Странник,ИМЕННО защото съм на толкова години и съм видял и гордост и падение,и вяра,и неверие,и смисъл,и похабени животи,то много добре ЗНАМ на кое си заслужава да се „обърне внимание“ и кое трябва да се подминава!Знам,че докато НЕ получиш Лична опитност и не си „отключиш библиотеката“,то и НЯМА смисъл да се занимаваш с това,защото е твърде ясно,че говориш за неща,които нито си изпитал,нито от които си имаш представа.Само,че Аз всеки ден си живея с Библиотеката Си и всеки ден съм в спомени,реалност и планове за развитието на Дух-ът ми,които НЕ обхващат само този ми живот тук в България,а са започнали преди много много години и се простират още толкова много много години в бъдещето,така че смятам,че Аз имам много по-добрата „представа за времето“ от теб,тъй като работя със столетия,ако ли не и хилядолетия,а не с години и гледам на този си живот като на нищо повече от просто един „ден за Дух-ът си“-както сутринта ставам,върша си работата през деня и вечерта си лягам да спя,така и на този живот гледам като на НИЩО ПОВЕЧЕ от един ден от „живота“ на Дух-ът си-роден съм,сега съм по пладне и точно ми е времето да „работя“,а след още някоя и друга година и ще се смрачи и ще дойде времето да си лягам за да мога на следващата сутрин да „сменя телата“.Ето това е моята идея за времето,ако на Вас изобщо Ви е Възможно да я разберете.Като изключим хиндуизмът,то НАистина има твърде малко религии способни да „действат“ във времевия прозорец,в който Аз работя,затова и моите думи и идеи могат да Ви се струват твърде невероятни и твърде РАЗлични за Вашите „разбирания“,но така е ако РАЗсъждавате САМО в „планът“ на един живот време!
А за Взлюкът-идеята на темата НЕ е Изобщо да се разсъждава за Дао-то или да се „правят някакви сравения с други религии“.Взлюкът си е ЧИСТО НОВА Концепция за Интернет пространството ни и за сегашното човечество именно защото той идва от „традиция“,която в Момента вече НЕ е активна на Земята(с много много малки „изключения“,които са пръснати по Земята и не са видими за тези,които разчитат само на „книжките“)и която бих искал да ВЪЗродя,защото я познавам в детайли и виждам,че може да даде гледни точки и разбиране,което в момента липсва на сегашното човечество и отново да върне Дух-ът ми по Пътя му(този Път,който съм ИЗБРАЛ собственоръчно и по свободна воля преди много много време и от който постепенно съм се отклонил в последните има-няма 5000-10 000години)и да ДАМ на сегашното поколение „Ключове“,които могат да му се окажат МНОГО ПОЛЕЗНИ.Като Првият от тях е Взлюкът!Затова и Ти казвам Странник,че целта на тази тема НЕ е да се зяждам с теб,или „приятелите ти“,нито пък е да СПОРЯ какво е Дао и какво не е,а да ДАМ ПОЗнание,което не само на теб,а и на Целия свят му липсва в сегашния момент и което познание Ти просто НЯМА и как да ИМАШ,ако не си бил там където съм бил и Аз и и ако не си видял това,което съм видял и Аз.А ОСВЕН скромност и смирение Аз съм видял и много Гибел!Особено такава причинена от хора,които много разбират,а малко ЗНАЯТ-които са чели много „стари книжки“,а малко са ги ЖИВЯЛИ и от такива които имат самочувствието,че са толкова СКРОМНИ в скромността си,че Гордостта им ПРЕлива!Затова Аз предпочитам да съм ГОРД в гордостта си знаейки Път-я си и обрал плодовете на животите си,че да мога „като му дойде времето“ да остана СКРОМЕН с Гордостта си!Можеш ли да ме разбереш!?
Що се отнася до Взлюкът и Дао-то,дори и Ти признаваш,че концепцията за Взлюка не е някаква „празна приказка“,а има „нещо повече“ скито в нея!Така ли е?
Само дето както Ти казах „чашата ти е пълна с Даоизмът“ и това,което Ти НЕ можеш да видиш е,че Взлюкът изобщо НЕ е концепция занимаваща се с това какво е съдба и какъв е Пътят на Душата в тази Вселена.Взлюкът е толкова ВСЕобхващата концепция именно защото целта му е да разбере защо изобщо има Вселена и как е изградена тя.Затова и казах,че е „крайъгълен камък“ за мен,защото БЕЗ да знаеш защо я има Вселената и от какво е направена,ти накъде си тръгнал?Цялата тема преди ти да се появиш с Дао-то си е посветена именно на въпросът какво е Взлюк и как той изгражда Вселената.Едва в последните 2 коментара преди Ти да започнеш да отклоняваш темата е засегнат въпросът за Съдбата(и от там връзката с Дао-то),така че от това стигам до извд,че изобщо не си прчел предните коментари за да видиш,че посоката на развитие на темата НЕ е да обясни САМО какво е съдбата,и от там Пътят на духът,а да обясни природата на „реалността“,в която ние живеем като ни покаже какво стои зад нея и как можем да го използваме в наша полза(на този въпрос ще се спра в бъдещи ми коментари).
