• 👋 Добре дошъл в Дзенкс! В момента разглеждаш форума като гост.
    Истинската стойност идва, когато се включиш – тук всеки може да сподели своя опит, въпроси и прозрения.

• Разговори от сърце, не готови рецепти
    • Общност от търсещи, не публика
    • Хора със сходен път и ценности

➡ Присъедини се към Пътешествието

Safe harbor?

Status
Затворена за нови мнения.
Странник,МНОГО е добре,че говориш за „Духовния път“ СЕГА,като имаш съответните УСЛОВИЯ за да Го Направиш!Наистина!

Но също така е добре и че НАМЕСИ Ганди и майка Тереза.За Ганди съм съгласен,че е бил точния човек в точното време за Индия,НО също така съм съгласен и ЧЕ СЕ Е ЗАНИВАЛ ИМЕННО С ПОЛИТИКА!Иначе как би могло да се случи „индийското чудо“ и Индия да се Избави от англичаните САМО с откъснавето на Пакистан и Бангладеш от територията й!(А ВЪПРЕКИ това НЕ се резминало БЕЗ кръвопролития при обявяването на независимостта-нали знаеш колко мюсюлмани и хиндуисти са ИЗмрели ПО ПЪТЯ по времето на обявяването на независимостта!?)А за майка Тереза ИЗВЕСТНО ли Ти е КАК Католическата църква ИЗПОЛЗВА фигурата ѝ ИМЕННО за да ПОКАЖЕ на тези НЕверници ХИНДУИСТИТЕ с тяхната ПРИМИТИВНА КУЛТУРА(нали ЗНАЕШ примитивна-примитивна ама-има няма 6000 годишна за сметка на 1500годишния Католицизъм)кой е ПРАВИЛНИЯТ път,така че АКО майка Тереза НЕ беше ПРОПАГАНДНО ОРЪЖИЕ за БОРБА СРЕЩУ ХИНДУИЗМА,ДАЛИ щеше някой да Я ПОЗНАВА дори Днес,А!??(Имам един „приятел“ онлайн-Индуист,ама от ИСТИНСКИТЕ ИНДУИСТИ-истински Индийски ПАТРИОТ,които ми Ги РАЗясни Всичките тези НОМЕРА на Западната Пропагнада да ОСМИВА НАЙ-великата КУЛТУРА НА СВЕТА-ИНДИЙСКАТА,така че НЕ можеш да ме хванеш ТУК!)  ;D

П.П.Както казвам в СЪВРЕМЕННОТО ОБЩЕСТВО има 2 групи „Духовни лица“-тези които са ПЛЯЧКА и Овците МАЧКАТ при Всяка Възможност,или тези които са УДОБНИ Слуги и съответно Ги ИЗПОЛЗВАТ за „съответните цели“-разбирай ПРОМИВАНЕ на мозъците на ПОСЛУШНИТЕ!

П.П2.ЕДИНСТВЕНИЯТ начин да НЕ си в нито една от 2-те категории е да се ИЗПРАВИШ на Крака,но тогава върху ПЛЕЩИТЕ ТИ ще бъде ИЗСИПАН ЦЕЛИЯт АД и Ти ще трябва да СЕ БОРИШ СРЕЩУ НЕГО!(Горе-долу това,в което АЗ ЖИВЕЯ в момента!Така,че НЕ се учудвайте,че си „имам проблеми“ с Демони НЕпрекъснато!)

Следпис на послеписа ми:

И все пак НЕ Съжелявам за избора си!Въпреки ОГРОМНИТЕ ми проблеми Аз за мен си Лично съм намерил своя Път и съм се откъснал,както от Овците,така и от Вълците!Аз Лично Вярвам,че това,което правя е За Добро и Продължавам с НАДЕЖДАТА,че ще Видя Резултата от темата си Някой Ден и това ми Стига, за Да Мога да Ставам Всяка Сутрин С Надежда за новия Ден.За Вас НЕ Знам,но това За Мен ЛИЧНО Осмисля Живота ми и ме прави нещо Различно,както от мачканите,така и от Мачкащите!

