изградена?
Вече Ти Написах своите отговори по тези въпроси в предходния си пост и ти показах,че Взлюкът Не само се занимава с тях,но и им ОТГОВАРЯ Конкретно!Ето Защо съществува концепцията за Взлюкът и ето за какво се използва-да дава КОНКРЕТНИ ОТГОВОРИ на въпросите защо,какво и как съществува в тази Вселена и след като получим тези отговори да можем да решим какво ни очаква по нашия Път във Вселената и Какви са ни „опциите“ от точката,в която се намираме нататък!За това е необходим Взлюкът.Считам,че това си е доста важен въпрос и заради това и започвам с тази тема.Освен това,тя ми дава и необхдимата основа,на която да градя от тук нататък.Но това Не Е „мистериозното Дао“ и целта на Взлюкът НЕ е да ти казва кои са пътищата,нито пък КАК да Ги Следваш!Той е „идея“ подобно на теориите във физиката,или на школите във философията,и по точно в Метафизиката,чиято Цел е да те „запознае“ с реалността,НЕ да ти дава „морални“ съвети!По отношение на интересът към това какви са възможностите на човекът в тази Вселена и на това какви са му „опциите“ в това му съществуване Взлюкът и Даото Имат допирни точки.Но САМО Толкова!Те НЕ са едно и също нещо!Взлюкът НЯМА претенции да е „учение“ или дори „философия“!Неговата цел е да бъде средство за ОБЯСНЕНИЕ на Фундаменталната природа на Вселената и да даде на познаващия го възможност да разбере в какъв свят живее,НО не и да му посочва „Пътя“,който трябва да следва или пък да бъде какъвто и да е било „инструмент“ или „рецепта“ за намиране на отговори.Той не е „повече инструмент“ от теорията за гравитацията за изчисляването на това,като хвърлиш една ябълка къде ще падне!Разбираш ли този „тънък момент“ или ПАК ще си говорим за Фанатизма!??

Ако Ти Лично Не си способен да „схванеш“ какво е Нищото и как Взлюкът ВЗАИМОДЕЙСТВА с него,то това си е Откровенно Твой Личен Проблем!Аз Нямам „проблеми“ с концепцията за нищо-нищо Не Е нещо!Съответно Няма Нищо в Нищото,затова и То е Нищо!Разбираш ли?Затова и Никъде Не съм казал,че в Нищото било „имало“ нещо,пък камо ли та и „много“.Сега ЗАЩО ми „слагаш думи в устата“?Да не би да се опитваш да ИЗкривиш моите,така,че да се получи нещо,което е в Действителност НЕвярно,просто защото то НИКОГА не е излизало от моята уста,но за сметка на това ти е МНОГО УДОБНО да Го представяш като Мои думи за да може да „засияе“ Твоята СОБСТВЕНА гледна точка,а!?

И после КОЙ бил фанатик!?  ;D  :)

П.П.Ти изобщо знаеш ли КАКВО е Астрал за да разбереш дали си бил там или не!?

П.П2.yo-yo между мъдрост и Мъдрост РАЗлика Има!А в xcom-а имам КАКТО приятели,така и Врагове!Нали знаеш,че то Животът е „шарено нещо“ и има както „тъмни“,така и „светли“ цветове.За Админът на този форум мога да кажа,че е доста Ограничено човече със съвсем Ясни ЛЕВИ убеждения-те за това ме баннаха от там-просто човекът НЕ можеше да търпи Истина във форума си-отиди там и кажи,че в Русия хората ги третират като Животни и на руснака ДРУГО освен да се напива като свиня и да КОЗИРУВА на Партията дето го кара да работи като кон,да се бие като куче в името на прасета и да се прави на маймуна само и САМО да може да сдаде Богу Духа в името на КАКВО(а Да,на Робството Си-една партия Го е родила,една партия Го е Робила и една пратия ще го Погребе!Ну,слава России,слава вечного Робства!Мы очень рад что будет Робства Российского Все Мира!  ;D  )-и Ти Ще си отнесеш Банна Там!Кво да направим като в България хората ВСЕ ОЩЕ Не са Духовно „узрели“ за Истината!Като са си Роби на пратията-ТАКА Ще Е!На това Робско племе му дай САМО кючек,бой,таковане и КОМУНИЗЪМ!То от „партиец“ Човек СТАВА ЛИ!?  :)  (Благодаря ти,че ми НАпомни защо се Отказах от този форум9място където Свободата и Истината НЯМАТ място заради Политическите убеждения на Администрацията КАК ще Го Нарчеш,А!?

Ех,ДОБРЕ Е,че я има Америка да ни ПАЗИ от подобна Сган!  :)

За да взаимодейства твоя взлюк с НИЩОТО и да се поражда НЕЩО от това взаимодействие според твоите думи логично следва в НИЩОТО да има НЕЩО.
Ако в НИЩОТО нямаше НЕЩО твоя взлюк щеше да е самодостатъчен сам за себе си и нямаше да има нужда да взаимодейства с каквото и да е НИЩО.
Но явно ще трябва да ти се разяснява що е то ПРОЯВЕН и НЕПРОЯВЕН РЕД.

Ти самия нямаш и не си предоставил никакви отговори които сам си поставил до този момент.Взлюкът мълчи по много въпроси които сам си поставил.Има само някакви общи мъгляви приказки.
Ще почакам да си завършиш темата за взлюкът.

Междувременно:
-взлюк - активно начало което взаимодейства,свързва се с действието,проявата, разрастването и движението = ЯН
-нищото - пасивно начало което е основата,свързва се с пасивното начало,  почивката, възприемчивостта, спокойствието и обновяването = ИН
- различни взлюкове - светлинен,звуков и др. според автора на темата = на прояви на ИН и ЯН на всички нива във Вселената във всеки аспект на материя и енергия .
Тоест безкраен кръговрат по силата на принципа на Дао ( нагледно виж анимацията по долу )

Специално за Гласи и една илюстрация:

pashker25ft.gif

С други думи -интерпретация на Дао подплатено с  попрочетени от тук от там понятия по физика като СТО,квантова физика,вълново-корпускулярен дуализъм и т.н.
Или с други думи - плагиатство.
Дотук нищо ново под слънцето като концепция и идея.

Гласи нали си в час по физика ,на 500-600 живота и на 20 -30000 години?
Поясни ако обичаш как взлюкът обяснява парадокса на Айнщайн - Подолски - Розен?
Надявам се че няма да чета общи приказки и лафове които всеки може да прочете в нета навсякъде.
И като си толкова сведущ разясни на четящите тук що е то астрал да видим дали имаш наистина понятие за какво иде реч.

Встрани от темата ще отбележа че политическите и националните пристрастия не са обект на разискване нито в темата ,нито в този форум.
Да не говорим че тези глупости не са никакъв довод по темата.

Да ПРАВ си Странник за политическите и националните ми „приказки“ в П.П2. на предходния пост.Чак сега виждам,че съм се „отплеснал“ твърде много от темата.Но всъщност никога Не съм искал да говоря за това тук в тази тема и в този форум.Просто реагирах ТВЪРДЕ емоционално на въпросът на yo-yo,защото се сетих за онова ДОЛНО КОМУНЕ-админът на другия форум и за неговото ДВУЛИЧИЕ и ЛИЦЕМЕРИЕ как се показва като „демократичен“ и „всеогряващ“ За ПРЕД хората,а когато има тази възможност ти нанася УДАРИ В ГЪРБА и ПОД КРЪСТА без да дава причини защо,как ФАВОРИТИЗИРА едни потребители и УМИШЛЕНО реже темите,поправя „политически НЕудобни коментари“ и банва потребители БЕЗ предупреждение,а после им дава СИЛНО ограничено поле за изява „за ПРЕД хората“ за да поддържа една „демократична фасада“ на форума си докато през същото време обслужва ПОЛИТИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ „зад кулисите“!

Много много ГАДНО Човече е този админ.А и на другия голям „конспиративен“ форум админът е едно ВЛЕЧУГО,че вече не ми остана място в Българското интернет пространство къде да отида от тия ПАРТИЙНИ СЕКРЕТАРИ!Само Червени БОКЛУЦИ в нашия Инетрнет!

Просто ми стана твърде ЕМОЦИОНАЛНО като се сетих какво съм изживял там и затова „надарих“ yo-yo с ПОДХОДЯЩ отговор!Иначе,ДАтова няма НИЩО ОБЩО с темата и ако админът прецени,че съм прекалил да ми ИЗТРИЕ онази ЦЕЛИЯ П.П2. на предходния коментар,той така или иначе е адресиран САМО към един от потребителите на този форум(за който смятам,че е ДОБРЕ ЗАПОЗНАТ със „случая“ и затова съм си позволил да влизам в „обяснения“)и е off-topic!Администрацията да процедира КАКТО СМЕТНЕ ЗА ДОБРЕ!

Емоциите никога не са били добър съветник или водач -това във връзка с предния ти пост.

Сега по същество.
Гласът на истината said:
Та горе-долу същото е и с оформянето на Ин и Ян от взлюкът „примесен“ с нищо-този който го е поел става все по-гъст и по-гъст(както солената вода),а този,който не го е поел си остава във все по-чисто и по-чисто състояние-и така наблюдаваме РАЗделянето на взлюк,който е поел от нищото-МАТЕРИЯ и взлюк,който НЕ е поел от нищото-ЕНЕРГИЯ,които в последствие започват да си ВЗАИМОДЕЙСТВАТ едно с друго и така се появяват 10 000неща от Китайстата философия!Ясен ли съм с това сравнение?

Взлюк който е поел материя от НИЩОТО? Нали в НИЩОТО нямаше НИЩО ?
Няма материя и енергия в НИЩОТО.
НИЩОТО = 0,празно,пусто пространство.
Или искаш да ни убедиш че 1+0 = 10 ? Ще те разочаровам 1+0 =1 и то открай време.

Взлюк който не е поел от НИЩОТО енергия - тук взлюкът няма какво да  поеме от НИЩОТО както се изясни и по -горе .

Гласът на истината said:
Така и взлюкът се „разпростира“ в нищото-всъщност той няма къде да отиде,защото нищото си е нищо и НЕ съществува затова „процесът“ който всъщност се извършва е,че в рамките на това,което Аз означавам с думата взлюк се появяват малки „балончета“ от НЕсъществуване и така се изграждат ГРАНИЦИ(това е много важен момент-ключов за ЦЯЛАТА концепция за взлюкът)между едно съществуване и друго съществуване,тоест появява се РАЗлика между двете,и така се получават 2 и повече взлюка,които вече са РАЗделени един от друг.Това е и взаимодействието с Нищоо,за което ти и говорих по-рано.В резултата от ВЪЗникването на Нищо в Нещото то това нещо вече НЕ Е едно,а се РАЗпада на МНОГО Неща

НИЩОТО е НИЩО и не съществува - това извадено от цитата по-горе е в явно противоречие с горната забележка за взаимодействие на взлюка с НИЩОТО.
Значи хем НИЩОТО не съществува и няма НИЩО в него и хем от НИЩОТО взлюка вади и черпи МАТЕРИЯ.
Пълно противоречие и нелогизъм което сочи явната несъстоятелност на цялата идея.

По идеята за балончета от НИЩО във взлюка ще отбележа че това е поредния нелогизъм който няма как да издържи реалноста на Вселената.
Ако с НИЩО отбележим една черна дупка като реален обект от астрофизиката (сингурлярност в която пропада и се разпада всичко - материя,енергия и време/пространство) от това пряко следва че една черна дупка като мехурче в твоя взлюк ще погълне всичко без остатък в себе си.Тоест от твоя взлюк няма нищо да остане и на финала ще имаш само едно голямо НИЩО -тоест черна дупка.

Но въпреки черните дупки Вселената си съществува без да има колапс и прекъснатост в своето съществуване.
В този момент идеята за взлюк също пропада в алогичност и явно противоречие с реалността.

В резюме ще подскажа че докато боравиш с енергия и материя в своето съзнание ще бъдеш много далеч от реалната картинка Гласи .
Пропускаш един много по съществен и фундаментален аспект от Вселената за който ти подсказах не на едно и две места досега.
Но АЗЪТ ти играе много лоши шеги...затова и не си забелязал... сам ще се убедиш в това с времето.
Или просто дори и не подозираш че съществува...

