• 👋 Добре дошъл в Дзенкс! В момента разглеждаш форума като гост.
    Истинската стойност идва, когато се включиш – тук всеки може да сподели своя опит, въпроси и прозрения.

• Разговори от сърце, не готови рецепти
    • Общност от търсещи, не публика
    • Хора със сходен път и ценности

➡ Присъедини се към Пътешествието

Дзенкс! Завръщането?

@Власти въобвще не се напъвам да пиша, то си ми идва отвътре, но просто нямам нужното време за да мога да напиша всичко, което бих искал да кажа. Също така не се чувствам ангажиран-просто смятам, че най-накрая, след години търсене, съм намерил приветливо място където мога да пусна това, което ме гризе, отвътре, от много много години и за това съм толкова благодарен, че го има форумът и тебе като негов администратор. Пробвал съм и на други места през годините, но реакцията беше отвратителна. Затова съм доволен, че го има форумът ти и казах, че ще се постарая да го изпълня със съдържание.

П. П. Под съдържание нямам предвид само контент, както е познато понятието на английски език, а истинско съдържание, което значи нещо за "консумиращите" го. Тоест, имам предвид смисъл. И не, не мисля, че един изкуствен интелект би могъл да си съчини историята за Туатауаните и техния опит да се преърнат в Богове. Тука си трябва вдъхновение свише. ;)

Разбирам те напълно! И аз искам да споделя неща, които ме напъват отвътре, но най-често когато ги изкажа и оставам неразбран, което е разбираемо, а и си е полезен урок и за мен.

Написана веднъж в уеб пространството, а не в различни канали, групи или в лични контакти, информацията ще си намери сама получателя на когото би донесла полза.

Много яко :)

Редактирано:
Ми.. малко съм без думи, че до сега чистих спам теми и постове от миналите четиринайсет години.. Определено не се учудвам, че хората, които каних през годините ми отказваха. Дори и когато имаха какво полезно и интересно да кажат.

Не мога да им се сърдя по никакъв начин, даже честно казано ме е срам.. малко ми е мъчно, а и малко обидно от поведението на преди писалите. Включвайки и себе си в това число.

...

И това ще мине.
...

Даже май ми мина вече - в личен план открих една нова дълбочина на стойността на Истината и Мъдростта.

Всяко зло за добро :)

От близо 13 000 мнения, ще трябва да изтрия поне 9000 за да стане Дзенкс-а една наистина стойностна платформа, която да привлича Истински търсачи. За сега съм премахнал само около 100.

За сега да се похваля, че напредвам с преводите.

Освен това направих и пробив с форумната структура на разделите. Мисля, че ще ви допадне. Но утре ще започна да я интегрирам, че ще ми отнеме време, а е почти 2 през ноща.

Структурата ми беше най-трудното нещо за решаване и след интегрирането й, изчистването от "излишното", описването на мисията на форума, символиката на логото и името.. мисля, че ще сме готови да посрещнем нови хора, без да ме е срам.

Редактирано:
Разбирам те напълно! И аз искам да споделя неща, които ме напъват отвътре, но най-често когато ги изкажа и оставам неразбран, което е разбираемо, а и си е полезен урок и за мен.

Написана веднъж в уеб пространството, а не в различни канали, групи или в лични контакти, информацията ще си намери сама получателя на когото би донесла полза.

Много яко :)
Да, @Власти наистина веднъж "пусната" из нета една мисъл придобива свой собствен живот, който може и да е много различен от това, което е възнамерявал да направи с нея създателя ѝ. Но аз смятам, че вече съм достигнал до такъв етап от развитието на познанията си, че съм готов да освободя мислите си от затвора на собственото ми съзнание, пък нека видим какво ще се случи?

