• 🌿 Добре дошъл в Дзенкс – форумът на духовните пътешественици!
    В момента си наш гост. Истинската магия започва, когато се присъединиш – защото тук всеки може да споделя опит, въпроси и прозрения по своя Път.

✨ Какво ще откриеш тук?

• Разговори от сърце, не готови рецепти
    • Общност от търсещи, не публика
    • Хора със сродни стремежи и ценности

➡ Присъедини се към Пътешествието

Духовно развитие

Голям сеир, да не излезе човек от интернет за няколко часа :D

Ще ти го кажа честно и без заобикалки какво мисля - ти си един богохулник!

А какви ще са последствията за теб - не мога да гадая. Наблюдавай и ще видиш.

Моля без заклеймявания. Бог няма нужда от защита на думи, сочен с пръст(и) и/или горене на кладата.

Ако реално искаш да помогнеш на Божият План, то трябва Вътрешна работа, а не празни думи.

Дори Гласът да си измисля или по скоро да си е въобразил, че тези животни са негови лични, а не да е "влезнал" в тях, то... теб какво те касае и защо те дразни?

Разбрахме твоята гледна точка, разбрахме и гледната точка на Гласът на истината.

Не виждам смисъл да продължаваме дискусията, защото явно всеки гледа през призмата на собственият си опит и това е абсолютно нормално. Може би и тримата грешим, времето ще покаже.

Гласът на Истината, и ти малко се наежваш, като видиш, че някой защитава другият път (забравих твоят дали беше левият или десният), а няма нужда от това. Човек ако е сигурен в нещо и с цялото си същество вярва в него, то няма да се докача от другите.

Цялата работа с правенето на нов Бог не се е случила докрай, така че да говорим "какво би станало ако.." е илюзия в Илюзията и е безсмислено да се водят спорове за нещо(новият Бог), което никой от нас реално не знае какво е, а само си говорим наизуст.

Така, че да се търпим по някакъв начин и да гледаме напред.

Бог няма нужда от защита на думи, сочен с пръст(и) и/или горене на кладата.
Споко, не съм от тези които ще горят на клада богохулниците или ще ги линчуват.
Само посочвам, че от това което той пише и обяснява, се разбра, че той, въпреки, че твърди че бил духовен и вървял по духовни пътища, е далече от всякаква духовност, и нито вярва в Бог, нито има респект към Него, а има стремеж да Го надмине, защото тази вселена била несъвършена, а той има амбицията да създава нови вселени, които разбира се пак няма да са по-съвършени от тази, защото там също щяло да има раждане и смърт.
Само може да се радваме, че живеем в демократично общество и богохулниците не биват нито линчувани, нито горени по кладите, нито убивани с камъни.
А аз, тъй-като съм безгранично вярваща в Бог и в Неговата всесилност, вярвам, че Бог ще му покаже правилният път. И за целта, ще получи необходимите знаци.

Споко, не съм от тези които ще горят на клада богохулниците или ще ги линчуват.
Само посочвам, че от това което той пише и обяснява, се разбра, че той, въпреки, че твърди че бил духовен и вървял по духовни пътища, е далече от всякаква духовност, и нито вярва в Бог, нито има респект към Него, а има стремеж да Го надмине, защото тази вселена била несъвършена, а той има амбицията да създава нови вселени, които разбира се пак няма да са по-съвършени от тази, защото там също щяло да има раждане и смърт.
Само може да се радваме, че живеем в демократично общество и богохулниците не биват нито линчувани, нито горени по кладите, нито убивани с камъни.
А аз, тъй-като съм безгранично вярваща в Бог и в Неговата всесилност, вярвам, че Бог ще му покаже правилният път. И за целта, ще получи необходимите знаци.
Власти благодаря ти за коментара, наиситна малко се наежих и "претоплих манджата", но както виждаш бях изправен срещу силна омраза към избора си, обиди и дори заплахи. Точно онова, за което говоря в темите си, че е накарало тази цивилизация да се разпада всеки път щом се е докоснала до истинското ляво. Но това е друг проблем, който трябва да се дискутира в друга тема. Важното за тук и сега е, че трябва наистина да се отнасям по-толерантно към нетолерантните и да проявявам повече уважение дори когато не ми се отвръща със същото, но това е друга тема за друга дискусия. Все пак се радвам, че се намеси за да внесеш малко мъдрост в спора ни Власти .