Никой не е искал да те убеждава,че 1+0=10 Странник!Явно не съм бил ДОСТАТЪЧНО ясен в обясненията си,затова ще трябва да Го повторя отново!Много добре разбирам,че това е „хлъзгава материя“ и на езикът ни просто НЯМА „адекватни“ думи и изрази,които да изразят получаването на този взлюк,който в Китайската философия може да се означи като Ин,и на този,който може да се означи като Ян.Това Го съзнавам МНОГО добре!

Ако си обърнал внимание на изказът ми трябва да си разбрал следното-в началото бе Светлината(чел ли си Кабалата,а Странник-там има едно доста интересно понятие-Охр,знаеш ли за него?),тоест ЧИСТА енергия!Енергийния взлюк се явява „наследник“ на това и ако не разбираш от физика ще ти кажа,че по-„чиста“ форама на енергия о електромагнитното лъчение(тоест светлината)до момента още не е открита.После обаче в този енергиен взлюк,който както ти казах съществува БЕЗ наличието на време или пространство,тоест като чиста енергия в една точка(тук можем да се прехвърлим към Стария завет,Ведите,Дао-дъ-Дзин и още много митологии за създаването на Вселената),„се намъква“ НЕсъществуване-Празнота,Нищо,„балонче с газ в бутилката с Кола“ и той вече е РАЗделен на различни ЧАСТИ които ОБгръщат балончето,разбираш ли?С „намъкването“ на НЕсъществуването,на Нищото във Взлюкът той вече НЕ Е едно,а е Ограничен от нещо,което всъщност е Нищото!Както ти казах Българският език е твърде „слаб“ за да може да се опише този процес с нещо повече от сравнения,затова и още в началото предупредих в тази тема,че Взлюкът е нещо,което НЕ може да се опише ТОЧНО със средствата на езика и поради тази причина и Аз самият непрекъснато използвам сравнения.Така както и ти казваш,че Дао е нещо което НЕ може „напълно точно“ да се опише със средствата на езика,и така като има десетки думи,които използваме,но които на практика НЕ можем да обясним,така и Взлюкът е едно такова нещо,което НЕ може да бъде „напълно точно“ обяснено със средствата на езика.Точно както Даото,Богът,Любовта,Животът,Вярата,Щастието,Времето и още цял куп думи,които колкото и да ги дефинираме,и колкото и да ги обясняваме в крайна сметка НЕ можем д обясним напълно точно и истинското РАЗбиране на това какво ТОЧНО те представляват е оставено на нашето собствено съзнание.Това можеш ли да го разбереш?

Това,което на мене ми изглежда,че ти си НЕспособен да схванеш(явно между нас наистина има „разлика в Нивата“ :)  )е,че когато говоря за Нищото,то Аз НАИСТИНА имам предвид НЕсъщестуване-лишаване отпространство,време,материя,енергия,ВСИЧКО!Какво става,когато вкараш такова понятие СРЕД нещото материално,видимо,обективно съществуващо,а?Ще ти кажа!Това,което ти просто НЕ можеш да проумееш е,че когато ЛИПСАТА на пространство влезе във взаимодействие с нещо,което е ВЕЧЕ изградено(като взлюкът),то се получава РАЗделяне на вече изграденото от ЛИПСАТА му-така както ако хванеш един трион и РАЗрежеш една пръчка какво става от нея,а?Вече нямаш ЕДИННА ЦЯЛОСТ-имш 2 ЦЯЛОСТТИ-цялост,празно пространство,ЛИПСА на съществуване и отново цялост.Това имам предвид под „нахлуването“ на Нищото във Взлюкът,на „нахлуването“ на НЕсъществуването в ъществуването,на Мракът в Светлината!ЗНАМ,че идеята НЕ е лисна за разбиране и изисква твърде ВИСОКО ниво на съзнанието,на което ти може би ВСЕ ОЩЕ не си готов,но поне се ОПИТАЙ да се концентрираш и да СЛЕДИШ ТОЧНО думите ми!

Имаме съществуване,нещо,светлина,която е концентрирана в ЕДНА ТОЧКА,а тя самата на свой ред се създава от това,което ние наричаме Абсолют,Бог,Източник,Брахман и т. н..Когато Нищото,НЕсъществуването,Мракът НАХЛУЕ в тази точка,то тя вече НЕ е една точка.Тя вече става РАЗделена на множество точки,а с увеличаването на „нахлуването“ на нищото(който всъщност е процес РЕгулиран от самия Взлюк,а той пък се регулира от своя Създател,но това е нещо на което ще трябва да се спра по-подробно по нататък или в някоя друга тема)тези точки от Взлюк приемат все по-сложни и по-сложни форми и се разпростират във все повече и повече и повече измерения и така от „прости точки“ се превръщат първо във фигури,а в последствие и триизмерни тела със все по-сложна и по-сложна форма.Но НЯМАМЕ „нахлуване“ на едно нещо в друго нещо,имаме „нахлуване“ на НЕсъществуване в съществуване,на поява на РАЗделяне на едно преди това единно цяло,което се превръща на много неща СЛЕД като е претърпяло „преход“ от единно цяло отвъд времето и пространството съществуващо в Единство като самото себе си,в множество РАЗделени „цялостти“ МЕЖДУ който е „навлязло“ НЕсъществуването!Затова и казвам,че Взлюкът „изкристализира“ при взаимодействието си с Нищото-когато то бива ДОПУСНАТО в него той се РАЗпада на множество „същностти“ и те стават обектите познати ни като МАТЕРИЯ.Така материята се получава от това,което ние разбираме като Взлюк,в който е навлязло нищото,а този взлюк,който пък остава и НЕ си взаимодейства с Нищото се проявява като ЕНЕРГИЯ и запазва своята способност да си ВЗАИМОДЕЙСТВА с материята и да я поставя в „различни състояния“.Тя на свой ред пък проявява възможността да си взаимодейства пък с този взлюк и да го ПРЕвръща в РАЗлични форми,които съответно пък променят свойствата на материята по РАЗличен начин.И така материята започва да съществува БЛАГОДАРЕНИЕ на енергията,а енергията благодарение на материята и двете влизат в една НЕделима връзка.А това,което става с НАВлизането на Нищото във Взлюкът е РАЗделянето на отделните взлюкове един от друг и така те се превръщат в отделни МАТЕРИАЛНИ ОБЕКТИ!И ето ти как се образува ПРОСТРАНСТВОТО,защото както ти казах всъщност „архетипът“ на празното пространство е Нищото!Ако едно пространство е НАПЪЛНО празно и в него НЕ съществува нито един физически обект,то то СЪЩЕСТВУВА ЛИ В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ?Нека сега да видим твоята „даоистка“ концепция как ще се справи с този въпрос(даоистка е в кавички тъй като тълкувам твоите думи като твое лично тълкувание на Даоизма,а НЕ като концепция фигурираща в него по принцип).Може ли да има ЧИСТО празно пространство-мож ли да има Вселена БЕЗ нито една „частичка материя или енергия“ в нея,без никакво СЪЩЕСТВУВАНЕ в нея?Ако НЯМА материя и ако няма възможност тази материя да ПРОМЕНЯ своето положение в пространството,ако няма възможност тази материя да се движи спрямо и да си взаимодейства с друга материя,то тогава КАК ти би разбрал,че тази материя ИЗОБЩО СЪЩЕСТВУВА?Ако в една Вселена НЯМА материя как би разбрал дали пространството в тази Вселена е 2-измерно,3-измерно или 5-измерно?Как би разбрал КЪДЕ се намираш?Как би разбрал какво има ОКОЛО теб?Как би разбрал В КАКВО живееш?Как би разбрал ИЗОБЩО какво е пространство,а следователно и време?Затова СМЕЯ да твърдя,че АБСОЛЮТНО ПРАЗНОТО пространство е ЕКВИВАЛЕНТНО на Нищото!Или за да бъда още по-точен,че ОТСЪСТВИЕТО на съществуване е ЕКВИВАЛЕНТНО на НЕсъществуването.Можеш ли да РАЗбереш тази мисъл?

Така и се получава,че СЛЕД като Взлюкът влезе във ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ с ЛИПСАТА на съществуване=НЕсъществуването=Нищото,то и в него се получават такива абсолютно ПРАЗНИ пространства,само че като ЦЯЛО Вселената ВСЕ ОЩЕ ИМА материя в себе си и тя може да си взаимодейства и да се „локализира“ една спрямо ДРУГА! По този начин и Аз ти обяснявам „нахлуването“ на Нищото=НЕсъществуването във Взлюкът!Изведнъж цялото става на ЧАСТИ,а от тези части пък вече могат да се образуват нови част,които имат още части и т.н..А в РЕЗУЛТАТ на РАЗделянето на цялото на части пък се появява това,което ние разбираме като Простронството и в последствие това,което ние разбираме като Времето.И така от Взлюкът се появяват множеството взлюкове на светът,в който НИЕ живеем!

Черните дупки наистина са интересен Астрономически ФЕНОМЕН,но те НЕ са физически обекти.Сега няма да се ровя,но мисля,че имаше един много добър цитат на английския математик Пенроуз,който гласи,че черните дупки НЕ са тела,както планетите,кометите или звездите,а ОБЛАСТТИ НА ПРОСТРАНСТВОТО-ВРЕМЕТО С НЕОБИКНОВЕННИ СВОЙСТВА!Това е една и от „загадките“ на черните дупки-когато навлезеш в тях според съвременната физика ти всъщност НЯМА как да установиш това чисто емперично-те НЕ СА „обекти“ съставени от някаква материя както звездите и планетите-те са ОБЛАСТИ от пространството,затова и черна дупка като небесно тяло всъщност НЕ съществува.А точно тези ОБЛАСТТИ от пространството са един вид ЗАЩИТЕНИ от нашето „нормално“ времепространство от нещо наречено хоризонт на събитията.Знаеш ли за това?Той един вид ни „пази“ от това,което има ВЪТРЕ в черната дупка и така НЕ позволява на това,което „се крие“ в нея да ни „стигне“.Но също така ако разбираш добре съвременната физика трябва да ти е ясно и че каквото ВЛЕЗЕ в черната дупка,то и НЯМА ИЗЛИЗАНЕ от там!Тоест,ДА,НАистина в една черна дупка може да има ЧИСТО НИЩО,което да ПОГЛЪЩА и да СПИРА СЪЩЕСТВУВАНЕТО на материята и енергията попаднали в тази ОБЛАСТ на пространството,НО докато нашето „обикновенно“ пространство е ЗАЩИТЕНО от хоризонта на събитията,то и ние НЕ можем да „почувстваме“ ефектите му.А както знаеш голямото постижение на Хоукинг във физиката е,че е успял да открие механизъм чрез който черните дупки се ИЗПАРЯВАТ в зависимост от големината и врмето си на съществуване(а и на ТЕМПЕРАТУРАТА си),така че всъщност ДОРИ и материята да бъде УНИЩОЖЕНА от Нищото в черната дупка,това НЕ озачава,че ЕФЕКТЪТ от съществуването й ще бъде УНИЩОЖЕН в нашата Вселена,защото ако черната дупка се ИЗПАРИ,то и това изпаряване ще РОДИ еквивалентно количество материя и/или енергия на това,което е било УНИЩОЖЕНО от НИЩОТО в черната дупка и така НЯМА да има парадокс в законите на физиката.Разбираш ли!??

А що се отнася до „Съдбата на Вселената“-ДА,според моделът за „Взлюкът“ Вселената е РОДЕНА от Нищото и в Нищото и ще си УМРЕ,така че не виждам някакво „противоречие“ тук.Както ти казах от „НАВЛИЗАНЕТО“ на Нищото във Взлюкът се ражда Вселената ни защото това е началото на пространството и съответно на времето за нас.Но също така този процес на „НАВлизане“ на Нищото НЕ се спира от физичените закони такива каквито ги познаваме и затова и е съвсем ЛОГИЧНО да продължим по тази „линия на мисълта“ и да ЗАключим,че в крайна сметка Нищото ще НАДДЕЛЕЕ над Взлюкът и ще успее да ИЗОЛИРА всяка една „частица“ взлюк на толкова голямо РАЗстояние от себе си,че тя повече просто НЯМА да има възможността да си ВЗАИМОДЕЙСТВА с която и да е било друга частица взлюк и това ще бъде и КРАЯ на Вселената ни.И това всъщност СЪОТВЕТСТВА на хипотезата за „Голямото разкъсване“ като хипотеза за Края на Вселената.Така,че от НИЩО сме РОДЕНИ и в НИЩО ще УМРЕМ!Какво ПРОТИВОРЕЧИЕ намираш сега в тази ми думи!??

