• 🌿 Добре дошъл в Дзенкс – форумът на духовните пътешественици!
    В момента си наш гост. Истинската магия започва, когато се присъединиш – защото тук всеки може да споделя опит, въпроси и прозрения по своя Път.

✨ Какво ще откриеш тук?

• Разговори от сърце, не готови рецепти
    • Общност от търсещи, не публика
    • Хора със сродни стремежи и ценности

➡ Присъедини се към Пътешествието

Духовно развитие

Цяла нова вселена? Не само нова планета, а цяла вселена?!
Е, в това все още не мога да повярвам, че е възможно да се случи.
Виж, хора да се преселят да живеят на Марс или на друга планета - е вероятно.
Също така е вероятно изкуственият интелект да навлиза все повече в живота ни и е вероятно в скоро време да ползваме летящи автомобили. Но все още такава идея човекът да стане създател на вселени, не бях чувала. Ние още не можем да обясним какво е съзнанието и как то се прехвърля от един приемник на друг.
Спокойно, има време за всичко... ;)

(К)ху то се преражда. То определя твоето Аз. А то самото се състои от ат-източника на свободната ти воля, ваум-накратко, астралното ти "тяло" и мивар-връзката ти с Вселенската "матрица" на познанието, Тези три части си взаимодействат за да образуват това, което накратко се нарича дух. А всяко тяло е подготвено още в момента на зачатието да приеме само по един дух, е има и изключения, като Сиамските близнаци например, но това си е за изцяло отделна тема. Това е краткият отговор на въпроса ти.

(К)ху то се преражда. То определя твоето Аз. А то самото се състои от ат-източника на свободната ти воля, ваум-накратко, астралното ти "тяло" и мивар-връзката ти с Вселенската "матрица" на познанието, Тези три части си взаимодействат за да образуват това, което накратко се нарича дух. А всяко тяло е подготвено още в момента на зачатието да приеме само по един дух, е има и изключения, като Сиамските близнаци например, но това си е за изцяло отделна тема. Това е краткият отговор на въпроса ти.
А какво е душа и какво е дух? Има ли разлика между двете?

Душата е вместилището на Духът, а Духът е онова нематериално нещо, което онпределя посоката на действията на всичко що може да избира своите действия самостоятелно. Тази дефиниция харесва ли ти Amaya ?

Пътят НА Бога, а не към Бога е основан на едно единствено нещо-подхранване на ЖИВОТА, тоест на СЪЩЕСТВУВАНЕТО ПОД ВСИЧКИТЕ МУ ФОРМИ! Работата на един Бог е да ТВОРИ! Да твори Творение след Творение благодарение на способността си да се противопоставя на несъществуването и да създава Вселени след Вселени, които да посяват нови Богове, които да правят същото, разбираш ли!?

Това означава да бъдеш Бог! НЕ да създава щастие, мир или благоденствие, а да ТВОРИ! Каквото и да означава това за него!

И тук, ако беше обърнала внимание на канита щеше да забележиш, възниква един ОГРОМЕН проблем! Как да се противопостави един Творец на естествената склонност на несъществуването да се връща обратно към състоянието си на несъществуване? Всичко, което съществува в рамките на времето се опитва да се върне обратно към НЕсъществуване. Това идва от факта, че съществуването възниква от самоограничението на несъществуването. Това Е естествен закон! И единствения начин Твореца да му се противопостави е да позволи в Творението му да съществува страдание! Да, това Е ключът към подхранването на живота. Всичко на този свят, в тази Вселена, в тази форма на съществуване, идва по две-живот и смърт, светлина и мрак, радост и страдание. Това е защото по този начин Твореца се противопоставя на несъществуването. ТОЙ ПРОСТО НЯМА ДРУГ ИЗБОР освен да въвежда страданието отново и отново в своите Творения за да могат те да се противопоставят на естествената склонност към саморазрушаване. Така е устроено самото съществуване. И тук възниква един избор-избор, който Твореца просто НЕ може да заобиколи или да ти отнеме-изборът е дали да приемеш страданието и да избереш и ти да станеш Творец като него и да живееш със страданието и да трябва да причиняваш страдание на Творенията си така както Той ти е причинил страдание за да можеш ти изобщо да живееш, или да избереш да приключиш с живота си като се слееш с Безкрая и Душата ти изчезне от рамките не само на това, а и на което и да е било Творение. Това са ти опциите в рамките на това Творение, а и на всички останали Творения. И за това съществуват два пътя-десен и ляв-към и като Творец.