Затова този форум ми е толкова полезен. Това ми е канала да вкарам познанията си най-накрая в колективното съзнание на планетата-нямаш си и представа от колко време искам да го направя, но все нещо ми пречи, все нещо не ми се получава, все нещо ме бави. Е, не искам това да трае докато умра. Развих своя собствена практика, получих информация, порастнах духовно. До тук сам. Но не искам вечно да съм сам и неразбран. За това ми трябва този канал към външния свят. Ако нищо не стане-добре, поне съм попробвал. Но ако стане това би бил най-големия успех в живота ми!

Поради тези причини искренно ти благодаря, че го има този форум и ти го поддържаш в този му вид.

Значи, разказа ми се играта миналата нощ, а и днес. Но мисля, че вече имаме една много добре обмислена, опростена и изчистена структура на разделите? Вие какво мислите @Amaya и @Гласът на истината ?
Новите категории и раздели са под сегашните.

Сегашните ще ги изтрия, но първо ми трябва Вашето мнение за новите раздели, и после ще започна да прехвърлям темите в съответните категории.

Аз лично смятам, че стана много добре, и съм дори малко прекалено доволен от новата структура.

Но все пак ми трябва обратната връзка, че нали знаете - когато човек е в процеса и не вижда адекватно нещата, както (понякога) се виждат отстрани.

Намерих и много красива, лесна за четене и успокояваща цветова схема! Но мисля, че ще започна да се опитвам да я изработя може би следващият месец.

Че ще ме изгонят и от семейството, и от работата.

И сега, след този кратък миг на триумф - над физическата и психическа издържливост, отивам да измия чиниите.

@Власти аз лично смятам, че първо трябва да си погледнеш работата и семейството. Това тук може и да почака и някой и друг ден, но от работата ти зависи заплатата, а без нея не може, и също така е много важно да заделяш и по малко време на семейството си. Иначе нещата могат да излязат извън контрол. И това ти го казвам като човек, който също (понякога) е заделял твърде много време за форуми и онлайн дейности вместо да си гледа работата и семейството-накря те липсват. Така че моят съвет засега е да понамалиш малко форумните "приключения"-да си погледнеш малко жената и децата и да се концентрираш върху бачкането, а за форума все ще се намери време. Аз лично смятам, че засега на този етап добре се е получила структурата на форума и така както си я направил ми харесва. Справил си се добре. Затова препоръчвам една добра почивка, обърни малко внимание на семейството си и си свърши работата пък после ще го мислим.

@Власти аз лично смятам, че първо трябва да си погледнеш работата и семейството. Това тук може и да почака и някой и друг ден, но от работата ти зависи заплатата, а без нея не може, и също така е много важно да заделяш и по малко време на семейството си. Иначе нещата могат да излязат извън контрол. И това ти го казвам като човек, който също (понякога) е заделял твърде много време за форуми и онлайн дейности вместо да си гледа работата и семейството-накря те липсват. Така че моят съвет засега е да понамалиш малко форумните "приключения"-да си погледнеш малко жената и децата и да се концентрираш върху бачкането, а за форума все ще се намери време. Аз лично смятам, че засега на този етап добре се е получила структурата на форума и така както си я направил ми харесва. Справил си се добре. Затова препоръчвам една добра почивка, обърни малко внимание на семейството си и си свърши работата пък после ще го мислим.
Благодаря за загрижеността, споко, аз не съм чак толкова откачен и имам някакъв баланс горе-долу. Ще ме изтърпят още 2-3 дни, че после заминавам на почивка.

Бързам със форума защото от Септември ще се наложи да започна да отделям повече време на работата (и семейството), и не знам доколко ще имам "усещането от Духа" в тази .. да го наречем "обстановка" :D. И ми се иска до тогава да съм подредил и пооправил тук.

Техническите неща и тогава ще мога да си ги правя (като например новият дизайн), понеже след като вече имам идеята, тялото и мозъкът сами ще се справят.

Те горе-долу са завършени нещата, още малко напън и ще има Формата, която е едно добро начало.

То и аз искам да пиша във форума, имам няколко неща, които бих искал да споделя и да оставя да се реят в пространството.

Пък и времената и събитията вече доста натискат нас хората и вярвам, че е полезно това, което правим.