Нали по-рано в темата ти обясних за рибата във водата-тя се ражда,живее и умира във водата,НО през целия живот и самата тя е ИЗГРАДЕНА от вода!Така и Вселената ни е РОДЕНА,сега ЖИВЕЕ и ще УМРЕ в Нищото/НЕсъществуването и ЦЕЛИЯ й жизнен път е белязан от ВЗАИМОДЕЙСТВИЕТО й с него-както казах от връзката между Взлюк-ът и Нищото!Така и също Господ,Бог,Абсолюта,Създателя,Първоизточника,Океанът,Брахминът всъщност „ОТДЕЛЯ“ определено количество Взлюк ОТ СЕБЕ СИ,то влиза във ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ с „околното НИЩО“ ражда се Вселена,тя расте и се развива като „рибата във водата“,НО накрая Нищото ПОБЕЖДАВА и тази Вселена бива РАЗложена и УНИЩОЖЕНА в същата тази вода,в която се е родила,живяла и умряла,тоест в Нищото!

Да виждаш някакви ПРОТИВОРЕЧИЯ в тези ми думи!?? ;)

Пълното противоречие на взаимодействието на взлюка с НИЩОТО ти го посочих по-рано обаче явно ти е трудно да го разбереш и възприемеш.
Пак ще повторя и ще поясня допълнително за да е ясно за по бавно възприемащите.

С 2 думи НИЩОТО (твоето балонче с газ) ако навлезе в каквото и да е НЕЩО пък било и то твоя взлюк - от НЕЩОТО ( каквото и да е то ) нищо няма да остане и ще колабира в НИЩОТО.
Няма нито да се раздроби,нито да се превърне в нови материални тела.
В случая имах на предвид черните дупки в които  няма и няма как да има триони,резачки и прочее режещи сечива.
Има тотален колапс по всеки смисъл на всяко ниво.
Това е реалността.

Проблема ти е да проумееш накрая че твоя мисловен модел е в пълно противоречие с реалността и Вселената в която се намираме.
И ти го доказвам пряко с факти ( а не с общи приказки) - визирайки черните дупки.

Дори и по смекчения вариант на НИЩОТО (вакуума в космоса) да се разгледа - пак твоя модел с взлюка е неприложим по всеки смисъл.
Взлюкът като прилив на някакво въздействие няма как да се изяви във вакуума в съвсем конкретни материални обекти.
Пример - вакуума ( като форма на НИЩОТО в по смекчения вариант) по никакъв начин не може да повлияе на астероиди,спътници и прочее материални тела от естествен и изкуствен произход.Също така не влияе и на разпространението на енергията.
Следователно вакуума ( твоето балонче с газ)  по никакъв начин не може да се ''намъкне'' в тях за да ги раздроби на други по - малки обекти.
В самия вакуум не са забелязани и засечени някакви режещи сечива като чукове,триони или резачки...
Твоя взлюк пък като някакво насочено действие също не е в състояние да промени вакуума във Вселената по никакъв начин- независимо от случващите се събития във Вселената - вакуума си остава вакуум.
Когато човек има идея,теория или хипотеза -той трябва да я провери спрямо съществуващия Ред - ако е приложима в реалността значи е адекватна.
В противен случай се отхвърля защото води до заблуди и илюзии които вкарват съзнанието в противоречие с Вселената.
Всеки обект който е в противоречие с Вселената рано или късно,по един или друг начин бива унищожен именно поради неговото естество на противоречие  и избор на съществуване в антагонизъм със средата в която се е появил и съществувал.

Ако рибата в океана си направи своя къща ,открие електричеството и си пусне един лампа за  да и е светло и да се постопли ако и е студено някак си ( алегория разбира се ) то тя ще избере позиция  против своята същност защото няма как да и бъде студено във водата в която е родена и живее.Обаче нашата риба -герой е някакъв егоцентричен чешит и напук на всичко и всички си подържа включена светлината в своята къща защото така и е кеф.
В резултат на термодинамиката чисто и просто се сварява в собствен сос в своята къща( която по ирония на Вселената се превръща в нейна тенджера) .И това ще се случи защото ще иска да и бъде светло...като е забравила ( или просто си няма идея за това) че светлината за да я има си идва с топлината в себе си.
И поради незнание и илюзията в която живее ще плати цената  за това с живота си.

Едното и другото винаги вървят заедно ръка за ръка .Това е неизменния Ред.
И според твоя избор на изява ще се появи и съответното въздействие- срещу  теб (антагонизъм)  или заедно с теб (съзвучие ) по естествен път.
А най трудните си остават третия и четвъртия избор.

Прави впечатление че в един момент започваш да ми цитираш -'' В началото бе Светлината'' .
Ама чакай малко - нали с твоя взлюк прати в пенсия всякакви религии,доктрини,философии?
И сега хоп като я закъса - започваш с цитати на неща писани преди хиляди години.
Що така бе Гласи ?

Създателя няма как да отдели от Себе Си каквото и да е -пък било то и някакъв измислен взлюк защото Богът е неделим в своята Цялост.
Извън същността на Бога няма как да съществува каквото и да е защото няма как да бъде създадено каквото и да е без и извън Неговата Воля и Замисъл.

Ти фрагментираш и разделяш Неделимото,Цялото.Разделяш Го на фрагменти,после го натъпкваш в някакъв свой немислим човешки модел който няма нищо общо с реалността .
Моя милост - обединява всичко в едно Цяло в съзвучие на Волята и Плана Му, уча се от Вселената в която всичко е пред сетивата ни.
Всичко е едно Цяло дори и заедно с Нищото в Себе Си.
Тоест Дао ( като най-достъпно за разбиране ) или каквото друго си избереш да Го наречеш.

Законите на Съзиданието и Разрушението са съвсем други и следват съвсем други ясно установени и добре различими Принципи.

А това можеш ли да го разбереш най накрая ти  Гласи ?
Или сме на различни нива на съзнание?

И едно леко допълнение към идеята че се плагиатства:

Философията на Хиндуизма обяснява създаването и разпадането на вселената (света) като един безкрайно повтарящ се процес. Когато от време на време вселената изчезне се казва,че тя се връща в хомогенно,недиференцирано ПРАКРИТИ и остава там в потенциално,ембрионално състояние.

Вижте отново какво е ПРАКРИТИ.Тогава,какъв е механизма на нейното пресъздаване (произход)!?Казва се,че пракрити е композирано от три сили;сатва,раджас и тамас.Тези сили преминават през фази на равновесие и фази на неуравновесеност.Природата на отношението на тези сили една към друга е такава,че е предмет на безкрайни промени.Когато тези сили са във фаза на равновесие,ПРАКРИТИ остава хомогенно и вселената съществува само в потенциално ембрионално състояние.Но когато тяхния баланс се наруши,пресътворение на вселената започва.Тези сили навлизат в най-различни неправилни комбинации,като едната или другата сила предоминира другите две.Затова ние имаме най-различни физически и психически разнообразия,които съставляват нашия видим свят.Такъв свят продължава да се умножава в най-различни форми,докато трите сили временно отново се намерят в равновесие и нова фаза на хомогенна потенциалност започва т.е. вселената я няма,не съществува до следващото и пресъздаване.

Гласът на истината said:
---
Нали по-рано в темата ти обясних за рибата във водата-тя се ражда,живее и умира във водата,НО през целия живот и самата тя е ИЗГРАДЕНА от вода!Така и Вселената ни е РОДЕНА,сега ЖИВЕЕ и ще УМРЕ в Нищото/НЕсъществуването и ЦЕЛИЯ й жизнен път е белязан от ВЗАИМОДЕЙСТВИЕТО й с него-както казах от връзката между Взлюк-ът и Нищото!Така и също Господ,Бог,Абсолюта,Създателя,Първоизточника,Океанът,Брахминът всъщност „ОТДЕЛЯ“ определено количество Взлюк ОТ СЕБЕ СИ,то влиза във ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ с „околното НИЩО“ ражда се Вселена,тя расте и се развива като „рибата във водата“,НО накрая Нищото ПОБЕЖДАВА и тази Вселена бива РАЗложена и УНИЩОЖЕНА в същата тази вода,в която се е родила,живяла и умряла,тоест в Нищото!

Да виждаш някакви ПРОТИВОРЕЧИЯ в тези ми думи!?? ;)

Да забелязвате явното съотвествие на мисловния модел и концепция?
Разликата е само в понятията и изразните средства.
И разбира се -автора приписва на себе си това вековно познание.

Авторът приписва на себе си САМО 1 нова идея-Взлюкът!Всичко останоло са цитати и сравнения,които САМИЯТ АВТОР вече е казал от къде е взел и защо.Затова и аргументът ти,че авторът е „изплагиатствал“ идеята за Взлюкът са НЕадекватни.Като си толкова „азпознат“ и със западните,и с източнике религиозни традиции,айде ПОКАЖИ „на тия хора“  :) откъде съм „изплагиатствал“ идеята за Взлюкът и какъв е неговията „оригинал“?Ако можеш,де!

А сега по съществуо.Значи ти казваш:

С 2 думи НИЩОТО (твоето балонче с газ) ако навлезе в каквото и да е НЕЩО пък било и то твоя взлюк - от НЕЩОТО ( каквото и да е то ) нищо няма да остане и ще колабира в НИЩОТО.
В случая имах на предвид черните дупки в които  няма и няма как да има триони,резачки и прочее режещи сечива.
Това е реалността.

Проблема ти е да проумееш накрая че твоя мисловен модел е в пълно противоречие с реалността и Вселената в която се намираме.
И ти го доказвам пряко с факти ( а не с общи приказки) - визирайки черните дупки.

Дори и по смекчения вариант на НИЩОТО (вакуума в космоса) да се разгледа - пак твоя модел с взлюка е неприложим по всеки смисъл.
Взлюкът като прилив на някакво въздействие няма как да се изяви във вакуума в съвсем конкретни материални обекти.
Пример - вакуума ( като форма на НИЩОТО в по смекчения вариант) по никакъв начин не може да повлияе на астероиди,спътници и прочее материални тела от естествен и изкуствен произход.Също така не влияе и на разпространението на енергията.
Следователно вакуума ( твоето балонче с газ)  по никакъв начин не може да се ''намъкне'' в тях за да ги раздроби на други по - малки обекти.
В самия вакуум не са забелязани и засечени някакви режещи сечива като чукове,триони или резачки...
Твоя взлюк пък като някакво насочено действие също не е в състояние да промени вакуума във Вселената по никакъв начин- независимо от случващите се събития във Вселената - вакуума си остава вакуум.
Когато човек има идея,теория или хипотеза -той трябва да я провери спрямо съществуващия Ред - ако е приложима в реалността значи е адекватна.
В противен случай се отхвърля защото води до заблуди и илюзии които вкарват съзнанието в противоречие с Вселената.
Всеки обект който е в противоречие с Вселената рано или късно,по един или друг начин бива унищожен именно поради неговото естество на противоречие  и избор на съществуване в антагонизъм със средата в която се е появил и съществувал.

Е,СЛЕД като Ти го обясних ЛИЧНО на теб поне 2 пъти вече ЯВНО наистина сме на различни „нива на съзнание“-Ти определено НЕ можеш,или поне Не искаш да стигнеш до моето!  ;D

Но тъй като човек трябва да се учи от грешките си и да показва Пътят ДОРИ и на враговете си(все пак искаме да сме ДОБРИ хора,нали така  ;)  )ще се опитам поне още един път да ти го обясня,така,че да Го РАЗбереш!

