Според мен Глупостта е човешко понятие за разликата в осъзнатостта и скоростта във възприемането на уроците. Предполагам от глобална гледна точка ,тя не съществува ,защото нито скоростта ,нито степентта на осъзнатост бива осъждана. Значи тя е мерилка единственно от наша гледна точка и съществува именно поради огромната разнообразност на души и същества на тази планета. Дали ще окачествяваме с това понятие е също въпрос на избор и граница между осъждането и приемането. Ако едно дете 100 пъти се полее докато се учи да пие вода от чаша ,знаеме че не е глупост, а въпрос на усвояване на кординацията на ръцете, също ако едно дете се научи от 3ят път , а друго от 50ят ,нито едно от двете не бива да бъде категоризирано ,като глупаво нали. Мисля ,че отърсването от тази категория ще предпази от невидими граници ,които бихме изградили около даден човек. Мисля също, всички сме наблюдавали ограничаването на скоростта на раазвитие у някой , поради твърде много изградени граници от обкръжението му ,които ние наричаме комплекси.