• 👋 Добре дошъл в Дзенкс! В момента разглеждаш форума като гост.
    Истинската стойност идва, когато се включиш – тук всеки може да сподели своя опит, въпроси и прозрения.

• Разговори от сърце, не готови рецепти
    • Общност от търсещи, не публика
    • Хора със сходен път и ценности

➡ Присъедини се към Пътешествието

малка нощна музика

Status
Затворена за нови мнения.
Хоп - http://rt.com/news/205803-nasa-black-hole-neutrinos/

NASA press release - http://www.nasa.gov/centers/marshall/news/news/releases/2014/14-169.html#.VGdu_WfwW_L

Ето я и тишината. Единствено тази стара песен долиташе от заспиващата лафка...
Седях на пейката загледан в хоризонта, където влака се превръщаше в малка точка.
Обичам тази мелодия. Навява ми спомени - онова горещо лято...
Пуши ми се, но я няма. Може би е по-добре да си лягам...

http://www.youtube.com/watch?v=ihfmwtMbcJE

Знаеш ли, замислих се преди малко за нещата, които понякога говоря.
Дори и аз не знам защо го правя. Всичко онова, което те дразни.
От някакъв вид тъпотия - от скука. Този толкова изтъркан олд-скул.
Осъзнавам в момента - Преди просто съм го знаел и пак...
Сякаш нямам толкова много други неща в главата си...
И сега разбирам, че всъщност ми е писнало! Невероятно.
Отново нещо се отчупва дълбоко в мен и се стопява.
Само спомена за него остава, разнесено навсякъде в биовърса.
Осъзнато - Записано в статискитката,
Персоналити Кристал Номер: 849651047856801247365078123
завърши своят тест по тема: 48765827634872364
с резултати: 4897592485492865278щ
и така нататък.

Била си до мен, но сякаш на стотици километри
Била си и ужасно далеч, но сякаш прегърната в мен.
Въпрос на гледна точка и в удобна стойка.
Била си и ще бъдеш.

Знаеш ли, сякаш се страхувам, страхувам се от това, че се променям.
За това понякога се правя на глупак. Всъщност толкова силно се разгръщам, че ми е трудно да повярвам.
На моменти посягам, искам за нещо да се държа. Защото онова, което от мен се ражда аз не го познавам...
Само знам, че е вътре, някъде там. По документи, на печат.
Но много го харесвам и подозирам, че това е Любов.

...наспи се. Защото уморена ми изглеждаше.
Макар, че ти беше от ония, които регенерират за ден...
Лека нощ, красива - това е от мен. 

"Поздрав за всички, които вярват в магията на живота. Тази сутрин ми се случи нещо наистина необикновено. Отиваше към десет, закъснявах за работа и реших да хвана такси. Бързах да разходя кучето си. Махнах на първото - отказа. Тръгнах надолу по улицата и видях друго, което приближаваше. Спря. Отворих задната врата за да сложа раницата си и видях, че на задната седалка се вози малко 4-5 годишно момиченце. Казваше се Вероника. Баба му караше таксито. Седнах отпред и тръгнахме. Заговорихме се по пътя. Детето ме разглеждаше и се кикотеше. Започна да ме пипа по лицето.
- Ти май чичко - каза
- Даа, отговорих..
- Защо не бръсне?
Отговорих, че не ми е останало време и обещах, че ще го направя задължително. След което следват закачки от сорта на това, че тя е майка на баща си и тн. Накрая ме погледна и каза:
- Ти има куче!
Дълбоко в мен трепна нещо. Погледнах я:
- Да, и отивам да го разхождам - отговорих
Седеше и ми се усмихваше в очите си дълбоки като космос.
Слязох от колата, пожелах им всичко хубаво. Отворих вратата да си взема раницата и казах с усмивка:
- Чао, Вероника.
- Чао, Мишшшшш...

...името не си бях казал.

Вярвайте! В това, което усещате. То е там."

:53:

Тече реката, безкрайна и дълбока
Преливаме един в друг там някъде
Мечтаят да стъпят краката понякога
Търсят обли и стабилни камъни
Но няма ги, няма ги...
Тече спокойно водата и само наблюдава
- На къде отиваш, Защо го правиш?
Отговор няма
В мълчанието си тишината казва:
- Не зная, не зная...

