• 👋 Добре дошъл в Дзенкс! В момента разглеждаш форума като гост.
    Истинската стойност идва, когато се включиш – тук всеки може да сподели своя опит, въпроси и прозрения.

• Разговори от сърце, не готови рецепти
    • Общност от търсещи, не публика
    • Хора със сходен път и ценности

➡ Присъедини се към Пътешествието

Блеене и будност

InTheGo

Светлоносец
Здравейте  ;)
Страшно заглавие а ?  ;D

Навсякъде пише някакви неща за медитацията и коментари на хора, които я правят или опитват.
На някои им е трудно да спрат мислите си на други не. Ама аз... имам чувството, че постоянно блея(нали знаете някой от масата докато блее и очите му се отварят все повече  ;D) и май не мисля.. когато го правя..
На мен повече ми трябват "упражнения" които да ме държат "буден", примерно аз правя едно дето започвам да усещам хората и предметите около мен и примерно, дори и да не ги виждам.
Моля ви ако знаете някакво упражнение или нещо такова кажете, защото като седна да решавам задачи и като се заблея.. край  :15:

Ами на мен много често ми се случва да изпадам в подобно състояние. Някъде съм чела, че това била връзка с духовния свят. А от компанията все ми повтарят, че пак съм тялом там ,а духом някъде се рея. Май "рея" е по-подходящият глагол, вместо "блея'. Т.а..с течение на времето се научих, как да се концентрирам. Забравям за всичко останало на тоя свят освен за това, което трябва да свърша. Например, когато преподавам математика за мен не съществува нищо друго, освен цифрите и методиката. Буквално нищо. Изключвам се за целия останал свят.Опитай! Не знам дали ще ти е много от ползва, но на мен помага, на 99,9%

Back