• ✨ Вървиш по Път, който малцина разбират?

Тук не си странен. Тук си разбран.

• 🔹 Разговори от сърце – не празни съвети
    • 🔹 Общност от търсещи – не зрители
    • 🔹 Хора, които вървят по същия Път
    • ✅ Без реклами. Без такси. Завинаги.

Чат тема

Гласът на истината, за да не ти разводнявам темата за авторегресиите:

Исках да ти кажа относно това:
...
Ето това накратко е моята история и разбирайки, че можете да ме помислите за луд Ви я споделям с желанието да ме приемете насериозно...

Че поне аз не те мисля за луд - много мой познати и приятели са свидетелствали за комуникация с ангели и прочее същности. И това са хора, които са си адекватни в живота и нямам никакво съмнение в твърденията им.

Аз нямам лична, осъзната, опитност с такива същности, в смисъл на това да съм ги виждал. Понякога получавани формация под формата на "инстинкт", който не винаги следвам, понеже първоначално си мисля, че мозъкът ми ме бъзика, но после след като съм си изпатил и си казвам "бре, как се прецаках, че не си последвах инстинкта". Някой път пък го следвам и после съм доволен, че съм го направил, защото впоследствие виждам каква е била "връзката" и какво съм си спестил и "спечелил" следвайки инстинкта си.

Та такива ми ти работи.. мисълта ми беше да не се притесняваш, че някой ще те помисли за луд, то форума е за "луди", ако в дзенкса не можеш да ги кажеш тези неща, то значи никъде не можеш 8-)

И в тази връзка да споделя, че преди година или две, нещо ме беше нашпорило да обяснявам в разни уж духовни телеграм канали за Бог, как аз го възприемам, какво чувствам в Сърцето си и прочее неща, които ми идваха с висше да говоря и в крайна сметка почти всички ме заклеймиха за луд, или, че се правя на голяма работа, много мъдър и т.н. и ме набанваха от каналите и ме обсъждаха зад гърба ми, те не знаят, че аз (понякога) усещам, когато говорят за мен.

Та мисълта ми е, че масовото общество живее в един абсолютно различен свят от нашият. Аз ги разбирам и не съдя коя гледна точка е "по висша", просто диаметрално различен поглед над Живота.

Имаше един случай в който обяснявах вселенските и херметически принципи и закони (доколкото ги разбирам) и една дама съвсем сериозно твърдеше, че юридически нещата не били така и това било незаконно. Вече забравих точно какво обяснявах за Бог конкретно, което било юридически подсъдно, но още когато се сетя за тази реакция и мигам на парцали - толкова различни светове на съществуване..

Власти , благодаря ти за добрите думи и положителната реакция. Аз наистина силно се притеснявам от реакцията на околните когато казвам нещата, които имам да кажа. Опитах се и преди да говоря за това в Интернет, в други езотерични форуми, но реакцията там също не винаги беше положителна. Просто не чувствах, че съм попаднал на подходящата аудитория. Затова и започвам темите си с предупреждение, че нещата, които ще има да чуете са изцяло плод на личен духовен труд и Вие, тоест читателите, сте напълно свободни да не се съгласите с мен. Просто с годините съм развил подобен "защитен рефлекс" за да мога да не получавам обиди и негативно отношение от хората, които не са готови да се занимават с подобни теми. Все пак (отново ще подчертая, че това си е лично мое мнение) езотериката не е за всеки.

Що се отнася до Бога и същностите, които обитават "нематериалните" (защото смятам, че всичко е изградено от материя, само че понякога ние не я виждаме и възприемаме като такава) "равнини" на съществуване, то те са си напълно реални и могат да ти объркат много много живота, ако разбира се им го позволиш. Но не на всеки (отново мое лично мнение) му е дадено да може да установи контакт с тях.

Значи да ви кажа, че средно на ден влизат по 40-50 уникални посетителя, от които почти никой не се регистрира. Това е много добре! Защото не търсим количество.

Дори и да няма много активни потребители за момента, то хората все пак четат.

