• 👋 Добре дошъл в Дзенкс! В момента разглеждаш форума като гост.
    Истинската стойност идва, когато се включиш – тук всеки може да сподели своя опит, въпроси и прозрения.

• Разговори от сърце, не готови рецепти
    • Общност от търсещи, не публика
    • Хора със сходен път и ценности

➡ Присъедини се към Пътешествието

ЛЕКСИКОН

Status
Затворена за нови мнения.
"Има различни видове прегръдки. Някои докосват кожата, други обгръщат душата. Въпрос на потребност."
-Джон Грийн

"Харесва ми, защото носи ангел в усмивката си и хиляда дявола в ума си." - Хулио Кортасар

ето някой от нещата,с които ще участвам на 1ви...
ааа и Спаске,аре да не вали викам аз... :17:

обаче ламя сладка,нито да вали-нито голяма жега да е,защото всичко е пълно със шоколад..
да не ми се разтапя...
;D

"Ако изпушиш три цигари една след друга, четвъртата ще ти се стори безвкусна. Ако прекараш две нощи в любов, третата ще те отегчи. А нейните цигари и нейната любов от десет години насам бяха едни и същи..!"
"Тютюн", Д.Димов

Има едно нещо, което съм научил през всичките тези години, и то е да не правя любов, когато наистина не го чувствам; едва ли има нещо по-лошо, което бихте могли да направите на себе си от това.
Норман Мейлър

"...Искате да свирите на мен?
Държите се така, сякаш познавате всички дупчици на ума и на сърцето ми?
Искате да изтръгнете скрития звук на тайната ми?
Да ме просвирите от най ниската до най високата нота?
Не. За какъвто щете инструмент ме смятайте- можете само да ме разстроите, но не и да свирите на мен..."
Шекспир

.. и не забравяйте редовно да изхвърляте боклука - от къщите си, от душите си, от живота си....

"Щеше му се да я гледа как спи триста години, знаейки, че подобна гледка не може никога да омръзне."

Фредерик Бегбеде "Помощ, простете"

-Тя е влюбена!
- О,не! Това е ужасно!

Спящата красавица

„Човек трябва да носи хаос в душата си, за да може да роди танцуваща звезда.“ - Фридрих Ницше

„- То наистина не си заслужава — каза Пипи. — Големите хора никога не се забавляват. Имат само купища неприятни работи и глупави дрехи, и мазоли, и данък общоход.- Пък и не умеят да си играят — отбеляза Аника. — Уф, като си помислиш, че чисто и просто трябва да пораснеш!
- Кой е казал, че трябва, възрази Пипи. — Ако не се лъжа, тук някъде има едни хапчета… Едни много хубави хапчета за хора, които не искат да пораснат“.
"Пипи Дългото чорапче", Астрид Линдгренн

Принцесата е страшно уморена.
От грахови зърна. И от обувки.
Не и достигат сили. Нито време
да чака принца със вълшебната целувка.
И как да я събуди, като тя
не спи изобщо. Вече сто години.
По цели нощи вярва в чудеса.
И вечно губи вярата си на разсъмване.
Принцесата е уморена. До сълзи.
Светът я плаши. Струва ѝ се лош.
---
Сега тя просто иска да заспи.
Не я будете. Лека нощ...
Caribiana

"Попитаха ме какви наркотици вземам .... разказах им за усмивката ти "

"Истината беше, че двамата сме едновременно най-доброто и най-лошото нещо, което можеше да се случи на всеки от нас."
''Отразена в теб'' Силвия Дей

"Oбичам я не заради начина по който танцува с ангелите ми, а заради начина по който заради нейното име утихват демоните ми."
Кристофър Пойндекстър

Status
Затворена за нови мнения.
Back