• 👋 Добре дошъл в Дзенкс! В момента разглеждаш форума като гост.
    Истинската стойност идва, когато се включиш – тук всеки може да сподели своя опит, въпроси и прозрения.

• Разговори от сърце, не готови рецепти
    • Общност от търсещи, не публика
    • Хора със сходен път и ценности

➡ Присъедини се към Пътешествието

малка нощна музика

Status
Затворена за нови мнения.
Бях ти споменал мисля, за една съученичка от гимназията, която изчезна в Германия.
Погледни няколко нейни картини. Някои я определят като женския Дейвид Линч...  :03:
Психо са...

А последната фотография ме вдъхнови... в действителност се казва "Липсваш ми".
Много е нежна...

И за десерт един клип - инсталация направо...

...а за черешка целувам красивото ти лице!  :10:

Това е нещо, над което винаги съм размишлявал и ме е учудвало. И аз се радвам, че познавам такава жена.
Едничка, безценна и неповторим Аватар в сърцето ми!

Живеем в свят на мъжки шовинизъм. Всички аватари на индуистите са мъже, сред тях не е допусната дори една жена, не защото не е имало жени по-силни и с по-могъщ дух от мъжете-аватари - не са били приемани за аватари, само защото са жени в един свят, който все още принадлежи на мъжете. Християнската Света троица не допуска жена в себе си. Какъв е проблемът? Вместо Светия дух, биха могли да приемат присъствието на жена, защо изобщо им е притрябвал този Свети дух? Дори не мога да си представя какъв феномен ще да е той, какво цели и за какво е бил необходим. Една жена ще е много по-уместна в троицата - баща, майка и син - толкова е разбираемо и човешко. Какъв е този Свети дух - мъж или жена? Милиони християни се прекланят пред Дева Мария, която така и не е допусната сред върховната троица - жената си е жена!

Ошо

През нощта, аз отварям прозореца и моля Луната да дойде за да докоснем лицата си. Нека диша край мен.
Затвори вратата на езика и отвори Любовния прозорец. Луната никога не използва вратата, единствено прозореца.

Руми

Лека нощ Луна моя!

Гълъбко, занеси това цвете :56: до балкона и, кажи и моля те, че има най-прекрасната усмивка на света...и че тази усмивка е самата Вселена, Щастие и Любов! Прошепни и, какво съм казал, че е най-красивата жена...и леко я клъвни по ушето, като целувка, но леко...! Хайде, върви птицо!

Никой не знае кой съм,
Никой не може да ме открие,
Никой не може да ми навреди,
Никой не може да ме затрие.
О, Любими! Ти си ме издигнал, неопетнен от "мен".
стрелите на съдбата се сипят
върху вехта кукла от парцали.

Руми

"Самото наше действие да търсим, действието на човешкото сърце и човешкия ум, гледащи Вселената очакващи да видят нещо, винаги ще създава нещо за нас, което да видим. Самото гледане с очакване да видим нещо там е акт на създаване само по себе си.
Тогава, какво е значението, когато вие сте програмирани, обусловени да гледате своето тяло, да претърсвате своето тяло всеки ден или всяка седмица, търсейки нещо, което не е наред, търсейки някаква аномалия, търсейки загуба на цвета? Аз не казвам, не гледайте.
Това, което казвам е ВАШЕТО СЪЗНАНИЕ, докато гледате е важно. Какво става ако гледате тялото си в огледалото всеки ден и си казвате - А, хубаво тяло!
Това е акт на СЪ-ТВОРЯВАНЕ.
И цялото това съ-творяване, което зависи от съзнанието се води от една сила - Вяра.
Въпросът е в чувството. Съзнанието е това, което създава нашия материален свят, но какво е това, което чувстваме, в какво вярваме за нашия свят?
Новите открития твърдят, че силата да променим нашите тела, да променим света е в основата на онова, което наричаме ВЯРА. Нашата вяра в това кое е реално. Ние живеем животите си базирайки се на това, в което вярваме за себе си, за нашия свят, един за друг, нашите ограничения, нашите способности. Въпросът обаче е, от къде идват тези вярвания? Това, което открих е, че тези вярвания идват от това, което другите хора ни казват. Идват от това, което историята ни казва, което науката ни казва, което религията ни казва, нашата култура, нашето семейство, което приятелите ни казват.
Нека ви попитам - ами ако те грешат? Ами ако вие и аз живеем живота си според вярванията на други хора, които грешат?
Силата на вярата е безкрайна Сила, срещу която никоя земна сила няма ни най-малко значение. Вярвате ли, че вътре във вас има сила, срещу която никоя земна сила няма никакво значение?"