За Това всъщност Обичам да Благодаря на Бога,Не за Успехите,а за ПРОБЛЕМИТЕ,с които ме е НаДарил за Да Мога да Стана ПО-Съвършенно Човешко сщество!Вие може да Го намирате за Странно и дори за Отблъскващо,но Аз ВЯРВАМ,че Истиските постижения на Човек Не Се Измерват В Успехите,които е постигнал в живота си,а От ПРОБЛЕМИТЕ,които е Успял Да Разреши през НЕГО!  8)

Гласи - ти не ме познаваш за да имаш идея в какво живея и пред какво съм изправен...а още по малко пък през какво съм преминал.
Теб не те познавам за да твърдя ей така наизуст като теб каквото и да е.

За твое сведение Ганди не се е занимавал с политика ,а се е стремял към своя духовен път чрез скромност и аскетизъм .Събитията и ситуацията са извадили напред неговата личност в политиката на Индия в онези времена именно защото е бил вече име,фигура и личност която е вдъхвала уважение и благодарност сред хиляди хора. Той е бил за тези хора духовен учител и духовен баща преди всичко.  Именно тези хора са го излъчили като фигура в политиката за онова време защото е имало такава необходимост от историческо естество. Именно на вътрешния си мир и аскетизъм Ганди се е уповавал за да не се уплаши или съблазни от всевъзможните заплахи и опити за подкупване от страна на англичаните.

Когато се вглеждам в тези личности търся тяхната същност,движеща сила.Стремя се да вникна в мисленето им и опита им. Не ме вълнува ни най малко кой кого ползвал като пропаганда или не. Това за мен е бял шум,бръмчене на муха,излишно замърсяване на менталния и акустичния ефир въобще.
Никой няма за цел да те хваща в каквото и да е Гласи ... най малкото пък някой те гони, за да те хваща.
Не ми трябваш Гласи за каквото и да е ...нищо ново не чух и научих от теб и вместо да бъдеш себе си , ми пробутваш разни клишета които на всяка втора крачка човек може да прочете из нета.

Отдавна съм се изправил на крака както казваш и никакъв ад или рай не се е изсипал отгоре ми.
Демоните съм ги виждал очи в очи, но  с усмивка съм ги посрещал и са се стопявали като детско бонбонче в това което нося в себе си.
Хиляди съблазни и райски обещания видях и чух...хиляди сплетни и интриги по мой адрес надживях и подминах.
Няма място в рая и ада за такива люде... за тях друго място е отредено.
Великия войн Гласи не води битки защото не му се налага.
Спечелил ги е още преди да са започнали... в Себе Си.

Пак ще ти припомня Гласи - Подобното привлича подобно.
Помисли си пак хубаво за тези демони които те преследват ...помисли си хубаво защо се случва това с теб.

Целта на това съществуване в тази форма и реалност е в еволюцията на съзнанието, което само така може да овладее време/пространството за да БЪДЕ СъТворец в Хаоса... ( който е привиден Хаос за бедните ни умове ).

На един друг (предстоящ -съдейки от това от какво се вълнуваш ) етап Гласи ще осъзнаеш рано или късно в какво се намираш. Ще се отърсиш от астралните си залитания и епични битки. Ще надраснеш астралната си Вселена която не е нищо друго освен мисъл-форми (някои от тях с хилядолетна сила и биография ).
Тогава и ще осъзнаеш Кой си и от Какво си направен.
Ще осъзнаеш и Кой живее в теб.
Тогава ще си надживял и надраснал себе си.
Тогава ще си пред прага на Мъдростта.
След това започва същинското приключение и Път.
P.S.
Ще те помоля най-учтиво да поправиш грозните си правописни грешки които допускам в бързината си направил.
Благодаря предварително!

