Кой е коня с капаци сега ?
Те това е и
ЦЕЛТА на цялата дискусия досега-да разберем Кой е наистина „конят с капаците“ тука?
Както и посочих по -горе Вселената не те харесва,не аз.В същите тези стари книжки които така презрително споменаваш е написано нещо което е напълно вярно и приложимо за теб самия.
Цитирам:
''Сатанаил беше един от тримата архангели на Бог и беше красив ангел, но се възгордя и поиска да бъде като Бог, но с Бог никой не може да дели Слава и беше изхвърлен на земята заедно с неговите ангели. ''
И
Кой си Ти,че да говориш от името на
ЦЯЛАТА Вселена!?

8)
А ИМЕННО тази „книжка“ „вехта“ за Сатанаил и Бога навремето
ПРЕсветата инквизиция сеее`шащ ли се ЗА
КАКВО Я е Използвала
!? 8)
ЖОКЕРЧЕ:Имало едно време едни хора в едни РАСА,които претендирли,че САМО
Те били могли да имат ВРЪЗКА с Бог и САМО
Тяхната Истина била ИСТИНАТА и затова когато някой бил искал да изкаже МНЕНИЕ(което по-късно би могъл да
ПОТВЪРДИ с
ФАКТИ)РАЗлично от Тяхното за „
Опрощение на ГРЕХОВЕТЕ“ и за да „
Спасят ДУШАТА МУ“ Те съвсем „БОГоугодно“,„честно“ и „СПРЕВЕДЛИВО“(според „
Светото ПИСАНИЕ“),я,Го изгаряли на клада,я Го мъчили ДО
СМЪРТ,я „САМО“ го Обесвали
!
Погледни в ОГЛЕДАЛОТО да
Не БИ да вземеш и да ВИДИШ един от тези „БОГоугодни ЛЮДЕ“!??

8) ???
Цитат на: Гласът на истината в Май 14, 2016, 20:16:07
Идвам си Аз и свободно си изказвам мнението,че съществува такова нещо наречено Взлюк,което стои в основата на светът,който възприемаме със сетивата си и че чрез него може да се обяснят някой НАУЧНИ резултати като разширяването на Вселената!И тогава идва „един Странник“ и ми казва:
-Не,това НЕ е ВЯРНО,защото Аз ЛИЧНО Странникът НЕ желаяя то да бъде ВЯРНО!
Така ли става или НЕ!
Непознаването на вече съществуващите понятия не ти дава правото да въвеждаш свои.Незнанието не те осовбождава от отговорност.
Още по зле стои въпросът когато си присвояваш като свои вече известни понятия и идеи в някакъв тюрлю -гювеч разчитайки на незнанието на аудиторията.
Тук няма как да мине този плосък номер на целенасочена заблуда в интерес на едно егоцентрично съзнание.Гарантирам ти го.
И не аз Странникът желае или не желае , а самата Вселена те отхвърля в своята реалност.Колкото по-рано го проумееш този факт, толкова по-добре ще е за теб.
Казах Ти Го вече Веднъж,и ПАК ще Ти Го Повторя-на теб
ВЕЧЕ Ти бяха дадени ПРЕдостатъчно обяснения в темата за Взляка ЗАЩО точно Ти си Човекът,който
не и
не ИСКА дори да разбере отсрещната страна-казаха Ти,че Взлюкът е и материята,и енергията в тази Вселена,казах Ти,че Взлюкът обяснява разширавянето на Вселената,казах Ти,че той е ОСНОВАТА/„нишката“ на съдбата,казах Ти САМО,че е МАТЕРИАЛЪТ използван от Бог(
НИКЪДЕ не съм казвал,че Той е РАВЕН на Бог)ама Ти пак си „едно си баба знае,едно си баба бае“-НЕ ти било харесвало някой да има мнение РАЗЛИЧНО от твоето,НЕ Ти било харесвало някой да мисли РАЗЛИЧНО от теб,НЕ Ти било „изнасяло“ да има концепции РАЗлични от твоите и ЗАТОВА ще ми се
заканваш Ти,да точно
Ти да Ме спираш!Що!?
Щото било имало хора РАЗлични от теб
!
Щом дадена мисъл НЕ отговаряла на неговите стандарти,то тя била
ГРЕШНА!Това ли Ти е СВОБОДАТА на
мисълта,а?
Темата за Взлюкът си се развива мнго,ама МНОГО добре
въпреки твоите
ЛИЧНИ опити да я
омаскариш! 
Има ли си ДЕФИНИЦИЯ за Взлюк(въпреки огромните ТРУДНОСТТИ да се направи така)-има си!Казва ли се какво ВКЛЮЧВА Взлюкът-казва се,показва ли се как Взлюкът стои в основата на историята на Вселената-ПОКАЗВА
СЕ!Сега вече и математическия модел описващ тези въпроси съм започнал да развивам и НЕпрекъснато изнасм все нови и нови
ФАКТИ,които да ПОДкрепят думите ми!А Ти само ВЪРТИШ в кръг около
злобата си,че някой видиш ли бил МОЖЕЛ да направи нещо РАЗлично от твоите СОБСТВЕНИ
религиозни възгледи и след като Го бил Направил-значи То Веднага Моментално трябвало да бъде
ГРЕШНО!Ти в онази тема наистина ОТ КОГА не си писал нещо наистина
ТВОЕ като разсъждение за Взлюкът,а САМО копи-пействаш линкове от Интернет като ПАПАГАЛ за да можеш да си вменяваш
АВТОРИТЕТ на „
уж“ знаещо лице като всъщност твоите думи ОСВЕН да дават повече обяснения на моите думи реално
Не могат да оборят
НИЩО от моята теза
!
Я кажи КЪДЕ са уравненията показващи,че моята хипотеза,че λ=n/ρ като
ПРИЧИНАТА за разширяването на Вселената е
ГРЕШНА!?Къде е твоето
ДОКАЗАТЕЛСТВО,че Вселената НЯМА нужда от концепцията за Взлюкът да обясни материално-енергийният дуализъм и способността за превръщането на едното в другото?Ти въбвще МОЖЕШ ли да РАЗбереш САМИЯТ
ВЪПРОС който съм Ти задал за материално-енергийната еквиваленстност?Че тук се задава въпросът
ЗАЩО материята може да се превръща в енергия и
ЗАЩО този ФАКТ може да съществува,а Не,че някой си бил „копирал“ физически наблюдения и ги бил правил на „тюрло-гювец“?Или ще ми кажеш по абсолютно
СЪЩАТА логика,че видиш ли нямало било ПРИЧИНА Айнщайн да прави своята обща теория на относителността защо вече било ИМАЛО теория за гравитацията още от времето на Нютон?Да,че е имало такава теория,наистина е ИМАЛО,
Но „усещаш“ ли разликата в ОБЯСНИТЕЛНАТА
СПОСОБНОСТ и
ДЪЛБОЧИНАТА на
МИСЪЛТТА на една теория който САМО ти казва,че ябълките падат защото една маса привлича друга маса и на теория,която казва,че ябълките падат защото масата на Земята ИЗкривява времепространството така,че Те проста нямат
ДРУГ ИЗБОР освен ДА
ПАДНАТ!Или за теб ЕКСПЛАНАТОРНАТА способност на една физическа теория е
Нещо пред ЛИЧНИТЕ
религиозни ВЪЗГЛЕДИ!По същата „линия на разсъждение“ можем да твърдим и,че Взлюкът ни дава МНОГО по-добра представа
ЗАЩО Вселената се РАЗширява от
ПРОСТОТО копи-пействане на решението на Фридман за уравненията на полето на Айнщайн!Експланаторна
ДЪЛБОЧИНА,разбираш ЛИ!?
Не,просто „копи-пейст“ от Интернет
!Защото Взлюкът ЯСНО показва Кой и ЗАЩО причинява РАЗширението на Вселената-
ВЗАИМОдействието на Взлюкът с Нищото!
Я,ми кажи ОТ
КЪДЕ съм я бил ИЗ„плагиатствал“ тази идея като си тооолкова „Просветен“ в съвременната теоретична физика!??И имай НАпредвид,че това НАИСТИНА е модерна физическа идея,която е ПОДКРЕПЕНА с експериментални
ФАКТИ!И съвременната физика(поне
ПРЕДИ Мен