Сетих се отново за коментарите, които ми сподели - хем се засмях, но и се замислих. Интересни са възгледите и очакванията на хората от живота изобщо, не мислиш ли? Това е насадено. Така са научени да мислят. Когато владееш ума/когато владееш умовете, контролираш. Цялата хомогенизирана, консуматорска култура. Отивам в тази страна и правя еди какво си (изкривен образ за див секс) - все едно е банан да го откъснеш. Отиваш и нищо не разбираш. Най-малкото получаваш очакваното. Отново се сещам, как дао майсторите избират учениците - показва техника на 50 души, не говори - онзи, който я разбере става ученик. Разбирането е много повече от дума - код на субстанция, изживяна чрез формата след изменението на съзнанието...

Това са две истории на преживяно от тези хора. Първата е будисткия път на Сараха в неговите времена, втория е от реалността на Шива - индуския. Забележи общото. Дълго стана малко, но е интересно.

"Сараха се родил около два века след Буда. Пряк наследник на едно от разклоненията на будизма. Единият клон започва от Махакашяпа, продължава с Бодхидхарма, а след това се ражда зен - този клон все още е покрит с цвят. Другият клон започва от Буда, продължава със сина му, Рахул Бхарда, от Рахул Бхарда продължава със Шри кирти, от Шри кирти към Сараха и от Сараха към Нагарджуна - това е разклонението на тантра. Продължава да дава плодове в Тибет. ..
Син е на много образован брамин, който бил в двора на царя. Бащата бил от свитата на царя, такъв станал и синът. Имал четирима братя; всички били забележителни учени, а той бил най-младият и най-надареният от тях. Постепенно славата му се разнесла из цялото царство и царят бил пленен от неговия ум. ..
Царят бил шокиран, защото Сараха бил брамин. Ако искал да стане санясин, трябвало да стане индуистки санясин, но избрал будистки учител, семейството на Сараха също много се разтревожило. В действителност, всички те се превърнали във врагове...това не е вярно. А след това нещата станали още по-лоши - ще узнаем и това. .. (тук прехвърлям малко и отивам към същността)

Един ден, когато Сараха медитирал, внезапно получил видение - видение, според което една жена от пазара щяла да стане неговият истински учител. Шри кирти го поставил на пътя, но истинското учение трябвало да получи от тази жена. И това трябва да го разбереш. Единствено тантра никога не е страдала от мъжки шовинизъм. Всъщност, за да се занимаваш с тантра, трябва да си сътрудничиш с мъдра жена; без такава жена не можеш да влезеш в сложния свят на тантра.