Странник,ТИ може и да си МИСЛИШ,че си един вид „избягал“ от ОКОЛНИЯ СВЯТ като си се ИЗдигнал,уж,„над“ него,НО Големия въпрос е дали и ТОЙ смята същото?Или просто хората около теб вече са свикнали да Те отбягват,защото „си станал много странен“!?  :)

Виж какво НЕ искам да споря с теб понеже си „много нависоко“ и вече едва ли не „всичко Ти е ясно“!Всъщност истината е,че съм СЪГЛАСЕН с теб в много отношения и съм напълно ЗА това,окето кзавш за целта на човешкото съществуване,НО продължавам да смятам,че „проблема“ на „Духовно издигнатите люде“ продължава да бъде,че те са тооолкова „издигнати“,че накрая са ЗАБРАВИЛИ къде се намират и тогава идват духовно най-НЕиздигнатите люде за да им Го Напомнят!Виж какво всъщност ИСТИНА е,че и Аз самият съм БИЛ на твоето място и съм бил в твоето състояние-когато в един момент просто „се усещаш“,че знаеш тооолкоз много и мислиш по толкова РАЗЛИЧЕН начин,че просто НЯМА за какво да се случи с теб!Това ли е твоята позиция,а?НО,светът е „кучка“,както има един израз на английски и КОЛКОТО и да се мислиш за „най-великия“ накрая ВИНАГИ идва някой да Те СВАЛИ на Земята!Така например КАКВО би направила твоята „ВСЕискряща доброта“,ако утре те СГАЗИ някоя мутра на пешеходната пътека пред блока ти,защото Той бил бързал,а ти си бил в неподходящото време на неподходящото место?Или те заколи някой цеганин щото искал да ти вземе има-няма 5 лева?Или пък някой ей,така си те ПРЕбие щот ИДОТА си нямал друга работа и му било кеф да си бие,както и още МНОГО други „приятни изживявания“,които могат да ти се случат в нашата „мила“ родина,щото НЕ си се бил „вписвал“ в калъпа?Ето ТОВА получаваш тук заради НЕучастие в „социалния живот“ и ако СМИРЕНО си наведеш главата,щото си ТООЛКОВА ПО-ДОБЪР ОТ ОСТАНАЛИТЕ,че ВЪОБВЩЕ не ти се „занимава“ с тях.Простотията Е ОПАСНА,повярвай ми!

И колкото и да БЯГАШ от нея,ТЯ накрая ВИНАГИ ТЕ НАСТИГА!

Затова НАЧИНЪТ е да НЕ бягаш от нея,а да ПОКАЖЕШ на простака(разбира се до ГРАНИЦАТА на възможностите Ти),че НЕ ТЕ Е СТРАХ и да ПРИЕМЕШ БУРЯТА която ще се ИЗСИПЕ върху главата ти!Щото САМО този,който СТОЙ ще може да Остане!

П.П.Между другото,ако НАИСТИНА си виждал ИСТИНСКИ Демон ОЧИ В ОЧИ,от тези,които ЗАЛИЧАВАТ ХОРА само щото така им било СКИМНАЛО щеше да си ДОООСТА по-ПЕСТЕЛИВ на думи и щеше да ЗНАЕШ какво Те Чака,ако се биеш у гърдите колко си бил „висок“,затова ще Ти Дам един БЕЗплатен съвет–по-добре е да Не дърпаш дявола за опашката,Ако вече Не си Готов Да Му Счупиш РОГАТА!

Трябва да си ДОООСТА ВНИМАТЕЛЕН с този Вид Сили!

П.П.2.Синеочке,ПОвярвай ми-моята цел с тази тема Не е да си „налагам“ каквото и да е било,а САМО да разбера 2 неща за този форум,които ми трябваше да знам за да реша дали мога да продължавам да пиша тук:
1.Да разбера дали този форум ИЗОБЩО има администрация или потребители-тоест ДАЛИ някой изобщо Го Чете и НАЙ-вече Модерира за да мога да разбера дали си струва да ПИША тук изобщо,защото от статистиката,на която бях попаднал ПРЕДИ да се регистирарм нещата в това отношение изобщо,ама изобщо НЕ бяха „розови“
и
2.Да разбера повече за тукашните потребители и техните нагласи и интереси за да знам КЪДЕ се намирам!Все пак като отидете на ново място НЕ се ли интересувате от нравите на „местните“,а?В един друг форум в нашето Интернет пространство всъщност бях НАПРАВИЛ ГРЕШКАТА да Не се „поинтересувам“ от „нравите“ на потребителите там предварително и това ми струва МНОГО там.Стигна се до такава ситуация,в която ми беше НЕвъзможно да пиша повече там.Затова и ПЪРВОТО нещо,което направих когато дойдох тук беше ИМЕННО да пусна тема за да разбера първо ДАЛИ и второ КОЙ посещава този форум и какъв е „характерът“ на „местните“ тук.

