• 👋 Добре дошъл в Дзенкс! В момента разглеждаш форума като гост.
    Истинската стойност идва, когато се включиш – тук всеки може да сподели своя опит, въпроси и прозрения.

• Разговори от сърце, не готови рецепти
    • Общност от търсещи, не публика
    • Хора със сходен път и ценности

➡ Присъедини се към Пътешествието

Мечтите ни... накъде без тях.

Странник

Светлоносец
В тази тема който желае може да сподели своя мечта.
Сами разбирате какво може общото съзнание.
Сами разбирате една споделена обща мечта в много съзнания какво може.

Имам 2 мечти.

Едната е един ден някой да открие устройство за свободна енергия и да сподели инфото в нета.Тогава си
представям как във всеки град,село,работилница или гаражче с подръчни материали всеки се прави собствен
независим от нищо източник на енергия.Засияват в светлина и топлина хиляди домове,семейства и сърца освободени
от монопола,робството и зависимостта на енергийните компании и безкрайните плащания на сметки и такси.Със
свободните средства хората стават по-щастливи,спокойни и независими.Никой не изпитва страх че ще е на тъмно и
студено някога повече.Страховете им изчезват и все по-спокойни хора се виждат по улиците.
Безкрайно алчните спекуланти и корпорации обявяват собственост с патент над идеята която са откраднали и с машинации
узурпирали като своя.Започва преследване и арести на хора дръзнали да се откажат да се подчинят.Послушните
медии тиражират независимите хора като крадци и криминални типове.
След време на хората им писва и с коли и малко багаж изчезват сред планините далеч от цивилизацията...
В градовете настава обсадно положение но малко по малко хората ги напускат и изчезват в новосъздадените
комуни където свободата и Хармонията са  единствените  Закони.
Започва да се усеща недостиг на хора за цели отрасли,постепенно блокират икономики,следват сривове на
борсите...големите градове се обезлюдяват,банките фалират поради това че на никой не му трябват пари.
Новия свят се преражда в новия живот на комуните сред които липсват пари или принуда от труд...безкрайната
енергия дава нови хоризонти и с прости технологии се синтезират изкуствени храни и протеини като отпада
необходимостта от блъскане за насъщния хляб,отглеждане и избиване на животни и растения.
С ново освободено съзнание,мисли и въображение се  създават нов вид технологии които преработват въглеродния
диоксид в кислород за сметка на неизчерпаемата енергия.След деситилетие осезаемо спадат вредните емисии в
атмосферата на планетата.
В комуните хората освободени напълно от веригите на цивилизацията създават съвсем други отношения базирани
единствено на хармонията и човешкия дух.Процъфтяват свободните приложни занаяти и талантливи хора с много
любов и свободно въображение създават уникални произведения на изкуството.Хората са заети само с това да
живеят свободно и да правят това което им харесва.
Плъзва мълвата за тези самобитни хора които подаряват вълшебни картини и статуетки.
Туристи отблизо и далеч виждат едни щастливи и освободени хора.
Идеята добива невиждани размери и цялата Земя от космоса засиява постепенно като едно новоосъзнало се същество
в светлините на новата Надежда.
Братя по разум ни се откриват едва след това и човекът поема с тяхна помощ Пътя между звезди и галактики с
едно ново съзнание.

Втората ми мечта е в това някой да създаде антигравитационен двигател който по мои опити няма да има нужда от
енергия,даже самия той ще генерира такава.
Тогава всеки способен човек ще си конструира сам по възможност собствено летателно средство за което няма да
има ограничения.
Представям си как в някой следобед ми се иска да посетя Тадж Махал-излизам на двора паля си гравитолета и след
вертикално излитане и 30 мин.време съм стигнал скорост 10км/сек.Тялото ми едва поема огромното ускорение -
това е единственото ограничение.Ако не внимавам изпадам в безсъзнание и излитам в космоса с тази
скорост.Отпускам ''газта'' и се нося като НЛО в небето.Нося се като мълния ниско над земята под
радарите.Прелитам над големи градове и пустини...След 20 мин. започвам да намалявам скоростта защото
наближавам Индия,пак огромни ускорения с обратен знак... ако не внимавам ще се размажа вътре по стъклото на
гравитолета.Накрая правя кръгче и виждам че имат празник - много народ се е събрал в района... не ми допада и
в един момент виждам Луната.Усмихвам се и си пускам кислородния апарат и поемам право към нея.Минават часове и
тя става все по-голяма пред мен... прелитам я цялата,виждам и прословутата тъмна нейна страна.Пленен съм от
величието и необятността на космоса... рея се часове наред в пространството сред звездите.Алармата за кислород ми напомня че
трябва да се връщам към дома си.Земята.Синята Земя е моя дом и тя ме чака.