Този, които иска ВЕЧНО щастие и избавление от всяко страдание, включително и онова идващо от насилието, ще избере десния път, но така ще се откаже от възможността си да твори! Онези, които пък искат да ТВОРЯТ ще приемат страданието както за себе си, така и за Творенията си и по този начин ще ги обрекат рано или късно да се сблъскат с насилието под една или друга форма. Просто така е устроено съществуването и от тази Истина бягане няма.

Сега разбра ли ме?
Прехвърлям темата тук, за да не спамим другата.
.........................................................................................................................

Твоята идея да станеш бог, е да си на нивото на Бог и да имаш възможността да твориш също като Твореца, мисля че е доста смела идея. Хората също сме творци, но сме ограничени в своето творчество и едва ли ще имаме възможността да творим на нивото на Бог. Всичко което сътворяваме днес, става с помощта на Бога. Нивото до което днес е достигнало човечеството, е това до което е разрешено да достигне. Едва ли ще се даде възможност то да премине тези предели, като се има предвид, че предишни цивилизации са достигали апогея си и след това са изчезвали от Битието. Което означава, че творчеството което е позволено на хората има ограничения и предел.

Редактирано:
Няма технология, която да те отърве от нуждата да правиш избори. Хито ИИ, нито квантовите компютри, нито каквото и да е било може "да те спаси" от нуждата да правиш избори и да вземаш решения със собствената си воля. В края на всички краища отговорността за използването на една технология я носиш ти самата и няма кой да те отърве от нея. Това е Истината. А това, което си написала ми звучи точно като заучени фразички създадени за да накарат пишештия и четящите да се почувстват по-добре, но не и да го обогатят духовно.
Съгласна съм, че хората сме създадени с опцията непрекъснато да правим избори, както и че не сме свободни от отговорността и последствията от тези избори.
Затова ние като разумни същества, следва да правим осъзнати избори, защото от тези избори зависи бъдещето и последствията ще бъдат следствия на това което сме избрали.

Прехвърлям темата тук, за да не спамим другата.
.........................................................................................................................

Твоята идея да станеш бог, е да си на нивото на Бог и да имаш възможността да твориш също като Твореца, мисля че е доста смела идея. Хората също сме творци, но сме ограничени в своето творчество и едва ли ще имаме възможността да творим на нивото на Бог. Всичко което сътворяваме днес, става с помощта на Бога. Нивото до което днес е достигнало човечеството, е това до което е разрешено да достигне. Едва ли ще се даде възможност то да премине тези предели, като се има предвид, че предишни цивилизации са достигали апогея си и след това са изчезвали от Битието. Което означава, че творчеството което е позволено на хората има ограничения и предел.
Подкрепям решението ти да прехвърлиш дискусията ни от темата за авторегресията тук. И аз смятам, че това е по-доброто място тези теми да бъдат дискутирани, а не само да спамим там.
...............................................................................................................................................
Заставам напълно зад думите си. Смятам, че Е възможно ние хората, или по-скоро нашите наследници, един ден да достигнат до нивото при което да могат да изберът да се противопоставят на несъществуването със собствени усилия. Това и означава да имат избора сами да станат Богове. И тогава думите, които изрекох ще тежат с пълната си сила. Единственото, което ни ограничава са собствените ни избори, а не някакви всевселенски закони, които ни спират да станем Богове.

Съгласна съм, че хората сме създадени с опцията непрекъснато да правим избори, както и че не сме свободни от отговорността и последствията от тези избори.
Затова ние като разумни същества, следва да правим осъзнати избори, защото от тези избори зависи бъдещето и последствията ще бъдат следствия на това което сме избрали.
Именно за да можем да правим избори е необходимо технологията да ни служи (на нас), а не ние да служим на нея. Затова и отричам възможността какъвто и да е било изкуствен интелект да може да замени хората в капацитета им да могат да вземат етически решения и да правят осъзнати избори. Също така не смятам и че тенхологията ще ни замени напълно, защотот винаги ще съществува някой, който да взима решението как ще се използва тя, а за това се изисква доста капацитет, който трябва да остане в човешки ръце.