Това изглежда ли ти НЕлогично?

СЛЕД като получих отговори на въпросите си ВЕЧЕ СМЯТАМ темата ми за НАистина Изчерпана и нямам повече Желание да продължавам „обясненията си“ тук!Смятам да отворя ДОСТАТЪЧНО нови теми,в които ПОДРОБНО да изложа идеите,информацията,мненията и интересите си и така да започна да ПОказвам „Комплексът от знания и умения“,който съм успял да „асемблирам“ през годините за да Ви Поведа ПРЕЗ една Доста По-пълна „картинка“ на света,в който НАИСТИНА живеем и Очаквам Именно Там,в тези Нови теми,които смятам да отворя да РАЗкажа какво,как и ЗАЩО знам и да извадя Информацията си!

Благодаря Ви!

Вече смятам тази тема за ИЗЧЕРПАНА!

П.П.3.Но Власти,все пак смятам,че се получи „интересна дискусия“ и темата ми Не Е „Празно губене на Дисково Пространство“ на Сървърите,на които е Хостван Сайта ви!  ;)

П.П.4.Съжелявам Странник,Аз НАИстина много бързах докато писъх някой от отговорите ми в тази тема и затова Се Извинявам,че съм допуснал твърде много правописни грешки,Но,за съжаление,моят „прозорец“,при който е активна функцията за модерирането на тези ми коментари Вече е Изтекла и затова бих искал да помоля Админът,ако разбира се,Не Възразява,да ми модерира коментарите и да поправи каквито Грешки намери в тях,ако,разбира се,казвам Отново,това му е ВЪЗМОЖНО!

Възможно ли Ти е,Админе?

Грешките ти ще поправя аз , т.к. съм модератор, а и виждам, че са технически, допуснати от бързане.
Радвам се, че все пак посниши бариерата, която си вдигнал и намали леко тона, че честно казано леко ме газираше.
Форумът ни не е голям и идеята, която имахме, когато го създавахме, (защото хората които го създадохме в общи линии продължаваме да пишем тук, някои често, други (като мен ) по-рядко) беше това да бъде една платформа за свободно изразаване и за събиране на информация нещо като Библиотека. Както виждаш тук повечето теми не са дискусионни, не е случайно. В крайна сметка по пътя на познанието в един или друг смисъл човек е сам. Не сме задълбавали кой знае колко защото както ти е писал Странник с не тези думи, които ще използвам, но със горе-долу същия смисъл, натам накъдето ти отиваш ние от там се връщаме. Не казвам, че няма какво ново да ни кажеш, но реално може би ще ни разбереш малко по-късно.

Иначе можеш да си пишеш каквото си поискаш и стига да не е заяждане и да си склонен да приемаш и друго мнение освен своето ще се радвам да се опознаем.
И да се отпуснеш още повече. Ако дзенкс е твоят Безопасен пристан - добре дошъл.

Гласи освен че си твърде ограничен в сетивата си на всичкото отгоре и не четеш какво съм ти писал.
Или ако четеш трябва да ти се превежда буквално,готово и смляно за употреба.
В известен смисъл на няколко места и аз те пробвах до къде си стигнал...е видя се.

И  Гласи  всичките ти страхове от мутри,сгазване  и простаци е плод само на твоята бедна мисъл която е видно нищо друго не може да сътвори.
Нито бягам,нито ме гони някой ... вървя си по своя Път и пътеки.
Който може да ме последва може и да ме стигне...
Където и да съм нещата са спокойни.
А твоите клишета дотук вече определено са ми безинтересни.
Клише са ти думите,правописа,мисловните модели...
Да видим темите които ще отваряш по-нататък какви ще бъдат...