)
НЕ може да ОБЯСНИ
!А НЕ някакъв си ми „тюрло-гювеч“ в нечия
религиозна Глава,която просто ИСКА да си
ВЯРВА на Вярата за да може да си ЖИВЕЕ ЖИВОТА в
Свещенна ПРОСТОТА!
За
СМЕТКА на Това при теб виждам един бая,ама БАЯ
„тюрло-гювеч“-викаш му
Дао,доколкото Го ВИЖДАМ
!Става за ВСИЧКО-за физика,за теология,за езотерика,за ЛИЧНИ нападени,за затваряне на устите на НЕудобните,за СПИРАНЕ на развитието на
МИСЪЛТТА на човека,за обясняване на ВСЕКИ въпрос с „мистериите“ на Вселената(а тъй като Мистериите по ПОДразбиране са си „мистериозни“,то АКО трябва да попитаме какво стои ЗАД тези мистерии,естествено е,че ще получим САМО един отговор-те са МИСТЕРИОЗНИ и заради това просто
не може да се разбере какво точно стои зад тях

)!Това твоето „Дао“ БАШ на тюрло-гювеч „Първа категория“ ми „мяза“
БЕЗ да искам да Те обиждам
!Значи какво правиМ:ако има въпрос,на който НЕ можем да отговорим-то това е „Дао“-то,а „Дао“-то е
НЕпознаваемо и много,ама много „мистериозно“,затова и НЕ може да се намери отговорът на този въпрос,ако има нещо,което НЕ се „вързва“ с нашите
религиозни Вярвания,то това също се обяснява от „Дао“-то,което си остава СЪЩО
необяснимо,ако някой представя концепция РАЗлична от нашите,то тя трябва Той да
бърка,щото „Дао“-от е на Първо място във Вселената(дори и да НЕ можем да разберем как и защо)и този чевек трябва ОБЕЗАТЕЛНО да бъде
оборен БЕЗ оглед на фактите и на неговите твърдения,че да НЕ вземе да „пострада“ „Дао“-то
НИ!Нал` тъй!?
Все много,ама МНОГО „Истинни“ и „правдиви“ „аргументи“ за нечие ПОВЕДЕНИЕ!
? 
8)
Още
ФАКТИ искаш ли,които да ПОтвърдят,че Взлюкът не е някаква си ми „Измишльотина“ направена от мен САМО за да „привлича вниманието“,а една ДЪЛБОКА научна,езотерична,философска,метафизична и
НАЙ-важното ЕКСПЛАНАТОРНА(и то
ОТВЪД съвременното РАЗделение-наука/религия/езотерика/философия)КОНЦЕПЦИЯ
!Вместо да ми
Благодариш,че РАЗширявам съдържанието на този форум с такива концепции,които НАИСТИНА Ги
няма НИКЪДЕ в ЦЯЛОТО световно Интерент пространство(
Не само българското)-Ти...........
Оооооо,
СВЕЩЕННА Простота
!
П.П.Еееееееееееееее,
ПРАВ си за прасетата и „бисерите“,явно Ти НАИСТИНА се
ПОЗНАВАШ много,ама МНОГО
ДОБРЕ!

8) :-[