• 👋 Добре дошъл в Дзенкс! В момента разглеждаш форума като гост.
    Истинската стойност идва, когато се включиш – тук всеки може да сподели своя опит, въпроси и прозрения.

• Разговори от сърце, не готови рецепти
    • Общност от търсещи, не публика
    • Хора със сходен път и ценности

➡ Присъедини се към Пътешествието

ЛЕКСИКОН

Status
Затворена за нови мнения.
...za parvi pat ot 11godini hvanah moliva i se opitah sama da si risuvam drakoni shtoto qvno za sega si ostavam samo s obeshtavane i chakane..super skovana mi e rakata no na 50tiq drakon moje i da se poluchi neshto koeto da si sloja v ramka i da si go zakacha da mi pazi kashtata..

sardi mi se ot vreme na vreme dnes Bela Mu-to...lqga varhu razklonitelq s vsichki kabeli,tochno do vratata i ne moje da se otvorq..ili tochno kadeto razmestvam i chistq..i se prai che spii.idva i si tupva izvangabaritniq tovar i filma svarshva...sled nqkolko podkanqniq da stane ramji tiho..inache hrana na nikoi ne vrashta..s hrana shte stane ama inache magareshki nomera cql den mi pravi..sedna mi na razhodkata ..kam kraq i se seti i v sredata na polqnata tuppp...i tc..prai mi kontra na povoda..ogledah se..nqmashe hora ..vikam mi hubuu..i v trevata direktno do nego sednah i me gleda tapoo 3sekundi i me buta za gushvane i milvane ..gushnah go..stanah vikam shte si hodim li sega veche..daa  tragva dovelen takav ..sqkash e stanala na negova nqkakva...4 godini polovina mi e toi veche ne e pale nito kakto beshe na 2ve -edno golqmo dete..kogato e seriozen izobshto ne mu e do zakachki.sardit po dobre ot depresiran i otchaqn shtoto tam ot kadeto go vzeh na kasmet..beshe okaqn i fizicheski i psihicheski i duhovno..na skimtene samo q karashe komunikaciqta togava..

prosto si tragnah s nego v edin mig..dai povoda..pasporta..adios..mnogo stanahme na klona za nego :d
kak she tragnesh..mi kak shte tragna..na eii taka...sled ...
2h noshtna razhodka za 5 kebapcheta i litar mlqko..

nie za da badem tandem mai zadaljitelno trqbva da smenim povoda s nagradnik..shtoto zimata ako tai shte me premqta kato prazna chanta napravo sas sheina trqbva da se podgotvq.hubu che vse pak po nqkoe vreme useshta che me saboril i spira okokoreno-vinoven i me nalazva na zemqta da me oglejda s blizane dali ne me e povredil neshto..magaree

vtori lupoing 1m vav vazduha napred..vikaikii...AAAAAA...REEEESSSS...:D I DUM NA ZEMQTA I PONE OSHTE DOKATO LETQH I VIKAHH NA AAAAA-TOOO SPRQ VINOVAT OTNOVO :d ..AMA NE E VINOVEN TOQ PAT S INAKA SI IAMAT SREDNOSHTNA RAZHODKA S FENERCHE OSVETQVAM POD KOLITE I TAMNITE MESTA I VIKAM PISII PISII..MAC PIS PISSS..KADE STE KOTENCA ELATE PRI INKA ARES..II...TAI CHE TAQ BELA SI BESHE VZAIMNA I IZPROSENA:d
OBICHAM GO TOQ MECHOO BEEE

"The Dog Song"

I'm just a walkin' my dog
Singin' my song
Strollin' along
Yeah it's just me and my dog
Catchin' some sun
We can't go wrong

My life was lonely and blue
Yeah I was sad as a sailor
I was an angry 'un too
Then there was you
Appeared, when I was entangled
With youth, and fear, and nerves
Jingle jangle
Vermouth and beer
Were gettin' me mangled up