И аз съм съгласен, че това, което правим е доста полезно, не само за нас самите, но и за цялото човечество, така да се нарече. И не, не мисля, че страдам от нарцисизъм като го казвам. Необходимо ни е духовно събуждане-иначе много лошо идва. Затова те и подкрепям, но все пак гледай и семейството, и работата. А тук нещата вече придобиват завършен вид.

П.П. И аз съм малко като тебе-опъвам нервите на околните с множеството си заангажираностти за които никой нито ме пита, нито ми плаща така че знам много добре какво е да пишеш докато никой не те гледа или пък да си броиш минутите докато завършиш параграфа. :) Затова като от зает човек на зает човек просто ти казвам понамали форумните дейностти, ако ти бъркат в работата или личния живот. Знам, че е трудно да намираш време за всичко, но просто се налага.

Почнах да пиша правилата на форума, то пък стана манифест. Мисля, че добре стана и не звучи много сектантски.

Редакция: Попренаписах го, че ми звучеше сектантски.

Редактирано:
Пак го пренаписах и махнах думата "Бог" от него, понеже много от хората я приемат в религиозен смисъл и се плашат.

Общо взето ако имате някаква обратна връзка по правилата, мисията, разделите и прочее - да кажете.

Почнах да прехвърлям част от старите теми в новите раздели. Доста от темите отидоха в Архива.

Имаше много несериозни Раздели, теми и постове, които отиват в Архива или в не-битието директно.

Искрено се надявам с новата визия, новите раздели и прочее, да привличаме вече сериозно коментиращи и пишещи.

Повечето хора приемат и свързват вярата и Бог с религиите, защото религиите се опитват да наложат монопол над Бог и истината.
Крайно време е да се разбере, че Бог не е монопол на нито една религия. Бог е свободен и вярата трябва да е свободна и необвързана, въпреки, че повечето вярващи са обладани и обсебени от дадена религия, и фанатично твърдят, че Истината се крие само в страниците на дадено писание.

Да, наистина @Власти доста си се постарал по оформлението на форума, за което те и поздравявам. Наистина не знам колко пишещи ще дойдат, но се надявам те да са достатъчен брой за да могат да разпалят отново искрата на Дзенкса. Искрено ти го пожелавам!

Що се отнася до Бог, то мисля, че @Amaya е права тук-Бог принадлежи на всички ни, не само на определени религии или хора, които се самоопределят като "свети". Затова и не приемай употребата му като нещо сектантско или твърде обвързващо с някоя определена религия. Виж, ако вече започнеш да назоваваш Бог-а с определени имена от конкретни религии-това вече е обвързващо. Но, ако просто говорим за Бог по принцип не мисля, че това се възприема сектантски. Поне на мене не ми звучи така.

П. П. Ти добре си се постарал да изпипаш новата структура на форума, но все пак имам един въпрос-аз например бих искал да пусна тема за връзки към интересни (поне според мене) уеб сайтове, YouTube канали или други мултимедии, където да споделям по нещо инетерено, което съм гледал, чул или прочел. Предишния вариант на форума си имаше раздел мултимедия за тази цел. А сега къде би било добре да поставя такава тема?

Повечето хора приемат и свързват вярата и Бог с религиите, защото религиите се опитват да наложат монопол над Бог и истината.
Крайно време е да се разбере, че Бог не е монопол на нито една религия. Бог е свободен и вярата трябва да е свободна и необвързана, въпреки, че повечето вярващи са обладани и обсебени от дадена религия, и фанатично твърдят, че Истината се крие само в страниците на дадено писание.

Точно така е, аз самият когато разговарям по темата с нерелигиозни хора и кажа думата "Бог" и те веднага пускат бариери пред комуникацията ни, защото си мисля, че ще ги вербувам за някоя църква или ще им искам 10% от надника. :D

Да, наистина @Власти доста си се постарал по оформлението на форума, за което те и поздравявам. Наистина не знам колко пишещи ще дойдат, но се надявам те да са достатъчен брой за да могат да разпалят отново искрата на Дзенкса. Искрено ти го пожелавам!