Във връзка с темата Взлюк:
Ами аз лично не виждам защо му коригирате мненията все едно е в първи клас.. Както знаеме, временния бан лекува подобно поведение  ;D
За съжаление нападките са и от двете страни.

Мисля,че вече съм във форума от достатъчно дълго време за да мога да кажа,че му е „дошло времето“ да представя Идеята си за това защо съм тук!  ;)

Общо взето целта ми е да изгради своята „концептуална къща“ във форума,от която по нататък да могат да се възползват всички негови членове,както и всички българи с достъп до Интернет някой ден.Заради това неколкократно съм повторил,че Идеята ми не се ограничава до простото „пускане“ на няколко теми,а тече във времето и обема си до доста напред в бъдещето.Все пак „къща“ не се строи за един ден,нали?

Затова бих искал да разкажа сега „за какво иде реч“ за да сте запознати с „архитектурния ми план“ и да знаете какво ще можете да очаквате от поведението ми в бъдещето.Всъщност бих искал да използвам този си пост за да Виобясня за какво иде реч,така че с времето да разберете „къде се намирам“ и „колко още ми остава“,а също така и да разрете моите КРАЙНИ цели и мотиви за пребиваването ми тук.Мисля,че това е въпрос,който вече ми е бил задаван неколкократно в тази тема и предполагам,че е редно да му отговоря.

И така,първото което правите за да направите една къща всъщност е просто една дупка в земята.Противо на „общоприетото“ схващане,че първо се правят основите,или не налива бетонът моят практически опит показва,че първото нещо,което трябва да се направи когато се започне един строеж е да се „хванат лоатите“ и да се изкопае една дупка в земята.Това е и целта на тази тема-да си определя колко голяма и колко дълбока „дупчица“  :-[ мога да и изкопая тук и каква е „почвата“ в този форум.Затова и отворих,и затова и развих тази тема.По настоящем считам тази си работа за приключила и вече имам достатъчно „сведения“ за да мога да корегирам „архитектурния си план“ спрямо изискванията и възможностите на този форум.И така вече пиша този пост като един своеобразен „завършек“ на тази тема за да Ви кажа какво ще правя оттук нататък след като вече има КЪДЕ да работя.Както каза Странник в един предходен пост-тук правя само „Анонсът“ си,а от тук нататък вече започвам „сериозната работа“.

След като вече ми е „ясен теренът“ преминавам към Истинското строене-тоест да се направят основите.Вече разработвам една тема наречена Взлюк,която ще бъде моят „крайъгълен камък“ на „строежите“ ми тук и тя всъщност вече е горе-долу наполовина готова.Е,има още доста важни неща,които трябва да кажат за Взлюкът,но основното понятие вече е въведено.В близко бъдеще ще последват и другите „камъни“,които ще послужат за „основи“ на конструкцията ми и очаквайте още няколко „базови“ теми,които ще бъдат свързани с концепцията за Взлюкът и ще Ви покажат как може да бъде изградена една по-пълна картина на реалността ни,в която да могат да бъдет поставени 10 000неща,които Вселената съдържа.Но това ще става с времето и НЕ очаквайте 10-тина теми просто да „изникнат“ за един ден и да напълнят форума с дискусии.Обещавам,че ще се постарая,но както добре знаете хубавите неща изискват време и една къща не се строи за един ден,затова и ще го карам яваш-яваш и темите ще изникват постепенно с течение на седмици и месеци наред.Когато покрия целият „спектър“ на съществуването,в което ние живеем вече ще мога да твърдя,че съм „налял основите“ на къщата си и от тук нататък мога да градя върху тях.Това обаче ще е бавен процес(имам един приятел „строител“ и той казва така-„Да налееш основите на една сграда означава да свършиш половината от работата по нея.“)и не очаквайте резултатът от моя труд да стане видим веднага,нито пък да мога да напиша всичко в една тема.Ще се постарая,но тази работа така както я гледам сега ще изисква ПОНЕ 3-4 месеца време и доста доста труд!Затова търпение!