But then I looked in your eyes
And I was no more a failure
You looked so wacky and wise
And I said, lord I'm happy
'cause I'm just a walkin' my dog
Singin' my song
Strollin' along
It's just me and my dog
Catchin' some sun
We can't go wrong
'cause I don't care 'bout your hatin' and your doubt
And I don't care what the politicians spout
If you wanna companion
Well just go right to the pound
And find yourself a hound
And make that doggie proud
'cause that's what it's all about

My life was tragic and sad
Yeah I was the archetypal loser
I was a pageant gone bad
Then there was you on time
And wagging your tail
In the cutest mime
And you was in jail
I said woof, be mine
And you gave a wail
And then I was no longer alone
And I was no more a boozer
We'll make the happiest home
And I said lord I'm happy
'cause I'm just a walkin' my dog
Singin' my song
Strollin' along
It's just me and my dog
Catchin' some sun
We can't go wrong
'cause I don't care 'bout your hatin' and your doubt
And I don't care what the politicians spout
If you need a companion
Well just go right to the pound
And find yourself a hound
And make that doggie proud
'cause that's what it's all about
That's what it's all about
That's what it's all abow-wow-wow-wout
That's what it's all about

На деветия месец от сътворението на света, смятано от март, се празнува денят на ангела с деветте ангелски чина Архангел Михаил. На всички ангели и на техния предводител е посветен този ден. Защото успял да победи отвърналите се от Господа ангели и да ги свали от небето, защото се сражава и пази верността на Божиите невидими вестоносци, облечени в бяло (чисто като душите им), с крила под мишниците. Когато някои ангели станали лоши и започнали да напускат Господа, Архангел Михаил събрал цялата небесна войска от ангели и заедно с тях запял песен във възхвала на Светата троица: "Свят, Свят, Свят е Господ Саваот." (Саваот означава "господар на войската".) На този събор на св. Архангел Михаил църквата посвещава 8 ноември, Архангеловден. Смята се, че на осмия ден от Страшния съд Исус ще дойде и ще съди живите и мъртвите.
Ангелите са пазители на човешкия род. Всеки при раждането си получава един от тях да го пази и закриля, да го предпазва от грях и подтиква към добро. В тяхната йерархия има девет ангелски чина, разпределени в три последователни степени – горна, средна и долна. В първата степен властват шестокрилите серафими, следват херувимите, силите, властите и началата. Предводител на всички и представител на Божиите тайни е вестителят св. Михаил. Заедно с него до Божия престол винаги седят архангел Гавраил (носител на Божиите тайни), Рафаил (лечител на недъзите), Уриил (просветител на душите), Салатиил (молител и застъпник пред Бога), Иехудиил (прославящ Господа) и Варахиил (подател на Божиите благословения). Всички ангели се смятат за пазители на хората и църквата се обръща към тях с молитва: "Да ни ограждат с покрова на крилете на невеществената си слава и ни избавят от беди."

Архангел Михаил взима душата на сирачета

Господ проводил Архангел Михаил да вземе душата на една вдовица, която имала шест деца сирачета. Като отишъл Архангел Михаил, взел да се чуди: ако вземе душата на майка им, тези деца ще тръгнат по улиците немили-недраги, няма кой да ги храни. И той взел на шестте деца душата, а майка им оставил. Като се върнал при Господа, Господ го попитал:
– Какво направи, Михаиле?
– Боже – рекъл, – като отидох в къщата на вдовицата и видях тези шест деца невръстни, рекох си: ако взема майка им, няма кой да ги закърпи, няма кой да ги опере, няма кой хляб да им омеси. И като гледах, гледах, реших, че е по-добре техните души да взема.
Господ не му казал нищо. Излезли и отишли на морето. Господ казал на Архангел Михаил:
– Влез в морето и извади едно камъче.
Архангел Михаил влязъл и извадил едно камъче от дъното на морето.
– Разчупи това камъче – рекъл му Господ.
Разчупил камъчето и намерил няколко червейчета вътре. Тогава Бог попитал:
– Тези червейчета кой ги храни?
Архангел Михаил казал:
– Ти, Боже!
– А ти защо помисли, че няма кой да храни на вдовицата децата, че взе техните души, а не на майка им?! Който храни тези червейчета, той ще храни и децата.

Status
Затворена за нови мнения.
Back