Все още не съм изпратил имейл да напомня за форума на старите потребители, ако имат желание да се включат отново в дискусиите.

Имам и някои идеи да помоля хора в "нишата" да споделят отностно форума в техните канали, но все още мисля, че не е дошъл момента за това.

Предполагам, че ти си този, който преди години е писал тук под ник Гласи.

В много теми споменаваш Сатанистите.

Би ли пояснил кои са Сатанистите и какво означава някой да е сатанист?

П.П. Старите теми за заключени, и поради това питам в тази тема.

Само да уточня, че тогава псевдонимът му беше Гласът на Истината, но имаха търкания с другите администратори и модератори и те го преименуваха на Гласи, което според мен беше доста грозна постъпка.

Редакция: Значи току що ми беше напомнено, че всъщност аз го прекръстих на "Гласи", което сега погледнато от дистанцията на времето намирам за много правилно, понеже той нарушаваше нарочно всичките писани и неписани правила на тогавашния форум! :D

То си бяха мътни форумни времена тогава, поради ред причини, иначе трябваше да бъде баннат ако трябва да сме честни.

Определено се радвам да го видя вече променен в някои отношения.

Редактирано:
  • Харесване
Дзенкс Отзвук: Amaya
Доста странни неща се случват в този форум.
Пускат се теми заключени за коментари.
Други теми се пускат с дълги цитати без коментари от автора.
Някои автори влизат, написват един коментар и изчезват.
Други анонимни - четат без да взимат участие.

Доста странни неща се случват в този форум.
Пускат се теми заключени за коментари.
Други теми се пускат с дълги цитати без коментари от автора.
Някои автори влизат, написват един коментар и изчезват.
Други анонимни - четат без да взимат участие.

Добре дошла в реалния живот :)

Теб кое конкретно те притеснява? Какво би искала да се промени?

Редактирано:
Добре дошла в реалния живот :)

Теб кое конкретно те притеснява? Какво би искала да се промени?
Нищо . Просто ми е интересно, защо пускаш теми, които заключваш за коментари.

Нищо . Просто ми е интересно, защо пускаш теми, които заключваш за коментари.
Темите в раздели "Лично творчество" и "Размисли по Пътя" могат да бъдат заключени за чужди коментари, по преценка на автора и само той да може да пише там. Понеже са си теми тип личен дневник.

Извън тези раздели не мисля, че има заключени теми, освен такива за правилата на някой раздел или "техническата част на форума", кажи ако има някоя тема в която смяташ, че трябва да е отключена, но не е ?

Относно това, че други хора не пишат във форума за момента - никой не е длъжен да пише, ако няма желание да сподели нещо. По добре така отколкото безсмислици.

Редактирано:
Темите в раздели "Лично творчество" и "Размисли по Пътя" могат да бъдат заключени за чужди коментари, по преценка на автора и само той да може да пише там. Понеже са си теми тип личен дневник.
Не знаех, че личните дневници, могат да бъдат споделяни публично във форуми. Т.е. могат да ги четат, но не могат да ги коментират.
И че в тези лични дневници, могат да не се споделят лични размисли, а цитати или клипчета.

На мен ми беше направена забележка, още когато публикувах първия си пост в първата тема, защото беше цитат от сайт.

Не знаех, че личните дневници, могат да бъдат споделяни публично във форуми. Т.е. могат да ги четат, но не могат да ги коментират.
И че в тези лични дневници, могат да не се споделят лични размисли, а цитати или клипчета.

На мен ми беше направена забележка, още когато публикувах първия си пост в първата тема, защото беше цитат от сайт.

Моя е грешката, че не съм описал в правилата за разделите относно коментарите в личните споделяния.

Кои теми с цитати или клипчета са заключени за теб? Може да съм направил грешка в настройките на някой раздел.

Направих ти забележка, понеже ми изглеждаше, като спам, все пак за 15 години откакто го има форума съм се нагледал на какви ли не опити за спам - от продажба на дрехи втора употреба до сайтове за коли... Въпреки забележката темата ти не е била изтрита.