Именно за да можем да правим избори е необходимо технологията да ни служи (на нас), а не ние да служим на нея. Затова и отричам възможността какъвто и да е било изкуствен интелект да може да замени хората в капацитета им да могат да вземат етически решения и да правят осъзнати избори. Също така не смятам и че тенхологията ще ни замени напълно, защотот винаги ще съществува някой, който да взима решението как ще се използва тя, а за това се изисква доста капацитет, който трябва да остане в човешки ръце.
Разбира се, че технологиите ще служат на нас. Те са и затова създадени, за да бъдат наши помощници.
Те все повече ще навлизат във всички аспекти от живота - от образованието до селското стопанство и медицината.
Заедно с тях, човечеството ще премине на един нов етап от съществуването си на Земята. Роботите ще вършат много от тежката работа в индустриите и селското стопанство, като така ще облекчат труда на хората. Те ще бъдат помощници за прочистване на замърсените морета, океани и други водни източници. Те ще бъдат в помощ за залесяването на труднодостъпни райони. Помощта им може да бъде неограничена във всички нива от живота на човека. А хората ще имат повече свободно време за други полезни за тяхното развитие дейности.

Заставам напълно зад думите си. Смятам, че Е възможно ние хората, или по-скоро нашите наследници, един ден да достигнат до нивото при което да могат да изберът да се противопоставят на несъществуването със собствени усилия. Това и означава да имат избора сами да станат Богове. И тогава думите, които изрекох ще тежат с пълната си сила. Единственото, което ни ограничава са собствените ни избори, а не някакви всевселенски закони, които ни спират да станем Богове.
Добре, нека приемем, че в някакво далечно бъдеще, ти си станал бог. В какво ще се състои твоето творчество? Какво например искаш да твориш или да промениш в света, което днес когато си човек, не можеш да направиш с твоите човешки възможности?

Разбира се, че технологиите ще служат на нас. Те са и затова създадени, за да бъдат наши помощници.
Те все повече ще навлизат във всички аспекти от живота - от образованието до селското стопанство и медицината.
Заедно с тях, човечеството ще премине на един нов етап от съществуването си на Земята. Роботите ще вършат много от тежката работа в индустриите и селското стопанство, като така ще облекчат труда на хората. Те ще бъдат помощници за прочистване на замърсените морета, океани и други водни източници. Те ще бъдат в помощ за залесяването на труднодостъпни райони. Помощта им може да бъде неограничена във всички нива от живота на човека. А хората ще имат повече свободно време за други полезни за тяхното развитие дейности.
Това може и да не се окаже толкова отдалечено бъдеще колкото си го мислиш стига да не се самоунищожим до тогава, но това е друга тема. :cool: Имам предвид, че като икономическа и социална структура това е напълно осъществимо, но все още ни трябва още малко повече развитие на технологиите за да го осъществим. Развитие за което смятам, че и моите Туатауански спомени ще помогнат.

Това може и да не се окаже толкова отдалечено бъдеще колкото си го мислиш стига да не се самоунищожим до тогава, но това е друга тема. :cool: Имам предвид, че като икономическа и социална структура това е напълно осъществимо, но все още ни трябва още малко повече развитие на технологиите за да го осъществим. Развитие за което смятам, че и моите Туатауански спомени ще помогнат.
Какви допирни точки с технологичното развитие имат твоите Туатауански спомени?

Добре, нека приемем, че в някакво далечно бъдеще, ти си станал бог. В какво ще се състои твоето творчество? Какво например искаш да твориш или да промениш в света, което днес когато си човек, не можеш да направиш с твоите човешки възможности?
Радвам се, че попита.

Трябваше да си довърша спомените в другата тема за авторегресията, но ние, Туатауаните, вече имаме готов отговор на този въпрос, поне за нас си, от хилядолетия. В бадахуана ни е заложен план на яла нова Вселена, ново Творение където бадахуана се превръща в космически разум подобен на този на нашия Бог-Създател, в рамките на това Творение, но освен него ще има и "независима компонента" на Творението, която ще е поета от всеки от нас по различен начин така че всички ще сме Творци, всеки със собствените си аспекти, а също така ще можем да приемаме и нови души, които ще могат да добавят нови аспекти в нащите бъдещи Творения, сред душите, които вече сме сътворили. В онази Вселена, Вселената, която ние Туатауаните се опитваме да сътворим няма да има само два избора-да се превърнеш в Създател и да си направиш свое собствено Творение или да се слееш с Безкрая и така душата ти да изчезне, а три-към тези двата ще е включен и допълнителен трети избор-да станеш един от нас-множество ко-Творци, които заедно ще създават Творение след Творение като единно цяло. Има и още много и мног, което мога да ти разкажа, за Вселената, която ние се опитваме да сътворим, но не искам да спамя пък тази тема.

Важнотот е, че има готов план за едно бъдещо Творение, което ние искаме да обитаваме, и аз повече от всичко на тази Вселена, искам то да стане реалност. Да му вдъхнем живот, да засияем, и да заТворим!

