• ✨ Вървиш по Път, който малцина разбират?

Тук не си странен. Тук си разбран.

• Разговори от сърце – не празни съвети
    • Общност от търсещи – не зрители
    • Хора, които вървят по същия Път
    • Без реклами. Без такси. Завинаги.

Случаят Петрохан размисъл и духовен контекст

loraelina

Светлоносец
Здравейте, искам да споделя някои мисли за трагичния случай на Петрохан. Четейки за него, особено ме трогна Николай Златков младото момче което стана жертва, много добро, скромно и свързано с природата момче, просто уникален. Разучих малко повече и видях, че е участвал в природни инициативи и доброволчества което още повече подчертава характера му.

Случаят ме накара да се замисля и за духовния/религиозния контекст, в който са се намирали тези хора. Част от групата, към която Николай е принадлежал е имала духовни вярвания и практики, които са ги обединявали и са определяли техните ценности и действия. Според мен религията или духовните практики сами по себе си не са виновни за трагичния инцидент, причината е в конкретните обстоятелства и действия на отделни хора, а не в вярванията им. Може би е важно да се замислим за ценността на хора като Николай , тихи, добри, мислещи за другите и за света около себе си и колко рядко се срещат такива личности.

Също е важно да се замислим, че понякога можем да попаднем в среда, която влияе върху нас по неподходящ начин и да станем жертва на обстоятелства, които не сме очаквали. Това не омаловажава личните ни качества, но подчертава колко е важно да сме внимателни с хората и средата в която се движим.

А аз пък лично си мисля, че истината за този случай ще остане дълбоко покрита, поне докато тази система не се смени. Аз не вярвам на официалния наратив и смятам, че доста се крие за да се запазят определени тайни. Но това вече е съвсем различна история...

Back