Привет! Радвам се, че форумът още го има. Преди време срещнах съмишленици и подобномислещи хора, имтересуващи се от духовност. От малко преди Ковид вълната до сега имам усещането, че доста контакти позатихната. Сякаш нещо ново се задава. Ще се радвам да споделяме мнения и усещания.

Привет! Радвам се, че форумът още го има. Преди време срещнах съмишленици и подобномислещи хора, имтересуващи се от духовност. От малко преди Ковид вълната до сега имам усещането, че доста контакти позатихната. Сякаш нещо ново се задава. Ще се радвам да споделяме мнения и усещания.

Здравей, новата ера вече е тук и се разгръща. Ще отнеме време но е необратим процес. Но поне в нашият живот ще сме свидетели на неща и процеси, които дори не можем да си представим. Ще е весело и тъжно едновременно.

При повечето хора духовното е спорадично преживяване, обикновено когато нещо са го загазили. Вид бягство "от реалността". След като си решат земният проблем и забравят за духовното.

Само искрените търсачи не спират духовното си търсене, макар че е нормално човек да има периоди на почивка.

Въпреки, че хората се променят, то Бог и Духа си пребъдват и всеки който има искрено желание може да ги докосне.

ehrgeiz добре си дошъл да споделяш каквото ти идва отвътре. Форума е с малко променена структура откакто последно си влизал, но вярвам, че бързо ще се ориентираш.

За мен да пробия в реалния свят се оказва доста сложно начинание, но поне се опитвам. Заради това ми се наложи да си взема известна „пауза“ от активността тук, но сега вече се чувствам готов отново да подема глас...за истина!

Надявам се, че все още има кой да ме чуе?

За мен да пробия в реалния свят се оказва доста сложно начинание, но поне се опитвам. Заради това ми се наложи да си взема известна „пауза“ от активността тук, но сега вече се чувствам готов отново да подема глас...за истина!

Надявам се, че все още има кой да ме чуе?
Аз все още съм тук, седя си в Тишината - място пълно с живот :)

Със засилването на енергиите на Водолея и времената, които идват, ще има все по-голям и най-важното - Искрен, интерес към Духовното. И то не към повърхностната езотерика и псевдо окултизъм, магйосничене и прочее псевдо духовни занимавки, а към търсенето и осъществяването на Истинската връзка с Бог.

Може и да си прав за бъдещето във Водолея Власти ,но тук и сега, за съжаление, човек трябва да се изправи пред истински трибунал всеки път когато се опитва да предава знанията си, или дори само своите усещания и чисти предположения по някой теми. Поне това е моя опит с истинксия живот. Което естествено не означава, че съм се отказал, но просто трябват много усилия за да се измъкне човек от "капаните". които сегашната матрица поставя пред истински търсещия дух.

Или поне това е мнението ми основано на моя личен опит.

Донякъде да Гласът на истината, но с времето откривам, че няма нужда човек да споделя каквото й да е от личен опит, стига да не е е провокиран или види, че човек е проявил интерес. Иначе всички неща вече са казани милиарди пъти. Нищо ново не е открито. Защото реално няма как да има нещо наистина ново и уникално. Всичко е добре забравеното старо.

Преди смятах, че споделянето на опит е важно свидетелство и подкрепа за начинаещите търсачи, но вече смятам, че човек е по важно да канализира духовната енергия и да я разпръсква в света. И да говори само когато почувства вътрешен порив или пък външна "покана" за това. Тоест не е "на всяка цена трябва да се свидетелства в името на Бога"

Понеже това си е грешка донякъде - човек си разпилява енергията и вместо да се развива себе си, понеже нещата са толкова многопластови и дълбоки, че себепознанието и Богопознанието почти нямат край. И от друга страна пък се "хвърлят бисери на свинете" ако това е правилният цитат. Без да искам да обиждам никого, да се себевеличая или от сорта, просто масово хората не проявяват необходимата Воля и Вяра за да отидат по близко до Бога (да се развият "духовно").