Имал видение: една жена на пазара. И така, първо - жена. Второ - на пазара. Тантра процъфтява на пазара, в самия водовъртеж на живота. Тя не е отношение на отрицание; съвършено утвърдителна е.
С благословията на Шри Кирти (Учителя му), който се смеел, той заминал.
Отишъл на пазара. Изненадал се: наистина открил жената от своето видение. Жената ковяла върха на стрела; била майстор-ковач на върхове на стрели. Жената, която кове върховете на стрели, е от низша каста и за Сараха - образования брамин, забележителния брамин, който е принадлежал към свитата на царя - да отиде при такава жена, е изпълнено с дълбоко символично значение. Образованият трябва да отиде при жизнения. Изкуственият трябва да отиде при истинския.
Забелязал тази жена, млада жена, много жизнена, излъчваща живот, да реже пръчка за стрела, без да поглежда нито на-ляво, нито надясно, изцяло погълната от изработването на стрелата. Незабавно почувствал нещо необичайно в нейното присъствие, нещо, с което никога преди това не се срещал. Дори Шри Кирти, неговият учител, бледнеел пред нея. Нещо толкова свежо и от самия източник...
Сараха наблюдавал внимателно: Стрелата била готова, жената притворила едно око и с другото се прицелила в невидимата цел. Сараха се доближил още повече. Нямало никаква цел, тя просто си давала вид. че се прицелва. Затворила едното си око, отворила другото и се целела в някаква неизвестна цел невидима, несъществуваща. Сараха усетил, че това е послание. Тази позиция била символична, чувствал, но чувството все още било твърде смътно, неясно. Усещал, че тук има нещо, но не можел да го изрази ясно.
Попитал жената дали е професионален майстор на стрели, а жената се изсмяла високо, един необуздан смях и казала:
- О, глупав брамин! Оставил си ведите, но сега боготвориш изреченията на Буда, Дхамапада. Какъв е смисълът? Смени книгите си, смени своята философия, но през цялото време си остана същия глупак.
Сараха бил шокиран. Никой досега не му бил говорил по този начин; само една необразована жена може да говори по този начин. И начинът, по който се смеела, бил толкова нецивилизован, толкова примитивен - но въпреки това в нея имало нещо много жизнено. Имало нещо твърде притегателно в нея. Била много силен магнит, а той - просто парче желязо. После тя казала:
- Мислиш си, че си будист?
Трябва да е бил облечен с наметалото на будистки монах, жълто наметало. Тя отново се разсмяла, казала:
- Значението на Буда може да бъде разбрано единствено чрез действията, не чрез думите, не чрез книгите. Не ти ли е достатъчно? Не ти ли втръсна всичко това? Не си губи повече времето в това напразно търсене. Ела и ме последвай!
И се получило нещо, някаква съпричастност между двамата. Никога преди това не бил се чувствал по този начин. В този момент духовното значение на това, което тя правела, проблеснало в съзнанието на Сараха. Не гледа нито наляво, нито надясно. Той я наблюдавал - гледала точно по средата.
Жената била от плът и кръв, казала му:
- Можеш да учиш единствено чрез действие.
А била така погълната от това, което правела, че дори не поглеждала към Сараха, който стоял отстрани и я наблюдавал. Била абсолютно погълната, тотално потопена в действието -това също е будистко послание: да си тотално потопен в действието, означава да си свободен от действието.
Бъди тотален...и ще си свободен.
Жената била напълно погълната. Затова изглеждала така озарена, била толкова красива. Била съвсем обикновена жена, но красотата й била неземна. Красотата й била резултат от пълното й отдаване на действието. Красотата й се дължала на това, че не се намирала в нито една от крайностите. Красотата възникнала, защото била по средата, уравновесена. Грациозността се родила от равновесието.
За първи път Сараха се срещал с жена, която не била само физически красива, която била и духовно красива. Естествено, тя се предала. Предаването било налице. Тотално погълната, погълната от това, което прави, той разбрал за първи път:
Това представлява медитацията. Не е въпросът да седиш в продължение на определено време и да повтаряш някаква мантра, работата не е в това, да отидеш на църква, в някой храм или джамия, а да се потопиш в живота - да продължиш с извършването на най-обикновени неща, но с такава отдаденост, че да достигнеш до самата дълбочина на всяко действие.
За първи път разбрал какво представлява медитацията. И досега бил медитирал, бил се борил усърдно, но за първи път пред него се разкривала медитацията, жива. Можел да я почувства. Можел да я докосне. Била почти осезаема. След това вече си спомнил, че да затвориш едното око, да отвориш другото, е символ, будистки символ.
Осъзнавайки това, наблюдавайки действията на жената и достигайки до истината, жената го нарекла "Сараха". Неговото име било Рахул; жената го нарекла Сараха. "Сараха" е хубава дума. Тя означава "Този, който е пуснал стрелата"; "сара" означава стрела, "ха(н)" означава изстрелял. "Сараха" означава "този, който е пуснал (изстрелял) стрелата". Когато разбрал значението на действията на жената, тези символични жестове, когато успял да прочете и декодира това, което жената се опитвала да даде, това, което се опитвала да му покаже, жената била неимоверно щастлива. Танцувала и го наричала "Сараха". казала:
- От днес ще се наричаш Сараха: пуснал си стрелата. Разбирайки значението на моите действия, ти проумя. Сараха й казал:
- Ти не си обикновен майстор на стрели - извинявам се, че дори си помислих, че си обикновена жена. Извини ме, ужасно съжалявам. Ти си велик учител и с твоя помощ аз се преродих. До вчера не бях истински брамин; от днес вече съм. Ти си моят учител, ти си моя майка, ти ме роди отново. Вече не съм същият. Така че си права - премахна старото ми име и ми даде ново.
Понякога ме питате: Защо ни давате нови имена? - за да отстраня старото отъждествяване, за да се забрави миналото, за да не бъдеш вече привързан към миналото си. Необходимо е едно истинско спиране. Трябва да скъсаш връзките си с миналото.
Рахул се превърнал в Сараха.
Според легендата тази жена не била друг, а преобразения Буда. В този трактат Буда го наричали Сукхнатха - Буда, който пристигнал, за да помогне на най-надарения човек, на Сараха. Буда, един Буда с името Сукхнатха, приел формата на жена. Но защо? Защо формата на жена? Защото според тантра, както човек се ражда от жена, по същия начин новото раждане на ученика трябва да стане от жена. В действителност, всички учители са в по-голяма степен майки, отколкото бащи. Те притежават качеството на жените. В Буда има от качеството на жената, така е и с Махавира, така е и с Кришна. Можеш да забележиш женската им грация, женствената им закръгленост; можеш да забележиш чисто женската им красота, можеш да се вгледаш в очите им и там няма да откриеш мъката агресивност.
Затова е твърде символично, че Буда приема образа на жена. Будите винаги приемат образа на жена. Може да живеят в мъжко тяло, но са с женски черти - защото всичко, се ражда от женската енергия. Мъжката енергия може да постави началото на процеса. Но не може да роди нищо.
Учителят трябва да те носи в своята утроба в продължение на месеци, години, понякога и цял живот. Човек не знае кога ще си готов да се родиш. Учителят трябва да е като майка. Учителят трябва да има страхотно количество от женска енергия, за да може да те залее с любов - само в такъв случай може да те разруши. Докато не си уверен в неговата любов, няма да му позволиш да те унищожи. Как можеш да му имаш вяра? Само любовта му може да те накара да му вярваш. Жената-майстор на стрелите го приела. В действителност тя го очаквала. Учителят чака своите ученици. В древните учения се казва: Преди ученикът да избере учителя, учителят е избрал ученика. Точно това се случва в тази история. Сукхнатха се крие във формата на жена. Изчаквайки Сараха да пристигне, за да го трансформира.
Освен това е и по-логично - учителят да избере своя ученик - защото той е по-наясно, той знае. Може да види истинските способности на твоето същество, истинските ти възможности. Може да види бъдещето ти. Може да види това, което може да стане. Когато избираш учителя си, си мислиш, че ти го избираш - грешиш. Как можеш да избереш учителя? Та ти си сляп, как можеш да познаеш учителя? Толкова си неосъзнат, как можеш да почувстваш учителя? Ако започнеш да го чувстваш, това означава, че вече е влязъл в сърцето ти и е започнал играта с твоите енергии - затова започваш да го чувстваш.
Преди ученикът да избере учителя, учителят вече е избрал ученика.
Тя го приела. Чакала пристигането на Сараха. Отишли на мястото за кремации и заживели заедно. Защо на мястото за извършване на кремация? Защото Буда казва:
- Докато не разбереш смъртта, не можеш да разбереш живота. Докато не умреш, не можеш да се родиш отново.
След Сараха много последователи на тантра живели на местата за изгаряне на умрелите. Той бил основоположникът; живял там. Донасяли хората, донасяли телата на мъртвите и ги изгаряли. А той живеел там - това бил неговия дом. Живеел с тази жена; живеели заедно. Двамата се обичали много силно - не любов между мъж и жена, а между учител ч ученик, която със сигурност е по-висша от любовта между мъжа и жената, която е много по-интимна, със сигурност е по-интимна, защото любовта между мъжа и жената се свежда само до тялото. Най-много понякога да достигне до ума; но обикновено не надскача равнището на тялото.
Ученик и учител - това е любов на душата. Сараха открил другарката на своята душа. Между тях възникнала голяма любов, велика любов, любов, която много рядко възниква на земята.
Тя го учила на тантра. Само жена може да преподава тантра. Някой ме попита защо съм избрал кавийша за ръководител на групата по тантра - само една жена може да ръководи група по тантра. За един мъж ще е трудно. Да, понякога и мъж може да го направи, но в такъв случай трябва да е с много женски черти. Жената вече е; тя притежава вече тези качества; по силата на своята природа притежава тази грижа, тази любов, чувството за мекотата.
Сараха станал тантрика под ръководството на тази жена. Вече не медитирал. Един ден захвърлил всички веди, свещени книги, знания; оставил дори и медитацията. Мълвата се разнесла по цялата страна: той вече не медитирал. Пеел, разбира се, танцувал, но повече не медитирал. Песента се превърнала в негова медитация. Танцът се превърнал в негова медитация. Празнуването станало негов начин на живот. Сараха започнал да пее и танцува. Вече не бил сериозен - и тантра не е. Тантра е игрива. Да, искрена и честна е, но не е сериозна. Много радостна е. Играта го завладяла - тантра е игра. Защото тантра е най-развитата форма на любовта: любовта е игра. (...)" 