След като „налея основите“ вече ще имам една готова концептуална рамка,в която да мога да говоря за на практика ВСИЧКО във Вселената и ще мога да започна да представям своите схващания и резултатите до които съм достигнал.Това вече ще представлява и „Същинския ми градеж“.(Както можете да видите засега съм още „3 метра под земята“ и има още много много работа да свърша преди моята „къщурка“ дори да може да се види над земята,та камо ли да мога да „заживея“ в нея.)Като за начало върху основите си ще „излея“ своята „бетонна плоча“,която трябва да държи цялото тегло на къщата ми и която вече ще бъде „свръзката“ между основите и конструкцията над земята.Това смятам да бъде една „серия“ от 4 теми,които да описват моите „основни линии на работа“ през този ми живот и до резултатите,до които съм стигнал чрез тях.Две от теми теми са ограничени до „Пътят“ на индивида в света ни-тоест до това какво се опитва съвременното общество,в което ние живеем да направи с нас като индивиди,и две са свързани с „Пътят“ ни като колектив в съвременният свят-тоест,какво се оптива да направи светът ни с нас като общество,как се действа към всички нас от гледна точка на масовата психика и „очертаването“ на Пътят ни като група-т. нар. „Социално инженерство“.Двете индивидуални теми ще са посветени съответно на Битката за запазването на индивидуалността в обществото на „масата“ и на „крайната цел“ към която ни водят „кукловодите“ на света-Войната за душата на Човекът и Крайният план на Кукловодите.Двете „колективни“ теми пък ще са посветени на това кой,как и защо управлява първо страната ни като пространството,в което ние КОНКРЕТНО живеем и е от първостепенно значение за ежедневния ни живот и после съответно кой,как и защо управлява светът ни като Цялост и какви са техните планове и цели.Имам известни „съмнения“ дали да не „пусна“ и още една 5-та тема за това какво е „положението“ сред звездите и кои са „основните играчи“ там за да ни е ясно пък цялата планета Земя от своя страна „пионка“ в чия игра се явява,но все още не съм решил дали да въвеждам това в своята „носеща плоча“.

След като са готови Основните ми теми и вече съм въвел „основните играчи“ и съм показал от къде съм започнал и на къде отивам вече мисля да премина и към „вигането на етажите“ си,тоест и към описанието на основните „направления“ в които съберам информация и се развивам.Сметам това да са 4 направления-лично,обществено,астрално и глобално.Тоест,първо ще опиша какво счетам за „път на Душата“ през светът и неговите изпитания и награди.Това ще е моето ЛИЧНО отношение по темата Духовност и ще представлява моят индивидуален опит в тази среда.Паралелно ст воа ще описвам и моето схващане за това накъде е тръгнало обществото и какво са планирали Кукловодите за всички нас!Това ще бъде моето „обществено“ направление и ще съставлява друг етаж от „конструкцията ми“.Също така тук ще споменавам и за различни „развития“ които стават в момента на национален и на световен мащаб в момента и ще говоря каквото знам за „планове на Елита“!Друго направлиние,което ще развивам паралелно с предните две ще обхваща това,което разбирам като „Път на Душата“ през времето и пространството и какво всъщност означават понятията живот,смърт,Дух,Свят,безкрайност,крайност и други според мен важни Духовни „термини“.Именно тук и смятам да споделя малко „спомени“ и да Ви разкажа за „туй-онуй“!  8)  И последното направление ще бъде това,в което ще говоря за начинът по който еволюира ЦЯЛАТА ПЛАНЕТА като 1,за „голямата битка за Душите ни“,за структурата и съдбата на Вселената като цяло,за началото и края на съществуването ни,за междузвездното ни положение като планета в сравнение с другите „играчи“ в Млечния път и за още много други „глобални“ въпроси-тоест въпроси на по-високо ниво на съществуването от това,в което се намира ежедневието ни и за събития обхващащи големи интервали от време и пространство и включващи отговорите на Дълбоките философски въпроси.