Нищото Не съществува,обаче и Велената НЕ може да съществува ПРЕДИ в нея да се появи РАЗлика,разбираш ли?Преди едното нещо да се раздели а 2 неща,а те на 10 000 неща!Но за да може да стане тази РАЗлика и да се получи РАЗделянето е необходимо с нещото да се случи нещо!И това,което се случва с него е,че в него идва Нищото!Тоест,НЕсъществуването.Твоят проблем е,че ти винаги чисто и просто ЛИЧНО и ЕГОистично ВЯРВАШ,че НИЩОТО не може да навлезе в нещото!Айде сега иди и си направи една САМОпроверка това ЛОГИЧЕСКИ ОБУСЛОВАНО ТВЪРДЕНИЕ ли е!За съжаление при теб тук ще трябва да се отклоня от своята мисловна пътека и ще трябва да СПРА да говоря за физика и метафизика,а ще трябва да спомена психологията.Проблемът НЕ е в думите ми.Вече ти го повторих 2 пъти-НИЩОТО навлиза във Взлюкът и предизвиква неговият КОЛАПС,да точно както ти го каза-КОЛАПС там където то е навлязло!Но това,което „реже“ НЕ материята,а Взлюкът(между двете има тънка,но все пак СЪЩЕСТВЕНА разлика)е НИЩОТО,а НЕ вакуумът.НИКЪДЕ не съм казвал в текста си,че вакуумът бил какъвто и да е „трион“,казах,че Празното(АБСОЛЮТНО ПРАЗНОТО)пространство е Еквивалентно на НИЩОТО,а НЕ че вакуумът бил „рязал“ нещо си ми!Разликата е ОГРОМНА!За да го имаме това „дето реже“ ни е необходимо да имаме АБСОЛЮСТНО ПРАЗНО ПРОСТРАНСТВО-между другото започнат ли си със своиствата на НАИСТИНА празното пространство,а!?Като например с ефекта на Казимир или пък с експериментите по постигане на ПЪЛЕН вакуум-и в двата случая имаме интересно явление-колкото по-близо сме до пълен вакуум,толкова по-СИЛНО се получава „някаква сила“,която ПРИдърпва ВСЯКА материя към този новопоявяващ се вакуум с цел да го „запълни“ с нещо.Значи все пак ЧИСТИЯ ВАКУУМ се явява „притегателна сила“ за материята и самата Природа се стреми да ИЗБЕГНЕ формирането му!

Но обратно към въпросът-това което ти НЕ проумяваш,е че Взлюкът НЕ е „материя“ под формата под която ние я познаваме-той е „особено съществуване“ и ИМЕННО това особено съществуване когато ВЛЕЗЕ във взаимодействие с Нищото се РАЗпада на по-малки,но ЗАЕДНО равни на по-голямата част единици.Това,което НЕ разбираш е,че Взлюкът САМ по себе си НЕ може да изчезне,може САМО да преминава от ъстоние в което има капачитет да се променя в състояние,в което НЯМА този капацитет!И именно тази промяна става ЧРЕЗ взаимодействието му с Нищото-от свръхплътно състояние на единение,той преминава в свръхРАЗПРОСТРАНЕНО състояние на разпръснатост на множество частички,които НЕ са в състояние да си взаимодействат помежду си в края на „Голямото разкъсване“.И между тези 2 състояния е ЦЯЛАТА история на Вселената.Разбираш ли?

Нищото Е „Трионът“,който РАЗгражда Взлюкът и го превръща в „еднородно разпределени частици“!Не вакуумът-той е САМО един „страничен продукт“ на действието на взаимодействието Нищото с Взлюкът,но ти НЕ си способен да РАЗбереш това,НЕ защото по принцип нямаш тази спосоност,а защото НЕ искаш-имаш както се казва „психологически задръжки“ за това.И те НЕ идват от физиката,която ти представям,а от НЕжеланието на умът ти да я рабере.По същия начин по който един религиозен фундаменталист НЕ може да разбере еволюционната теория просто защото НЕ иска да я разбере или един учен НЕ може да разбере писанията на древните индийски мъдреци,защото НЕ иска да ПОвярва,че човек може да получава информация от Вселената,а НЕ по пътя на експерименталната наука,така и Ти Странник просто ОТКАЗВАШ да ПОвярваш,че Нищото може да ВЗАИМОДЕЙСТВА с каквото и да е било Съществуване!Ето ти:

Това е реалността.

Това е ТВОЯТА реалност-пак ти казах Взлюкът сам по себе си НЕ е материя!Всяка материя е Взлюк,но НЕ всеки взлюк е материя!Взлюк-ът(Главно В)когато е в първичното си състояние и ВЗАИМОДЕЙСТВА С НИЩОТО не представлява „някакво мотериално тяло“,което една черна дупка може да раздели на две!Той представлява-особен вид на „Божията воля“,който ИМА ВЪЗМОЖНОСТТА да РОДИ Вселената в която ние живеем.И като такъв „особен вид материал“ Той чрез ВЗАИМОдействието си с Нищото НЕ се поглъща или колабира,а РАЗделя от него,тоест той го ВКЛЮЧВА в себе си за да ИЗМЕНИ своята Природа.И така в резултата на това взаимодействие се появяват пространството,времето,материята и енергията.Вече ти обясних КАК!Въпросът е,че ТИ продължаваш да твърдиш,че „Това е реалността.“ НЕ защото си ОБОРИЛ процесът,който ти описах,а защото просто НЕ вярваш в него!А това вече е съвсем РАЗлично нещо!

Дали!??Черната дупка ИМА ли си хоризонт на събитията,който ни ЗАЩИТАВА от сингулярността й?Има си!Когато материята и енергията влезе в черна дупка тя РАЗрушава ли се-разрушава се.Черните дупки МОГАТ ли да си ВЗАИМОдействат с материални тела все едно са такива-МОГАТ,а представляват ли ЗАЕДНО с това и области на пространството с различни свойства от съседните си-ПРЕДСТАВЛЯВАТ.Значи НЯМА противоречие между моите думи и Реалността!Къде е то,а!?

Вече говорих за вакуума,а това което се „намъква“ в Реалността е ВЗАИМОдействието на Взлюк-ът с Нищото,а НЕ „вакуума“ и именно ТОВА ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ е в основата на РАЗширяването на Вселената откакто тя е започнала да съществува и ще доведе до КРАЯ й един ден.А това вече е НАУЧЕН ФАКТ,който се ДОКАЗВА от много наблюдения и НАИСТИНА повлиява на движението на астероиди,спътници и прочее материални тела от естествен и изкуствен прозход!  :-*

Е тука вече направо ЛЪЖЕШ за думите ми!  :)  НИКЪДЕ не съм казвал,че вакуумът е трион или резачка.Казах,че Нищото е такава,но САМО за Взлюкът ПО ПРИНЧИП,а НЕ за материата като негова КОНКРЕТНА ФОРМА!Казах,че при взаимодействието на ДВЕТЕ се получава РАЗдробяването на Взлюка на ОТДЕЛНИ части,но НЕ съм казвал,че става ЗАГУБАТА МУ!Както вече ти обясних,че ДОРИ и при черните дупки попадналата в тях материая и енергия НЕ се губи,а просто изменя Природата на определена област от времепространството.Тоест,този взлюк всъщност може да бъде ВЪЗстановен при определени „условия“,а НЕ Е безвъзвратно „изгубен“ за Вселената.Тук ти просто ПОКАЗВАШ,че НЕ искаш да Ме разбереш,а НЕ че моята идея по начало е Грешна!Отново въпросът е на Психология,а НЕ на физика!  :-*

Отново същото ОТНОШЕНИЕ!

Ако рибата в океана си направи своя къща ,открие електричеството и си пусне един лампа за  да и е светло и да се постопли ако и е студено някак си ( алегория разбира се ) то тя ще избере позиция  против своята същност защото няма как да и бъде студено във водата в която е родена и живее.Обаче нашата риба -герой е някакъв егоцентричен чешит и напук на всичко и всички си подържа включена светлината в своята къща защото така и е кеф.
В резултат на термодинамиката чисто и просто се сварява в собствен сос в своята къща( която по ирония на Вселената се превръща в нейна тенджера) .И това ще се случи защото ще иска да и бъде светло...като е забравила ( или просто си няма идея за това) че светлината за да я има си идва с топлината в себе си.
И поради незнание и илюзията в която живее ще плати цената  за това с живота си.

И ПАК така!  ;D

Създателя няма как да отдели от Себе Си каквото и да е -пък било то и някакъв измислен взлюк защото Богът е неделим в своята Цялост.
Извън същността на Бога няма как да съществува каквото и да е защото няма как да бъде създадено каквото и да е без и извън Неговата Воля и Замисъл.

И СЛЕД като Богът е толкова Неделим,то тогава ЗАЩО Ти все пак съществуваш?  :)
Нима Ти НЕ си ОТделен Индивид и Бг НЕ Те е СЪЗдал чрез Нещо(което може да се окаже,че е Взлюк-ът!?)  :)  ;D

Като е толкова НЕделим,тогава Кой направи свътетъ в който живеем и НИМА очите Ти ВСЕКИ ДЕН не виждат Отделни Обекти,а!?

А Те пък ОТ КАКВО са изградени?И това,от което са изградени ОТ КЪДЕ е дошло?И КОЙ и КАК Го е СЪЗдал,а!??

Все ИНТЕРЕСНИ въпроси,нали!?  :)

На по-ранен етап ти направих ясен паралел откъде си изплагиатствал своята абсурдна идея за взлюка в много изкривена на оригинала форма, но уви - напразно.Твоя пословичен егоцентризъм отказва да прозре и признае тази проста истина.
В мисловния модел на взлюка ясно прозира и влиянието на хиндуизма което цитирах и в предния си пост без да имам претенции за откривателство на тези вековни и интересни в своята същност доктрини.

На ниво съзнания първо ще разгледам разминаването ни.
В твоето съзнание има взлюк който се опитваш да представиш и съответно да го разберем и възприемем.
В моето съзнание няма взлюк и съответно след всичките твои обяснения аз го разбирам като идея както и разбирам колко изкривено до неузнаваемост е това нещо спрямо оригиналите от където е взаимстван.Проблема на твоята концепция и идея е че са неприложими в нито един аспект на реалността в която съществуваме именно защото са изкривени в много голяма степен.
От което пряко следва че моето съзнание ги отхвърля като фикция,заблуда и илюзия от която не може да се извлече никаква реална полза в който и смисъл на реалностите да се говори.

Ще започна с нещо просто - "Каквото горе, това и долу; каквото долу, това и горе. "
Това е Принципа на Съответствието.
И когато започнем да търсим съответствия ние и ги намираме.В случая стигнах до черните дупки в които колабира и пропада всяка материя,енергия както и време/пространството.

Само ще припомня - ако една черна дупка - НИЩОТО се вмъкне в НЕЩОТО (каквото и да е то ) всичко колабира в НИЩОТО ...материя,енергия,време/пространство,физични закони заедно с твоя взлюк вкупом.
Няма никакво значение дали взлюк е материя,енергия,принцип,закон,явление или идея дори - в черната дупка всичко пропада и колабира в АБСОЛЮТНО НИЩО.
При липса на време /пространство не съществува НИЩО с което твоя взлюк да взаимодейства независимо от какво естество е той.
Вече уточнихме че щом имаме налице НИЩО от него няма как да се появи НЕЩО щом по определение е НИЩО и в него няма НИЩО.
Няма да има никакво разделяне на 2 или на 10000 НЕЩА независимо от общите лафове какво е или не е взлюкът.
Тук твоя взлюк губи битката с НИЩОТО безславно и просто изчезва в НИЩОТО без да изскочи от това взаимодействие каквото и да е.
От тук пряко следва че твоя взлюк в досег с НИЩОТО във формата на черна дупка няма как да има каквото и да е съществуване -особено или неособено все ще е тая ...там в черната дупка всичко колабира и пропада без да има шанс за особено или някаква друга форма на специално полусъществуване.
От гореизложеното следва и логичния извод че щом черните дупки съществуват като част Вселената в която взлюкът пропада безславно, то взлюкът като такъв няма как да бъде първопричина,част от създаването на същата тази Вселена.
Ако не проумяваш и разбираш този факт явно съвсем здраво ти куца елементарната осведоменост по физика.

За пореден път ще отворя училище по физика за ти изясня че хоризонта на събитията е една условна граница която може да се нарече точка на незавръщане - тоест преминеш ли я за теб пропадат всякакви закони на физиката и за теб няма опорна точка и път назад.С това уточнение исках да внеса малко яснота в твоята заблуда относно понятието хоризонт на събитията.Тази условна граница не е никаква бариера или преграда която да те защитава или връща назад сама.Хоризонта на събитията освен всичко друго пряко зависи от големината и масата на черната дупка от което и зависи до колко,в каква степен и в какви граници ще се изкриви време/пространството в локален участък от Вселената.

