Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Знам за упражненията сигурно от 25 години, знам, че имат ефект и... не ги правяПреди няколко години след продължителна работа (месеци наред) на компютъра зрението ми се беше влошило в много голяма степен. Реших да ходя до мой познат очен лекар, който след прегледа ми каза, че ми трябват очила иначе няма оправяне. Беше ми малко трудно да реша дали да го послушам защото интуитивно усещах, че има някакво решение. Проблемът при отслабване на зрението, често се корени в отслабени очни мускули.
Решението беше просто но ефикасно:
1. повярвах с цялата си същност, душа и цялото ми съдържание, че ще се излекувам.
2. започнах да правя упражнения за очи, коитонамерих в различни сайтове:
- местене и задържане за 3сек. на ириса в четирте ъгъла на окото по хоризонтала.
- местене по диагонал и задържане за 3сек. на ириса в четирте ъгъла на окото.
- гледаме напред, вдигаме хоризонтално двете ръце отстрани на тялото, с палец за like нагоре и се опитваме да видим палците като задържаме за няколко секунди погледа върху палците. Важно е да се уточни, че гледаме първо единият палец, после другият а не и двата едновременно!
- бързо мигане за около 20 секунди.
- много важно упражнение! Дланополагане - търкате си чистите длани около 10 секунди или докато не усетите затопляне и после се поставят дланите върху очите; Задържате докато не усетите енергията/топлината от дланите е изчезнала.
Общо взето така се спасих от очилата и от години не съм имал проблеми с очите, правя си упражненията от време на време, като усетя умора или просто за профилактика.