А единиците, които са Истински търсачи - то тогава Бог ще ги намери по един или друг начин, това е неизбежно. И за това няма да имат нужда от свидетелства от трети лица за съществуването на Бог и духовното.

Преди 20 години, когато поне аз прохождах в тематиката, споделянето беше от единици, докато сега в ютюб, социални мрежи, сайтове и форуми е ПРЕпълнено с информация, съвети, бла-бла-та от всякакъв вид. Повечето разбира се са заблуждаващи, но дори и те са полезни, защото човек се учи от грешките си, не от хубавото.

И в тази връзка аз малко съм изгубил инициативата да пиша собствени теми и да добавям в целият този шум, въпреки, че преди имах желанието наистина да споделя свои гледни точки и лични "свидетелства" под формата на статии, но сега съм в период на преподреждане и преоткриване, за това стига да не съм провокиран по някакъв начин гледам да си трая.

Не виждам смисъл от шума, Бог е в тишината на Сърцето - там започва и свършва Всичко.

Умни са словата ти Власти ,но се опасявам, че на моменти и ти губиш "голямата картинка" тъй да се каже. А именно фактът, че ако ти си замълчиш в момент когато Бог ти е дал възможност да получиш аудитория подходяща за словата ти или пъккогато виждаш, че словата ти са необходими (като например в ситуации когато някой умишлено разпространява дезинформации в своя собствена полза или пък се опитва да използва духовното за да "програмира" тълпите в своя изгода) то тогава надигането на глас се превръща в един вид твой ДЪЛГ (и не използвам тази дума лесно или случайно). Тогава е необходимо да се говори, да се говори дори с риск за собствената ти глава, ако усещаш, че на карта е заложено бъдеще по-голямо от това на теб самия!

Аз например съм поставен в ситуация в която виждам колко много лъжи и дезинформация се разпространяват по въпросите, които изучавам или просто по които имам мнение силно отличаващо се от това на "мейнстрийма" и виждам как Бог като че ли "леко" ми намигва "от горе" и ме изправя пред дилемата:
-Говори и си навлечи проблеми, но изчисти Душата си по въпросите, които винаги са я вълнували,
или,
-Мълчи и бъди в безопасност, но на цената на затишие за онези "твои си" истини, които винаги си искал да споделиш, но нека този път страха надделее над желанието ти да говориш!

И много добре разбирам, че това ми е кармически обособен избор от мои действия преди и от последствията от мои действия в бъдещето и аз, тук и сега, трябва да реша по коя от двете пътеки да поема, така че не съм съвсем съгласен с теб Власти че да се говори е безполезно или че всичко вече е казано. Аз смятам, че за някой от нас именно да се говори или не е големия избор и всеки си носи своя си товар по пътеката по която е поел.

Но може би само възприемаш тези мои думи като поредните "брътвежи" на някой който все още не е напълно изяснил своето място по пътя, или не знам какво още....

Поне се надявам да си в състояние да видиш и друга гледна точка по въпроса.

Гласът на истината , аз казах по горе, че съм в такъв период, иначе ако "нещо" ме побутне съм готов за битка :)

Относно развенчаването на откровените лъжи и заблуди.. то трябва ежедневно и ежеминутно с това да се занимавам и то след стотици хиляди години няма да съм успял да "спася" дори и един, за който времето за събуждане не е дошло.

Отделно всеки сам си има разбирания за Истината, но Истината има много лица. И не е нещо, което може да бъде разбрано и Осъзнато чрез интелекта. Истината е чувство.

Аз не смятам, че дали да се говори или не е Големият избор. Много по-големият и реалният избор е изборът дали човек да върви по пътя към Бог или да се влачи в Земният си път.

Относно говоренето момента това си е мой личен период, който не налагам - всеки сам си преценява къде се намира, как се чувства и дали иска/трябва да се себе изразява.
Разгръщането на битието е (почти) безкрайно, така че кой съм аз, че да слагам рамки...

Back