Когато приложим Принципа на Съответствието спрямо този факт (изложен отново за пореден път) се откроява извода че взлюкът като принцип и идея е краен,детерминистичен и следователно не може да бъде универсално приложим за цялата Вселена,а още по-малко пък причина или фактор за нейното създаване.
От същия логичен елемент следва че НИЩОТО има безкраен потенциал да Разрушава вече създаденото,но не и да участва в Съзиданието.
От което пък  пряко следва че Съзиданието има друг механизъм на действие и проява в която взлюкът няма никакво участие предвид изложената от автора на темата доктрина за пряка намеса на НИЩОТО което взаимодейства с взлюка за да се създаде НЕЩО или много НЕЩА от едно НЕЩО чрез участието на НИЩОТО.

Ако забелязваш боравя с реални факти които пряко прилагам в твоята идея и доктрина.Изсмукани от пръстите общи приказки няма.
Дотук няма и помен от ДАО или каквато и да е друга религия или философия.

Прилагайки Принципа на Съответствие потърсих подобие на НИЩОТО и спрямо вакуума като вид пустота и празно пространство в което все пак време/пространството съществува и където няма колапс на физичните закони.
Оказа се че взлюкът като принцип,доктрина и идея и тук издъхва отвсякъде предвид че вакуума като действащ фактор сам за себе си както споменах не може да разруши нито един материален обект на неговите съставни части.Например вакуума не може да разруши нито една скална,кристална ,ледена или астероидна формация в космоса сам по себе си.
Вакуума може да убие Живот с липсата на вода ,кислород и топлина и да го превърне в нежива материя.
Налице е избирателност -неживата материя е инертна за вакуума ,а живата материя е уязвима за вакуума - следователно вакуума не е абсолютното НИЩО,но има подобие с крайното ни познато НИЩО (черната дупка ) в това че има все пак разрушителен потенциал.
В космоса където е царството на вакуума само неживата материя може да има своето съществуване поради ограничението на Живота в строго определени условия за съществуването си.
Там където има струпване на материя (макрообекти като планети ) наличето на вакуум е немислимо и невъзможно.Пустотата и вакуума няма как да съществуват защото материята веднага ще заеме празното място.Отделен е въпроса че вакуум няма как и къде да се появи по естествен път и да остане като стабилна форма и зона  на влияние и въздействие където и да е. Прекия извод от това е че НИЩОТО ( в лицето на вакуума) отстъпва в тези реално действащи условия или с други думи НИЩОТО (вакуума )  не може да съществува в условията на една планета.
Това е така защото е налице гравитацията която има проява и в черните дупки.
Ето и дуализма за който споменах в предния си пост ,но ти си сляп за него - гравитацията е в основата на черните дупки и АБСОЛЮТНОТО НИЩО, но в планетарен мащаб не допуска да се появи вакуум в пределите на планетата който има потенциала да разруши и убие Живота.
От това пряко следва че гравитацията има много по-универсална и вездесъща роля от взлюка . Следователно взлюкът не е алфата и омегата за нищо съществено.
Едно и също НЕЩО води със себе си и едното и другото . Едното и другото винаги вървят заедно ръка за ръка .Това е неизменния Ред.
От това пряко следва пореден провал на взлюка в планетарен мащаб.Ще поясня и това.
След като вакуум в свободно състояние не може да същестува по естествен път в рамките на една планета излиза че взлюкът няма как да се прояви след като не е налице НИЩОТО в лицето на вакуума.
Но все пак обаче съществува огромно разнообразие на форми,процеси с голяма динамика,стотици хиляди и милиони форми на Живот ,огромното разнообразие и уникалност са налице както сред живата така и сред неживата природа.
От тук следва че има други Закони и Принципи които формират 10000  НЕЩА и в това формиране взлюкът няма как да участва нито като идея,нито като принцип предвид че НИЩОТО ( вакуумът като частен по мек случай според Принципа на Подобие ) няма как да същестува в планетарен мащаб.
От друга страна крайната ни позната форма на НИЩОТО (черната дупка) просто ще погълне планетата ни в себе си като троха и отново НИЩОТО ще възстъжествува като от земята няма да остане и помен.Тоест взлюкът отново пропада и в този частен случай на взаимодействие след което няма да остане дори 1 НЕЩО останало след това събитие -пък било то и един атом.

Сега ще отворя поредното училище за незнаещия елементарна физика.
Според теорията за Големия взрив Вселената все още следва импулса на разширение вече милиарди години.Следи от фронта на Големия взрив са намерени и доказани и се наричат реликтово лъчение.Това е пряко засечено с радиотелескопи.Въздействието на реликтовото лъчение и Големия взрив се изразяваха пряко в домашни условия чрез старите телевизори които когато свърши програмата и се спре сигнала изпадаха в състояние на една ''черга'' от точици и хаотичен шум.Точно това е реликтовото лъчение.
В случая взлюка отново изгуби почва пред реалната физика.
Друга по-нова теория спряга понятията тъмна материя,тъмна енергия като причина за разширяващата се Вселена.На този етап това е само работна хипотеза която все пак се базира на някои преки наблюдения и математически модели.
За повече информация : https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1%8A%D0%BC%D0%BD%D0%B0_%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F

Чети и си отваряй очите дали някъде там ще видиш взлюк.

Сега ще отговоря на твоите въпроси в края на предния твой пост:
И СЛЕД като Богът е толкова Неделим,то тогава ЗАЩО Ти все пак съществуваш?
Съществувам защото съм част от Бога както всеки един атом в тази Вселена.

Нима Ти НЕ си ОТделен Индивид и Бог НЕ Те е СЪЗдал чрез Нещо(което може да се окаже,че е Взлюк-ът!?) 
Не,не съм отделен Индивид от Бога  и Бог ме е създал с част от Себе си - Душа и нежива материя въплътени в ЕДНО ЦЯЛО като част от Него.

Като е толкова НЕделим,тогава Кой направи свътетъ в който живеем и НИМА очите Ти ВСЕКИ ДЕН не виждат Отделни Обекти,а!?

Отделни обекти съществуат за очите като сетива,но сетивото което на теб съвсем явно ти липсва идва от Душата чиято проява е моето съзнание което ти пише тези слова.А точно Душата която ми показва толкова неща ми посочва и перфектния Ред и Цялост на Вселената с всичко в нея до последния атом.
Отделни обекти извън Вселената и Бога няма как да същестуват .Следователно и едно съзнание което вижда само и единствено отделни обекти е все още в някаква начална фаза на равитие.

А Те пък ОТ КАКВО са изградени?И това,от което са изградени ОТ КЪДЕ е дошло?И КОЙ и КАК Го е СЪЗдал,а!??

Тук ще ти отворя поредната тема по физика с образователна цел защото явно си тотално неинформиран за много неща за които имаш претенциите да ги разбираш.
Термоядрен синтез - що е то?
На него се дължи живота на звездите.След сливане на 2 водородни ядра се получава хелий и се отделя колосално количество енергия.
Ежесекундно в слънцето се случват милиарди и милиарди термоядрени взрива -синтезират се огромни количества хелии в самото слънце.
Вследствие на огромните налягания ,температури и радиация следва ново сливане на ядрата на хелия в следващия елемент в менделеевата таблица -и тук се появява лития с поредното отделяне на енергия в термоядрена реакция.Лития се слива и се получава берилий и т.н. до тежкия елемент желязо който е предела за термоядрена реакция на нашето слънце защото масата и гравитацията му са малки за по следващите термоядрени реакции.
Остава един парадокс в този смисъл - тогава откъде по дяволите са се появили по тежките от желязото елементи на нашата планета?
Отговора е травиален - зародиша на земята  най вероятно е блуждаел из Вселената и е бил прихванат от слънцето и по късно дообогатен над тежките елементи в ядрото на земята с по леки такива по самата повърхност от самото слънце.Всеки взрив на свръхнови излъчва в космоса тежки елементи по тежки от желязото които земния първозародиш е прихващал от космоса.
Та за да завърша образователната тема - ние до последния атом в нас и всеки един атом на тази планета сме продукт ,деца ,прашинка,звезден прах от нашата звезда - слънцето в буквалния и преносния смисъл на думата.

В завършек ще цитирам един светъл ум:

„…чуждопланетен посетител, изследващ разликите в човешките общества би счел тези разлики за тривиални сравнени с приликите… Животът ни, миналото и бъдещето са свързани със Слънцето, Луната и звездите. Ние, хората, сме видели атомите които изграждат цялата природа и силите, оформили света… И ние които сме тук очите и ушите, и мислите, и чувствата на космоса, ние, най-накрая започваме да се питаме за произхода си… звезден прах, осмислящ звездите, организирани сборища от 10 милиарда милиарда милиарда атома, осмислящи еволюцията в природата, проследяващи тази дълга пътека, по-която са достигнали самосъзнанието на тази планета Земя… Дългът ни е към вида и към планетата. Задължението да оцелеем и да преуспеем дължим не само на себе си но и на този космос, древен и необятен, от който сме дошли. Ние сме един вид. Ние сме звезден прах, жънещ звездна светлина.“

Карл Сейгън

Щом искаш да говорим за Физика,добре,нека да Говорим за ФИЗИКА!

Да видим сега кой ще се окаже По-големия НЕвежа!

Първо говориш Ми все Още за Черни дупки все едно това е някакъв ОБЕКТ!Вече Ти го казах веднъж,ама ти май ВЪОБВЩЕ Не чуваш,или пък може би просто НЕ ИСКАШ да чуеш,защото това Би НАРУШИЛО „Духовното ти СПОКОЙСТВИЕ“,което се базира на ЛЪЖА и ВИСОКОМЕРИЕ(виж цитата на Мортиша по-горе  :) ),а НЕ на ИСТИНАТА!  :)  ;D

Черни дупки НЯМА!

Не
и като ОБЕКТ в нашата МАТЕРИАЛНА Вселена!Както ти казах черната дупка НЕ е ОБЕКТ съставен от някаква „материя“ като звездите,планетите или астероидите,или дори като самото ти ФИЗИЧЕСКО ТЯЛО!Тя е ОБЛАСТ ОТ ПРОСТРАНСТВОТО!И тази област е ЗАградена от нещо,което се нарича хоризонт на събитията!Големината ИМЕННО на хоризонта на събитията се определя от ФИЗИЧЕСКИТЕ характеристики на черната дупка-от количеството на ЕНЕРГИЯТА и МАТЕРИЯТА,които за ЦЯЛАТА Й ИСТОРИЯ са попадали в нея!Следователно ДОРИ и погълната от черната дупка материа да се РАЗпада в Нищото,това Не означава,че от ГЛЕДНА ТОЧКА НА ВСЕЛЕНАТА този взлюк е ИЗГУБЕН!Капиш!??

Този взлюк се ТРАНСформира в ПРОМЯНА на големината на черната дупка,като я увеличава и така от ГЛЕДНА ТОЧКА НА ВСЕЛЕНАТА този взлюк ПРОДЪЛЖАВА да ПРЕБИВАВА във Вселената като ПРОМЯНА на характеристиките на времепространството ЗАсегнато от черната дупка,а НЕ като някаква промяна на КОНКРЕТНАТА форма под която този взлюк продължава да пребивава в тази Вселена-или казано по ппо-прост и РАЗбираем начин,ако Ти самият бъдеш ИЗЯДЕН от черна дупка,то твоят взлюк,който физическото ти тяло е носило докато си бил част от Вселената ИЗВЪН Нищото,което си срщнал в черната дупка,„ПРОСТО“ ще се ТРАНСформира като увеличаване на хоризонта на събитията на тази черна дупка,или казано по по-друг начин-ти ще ИЗЧЕЗНЕШ,но енергията,която си носил-НЯМА,защото ще се трансформира в Потенциална енергия носител на която е самата геометрия на времепространството около черната дупка.Капиш!?

Ила на Вселената и е ВСЕ ЕДНО дали товята енергия е станала енелгията на времепространството на черната дупка или я останала в товето фзическо тяло-и в двата случая ЗАКОНИТЕ на ФИЗИКАТА НЕ се НАРУШАВАТ!

Второ,ти говориш за РАЗширяването на Вселената и за „тъчната енергия“ и „тъмната материя“,но ЗНАЕШ ли ВСЪЩНОСТ кои наблюдения са в основата на тези Хипотези!??