След като „вдигна къщата“ вече смятам като за „покрив“ да сложа и по една тема за „методите“,които използвам за да развивам Духът си-за методи за набавяне на информация,за трениране на Духът,тялото и разма и за други „практики“ които са важни за мен.Тук мисля задължително да спомена за езикът с който работи мисълта ми-хуасаут-ът и за Основната ми практика през вече СТОТИЦИ ЖИВОТИ ВРЕМЕ-Кьогатикуан-ът.С това вече ще имам „пълна картина“ за себе си в този форум и „грубата конструкция“ на „къщичката ми“ ще е завършена!

Естествено ще остава да се „прекарат токът,водата,парното и газта“,да се „удари по една мистирия тук и там“,да се „лепят плочки и тапети“ и да се направи дограмата и да се бодиса сданието,Но това вече ще бъде въпрос на „довършителни работи“ и на интериорен дизйн,който ВИНАГИ идва След като „основната конструкция“ е завършена.

И така смятам да се остановя тук!

П.П.Е,какво мислите!?  :)

Пържена филийке,някой от нас имат различна „представа“ за светът,в който живеем и са решили да се развиват по ДРУГ път!Именно към тях ще е насочена мойта „къщичка“-тя ще е за тези,които търсят отговори по по-очевиден начин и за които „странни обяснения“,като Бог направи свътът от себе и светът е Бог,ама не е или пък вярвай,ама имай НЕдоверие и във вярта не са достатъчни!

Не всеки може да разбере твоят път и не всеки го приема,и също така не всеки иска да върви по „лабиринти“ и да се примири с полуистини изречени от стари книги.Иминно за такива хора Аз ще построя своята къща и ще им покажа моят Кьогатикуан-моето(нашето-ще разберете по-късно какво имам предвид)учение и щесе опитам да им дам нови „насоки“ по които да стигнат до СЕБЕ СИ!

Аз ще си следвам моя си път,а ти си следвай своя си.Става ли?Нека НЕ си пречим един друг!Ао имаш нещо полезно,което можеш да допълниш по темите ми-действай,ако ли не то нито Аз искам да „навлизам“ в твоето „платно“,нито искам ти да пречиш на движението в моето.  8)  ;D

ааа...моля Ви се него закачайте това момче докато си води Монолога...
това е все едно да прекъснеш Мариус Куркински по време на"Дамата с кученцето"
хехех

Води си монолога,не ми пречиш :)

Гласи като гледам ти си навлязъл в НАШЕТО платно и няма как да бъдеш оставен да се движиш както ти падне за сметка на други които откровено ще подведеш към разрушение.
Поне що се отнася до мен - ще те анализирам най-детайлно на всеки ангстрьом,във всяка мисъл която още не си си помислил дори.
Ще е забавно за мен всичко това по всеки смисъл Гласи.
Вярваш ли ми?
Всъщност ще помоля Пържена филийка да се изяви в темите в обективен и детайлен анализ според своята преценка и виждане.

Пържена филийка said:
Пържена филийка смята, че може да участва в много други теми, наместо тези, където авторите ще му губят времето с приказки тип “Тук не е за непросветени люде, които четат и цитират от книжките.” Пържена филийка не никне там, където не го сеят. Пържена филийка неведнъж е тръгвал да се застъпва в името на просвещаването на хора, които сами си търсят лъжата. Ако Пържена Филийка прецени, че човекът насреща е с отворено съзнание, той ще усети каква информация да налее, и какво семе да посее в него. В лицето на Гласът на Истината, Пържена филийка вижда един доброволно самозатворил се тип и засега не желае да поема отговорност за неговото неразвитие. Времето е ценно. Пържена филийка признава, че е инат, но е готов да променя своите разбирания и ценностна система, тогава когато вижда, че досегашните разбирания и ценностна система са неприложими в живота, който живее. Пържена филийка смята, че всеки който разделя в съзнанието си Енергия, Материя и понятие като “Взлюк” и подобни свободно-съчинени изрази (и дори не допуска те да значат едно и също!), е заслужил да бъде на нивото, на което е. В противен случай най-вероятно “многознайкото” ще влезне в ролята на жертвата и удобно ще извърти нещата така, че той, видите ли, е потърпевшият на опити за “насилствена промяна на мисленето”. Пържена филийка се е нагледал на подобни циркове и се е убедил, че те не водят към развитието/еволюцията на когото и да е било. Пържена Филийка не разбира защо темите, създавани от един единствен участник - при това нов – да са по-привилегировани да получат внимание, отколкото темите на много други хора тук, които не са дискутирани от самото им публикуване – вече години наред. Пържена филийка призовава всеки читател да се замисли най-вече върху последното. Пържена филийка призовава Гласът на Истината да си намери Ушите на Истината!
Липсата на движение в коя да е от темите из форума малко или повече подсказва че няма какво да се каже или коментира.
Просто новия участник е много по продуктивен и привлича вниманието.
Освен всичко друго провокира доста нездрави тенденции в много отношения...това някак няма как да остане без реакция... и като цяло по важното е четящите по-късно да не се заблудят.
Привилигеровани няма.

