• 👋 Добре дошъл в Дзенкс! В момента разглеждаш форума като гост.
    Истинската стойност идва, когато се включиш – тук всеки може да сподели своя опит, въпроси и прозрения.

• Разговори от сърце, не готови рецепти
    • Общност от търсещи, не публика
    • Хора със сходен път и ценности

➡ Присъедини се към Пътешествието

малка нощна музика

Status
Затворена за нови мнения.
Поезията му не може да се опише с думи. Единственият начин да я разбереш, е като я изживееш.
За това дойдох. За да те вдишвам и издишвам, да те чувствам, да те Любя, да те сънувам в ноща, през деня да ти се любувам...

"Тялото ти е далеч сега
Но един прозорец стои отворен
Между моето сърце и твоето
През този прозорец, както Луната
Аз тихо ти изпращам новини..."

[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BrfVW3HgZ08[/MEDIA]

Някой, някога беше казал "Пътят на коприната"
Аз, сега ще кажа - Пътят през свода на гърдичката.
Едно уникално изживяване, когато сътворяваш една от най-изящните форми съществували някога на тази земя.
Няма по-красив музикален инструмент от женския глас и няма по-красива форма от нейното тяло.

Три същности в тяло вплетени
Вяра, Надежда и Любов
Първата - Света закърмила с божественост
Втората - Звездата сочеща посоката
Третата - Душата на Вселената
Живеят трите в едно Сърце
Отражението Ти в очите ми
Приказен, Блестящ Дворец

Искам някой ден с очите си да видя, как изглежда онова, което с думи не можах да изразя
Искам да го докосна, да зърна цветовете, да опитам вкуса
Този огън, който ме кара да дишам, да те чувствам...
Някой ден, ще разбера

Истината е, че се наситих на матрицата. Като пробита лодка и потъва, потъва... Толкова много промити хора, толкова много искат да те всмукат обратно вътре, защото не си удобен, защото ги е старх да пуснат кокала. Но аз се научих да плувам..одавна.
И ще видиш един ден как изгрява слънцето на моята улица. Казвал съм ти и преди - Пълно разхищение би било да се даде толкова много на някого и да не се оползотвори, щом е за всички, щом е за велики цели, щом е в името на благоденствието и Бога.
Защото аз искам да постигна нещо голямо и велико и да го споделя с всички..с тези които обичам. Това е моята мисия и ще я изпълня.
Затова се паля, затова се бунтувам..такъв съм, аз съм огън, аз съм войн. Ще видиш. Исках да споделя..защото ти ме разбираш, защото знаеш кой съм.

"Ако затворя очите си, ще нарисуваш ли зад клепачите ми очакване?
Ще вдъхнеш ли живот на сетивата ми?
Като художник нарисувай ми безкрая...
Себеусещането е необходимост.
Смисълът е относително понятие.
Да чувствам искам. Да ме има.
Ако протегна ръка към теб, ще вплетеш ли пръсти в моите?
Ще чакаш ли да отворя сърцето си,
да затворя мислите си, и да избягам от тук, към теб?
Последно!.. Още малко.. Тук. И там.
В ъгълчето на усмивката ми, в миглите,
в кестенявото на косите ми, в душата.
Зад образа...
Направи ме истинска, в цветове, в музика, в стихове...
До теб да бъда искам. Да те има.
Ако отворя очите си, ще загубя ли представа за времето?
За пространството?
Вероятно ще успееш да ме сътвориш, докато живея в съзнанието ти.
Вероятно ще се влюбя лудо в живота. Той в мен също.
Ако послушаш интуицията си. И не загубиш вдъхновение."

Freya

Спирам периодично за да се огледам. Какво виждам - роботи, роботи и само роботи.
Забравили същността си, спазващи правилата на движение - изчакай да светне зелено и тогава премини, дори цял живот да чакаш ти?
Не, аз ей сега, ще мина, защото имам съзнание, имам очи, имам уши.
Завистници, които гледат и обсъждат, нямащи идентичност - своя приказка в живота, плащащи обществен данък "послушковци".
Клюкари, които нямат интереси и гледат шева на яката ми, пръстена ми, обувките и панталона - косата?
Защо ли не сложа аз еготата ви в тоалетната и не пусна водата, защо ли не разбутам кочината ви, да размътя водата, че да подадете глави над повърхноста и да видите Слънцето?
Осъдих ли ги? - Пардон. По-скоро констатирам, но каква е разликата? След малко, ще се издигна отново...само да довърша.
Не съм особено "духовен", но този етикет не е по-различен от предишния. И в матрицата се продава.
Аз съм и ноща и деня, аз съм и във въздуха и във водата. Не съм само бял, аз съм и черен, а в джоба ми има милиарди цветови решения. Имам безброй инструменти. Аз съм необятен, аз съм дуенде. Не можеш да ме прибереш в кутия, но не можеш и да ме пуснеш, защото ще ме разпилееш. Не можеш да ме култивираш.
Няма да ги послушам, когато ми кажат, че седейки в тази стойка, ще получа просветление, няма да им повярвам, когато ми кажат точно коя е линията и нейното име - няма и да ги чуя. Тръгвайте по утъпкания от поклонниците път, а аз, ще мина на пряко през гората, за да разгледам дърветата, да поговоря с духовете, да дишам от мъховете и ще се видим от другата страна. Там аз ще разкажа моята история и какво съм видял през моите оче, не през чуждите, а те ще ми кажат, колко стъпки са преброили по ПЪТЯ на някого.
Нямам етикет, имам същност. Не искам поклонници, искам съмишленици.
Аз съм тук и сега и винаги съм бил. Приемете ме такъв, какъвто съм и аз ще приема вас.

Жегата отмина. Нощта покри с хладен воал зачервените ни лица, погали ги и ги целуна.
Тогава езерото бавно изглади развълнуваните си води за да може Луната отново да погледне в огледалото и да види себе си - изящна, обляна в мека светлина. Такава е Тя...не се сдържах, затова погледнах и аз. Видях образа и, видях се и аз, как крача в онзи топъл ден и местата, които посетих тогава. Беше скоро - сряда. Ненадейно минах покрай ръб един. Спомних си и го загледах с блестящи очи, а ти седеше там полегнала с ефирна рокля, чакаща на хлад и гладна - аз носих сандвич в ръка. Усмихнах се и сърцето ми целуна тайно твоята Душа. Минах и в лукалното - някой водеше ме някъде и отново на една пейка те съзрях - усмихваше се с кафе в ръка. Зарадвах се, поспрях, случки заразправях разни. И така стъпките в този ден ме водиха и тук, и там, а една усмивка зад ъгъла ме причакваше. Огладнял минах покрай една витрина. Вътре изплуваха двамина, леко срамежливи седящи в една градина с по питие в ръка...за първи път. Колко хубави са отстрани, като катедрали, с времето все по-изящни и красиви стават...  :03:
Запалих цигара и погледнах хоризонта изпращайки Слънцето с поглед. Цветовете му изпълниха очите ми, а аз подмигнах шеговито отдалеч и в шепата си лъч от него сложих - да ми шушне приказки и смешки, да ми свети в тъмното, докато не се завърне и с целувка да събуди утрото.

Специален Поздрав! Танцувай, Блести Съншайнче!!!!!!!!!! :))))))
ps. още веднъж... предната не работеше май кхкхкх

Топло ми е, но не от жега
Тялото ми гори, но не от слънцето
Сърцето ми подскача, но не от умора
Страст раздира гърдите ми
Съблича мислите
Душата ми е гола
Пулсирам, както никога

Status
Затворена за нови мнения.
Back