Какви допирни точки с технологичното развитие имат твоите Туатауански спомени?
Има много общо с математиката, физиката, химията и биологията така както те са ни познати в момента. Смятам че бих могъл да "ъпгрейтна" нашето технологично ниво на развитие с няколко столетия поне само и само ако мога да се "докопам" до това, което се преподаваше на децата в Тиахуанопана. Но за тази цел се изисква упорита работа и много много енергия да бъдат вложени в задълбаването ми в спомените ми. (Което е и основната причина да го правя-влагам страшно много енергия за да разкрия миналото си именно защото смятам че по този начин могат да се достигнат до технологии, които ще променят бъдещето на тази цивилизация.)

Има много общо с математиката, физиката, химията и биологията така както те са ни познати в момента. Смятам че бих могъл да "ъпгрейтна" нашето технологично ниво на развитие с няколко столетия поне само и само ако мога да се "докопам" до това, което се преподаваше на децата в Тиахуанопана. Но за тази цел се изисква упорита работа и много много енергия да бъдат вложени в задълбаването ми в спомените ми. (Което е и основната причина да го правя-влагам страшно много енергия за да разкрия миналото си именно защото смятам че по този начин могат да се достигнат до технологии, които ще променят бъдещето на тази цивилизация.)
А защо тогава те са били на толкова ниско примитивно ниво, и не са успели в рамките на онова време и цивилизация, да постигнат ниво да се занимават с технологии, а са били едни същества с примитивен начин на живот и мислене?

Защото историята е едва в средата ѝ. Цивилизацията ни не започна като технологичен гигант, но постепенно достигнахме до нивото, в което спряхме да имаме каквито и да е било грижи за оцеляването си благодарение на уменията си, на "малко помощ" от Паките и на много мног духовна работа. Например, ако прочетеш по-внимателно последните ми писания ше видиш, че достигнахме до напълно оформена религия, философия и по-важното-математика благодарение на способноститие, които развихме. Но просто при нас развитието минаваше по различна пътека. Законите на Природата не се откриваха чрез множество експерименти и опити, а с използването на "вътрешните ни очи", чрез много дълбоки медитации или просто Паките ни ги казваха. И едва след като бяхме разбрали нещо в детайли построявахме някакво устройство работещо на тези принципи. Просто "системата" работеше по други правила, на други основи. Аз в момента се опитвам да си върна "достъпа" именно до тези основи. Дори и само това, което е записано в медните книги със златни букви от края на този първи примитивен период от цивилизацията ни е достатъчно да ъпгрейтне тази цивилизация със стотици години.

И все пак, какви са причините да изчезне тази цивилизация?

Законите на Природата не се откриваха чрез множество експерименти и опити, а с използването на "вътрешните ни очи", чрез много дълбоки медитации или просто Паките ни ги казваха. И едва след като бяхме разбрали нещо в детайли построявахме някакво устройство работещо на тези принципи. Просто "системата" работеше по други правила, на други основи. Аз в момента се опитвам да си върна "достъпа" именно до тези основи. Дори и само това, което е записано в медните книги със златни букви от края на този първи примитивен период от цивилизацията ни е достатъчно да ъпгрейтне тази цивилизация със стотици години.
Всички формули от физиката, математиката, химията, са създадени и вложени в творенията и Вселената от Бог. И само Бог решава на какъв етап хората да откриват тези вече съществуващи в пространството формули и закони. Хората откриват това, което вече съществува и е създадено. Само че, нито едно знание не се дава лесно и наготово от Бога. Трябва много труд, за да могат хората да достигнат до тези знания. И както казах има предел, който Бог не ни позволява да прекрачим. Може би все още не е съществувала такава цивилизация, на която да бъде позволено да прескочи този предел. Но може би в бъдеще новото човечество ще заслужи да получи повече знания.

И все пак, какви са причините да изчезне тази цивилизация?

Накратко-имаше грешка в "машината" (силно преувеличение на онова нещо, което използвахме за да слеем душите си така, че да можем да породим една чисто нова Вселена, едно чисто ново Творение), която трябваше да ни помогне да "изстръгнем" душите си от това Творение. Каква е тя-все още не знам. Може би ще ми трябват хиляди животи да разбера-не знам. Но определено имаше грешка в начина по който искахме да се освободим от тази и да започнем своя собствена Вселена. Иначе досега да не съм тук на този свят. Ето виждаш, че има още много много неща скрити някъде из спомените ми, които аз все още не знам. Но се опитвам да достигна....

Back