Ще ти кажа-според общата теория на относителността,която е била МНОГОкратно физически ДОКАЗВАНА чрез нови и нови Експериментални резултати,съществуват точно 3 сценария за „съдбата на Вселената“-пъвият гласи,че Вселената е по пътя на глобално „СМАЗВАНЕ“(тук просто НЯМА точен превод на използваната английска терминология на български език,затова превеждам „художествено“  :)  ),при което плътността на материята и енергията на единица пространство са НАД определено количество и като цяло съдбата на Вселената ще бъде тя да свърши като една ОГРОМНА черна дупка и цялата материя и енергия в нея да се СВРЪХконцентрират един ден в една точка точно както е било в началото на нейната съдба и така Голечият взрив да се „повтори“ един вид,само че този пък НА обратно!Вторият сценарии предвижда,че съществува някакъв „неизвестен механизъм“,който прави възможно генерирането на НОВА материя и енергия от тъканта на времепространството,така че плътността на Вселената да бъде поддържана ПОСТОЯННА непрекъснато и така Вселената ВЕЧНО е в състояние на разширение и тя вечно е била в това състояние и вечно и ще си остане в него БЕЗ да има каквато и да е промяна нито към БЕЗкрайно разширение,нито към свиване в една точка.Това е и първоначалният механизъм предложен от самия Айнщайн за обяснение на структурата на времепространството на цялата Вселена,който той е предложил след откриването на Общата теория на относителността.А третият сценарии,който в момента е ПОДКРЕПЕН от СЕГА НАЛИЧНИТЕ ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ ДАННИ на съвременната физика гласи,че Вселената е в НЕпрекъснато състояние на РАЗширение и това разширение само ще се увеличава и ще ПРОдължава с все по-висока скорост на разширение докато се стигне до един момент,в който тази скорост на разширение стане ТОЛКОВА ВИСОКА,че ще РАЗдроби дори и самите атоми и Вселената ще СВЪРШИ в състояние на абсолютна ПУСТОТА!Това е „съдбата на Вселената“ според Общата теория на относителността.

Т. нар. „тъмна материя“ и/или „тъмна енергия“ съществуват като представи на съвременната физика,защото сега наличната материя НЕ може да обясни РАЗминаването между наблюденията ни за действащите гравитационни сили в нея и за наличната видима с телескопи материя в нея.Според теорията на относителността гравитацията е сила,която всъщност НЕ съществува-това знаеш ли го?Тя САМО се проявява като сила,но ВСЪЩНОСТ истинската природа на гравитацията НЕ е някаква „сила“,а е ИЗКРИВЯВАНЕ на врмето и пространството от наличието на МАТЕРИЯ в тях!Проблемът на модерната астрономия е,че следването на общата теория на относителността ПРОТИВОРЕЧИ на определени ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ ДАННИ от Видимите с телескопите ни звезди и галактики.Следвайки я излиза,че ЕДНОВРЕМЕННО Вселената всъщност се РАЗширява,а НЕ се свива-както показах 3-ти сценарии в по-горния ми параграф,НО заедно с това и пространството в което живеем изглежда напълно РАВНИННО в 3-те му измерения,което е принципно НЕ възможно САМО с количеството на видимата от нас материя във Вселената.Ще трябва тук да обясня нещо повече за Общата теория на относителността-както казах според нея времепространството се ИЗкривява от наличието на материя в него.Следователно то не е планарно,или евклидово според специализираната терминология или РАВНИННО,ако трябва да превеждам тази терминология на „по-достъпен“ език.По принцип съществуват 3 варианта за „формата“ на пространството в съвременната математика-то може да бъде изпъкнало като на повърхността на сфера-такава например е Земята и повърхността по която ние вървим всъщност НЕ е „равнинна“,а е „сферична“-тоест ОГРАНИЧЕНА като площ и по нея НЕ могат да се прекарват успоредни линии между точка и права.Другият вариант е добре познатата ни равнинна повърхност,която е основата на евклидовата геометрия и която всъщност учим в училище и сме добре запозната с нея.Това означава,че между всяка точка и права може да се прекара САМО ЕДНА линия успоредна на правата и минаваща през тази точка.Това е и „обичайното“ пространство което ние сме свикнали да възприемаме.Съществува и т. нар. „седловинно“ или „вдлъбнато“ пространство обичаен пример за което е пространството по ВЪТРЕШНАТА страна на долина или ждрело.Ако хванем една кърпа за краищата образуваното ВДЛЪБНАТО пространство по средата на кърпата е ТИПИЧНИЯ пример за „седловинно“ пространство.За неговата ГЕОМЕТРИЯ е характерно,че през всяка точка в него могат да бъдат прекарани БЕЗкрайно много прави успоредни на дадена права!Проблемът на Общата теория на относителността ДНЕС е,че пространството,така както го НАБЛЮДАВАМЕ е всъщност РАВНИННО „евклидово“ или ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БЛИЗКО да РАВНИННОТО,НО според Общата теория на относителността за да имаме РАЗширяваща се Вселена и то със скорост,която НЕпрекъснато се ускорява,така както Го показват ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИТЕ ДАННИ от на практика ВСИЧКИ Телескопи па планетата и ИЗВЪН нея е необходимо е необходимо да живеем в СЕДЛОВИННО пространство!Следователно за да има „нещо“,което да поддържа РАВНИННОСТТА на времепространството,в което живеем е необходима ДОПЪЛНИТЕЛНА МАТЕРИЯ!И точно тази материя физиците ТЪРСЯТ във Вселената и са я нарекли „тъмна материя“,просто защото Не Могат да я Видят!Разбра ли,СТРАННИК!?

Или ще се налага да обяснявам още,щото тука физиката е ДОСТА СЛОЖНА и ако трябва да обяснявам ще трябва да навлизам в ПОДРОБНОСТТИ и да ти обяснявам за Римановата и диференциалната геометрия,да ти говоря за тензори и системи от Диференциални уравнения,които се използват за описанието на тензорите и още един КУП други ТЕХНИЧЕСКИ ТЕРМИНИ,които съм почте напълно СИГУРЕН,че Ти НЕ знаеш,защото за да можеш да БОРАВИШ в рамките на Общата теория на относителността се изискват ДОСТА ДОБРИ МАТЕМАТИЧЕСКИ ПОЗНАНИЯ!Това НЕ ти е като да прочетеш 2 параграфа от Уикипедия и вече да си ЕКСПЕРТ по физика!Така че ГОТОВ ли си дискусията НАИСТИНА да навлезе в такава ДЪЛБОЧИНА!??

Самият Айнщайн всъщност Е ИСКАЛ при публикуването на Общата теория на относителността да покаже,че съществуваме в една СТАБИЛНА във времето Вселена и затова е ВЪВЕЛ-напълно ИЗКУСТВЕНО и БЕЗ каквито и да е било реални ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ предпоставки идеята за т. нар. космологична константа-λ(ламбда),чиято финкция в уравненията на Общата теория на относителността е била да ПРЕДОТВРАТЯВА ПРОМЯНАТА на формата на времепространството в каквато и да е била РАЗЛИЧНА от евклидовата за да може да се запази неговият СОБСТВЕН възглед за Вселена НЕпроменяща се с времето.Това е и бил възгледът на МНОЗИНСТВОТО от физиците по онова време,именно и пораи което този термин си е останал в историята на Общата теория на относителността като „най-голямата грешка в живота на Айнщайн“,защото когато той разбрал за изследванията на американският астроном Хъбъл,които ЯСНО показвали експериментални доказателства в подкрепа на хипотезата за РАЗширяваща се Вселената Айнщайн решил,че от тази константа в уравненията му НЯМАЛО никаква полза и ги е „редактирал“!Но сега след като ДОКАЗАТЕЛСТВАТА от работата на телескопите съвсем ЯСНО показнат наличието на РАВНИННА „форма“ на времепространството във Вселената в глобален мащаб и ЗАЕДНО с това увеличаващи се както СКОРОСТ,така и УСКОРЕНИЕ на РАЗширяването на Вселената,то в момента има РЕДИЦА ПРОФЕСИОНАЛНИ ФИЗИЦИ,тоест хора на които това им е РАБОТАТА и са ДОСТА ДОБРЕ запознати с физиката,които се опитват ОТНОВО да въведат космологическата константа в уравненията на Общата теория на относителността за да могат да въведат съществуването на НЕизвестна СИЛА,която е отговорна за РАЗширението на Вселената при „оставане“ на евклидовата „форма“ на пространството в нея.Това е и произходът на т. нар. „Тъмна енергия“.Разбрахте ли ВСИЧКИ?Не „простотиите на Странник“ за съществуването на някаква „работна хипотеза“ от този сорт:

В случая взлюка отново изгуби почва пред реалната физика.
Друга по-нова теория спряга понятията тъмна материя,тъмна енергия като причина за разширяващата се Вселена.На този етап това е само работна хипотеза която все пак се базира на някои преки наблюдения и математически модели.
За повече информация : https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1%8A%D0%BC%D0%BD%D0%B0_%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F

От този ЦИТАТ съвсем ЯСНО си личи ПЪЛНАТА НЕОБРАЗОВАНОСТ на авторът по въпросите на СЪВРЕМЕННАТА ФИЗИКА,в допълнение на,което мога САМО да заключа,че авторът освен да РЕцитира „пасажи“ от Дао-дъ-Дзин(по същия начин по който ДЕЦАТА в ислямските училища РЕцитират пасажи от Коранът)ИЛИ от Уикипедия,то в неговите „теоретични разбирания“ НЯМА и ЕДИН елемент на ДЪЛБОЧИНА в РАЗбирането му за СЪВРЕМЕННАТА ФИЗИКА и ОСВЕН да се „Кланя на ГОСПАДА СИ“-в този случай на Дао-то той е Абсолютно БОС,както в рамките на теоретичната физика,така и в рамките на неговото т. нар. „разбиране“ на концепцията за Взлюкът,така както е Абсолютно БОС и във ВСИЧКИ ДРУГИ въпроси включващи УЧАСТИЕТО на Нищото в процеса на СЪтворението,просто защото Той е НЕспособен НИТО да си Го Представи,НИТО да може да Работи с НЕГО(То КАК ще работиш с Нещо,което НЕ можеш дори да си ПРЕДставиш!??  ;)  )Това също така ОЗНАЧАВА И,че Странник ЦЕЛЕнасочено Ви Заблуждава относно Природата на Взлюкът,просто ЗАЩОТО Той е СЪЗнание НЕспособно да Го Разбере,и като Такова Той И Не може да се Произнася по него!Това е ВСЕ ЕДНО Маймуната да говори що е То Човек!?Как може едно Съзнание,което Не Е на нивота на „работа“ на едно По-Висше съзнание и НЯМА нито ЗНАНИЯТА,нито РАЗбиранието на това Съзнание да говори за това,което То Вижда!Това е ВСЕ ЕДНО Слепецът да казва на Виждащия КАКВО Вижда!?Е как да СТАНЕ това!??  :)  ;)  ;D  ;D  ;D

А Ето какво Всъщност СЕ СЛУЧВА-  ;D
Когато БОГОсъздадения Взлюк си ВзаимоДЕЙСТВА с Нищото се Ражда Разделението-то се получава ИМЕННО когато това,което НЯМА нито форма,нито вид,нито естество,нито съдба,нито Съществуване се поЯВИ пред това,което има ВСИЧКО ТОВА!Тоест Нищото ПРЕД Всичкото,НЕсъществуването ПРЕД Съществуването,Неродения СВЯТ пред Бог!Именно от Сблъсъка на тези 2 Идеи се РАЖДА Вселената!От Всичко към 10 000неща,от Нищото към ВСЕлената,от НЕсъществуването към съществуването,от Смъртта към живота,от Бог към света!И това,което е По СРЕДАТА между Господ-Бог и НАС се нарича Взлюк,разбрахте ли!??Когато Взлюкът ПРЕтърпи ПЪРВАТА си промяна се появяват пространството и времето,защото Взлюкът вече Не Е Едно!Той се РАЗделя на 2,2 на 4,а 4 на 8 и т. н. да 10 000неща!Но това,което ПРЕдизвиква прояманата за да се роди ЦЯЛАТА Вселена всъщност Не съществува!В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ няма причина Взлюкът да се РАЗдели(и на ОПРЕДЕЛЕНО „ниво на съществуване“ Той В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ никога Не се РАЗделя-той си Остава ЦЯЛ и НЕпрекъснат)и да се появи тази Вселена,ОСВЕН,ако Не „привлечем“ като Причина Отсъствието на Такава,тоест Нищото-само и Единствено,ако счетем,че ИМЕННО Нищото „навлиза“ във Взлюкът,то и той има своята Причина да се РАЗдели!И това Деление ще продължи докато съществуването Съществува!И ето Ви ОБЯСНЕНИЕТО за Разширяващата се Вселена и ЗАЩО времепространството остава РАВНИННО през Цялата история на Вселената и във всичките й региони!Защото САМО при равнинно конфигурация на времепространството Взлюкът(онзи Големия Взлюк,който ни СЪСтавя всичките и РЕГУЛИРА „формата“ на ЦЯЛАТА Вселена може да остане в НЕпрекъснато ВЗАИМОдействие с Нищото и така неговата ПРИЧИНА за Съществуване да остане НЕпрекъснато ВЯРНА!Ако времепространството ВЪЗприеме ГЛОБАЛНА изпъкнала „форма“,то това и ще ОЗНАЧАВА,че крайната Причина за съществуването на Вселената е ВЪЗвръщането й в нейното ИЗначално състояние като свръхПЛЪТНА Сингулярност съдържаща ВСИЧКИ неща,но това означава Ре-циклирането на Взлюкът да бъде и Причината за неговото съществуване,а това се явява Противоречие САМО ПО СЕБЕ СИ!Как Взлюкът би могъл да СЪЗдаде САМ себе си,ако цялото му Съществуване беше причинено от Него Самият!?Без създател и БЕЗ причина неговата „съдба“ би била НЕмислима,защото Той САМ по СЕБЕ СИ си е САМОДостатъчен във формата,в която си Съществува-като единно ЦЯЛО без промяна и БЕЗ разлика САМ В СЕБЕ СИ и чисто и просто НЯМА причина за промяната си!