Това беше първото. Следват Шива и Шакти.

Само че на снимки, защото се оказа, че от книгата не се копира.
Много интересни моменти - една и съща история през вековете, наистина. Шива и Правати, Сараха и Жената от пазара, Исис и Мария, Исус, който всъщност е буда монк, кой знае какво са правили с М., Руми и Шамз... Индивидуализъм, дълбоко трансформиращо и мутативно... това не са случайни хора, това не са последователи, просто не са. The Unique Cognitive Experienece.

Лека!

Спомних си, че докато те нямаше един ден седяхме сами с Иво в бара и го разпитвах за теб. Как си те спомня.
Не някакви глупости, а как си била облечена, с кърпа на главата? Дали си била толкова отворена, както си сега ')))
Дали си спомня нещо забавно, да си казвала, дали си танцувала... Той се замисли и разказваше, а аз миех чиниите и сякаш не го слушах - гледах там някъде и те виждах... седях в тъмен ъгъл и те наблюдавах с усмивка........
:01:

"Истинският любим е онзи, който е уникален,
който е твоето начало и твоя край.
Когато го откриеш, ти повече няма да очакваш нищо друго:
Това са едновременно проявлението и мистерията."

Хайде, дръпни преди лягане, пусни един чай, загаси лампата и скачай на пада
20 Fucking minutes jorney

"I am sick and tired of all these same old bored conversations..." за това ми липсваш и само аз знам защо. Лека нощ

Снощи отидох на партито. Едвам издържах два часа и половина. Тръгнах си отегчен. Едвам скалъпих няколко безсмислени разговора, изпих три чаши с уиски, заради които сега ме боли глава. Явно сме си легнали по едно и също време. Ти беше и последната ми мисъл преди да заспя, малко след това видях че "гледаш в тъмното". Обмена на информация, независимо в каква форма енергийна, вербална; качеството е толкова значимо. Спомних си за твоя разказ от новата година. 

Аз наистина се чувствам много по-добре сам, от колкото да съм в безсмислена комуникация с хората. Харесва ми да се наблюдавам, да усещам аромата на чая, да слушам музика и да наблюдавам как тялото ми реагира на нея. Харесва ми да наблюдавам космическите принципи как се проявяват вътре в мен под формата на емоции; раждащата се звезда, която избухва и остава след себе си причудливите форми на живот обляни в яснота и осъзнаване, като кристали морска сол, щом морето се изпари. Всичко това е толкова красиво. С времето себе-наблюдението формира едно вътрешно зрение, което слива в себе си всяко възможно сетиво и отвъд, и това зрение става еквивалентно на човешкото око, но възприемащо целия спектър на невидимите лъчи, които минават през нас. Разбиране. Мъдрост натрупана чрез преживяното вътре/отвън - Личността е пробудена.

