Странник,то,ако ставаше ТОЛКОВА ЛЕСНО,просто ВСИЧКИ да се съберем заедно около някое „Свещенно дърво“ и да викаме Ом,досега да сме направили от Земята Не Рай,ами........200 пъти Рая!
Мъ,ЗА СЪЖАЛЕНИЕ тук при нас(при „простите хора“)в РЕАЛНИЯ свят ВЛАСТТА има как да Го кажа така просто „други“ измерения.Ха,ДОБРЕ,е че питаш за Ванга,Христос и Буда,да,НАИСТИНА!Прав си,че те ниикога НЕ са търсили „награда“ сами по себе си и също така си прав и че животът им НЕ е минал в „преследване на земни цели“,да,НО май и Ти самият ЗАБРАВЯШ,че също така и никой от тях НЕ СЕ Е БЪРКАЛ ТАМ КЪДЕТО МОЖЕ ДА СЕ ПОМОГНЕ НА МАСИТЕ!Може би точно този „ДЕТАЙЛ“ пропускаш,или не съвсем.Христос всъщност се опитва да направи точно това и знаеш как свършва земния му път ПРЕДИ да се ВЪРНЕ ОБРАТНО,нали така?
А що се отнася до Будизмът и Хиндуизмът,и Аз „поназнайвам“ по нещо за тях,да,вярно е че на Изток отношенията между държавата и религията НЕ са като при нас и там „са Ги оставили да си се развиват“,но също така е и вярно,че в скромността си и „благочестието си“ също така МНОЗИНСТВОТО от Великите Източни мъдреци ПОДМИНАВАТ ОЧЕВАДНИ НЕсправедливости и престъпления в търсенето на СОБСТВЕНАТА СИ НИРВАНА!Нали така!?Значи,при тях принципът си е ПРОСТ:
-Ний си КРОТУВАМЕ и не ти пречим стига да не почнеш да ЗЛОдействаш ВЪРХУ НАС,а ти,о,ПРЕвелики БОГОПОСТАВЕНИ ВЛАДЕТЕЛЮ можеш да си БЕЗчинстваш както ДУША ТИ ДАВА!
(Поне това ми е ВПЕЧАТЛЕНИЕТО от Източните владетели,та,по този СЪЩИЯ въпрос,я кажи що в Китайската история манастирът Шао Лин е бил ОПОЖАРЯВАН няколко пъти след като монасите му са тооолкоз ЯКИ!?)
А за Ванга и Севрюкова просто НЕ МИ ГОВОРИ!„Държавната“ пророчица на ЧИИ СЛУЖБИ мислиш,че е ДОКЛАДВАЛА,а?Ами Севрюкова ПОД ЧИЯ ШАПКА Е БИЛА?Да,ЗНАМ,че докато си „послушна овчица“ и си стоиш и си папкаш ТИХО и ПОСЛУШНО като ДОБРО ГОВЕДО,то и съответно нищо НЯМА ДА ТИ СЕ СЛУЧИ!Та,нали точно това им е и ЦЕЛТА-да си гледат Черните-ДОБРИ ГОВЕДА!?
Ама,амъъъъъъъъъъъъ,ако поЖЕЛАЕШ ИСТИНСКА СВОБОДА и придобиеш СВОБОДНА МИСЪЛ и ЯСЕН ПОГЛЕД само ГЛЕДАЙ КАКВО ЩЕ ТИ СЕ ИЗСИПЕ НА ГЛАВАТА?Аз НЕ съм отговорен,че ЖИВЕЯ СВОБОДНО,така ли?Щото нали Осъзнаваш,че ВСИЧКО СИ ИМА ЦЕНА на този свят?Или НЕ!?
За СВОБОДАТА и БОГАТА МИСЪЛ знаеш ли каква е ЦЕНАТА,А!?
П.П.А „Духовните хора“ НЕ ми Ги Хвали много-много.Те или са „хрисими овчици“,на които „Духът“ им стига дотолкова,че ДОКАТО ТЕ не са НА МАСАТА на Вълците цял свят е толкова „благородно“ и „добродетелно“ място,че просто НЯМА ЗЛО,няма УБИЙСТВА,КРАЖБИ,ИЗНАСИЛВАНИЯ,ЛЪЖИ,ИЗМАМИ и какви ли ОЩЕ НЕ ЗЛОдеяния,но като Ги Поискат ВЪЛЦИТЕ изведнъж ВСИЧКО,което могат да направят е „да ПРЕдадат Богу Духа“!Или пък са НА ЗАПЛАТА именно ПРИ ВЪЛЦИТЕ и ЧАКАТ ИНСТРУКЦИИ кой в какво и защо ДА ЗАКЛЕЙМЯТ!
Мисля,че НЕ е случайно,че НАИСТИНА Христянството е станало ОСНОВНАТА РЕЛИГИЯ в Римската империя НЕ когато апостолите и учениците им са ги хвърляли на лъвовете по колизеумите,а когато дошъл император Константин и В БОЖЕИТО ИМЕ е ИЗБИЛ противниците си!За този „епизод“ от историята на Християнството какво ще кажеш,а?Или не си го чувал?
А КОГА Християнството става ОСНОВНАТА РЕЛИГИЯ В ЕВРОПА знаеш ли?А КАК?Сигурно абсолютно ВСИЧКИ тихо,мирно и КРОТКО са дошли да целунат Кръста и е НЯМАЛО ВОЙНИ,УБИЙСТВА и МЪЧЕНИЯ за езичниците,а?Ами мюсюлманите КАК налагат Исляма,че и до ден днешен продължават така-с Коран и молитва САМО ли?Да продължавам ли с „примерите“?
Колкото и да си „БЛАГОроден“ докато НЕ кажеш на Вълците НЯМА В това ФИЗИЧЕСКО съществуване ти НИЩО НЕ МОЖЕШ ДА ПОСТИГНЕШ иначе ще свършиш по 2 начина-като пионка или като плячка!Но и в двата варианта просто ще бъдеш УПОТРЕБЕН!