на мен пък ми хареса коментара на Филийката...
много на място беше...
най-много ми хареса това за "ушите на истината"
хохохох ;D

подкрепям Пържената филийка...
заключи си тъпата тема "взлюк" бе идиот

да идиот казах
сега Властито къде е тука да ми удари един хубав бан,...
;D ;D
аз на Дракона му обещах майки да не псувам,но за по-меки нарицателни не съм
;)

Когато не харесвам нещо мога да си обърна гърба и да си тръгна.
Но понякога това което не харесвам може да бъде разрушително и унищожително за други по слаби  от мен.
Тогава няма как да си тръгна...а просто оставам до края...какъвто и да е той.
Надявам се да ме разберат повечето тук.
Темата за взлюк е хубаво да остане в развитие за да се види за пореден път как унищожителния егоцентризъм еволюира.
Да видят тези които си мислят че всичко е цветя и рози и пухкави красиви облачета в синьото небе със слънчице.
Да видят и да се научат как да надраснат това пред себе си...

Напълно съгласен съм с теб ...
Но дори и в мрака не е ли добре някой да ти покаже къде можеш да се спънеш или пропаднеш?
Някой с по-добри сетива от твоите?
Да го кажем така - няма какво да се заблуждаваме - и злото еволюира и ако човек иска да бъде адекватен трябва да си дава сметка за това и да знае във всеки миг докъде са стигнали нещата.
Като и да знае как да се справи с това пред себе си.
А ако не знае и се подведе и затъне яко?
Добри ли да търсим?
Подобни теми за които спомена могат да бъдат изтрити много бързо.
Но в светлината на това по горе като целесъобразност е по добре да ги има ,да се вижда,да се търсят нюансите,признаците...с чисто познавателна цел.
И както казваш - и в 15 теми на ден срещу 15 000 души бих се изправил и зная че бих спечелил рано или късно поне 10 000 от тях заради тях самите...с труд и много постоянство.
На мен самия нищо не ми трябва...мога и да не пиша повече тук,просто да ме няма.
Но имам ли правото да пропилявам това което ми е дадено ей така ?
Не пред мен самия, а пред Този който въздава...
Ти ми отговори на това Добри.
Кое ме спира да бъда злия гений?
Страхът от наказание,възмездие или прочее такива?
С адът ли ще ме плаши някой?
Че аз от там се върнах...
На друго място е всичко и сам знаеш това.

Казваш - престанете да знаете.
Каква е платимата цена за знанието?Даваш ли си сметка за това?
Говоря ти за знание в чисто практичен и приложен план в реалността.
А ако не доживееш за да видиш ?
Кой ще е отговорен за спестеното спрямо теб знание?
Ти който може и да си на онзи свят или аз живия тук който ще се псува и обвинява че не те е изритал здраво да си научиш уроците?
Друг ще е въпроса ако ти персонално си избрал да не знаеш каквото и да е повече.
И да не те интересува също каквото и да е...
Там спира всичко ...
Къде по -лесно е нищо да не правиш - така е .
Ако нещо те ограничава това е ясен знак че е време да го надраснеш ,а не да му обърнеш гръб .
Няма как да те ограничава нещо което е по малко от теб и си го приел в себе си.

Status
Затворена за нови мнения.
Back