Следователно ЕДИНДСТВЕНАТА Причина за неговата Промяна може да бъде САМО Липсата на Причина и ЕДИНСТВЕНАТА Липса на Причина може да бъде САМО Липсата на КАКВОТО и да Е!Тоест,Нищото!Да,САМО и ЕДИНСТВЕНО Нищото може да обясни появата на РАЗлика в Единството на Съвършенството и да ПРЕдизвика Промяната МУ!  :)

И по този начин се „затваря кръгът“ на Съществуването като Нищото предизвика ПРОмяната на Съвършенното в НЕсъвършенното,а ПРОмяна устреми НЕсъвършенното към Съвършенното КАТО предизвика ПРОмяната на Нещото в Нищото,тоест служи като ТЛАСЪК за Разширяването на Вселената за да ВЪЗникне тя и от Взлюкът да се родят 10 000НЕЩА!  :)

Ако Вселената се сгъстяваше(както е според сценарият за изпъкналата „форма“ на пространството според Общата теория на относителността)или пък се разширяваше със седловинна „форма“ на пространството,то тогава И Самите МАКРОобекти-звезди,планети,галактики и групи от галактики биха се СКУПЧВАЛИ в центрове на скупчване,или пък биха се РАЗпръсвали в центрове на разпръсване,защото тогава ОПРЕДЕЛЯЩАТА сила за Съдбата на Вселената би била Гравитацията и в следствие от нея-СЛУЧАЙНОТО разпределение на материята в пространството така,че биха се оформили едни своеобразни „центрове“ на РАЗпределение на материята-не едни места повече,а на други по-малко и те биха пораснали до Вселенки РАЗМЕРИ-за това отново би била „виновна“ гравитацията,защото ако тя се възприема САМО като ЕДНОпосочна сила-тоест като сила на ПРИвличане,то това НЕминуемо би означавало скупчването на материя в едни области и ЛИШАВАНЕТО от материя на други,което пък на свой ред СПОРЕД самата Обща теория на относителността би означавало наличието на изпъкнала или на седловинна „форма“ на времепространството в ЦЯЛАТА Вселена в резулатат на струпването на материя в едни области и на ЛИШАВАНЕТО от материя на други,но това Не се наблюдава НА ПРАКТИКА-в това отношение Вселената е изключително „ЕДНОродна“ като РАЗпределение на материята в пространството в ГЛОБАЛЕН план-затова и казвам,че „формата“ на времепространството на Вселената като ЦЯЛО е евклидова,тоест РАВНОмерно е разпределението на материята в нея в ГЛОБАЛЕН план!Това може да се очаква САМО,ако самата материя във Вселената е РАЗпределена НЕ според закона за гравитацията,а според законът за РАВНОмерното разпределение-тоест,че гравитацията наистина ИМА своята рола на ЛОКАЛЕН план,но Основната роля в определянето на разпределението на материята има СТРЕМЕЖЪТ към неговото Уеднаквяване през времето и пространството,тоест към неговото РАЗделяне на РАВНИ части!И именно ТОВА и се наблюдава като „форма“ на пространството в нашата Вселена-ЕДНАКВА средна плътност на пространството през ЦЯЛАТА Вселена,евклидово пространство и Ускоряващо се РАЗширение на Вселената,тоест Наличието на преобладаващи Уеднаквяващи „сили“ във времепространството,а Не на Гравитацията!А каква е природата на тези „сили“!?

Тези „сили“ представляват процесите на РАЗделяне на материята и на РАЗдалечаването и от общи „сборни точки“ така,както самата сила на Гравитацията би ги Привлякла в такива.Тоест,на ГЛОБАЛЕН ВСЕЛЕНСКИ МАЩАБ имаме процеси Не на „скупчване“ на материята,а на РАЗдалечаването й!На ЛИКВИДИРАНЕ на центровете на „скупчване“ на материята и наистина,ако Не бяха огромните черни дупки с тяхната гигантска маса,то НАДАЛИ и изобщо щеше да има „какво“ да привлича толкова много материя за да се оформят галактиките и групите от галактики.Крайният резултат от тези процеси е именно Наличието на ТРАЙНА тенденция във Вселената към РАЗширение,или казано по друг начин на Увеличение на пространството за СМЕТКА на материята и енергията в него и на РАЗделение на ВСИЧКИ материални неща,тоест процес Абсолютно СЪЩИЯ като „навлизането“ на Нищото във Взлюкът!А това може МНОГО ЛЕСНО да се РАЗтълкува като Наличието на Непрекъснато ВЗАИМОдействие на Взлюкът с Нищото,в резултат на което То на практика Го Ликвидира,тоест стига се до Абсолютно ЕДНОРОДНА Вселена,в която ЦЯЛАТА материя и енергия(тоест ФОРМИ на Взлкюкът)е РАВНОмерно разпределена в БЕЗкрайно РАЗделящо Ги Пространство-хипотеза за Крайната съдба на Вселената НАПЪЛНО подкрепима от Съвременните ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ ДАННИ и ТЕОРЕТИЧНИ МОДЕЛИ!А сега,какво ще кажеш Странник!?  :)  ;)  ;D  ;D  ;D

П.П.Реликтовото лъчение-Хахахахахахахахахахахахахахахахахаха  :)  О,МОЛЯ Те Странник завърши Го тоя ПЪРВИ КЛАС на т. нар. си „обучение“ по физика НАКАРЯ!?Ти ИЗОБЩО разбираш ли Какво Е Реликтовото лъчение!??  ???

Това е ЕНЕРГИЯ,тоест форма на Взлюк,която е РАВНОмерно разпределена из ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА и на всичкото отгоре Отслабва с времето!Тоест това е взлюк,който с течение на времето се РАЗделя и Намалява,точно Потвърждавайки МОДЕЛЪТ за историята на Вселената движена от Трайното Нвлизане на Нищото във Взлюкът.Ти НЕ можеш да ми представиш Факти,които да ме оборят,а само такива,които да ме Подкрепят!  ;D

П.П2Ако Бог въ е Напраи`л от СЕБЕ СИ,то Какъв е този материал,с който си ВЗАИМОдействаме всеки ден!?? ???  Ат какво е НАПРАВЕН Светът,в който Живеем?

От „плът Божия“ или от Взлюк!??А Взлюк-ът КАКВО е Тогава,ако Не именно „Плът Божия"!??
Все интересни въпроси,нали!?

Гласът на истината said:
Щом искаш да говорим за Физика,добре,нека да Говорим за ФИЗИКА!

Да видим сега кой ще се окаже По-големия НЕвежа!

Първо говориш Ми все Още за Черни дупки все едно това е някакъв ОБЕКТ!Вече Ти го казах веднъж,ама ти май ВЪОБВЩЕ Не чуваш,или пък може би просто НЕ ИСКАШ да чуеш,защото това Би НАРУШИЛО „Духовното ти СПОКОЙСТВИЕ“,което се базира на ЛЪЖА и ВИСОКОМЕРИЕ(виж цитата на Мортиша по-горе  :) ),а НЕ на ИСТИНАТА!  :)  ;D

Самозадоволи се с "физиката си":...сещаш ли се смотаняко..
не ..не..хе хе..
с "физиката,химията и математематиката си "
лекичко така в гръб си се изнеси..и..
и си се замодоволи...
на Жаргона нито можеш да ми се качиш.. нито на ни една Еститеческо-Хуманитарна Наука :)

"набора на Айнщайн" беше модерен с "Теория на Физика" :) миналия век...-

заучен от "формули по учебник" си голяма Скукаа ..а..Майкаа..
"Скучен,Скучен-по учебник заучен"
...верено
еми трябва все пак и тази роля някой да играе,нали..:)
за физката ти техничната ти мисъл мойто момче,добре..!!!
Приемаме,че самоувереността ти отговаря на Самочувствието в този план на Мисли...
а кога ще се научиш да пишеш правилно на "Майчиния си Език"...
Сине Майчин :)
...три основни произволни въпроса за дати  да ти се зададат...
с отговорите си ще и "изпишеш веждите на Черната Златка"...съпоставени срешу нейните...
:)
не се зѝанимавай с мен..говори  си там със Странника..
той притежава Голямо Търпение..
благодарение на Търпението си притежава Времето..
Времето и Желанието да се занимава с Теб..
Теб,...
една дребна и толкова нищожна Прашинка във Вселената..

http://hermesbg.org/tr/nova-biblioteka/book-52/2571-izuchavaneto-na-maychin-ezik-e-obshtochoveshko-pravo.html

Черни дупки няма!
Ти изби рибата бре човек!!!
Ти изтри цялата кариера на Стивън Хокинг с един замах.
А имаш претенциите да поназнайваш физика?

Значи хем ги има за да въздействат над материалната ни Вселена и хем ги няма защото така казвал нашия приятел Гласи  ;D ;D
Последно има ли ги или ги няма ?
Хем са обект,хем не са обект?
Аз твърдя че ги има предвид осезателното им въздействие когато поглъщат цели звездни системи и галактики.Това е ИСТИНАТА в осезаемия аспект на чисто наблюдение.Твърдя че са обект в който пропада всичко.
Заради твоя взлюк няма как да изтриеш черните дупки от Вселената ни.Те съществуват независимо от това какво си мислиш за тях или не.
Освен всичко друго няма да е зле да си изясниш какво е сингулярност като понятие за да разбереш най накрая че и това съществува в черните дупки.
В тази сингулярност пропада всичко без изключение.Това е тотално разрушение на всичко в материалната ни Вселена.
Няма да е зле да си припомниш от физиката също така теорията за топлинната смърт на Вселената когато боравиш с тези понятия така фриволно.

Това твое тщестлавие и високомерие ти играе доста лоши шеги в чисто обективен план.
За твое добро Гласи ще е добра идея точно ти да се вгледаш по внимателно в поста на Мортиша ...аз нямам проблеми с демони и прочее твари както беше споделил така любезно с нас преди време.
Защо пропусна частта в която споменах и анализирах вакуума в предния си пост ?
Неудобен логичен извод се получи за твоя взлюк и тактично го премълча нали ?  ;D ;D ;D
Май нещо не ти хареса извода че НИЩОТО с което боравиш унищожава Живота?
Някак не е добра идея да се разкриеш до такава степен и си премълча.
Така ли е Гласи ?
Вместо това четем дълги и пространни цитати на различни теории в нещастен опит да се внуши някакъв взлюк който няма как да бъде обяснен от автора на темата по никакъв начин.
И разбира се колко  тъп и ограничен бил Странник.
Ама разбира се че е съм тъп когато анализирам детайлно устоите на твоя взлюк... освен твоя взлюк друго не може да съществува,друго мнение не може да има.
Това е винаги крайния похват на тези които вече губят почва под себе си.
Когато издъхват по всеки смисъл започват да нагрубяват и обиждат -нормално е това поведение за егоцентричните високомерни личности.
Не ми е проблем твоето отношение Гласи - зная от какво съм направен ,кой съм и какво мога и нямам нужда от твоите квалификации които по същество не са никакъв довод по темата.
Но това и се очакваше когато Гласи става все по безпомощен със своя взлюк и теорията си за разрушението като основен похват за действие.