Кажи ми као тооолкова много знаеш за Дао-то какво казва Даоизмът по въпросът Защо съществува Вселената и От Какво е направена?Можеш ли да се справиш с това като използваш САМО концепцията за Даото?
Защото Аз МОГА да се справя използвайки САМО концепцията за Взлюкът-Взлюкът е нещото,което е И Материя,И Енергия в нашата Вселена,като двете са прости различни негови „състояния“,ако използваме модерния физически език!Така Взлюкът ПРЕодолява ограничението на „дуализма материя-енергия“ и се явява ЕДНА И СЪЩА Субстанция,която в едното си проявление се възприема от нас като материя-тоест като ТВЪРД,която НЕ допуска друга твърд в себе си и е ОГРАНИЧЕНА само до размерите,които заема,а в другото си проявление като енергия-тоест като НЕпрекъснато променяща се субстанция,която НЕможе да остане ограничена в размерите си,а непрекъснато се стреми да заеме все повече и повече пространство и да „обладае“ друг взлюк(обърнете внимание на РАЗликата между взлюк и Взлюк-главната и малката буква тук носят РАЗлично значение),като ПРОМЕНИ някоя от неговите наблюдаеми характеристики-например когато енергийния взлюк е под формата на светлина се разпространява НАВСЯКЪДЕ в пространството и променя обективните характеристики на материалния взлюк-като Осветява телата и те по този начин излючват светлина,която се отразява от повърхността им.Топлинния взлюк пък променя температурата на телата и се стреми да се разпространи НАВСЯКЪДЕ където едно тяло има допир с друго тяло-затова топлото „тече“ винаги към студеното.Звуковият взлюк пък променя състоянието на градивните елементи на материалния взлюк като ги привежда в различна вибрация и т. н. и т. н..Ето как използвайки понятието Взлюк ние можем МНОГО ЛЕСНО да проумеем от какво е изградена Вселената и как чрез взаимодействието на взлюк с взлюк се „изтъкава“ ЦЕЛИЯТ „Божествен план“,в който ние пребиваваме във всеки един момент от раелността!Затова и казах на Пържена филийка,че взлюкът като такъв няма нищо общо,но САМО сам по себе си с Божествения план!А Взлюкът съставя „арената“ на която той се разиграва.Тоест,ако гледаме на Взлюкът САМО като на една субстанция,която изгражда нас и светът ни,то тогава той наистина е напълно НЕутрален от нас самите и няма отношение към животът ни.По същия начин по който желязото САМО ПО СЕБЕ СИ няма отношение към животът ни и не е нито полезно,нито вредно за нас.НО,ако гледаме на КОНКРЕТНИ видове взлюк като например енергията на огъня,камъните в радината ни или водата падаща от небето,то тогава се променя и нашето отношение към Взлюкът като цяло,защото той влиза във ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ с нашите ДУШИ и издълбава „каналите“ на нашата съдба.Именно в това отношение той влиза във взаимодействие с концепцията за Дао,но както можеш да видиш САМ той НЕ Е Еквивалентен на Дао-то!По същия начин по който и ТИ като тяло НЕ СИ Еквивалентен на дна купчина варовик,магнезии,натрии,желязо и няколко кофи вода,въпреки,че ако погледнем от химическа гледна точка това са достатъчно като количество и като елементарен състав материали за да може да се изгради твоето ФИЗИЧЕСКО тяло от тех!Така и „работата“ на взлюковете НЕ е да те „направляват“,а САМО да доставят необходимите материали за твоето съществуване.
А чрез взаимодействието на Взлюкът с нищото,и по-точно чрез НАВЛИЗАНЕТО на Взлюкът в нищото и на нищото във Взлюкът се ражда и концепцията за ПРОСТРАНСТВОТО-тоест това което разделя един взлюк от друг взлюк и това което взлюкът може да запълва или не.Така се обяснява и ЗАЩО светът го има-заради Взлюкът,който взаимодейства с нищото.Защото именно нищото е „архетипът“ на това,което ние познаваме като празно пространство-тоест Ограничението между един взлюк и друг взлюк.По-нататък в темата ще се спра повече на това обяснение за произхода на Вселената и ще Ви покажа,че чрез него може да се „тълкува“ произходът на Вселената и ще Ви покажа,че Взлюкът е основния „градевен материал“ НЕ само на нашето 3-измерно съществуване,но и на ВСЯКО по-високо измерение където все още имаме индивидуалност и РАЗделение на едно съзнание от друго съзнание.Затова и често казвам,че Взлюкът е просто един „пластелин“,който може да бъде използван по много различни начини.И именно проумяването и разбирането на природата на този „пластелин“ може да и даде способността да променяме и използваме заобикалящата ни среда и ПРЕмного „Ключове“ за светът в който живеем,ако ми позволите да развия темата си!А чрез сревняването на взаимодействието на Взлюкът с нищото и чрез по-нататъшното взаимодействие на взлюк с взлюк,което на практика само КОПИРА това „първично взаимодействие“ се оформят и различните видове материя и енергия и така до ПЪЛНОТО разбиране за природата на физическия(а и Астралния)свят в който ние живеем!Така Взлюкът може да обясни както произходът,така и природата на нашата Вселена.
А Дао-то може ли да отговори на въпросите защо,как и от какво е направена Вселената,а!??