Засега това са само мечти,но постижими мечти.
Скоро ще бъдат и реалност.

Една от моите мечти изглежда горе долу така:
Огромна ,неописуема по размери и обхват маса енергия изпълваща пространството се носи към нашата планета – Земята.След няколко мига на торсионни завъртания тя достига до нея.
Навлизайки в гравитационното поле на планетата, без да се влияе от неговата сила, тя започва  да въздейства върху съзнанието на цялата планета ,на всичко живо и неживо , на всяка материя и енерго-информационното поле като цяло,като това е осезаемо за всичко съществуващо във видимия и невидим спектър на пространството.
Изведнъж по цялата планетарна повърхност настъпва тишина ,всичко притихва усещайки подсъзнателно безкрайната сила на това енергийно поле.Усещане за дълбок мир и покой обзема всяко живо същество.Минало и бъдеще се сливат в един единствен момент в който се случва досЕга с неговата безмерно дълбока същност.В този момент изпълнен с трепетно удивление пред разгръщащото се събитие с планетарен мащаб, пред очите се разкрива съвършенно нова перспектива,булото на заслепението (Майа) обусловено от Ума пада, като на негово място се разкрива изцяло нова картина , картина пропита от Живот изразен в движение и Висш Разум навсякъде и във всичко.
Това разкритие  оказва огромно влияние върху волята на всяко едно разумно същество от всяко царство на природата  и най вече в човешкото царство,То надига един велик порив идващ пряко от вътрешните простори на човешката Душа , възражда всичко отдавна забравено и кодирано в човешкия геном,всяка заложена от древни времена духовна и физическа даденост на тяло,разум и душа, оставяйки място за свободен избор на всеки дали желае да бъде част от тази промяна ,част от този свръх силен подтик към израстване във всяка сфера на живия и разумен Свят във Вселената.
Енергията навлизаща в човека събужда неговото същество за извечната Мъдрост ,за една велика промяна в мисловните процеси на неговия Ум който осъзнавайки става инструмент на неговата Душа надмогвайки всичко което го е задържало през безбройните векове на безначалното време.
Духовните очи на всеки човек проглеждат като за части от мига минавайки през Разума осъзнаването на Великия Замисъл  и Красота на Живота във всичките му проявления достигат до Душата.
Душата ... ,Тя , единствена и в този миг се слива с безграничното пространство и познавайки Себе си вижда Духа на всичко съществуващо, Духа , предводителя на всяко движение и носителя на Живота и Любовта в цялата Вселена...............
Следва продължение..
п.с.:Тук подчертавам ,че това е по лесния начин за глобална трансформация който по един или друг начин в малка или по-голяма степен така или иначе вече се случва с всички нас .

Моя мечта в глобален план е малко по-малко хората(не изключвам себе си) да започнат да проявяват повече разбиране и търпение към постъпките си едни спрямо други. И така малко по-малко нещата да се променят към нещо по-градивно. Иска ми се хората да могат без притеснение да казват и да приемат думите "Обичам те", като осъзнават, че това не е свързано сексуално желание а е просто.. Любовта..

Аз мечтая за свят без насилие,без лицемерие ,без злоба,без завист,,,без негативизъм,,,
Иска ми се да живеем спокойно,да творим на воля,,,,,да се обичаме безусловно,,,,
хората да си помагат ,,,,,,,,,,и да има по прост живот,,,,,всеки да работи това което иска,,,,
и тнт,,,,,

Мечтая... мечтая не просто да се движа, да пътувам и да откривам навън... мечтая да намеря най-дълбокото си Аз, което така и не опознах... И ще успея сама да го постигна. Сама.

"Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите."

Оскар Уайлд

;)

"Мечтател е онзи, който намира пътя си само на лунна светлина. А наказанието му е, че съзира зората преди останалите хора."

Оскар Уайлд

"Обществото често прощава на престъпниците. Но не и на мечтателите."

Оскар Уайлд

- Мечтите остаряват преди мечтателите.
- Здравей, мрак, стари мой приятелю.
-  — Не! - изкрещя, но беше прекалено късно. За частица от секундата зърна някакъв проблясък, сетне ръката му, която стискаше като кама химикалката, я заби в ококореното му око. Нещо изпука, той заподскача зад волана като марионетка, задвижвана от неопитен кукловод; химикалката се забиваше все по-дълбоко, а спуканата му очна ябълка се стичаше по стената му като абсурдна сълза. Металното връхче докосна някоя тънка преграда - вероятно хрущял - премина през нея и се заби в мозъка му.
- Порастваш, ставаш мъж, свикваш да получаваш по-малко, отколкото си се надявал, и изведнъж откриваш, че на машината за мечти виси огромна табела с надпис "НЕ РАБОТИ".

Цитати от „Капан за сънища“ от 2001 г.
Стивън Кинг

Back