Ушиха ми одежди от блестящи думи
Оглеждайки лицата си, като в езера
Готови да захвърлят дрехи и име
И в кристалната вода тела да потопят
Подават плодове расли в градини
Сякаш с глюкоза искат да те изкушат
Но как марципан отново да опиташ
Щом вече знаеш на истинския шоколад вкуса?
Бавно увяхва глъчката, нощта в дрехата си ме прибира
Лицето ми Луната нежно измива и аз потъвам в тишина
Защото тайните си пред тълпите Тя не разкрива,
Интимно ще изчака, за да сподели насаме.
Повдигнах глава към звездите за да видя
Как погледа ти блясва срещу мен
Поседях така малко и си помислих
Те просто не могат и няма как да бъдат Теб.

И където и да ида
Който и да срещна
Все там се връщам
В Сърцето си,
При теб
Аз съм у дома си.

Когато стане тъмно и нощта настъпи
Аз затварям очи и тръгвам да те търся
Намирам те силна и прекрасна както винаги
Превръщам се във вятър, който гали косите ти
Играя с кичурите ти и ги подреждам с усмивка
Разпилявам се като мек пясък за да може да лежиш върху мен
А ти бавно галиш повърхността ми докато гледаш морето
И когато влезнеш във водата аз съм в нея и нежно обвивам тялото ти
Леко носиш се с мен и тихо шепна - Обичам те
До теб съм дори когато спиш и гледам те
Дишаш като цвете а миглите ти трептят като утринна роса
Галя те с поглед навеждам се за да те целуна
Винаги край теб ще бъда тук и сега.

миличката ми...  :53:

Ето я, "първата и последната..."
Уникална изработка, изскочи пред очите ми.
И прочетох отново творбата - настръхнах като пиле. Сякаш си видях вътрешностите.
Тези редове предизвикват в мен онова чувство, да проговоря на "незнайния" език...

Едно пиленце познато ми и близко до мен кацна за момент и ми каза следното:
- Случайно я видях на снимка, с други дами - ТОЛКОВА Е КРАСИВА!!!! Най-красивата е от всичките е ТЯ!!!!!

...Факт е, факт..........! Така се радвам...  :06:

Колкото повече човек се гмурка в дълбочина
Толкова повече разбира, че е абсолютно необятна Тя.
Ти си нещо изключително и друго не бих могъл да кажа...

Любовник попитал своят Възлюбен,
Обичаш ли себе си повече, от колкото мен?
Възлюбеният отговорил,
За себе си умрях и живея за теб.
Изчезнах от себе си и съм тук и сега единствено за теб.
Забравих наученото, но познавайки Теб, Аз се превърнах в учен.
Загубих цялата си сила, но чрез твоята мощ, Аз придобих всякакви способности.
Ако Обичам себе си, Аз Обичам Теб.
Ако Обичам Теб, Аз Обичам себе си.

Руми

Искам някой ден да танцуваме
Да слеем себе си, Душа в Душата
Един от друг да се изливаме и да преливаме
Танцът, който само с теб си знаем
Стъпките, които никога не се забравят
И телата в страстен огън изгарят
ммммммммммммммммммммммммммм....

Status
Затворена за нови мнения.