Като си голям физик и с лекота боравиш с висшата математика представи своя взлюк чрез математически модел по твой избор и нека да говорим тогава съвсем конкретно и по същество с езика на точните науки, а не с някакви мъгляви общи приказки и цитати.
Нямам проблем с точните науки и ще те разбера ако има какво въобще да се разбере по същество.
Ще очаквам математическия модел на твоя взлюк с безкрайно любопитство и съм ГОТОВ за това.

Прави впечатление че взлюкът  е Божия плът,Богосъздаден,енергия и материя едновременно.
Посочвам конкретно от думите на самия автор:

Гласът на истината said:
Какво[/b] Е Реликтовото лъчение!??  ???

Това е ЕНЕРГИЯ,тоест форма на Взлюк,която е РАВНОмерно разпределена из ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА и на всичкото отгоре Отслабва с времето!Тоест това е взлюк,който с течение на времето се РАЗделя и Намалява,точно Потвърждавайки МОДЕЛЪТ за историята на Вселената движена от Трайното Нвлизане на Нищото във Взлюкът.Ти НЕ можеш да ми представиш Факти,които да ме оборят,а само такива,които да ме Подкрепят!  ;D

Тук взлюкът става енергия както се вижда.

Гласът на истината said:
П.П2Ако Бог въ е Напраи`л от СЕБЕ СИ,то Какъв е този материал,с който си ВЗАИМОдействаме всеки ден!?? ???  Ат какво е НАПРАВЕН Светът,в който Живеем?

От „плът Божия“ или от Взлюк!??А Взлюк-ът КАКВО е Тогава,ако Не именно „Плът Божия"!??
Все интересни въпроси,нали!?

Тук взлюкът става Плът Божия

Гласът на истината said:
Следователно ДОРИ и погълната от черната дупка материа да се РАЗпада в Нищото,това Не означава,че от ГЛЕДНА ТОЧКА НА ВСЕЛЕНАТА този взлюк е ИЗГУБЕН!
Тук взлюкът вече е и материя.

Иска ми се да разбера от каква нужда да ползвам понятието взлюк за ясно дефинираните понятия като енергия и материя в някакъв тюрлю -гювеч като взлюка?
Материята си е материя ,а енергията - енергия .
Ако ползвам взлюк и за двете понятия това значи никога да не може да се разберем с когото и да е на ниво елементарна комуникация.
А това пряко води до Хаос на всички нива на общуване или с други думи на разрушение на вече създаденото от Бога и Душите.
Така ли е Гласи?

В един друг аспект в своето високомерие автора на темата интересно се изпуска в някои свои изказвания които ясно очертават и истинската му същност.
Гласът на истината said:
Наличието на Непрекъснато ВЗАИМОдействие на Взлюкът с Нищото,в резултат на което То на практика Го Ликвидира,тоест стига се до Абсолютно ЕДНОРОДНА Вселена,в която ЦЯЛАТА материя и енергия(тоест ФОРМИ на Взлкюкът)е РАВНОмерно разпределена в БЕЗкрайно РАЗделящо Ги Пространство-хипотеза за Крайната съдба на Вселената НАПЪЛНО подкрепима от Съвременните ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ ДАННИ и ТЕОРЕТИЧНИ МОДЕЛИ!

Гласът на истината said:
Когато БОГОсъздадения Взлюк си ВзаимоДЕЙСТВА с Нищото се Ражда Разделението-то се получава ИМЕННО когато това,което НЯМА нито форма,нито вид,нито естество,нито съдба,нито Съществуване се поЯВИ пред това,което има ВСИЧКО ТОВА!

Интересни изказвания и твърдения  - НИЩОТО ликвидира взлюкът (тюрлю-гювечът от материя,енергия или каквото си щете в този смисъл ) .
Тоест автора на темата внушава че разрушението е неговото поприще на изява като основен похват ...затова и за него е все едно с какво си има работа.
Дали ще е материя,енергия или каквото и да е друго като Божия плът е все тая - всичко се разрушава на съставните му части.
И точно заради това му е по-удобно да уеднакви всичко това което изпълва Вселената с едно понятие -взлюк.
На разрушителя му е все тая какво ще разрушава за да си дава труд да помни кое какво е.
Така ли е Гласи?

Гласът на истината said:
От този ЦИТАТ съвсем ЯСНО си личи ПЪЛНАТА НЕОБРАЗОВАНОСТ на авторът по въпросите на СЪВРЕМЕННАТА ФИЗИКА,в допълнение на,което мога САМО да заключа,че авторът освен да РЕцитира „пасажи“ от Дао-дъ-Дзин(по същия начин по който ДЕЦАТА в ислямските училища РЕцитират пасажи от Коранът)ИЛИ от Уикипедия,то в неговите „теоретични разбирания“ НЯМА и ЕДИН елемент на ДЪЛБОЧИНА в РАЗбирането му за СЪВРЕМЕННАТА ФИЗИКА и ОСВЕН да се „Кланя на ГОСПАДА СИ“-в този случай на Дао-то той е Абсолютно БОС,както в рамките на теоретичната физика,така и в рамките на неговото т. нар. „разбиране“ на концепцията за Взлюкът,така както е Абсолютно БОС и във ВСИЧКИ ДРУГИ въпроси включващи УЧАСТИЕТО на Нищото в процеса на СЪтворението,просто защото Той е НЕспособен НИТО да си Го Представи,НИТО да може да Работи с НЕГО(То КАК ще работиш с Нещо,което НЕ можеш дори да си ПРЕДставиш!??    )Това също така ОЗНАЧАВА И,че Странник ЦЕЛЕнасочено Ви Заблуждава относно Природата на Взлюкът,просто ЗАЩОТО Той е СЪЗнание НЕспособно да Го Разбере,и като Такова Той И Не може да се Произнася по него!Това е ВСЕ ЕДНО Маймуната да говори що е То Човек!?Как може едно Съзнание,което Не Е на нивота на „работа“ на едно По-Висше съзнание и НЯМА нито ЗНАНИЯТА,нито РАЗбиранието на това Съзнание да говори за това,което То Вижда!Това е ВСЕ ЕДНО Слепецът да казва на Виждащия КАКВО Вижда!?Е как да СТАНЕ това!?? 

Да се кланям на Господа си?
Какво лошо има в това да се поклониш на Създателя си Гласи
Нима ми внушаваш да се кланям на НИЩОТО Гласи?
Или ми внушаваш че трябва да разбера тюрлю-гювечът взлюк за да ми е все едно какво ще разрушавам чрез НИЩОТО което раздробява всичко наред?
Драги Гласи научил съм се не да разрушавам всичко наред чрез НИЩОТО, а да създавам от НИЩОТО без да разрушавам каквото и да е.
За теб може тази дилема да е непостижима дори и за разбиране на този етап.
Когато го постигнеш заповядай пак да беседваме.
Темата с взлюка ти за мен лично е приключена и лишена от всякакъв смисъл защото твоя стил е огледално различен от това което правя всъщност.
Но нека сме наясно - всяка твоя дума тук ще бъде обект на анализ на всяко ниво.
Сега на фона на тези изводи разбирам защо те преследват демони и прочее изчадия които всъщност са съвсем комично илюзорни по всеки смисъл.
Разбирам и защо се моташ все още в астрала.
Подобното привлича подобно Гласи !
Около мен няма вълни от атаки на демони мили приятелю.
Разбирам и защо са те изгонили отвсякъде.
Всичко си идва на мястото.
Вселената те отхвърля приятелю.
Но добре си дошъл тук сред нас ...нашите сърца ще разтворят  в себе си НИЩОТО което ни носиш - не се съмнявай и за миг в това.
Има и по висша сила от НИЩОТО и твоя взлюк...но едва ли някога ще го разбереш това.
Та в завършек - очаквам твоя математически модел на взлюка за по щателен анализ за да си говорим с езика на точните науки в които си много вещ явно.

Явно толкова много МРАЗИШ гледни точки РАЗЛИЧНИ от твоята,че си готов да ЛЪЖЕШ само и само да си НАЛОЖИШ своите ЛИЧНИ Обяснения,а!Много,ама МНОГО Благородно,Честно и ДОБРО поведение,а!??

Добре е,че на този СВЯТ съществува и Истината за да Те ОБОРИ!

Викаж,че съм бил казал,че Черни Дупки нямало,а!??А Не прочете ли,че КАЗАХ,че Черните Дупки НЕ са Материални ОБЕКТИ,а НЕ че НЕ съществуват!Или за тебе то земята и небето са ЕДНО и СЪЩО НЕЩО,щото нали се били свързвали на хоризонта,следователно ОБЕЗАТЕЛНО трябва да са едно и също НЕЩО!Хахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха  :)  ;)  ;D  ;D  ;D

За Взлюкът Ти повторих 100 пъти вече,че Той е ЕДНОвременно И Материя,И Енергия,ето така се разрешава „противоречието,което Ти се опитваш да „поставиш“ в коментара си-Взлюкът има ЕДНОвременно 2 аспекта-както Материален,така и Енергиен,така че ПРОТИВАРЕЧИЕ НЯМА,но за сметка на това ИМА съвсем ЯВЕН опит за МАНИпулация от страна на авторът на предния пост,защото Той се ВИЖДА,че е Религиозно ОБРЕМЕНЕН Човек,който иска ПРОСТО да Си Наложи СВОЯТА Гледна точка НАД останалите във форума,защото така НА НЕГО ЛИЧНО му харесва,а НЕ защото има каквато и да е била БАЗА в Реалността за позицията му-на такива хора им се вика Религиозни ФУНДАМЕНТАЛИСТИ!

И от тук нататък САМИ си правете ИЗВОДИТЕ доколко Странник „разбирал“ от физика и езотерика и НАИСТИНА НАкъде се Опитва да Ви Води!  ;D

А що се отнася до МАТЕМАТИЧЕСКИЯ ми модел,това все още е работа в процес на разработка от моя страна-Да,АЗ наистина смятам да го ПУБЛИКУВАМ този модел някой ден в РЕФЕРИРАНО НАУЧНО СПИСАНИЕ,а НЕ просто в „някакъв Си Ми Форум“,затова и НЯМА да се впускам в ДЕТАЙЛИ,но НАЙ-общо „картината“ е следната:

Както е ясно от Айнщайновите уравнения на полето тензорът на Ричи се получава като:

image008.png

Към което като вземем предвид действието на космологичната константа λ можем да получим:

image016.png

От което можем да получим решението за стойността на тензорът на Ричи в Айнщайновите уравнения на полето във вакуум като вземем предвид космологичната константа:

image018.png

Това е резултат,който за мен има ОГРОМНО значение,тъй като ЦЯЛАТА ми теория се базира на ПРЕДположението,че ако λ съществува,то нейната стойност НЕ Е обвързана с КОНКРЕТНА стойност където и да е било във времепространството,а е ЗАВИСИМА от ПЛЪТНОСТТА на енергията и материята в него,тоест на Взлюкът!Това може да се изрази в по-горното уравнение като на мястото на λ поставим членът:

λ=n/ρ

където n ще бъде ИСТИНСКАТА стойност на това,което иначе в уравненията на Айнщайн се изразява чрез космологичната константа-СКОРОСТТА с която самото Пространство ГЕНЕРИРА ново ПРОСТРАНСТВО-тоест скоростта на РАЗширението на Вселената,която пък на свой ред НЕ е постоянна във времето величина,а зависи от МОМЕНТНОТО състояние на разпределението на енергията и материята в пространството и ρ,което ще представлява ПЛЪТНОСТТА на енергията И материята в пространството,тоест на ЦЕЛИЯ Взлюк,който се съдържа в това пространство!

Сега ДОВОЛЕН ли си!?  ;)

Ако можи малко по-лекичко със цветовете и подчертаванията, иначе бан за 3 дни.

Status
Затворена за нови мнения.
Back