А на теб Amaya ще ти кажа само ще се съмнявам дали, ако имаше средствата и "правилната" среда за това, не би ме линчувала или по-зле. Историята е показала много примери за общества, които са тръгвали по тази пътека и не са свършвали добре. Виж какво е ставало с всички страни, които са приемали инквизицията или са убивали своите просветени-империите им са се разпадали и винаги са отивали в боклука на историята разкъсвани от войни, бедност, мизерия или революции. То Бог си раздава, нали знаеш?

А дали е всесилен или не само Той може да ти каже. Аз не твърдя, че Той е слаб, а че има неща, които и Той не може. Аз не съм тръгнал да се боря срещу вярващите, те тръгват на война срещу мен по тяхна си собствена воля и убеждения. Аз не искам да надмина Бог, а да му подражавам, просто правилата при нас ще са различни. Не знам дали го осъзнаваш, но тук не говорим за това кой е "по-съвършенния" Творец, а по какви правила всеки избира да живее. Избор е ключовата дума тук. Ние сме избрали друга Вселена, защото така подсилваме, а не отслабваме, свободната си воля. И сме готови да направим същото и за още безброй души, които ще сътвориме. Заради това го правим. И ако страданието е цена, която трябва да се плати за този избор-така да бъде. Дори и ако станем Богове пак няма да сме вселисни и го разбираме. Да съществуваш значи да избираш и ние сме готови да поемем по своя път. А това, че ти не искаш да видиш гледна точка различна от твоята не е наш проблем. Както ти самата казваш Бог си знае работа и ще ни покаже правилния път. Само да не се окаже, че той е към Безкрай, в който ние ще творим вечно ;)

А на теб @Amaya ще ти кажа само ще се съмнявам дали, ако имаше средствата и "правилната" среда за това, не би ме линчувала или по-зле.
Не, не бих те линчувала. Аз винаги оставям хората на Божията Воля. Нека бъде Неговата воля за теб, и да получиш Кармата която заслужаваш. Дали ще е добра или лоша, не мога да кажа. Но според наблюденията ми, богохулниците не ги очаква нищо добро.

сме готови да направим същото и за още безброй души, които ще сътвориме
Ти не можеш да сътвориш нито една душа, нито един атом. Ти не знаеш как Бог е сътворил човешките и другите същества, а си тръгнал с амбиции да ставаш бог! Колкото смешно, толкова и жалко!

Редактирано:
Amaya Нито ти, нито аз ще отстъпим от пътеката си, докъдето и да ни води тя. Така, че предлагм ти да престанеш с хулите и заканите и просто да оставиш нещата да вървят по естествения им път, става ли? Кармата ще дойде и тя ще раздаде справедливост на всеки от нас. В това съм съгласен. Кой какво ще получи ще видим. Предлагам ти така да спрем разговора и да се разделим, защото е ясно, че нито аз ще отстъпя от твърденията си, нито ти от вярата си.

Amaya Нито ти, нито аз ще отстъпим от пътеката си, докъдето и да ни води тя. Така, че предлагм ти да престанеш с хулите и заканите и просто да оставиш нещата да вървят по естествения им път, става ли? Кармата ще дойде и тя ще раздаде справедливост на всеки от нас. В това съм съгласен. Кой какво ще получи ще видим. Предлагам ти така да спрем разговора и да се разделим, защото е ясно, че нито аз ще отстъпя от твърденията си, нито ти от вярата си.
Само ще подчертая, че аз лично нито ти се заканвам, нито ти желая злото.
Има Бог Управител на Вселената, който раздава правосъдие и съм против човешкото правосъдие при такива обстоятелства.
Така че, всеки ще получи това което заслужава.

Back