П. П. Ти добре си се постарал да изпипаш новата структура на форума, но все пак имам един въпрос-аз например бих искал да пусна тема за връзки към интересни (поне според мене) уеб сайтове, YouTube канали или други мултимедии, където да споделям по нещо инетерено, което съм гледал, чул или прочел. Предишния вариант на форума си имаше раздел мултимедия за тази цел. А сега къде би било добре да поставя такава тема?

Ако някой намира стойност в написаното от нас, нека дойде, бих се радвал. Но както стане - не настоявам, нямам определени цели или някакви конкретни очаквания.

А иначе - интересна синхроничност! И аз точно по същото време, когато си писал, размишлявах точно за мултимедия раздела. Двоумя се малко дали да имаме отделен раздел или да пускаме в сега съществуващите. Ще помисля още малко над това. Ако имате предложение е добре дошло.

@Власти, накрая си мисля, че няма да е толкова важен крайния резултат, който ще се получи, а енергията, която си вложил. Бог вижда всичко и всичко се връща в тази Вселена, така че старанието ти за форума няма да остане незабелязано по един или друг начин. Поне това е моето мнение.

П. П. За мултимедиен раздел не може ли да се използва една подкатегория на раздела за форума? Или пък направи категория Общи и в нея сложи и мултимедиен раздел. Какво ще кажеш за тази идея?

@Гласът на истината, малко се позабавих, че пак пренаписах "Сърцето на Дзенкс",а както и видя, че писах своето представяне, което ми отне голяма част от деня. Направих раздел Вдъхновяващи творби и ресурси, в който можем да слагаме линкове: https://dzenx.com/forums/vdxnovjavaschi-tvorbi-i-resursi.178/ ; Сложих го като под-раздел на "Пътят на Познанието - "Какво откривам".

Мисля, че там пасва добре?

Ами така изглежда добре @Власти . Надявам се на плодотворна работа от тук нататък. Тъкмо си ги донатъманил нещата и смятам, че се е получило добре. Поздрави за което.

Току що приключих със "Завръщането на Дзенкс".

Нямам много какво да кажа, освен, че дадох всичко от себе си. Само днес съм седял над 10 часа за да завърша всичко. Че утре ще пътувам рано сутринта.
Общо взето промених всички раздели, прочетох и разместих близо 1000 теми и 13 000 поста. Но искам да отбележа, че на места най-вероятно може да съм пропуснал някое мнение, което би трябвало да бъде изтрито или пък някоя тема да не си е отишла в правилният раздел... ако видите нещо такова, най-добре ползвайте бутона "Докладвай".

Добавих нови функционалности като например вече имаме бутон "Цитрирай", който позволява човек да избере няколко поста и после да ги вмъкне в един отговор само с натискане на 1 бутон.

Оправих имейл системата и вече ако си забравите паролата има начин да си я възвърнете. Което не беше възможно последните 7 години.

Премахнах възможноста за "Известия на имейл" от гледна точка на това, че тази опция хаби много сървърни ресурси, а и при положение, че имаме push известия, то се губи малко смисъла от имейл известията.

Преводите са направени на 98%, технически сме ок на 100%, имам идеи за фунционалности, които ще ги правя по натам във времето.

Има още разни неща свършени, ама то реално погледнато на никой не му пука от разни технически тъпотии освен на мен, така че няма да си ги чопля от паметта за да ги споделям. И аз самият се надявам да ги забравя максимално бързо и да се върна към нормален ритъм на Живот.

То аз исках да пиша 2-3 теми да си споделям някакви философии и преживелици, ама сега докато оправя тези техническите неща и вече нямам желание за нищо. Ще ги пиша по натам, когато ми дойде вдъхновението.

Бяха тежки 20 дни, но си заслужаваха, аз лично съм доволен, надявам се и вие :)

Back