Чета, уча, поемам информация. Когато харесвам това, което поемам в себе си аз придобивам способността да стигна до неговото дъно и да разбера същността му. Но не като самоцел. В процеса усещам онова дете в мен, нека го нарека дете, което изразява по-скоро чистотата на оригиналното необусловено съществото, което седи и съзерцава себе си. Именно онова съзнание, което просто е тук и наблюдава. Осъзнавам, че така медитирам. Медитирам, когато правя музика или рисувам, когато си чета тихо и уча. Обичам това дете много. Седи си, чувства и усеща това, което преминава през него. Странно е. Но това дете не поема всичко, а само онова, което резонира някъде дълбоко в него. Искам да те върна към един спомен. Когато се срещнахме за първи път и споделянето започна да се лее ние не споделяхме неща, които нямаха значение. Когато сме чели и поемали информация онова, което споделяхме после и генералния извод винаги е бил - "Това все едно аз съм го писала, Това е точно, което усещам, Винаги съм го знаела, Винаги съм мислил така". Търсили сме онова, което резонира, онова, което е вече там - себе си. И сега е така. Всичко, което поемам е с тази цел. За да бъде нещо разпознато и да почувствам резонанс на най-дълбоко ниво в унисон с траекторията и пускайки информация по фрактала да помогне на нашите същества да изразят себе си в максималният им заложен потенциал и уникалност. Това е Любов...

Нямам избор.
Моята капитулация е окончателна.
Не бързам вече.
За мен преживяването е свързано с мутация и кога ще дойде аз не знам.
Знам само, че ще дойде.
Какво, ще бъде не знам.
Знам само, че се върнах.
Че съм себе си.
...че Ти си тук.
И това е достатъчно.

п.с. И двамата сме били прави. Ето - http://map.gsfc.nasa.gov/universe/uni_matter.html

'...In about 1800 his hearing began to deteriorate, and by the last decade of his life he was almost totally deaf. He gave up conducting and performing in public but continued to compose; many of his most admired works come from this period." Това тук го обожавам. Филм, истински филм...

The wounded snake its hood unfurls,
The flame stirred up doth blaze,
The desert air resounds the calls
Of heart-struck lion's rage.

The cloud puts forth it deluge strength
When lightning cleaves its breast,
When the soul is stirred to its in most depth
Great ones unfold their best.

Let eyes grow dim and heart grow faint,
And friendship fail and love betray,
Let Fate its hundred horrors send,
And clotted darkness block the way.

All nature wear one angry frown,
To crush you out - still know, my soul,
You are Divine. March on and on,
Nor right nor left but to the goal.

Nor angel I, nor man, nor brute,
Nor body, mind, nor he nor she,
The books do stop in wonder mute
To tell my nature; I am He.

Before the sun, the moon, the earth,
Before the stars or comets free,
Before e'en time has had its birth,
I was, I am, and I will be.

The beauteous earth, the glorious sun,
The calm sweet moon, the spangled sky,
Causation's law do make them run;
They live in bonds, in bonds they die.

And mind its mantle dreamy net
Cast o'er them all and holds them fast.
In warp and woof of thought are set,
Earth, hells, and heavens, or worst or best.

Know these are but the outer crust -
All space and time, all effect, cause.
I am beyond all sense, all thoughts,
The witness of the universe.

Not two nor many, 'tis but one,
And thus in me all me's I have;
I cannot hate, I cannot shun
Myself from me, I can but love.

From dreams awake, from bonds be free,
Be not afraid. This mystery,
My shadow, cannot frighten me,
Know once for all that I am He.

Ето го хубавеца.. Забравих името а той е звезда...  Филм излиза. Изглежда интересен...  https://m.youtube.com/watch?v=GyLkg3uDe1c

Изчетох сума ти статии за хомеопатия - снощи беше леко бедствие.
Болки в главата, бодежи, запушен нос. Правих нетита, смърках кестени, мед, какво ли не си сложих в носа..
Днес отидох и купих едно хомеопатично на животинска основа - семейство Усойници и го почнах.  :37:
Но като цяло съм доста по-добре. Като имаш предвид, че станах в 5..
Сега седя и леко чистя болничната обстановка.
...и си мисля - miss u! :10:  :35:

Status
Затворена за нови мнения.
Back