• 🌿 Добре дошъл в Дзенкс – форумът на духовните пътешественици!
    В момента си наш гост. Истинската магия започва, когато се присъединиш – защото тук всеки може да споделя опит, въпроси и прозрения по своя Път.

✨ Какво ще откриеш тук?

• Разговори от сърце, не готови рецепти
    • Общност от търсещи, не публика
    • Хора със сродни стремежи и ценности

➡ Присъедини се към Пътешествието

не на месото

Но...също така има и трети случай на насилие, което е оправдано-когато не ти остава друг избор освен извършването му-например както @Власти посочи с племената, които живеят при такива ужасни условия, че единствения им избор за да се нахранят е да убиват животни. При тях няма друг избор освен насилието в тази му форма
Ще повторя за пореден път малко по-разширено - когато хората живеят при определени условия, духовното развитие за тях е на последно място. Те се борят за оцеляване и тяхната Карма е доста тежка. Според пирамидата на Маслоу, хората които не са покрили най-ниските нива необходими за съществуването, трудно биха могли да се издигнат на по-високите нива.

Това, което се опитвам да кажа е, че не насилието само по себе си е проблема, а отношението към насилието-дали то е желано от извършващите го или е просто необходимост за оцеляване. ако е желано то е проблем и трябва да се изкорени, но ако е породено просто от необходимост, тогава целта оправдава средствата и не следва практикуващите го да биват обвинявани в бездуховност.
Ако човекът тръгнал по пътя на духовното, все още не се е отказал от месото, значи не е достатъчно осъзнат.
Когато преди повече от 20 години започнах да се интересувам от духовни теми и да чета такава литература, забелязах, че всички духовни учители/ може и да има изключения/ говореха за отказа от месото като една важна и съществена част от духовността.
Когато човекът стъпи на пътя на духовното, започва да си задава въпроси и да осъзнава неща, които преди това не е осъзнавал.

Това което казвате за насилието като метод за оцеляване, важи за други времена и други условия. Но когато ние имаме идеални условия, всичко е само оправдания.

В заключение искам да кажа, че има случаи когато и много крайни форми на насилие може да доведат до увеличаване на духовността и не винаги ненасилието е решение. Например, по време на историята на Туатауаните се е стигало до случаи на канибализъм, когато храната и водата бяха абсолютно недостатъчни. И въпреки това не сме се оплаквали от липса на духовност. Напротив-саможертвата на онези които биваха изядени за да осигурят храна, и особено-вода, за останалите се приемаше с възхита и техните души бяха почитани като герои пожертвали се за общото благо. Да не мислиш, че това е разбивало духовността ни!?
Вие може би мислено живеете все още в онези далечни времена преди хиляди години. Тези хора тогава са били много далече от духовната еволюция. Начинът им на живот какъвто го разказвате говори за това.

То просто беше необходимо. За условията при които живеехме. С този пример искам да ти направя уточнение, че не е важен само самия факт, а обстоятелствата, които са довели до него. С това уточнение се надявам поне да се опиташ да разбереш онези, които чувстват, че имат нуждата от месо за да могат да оцелеят
Аз ви говоря за днес, за сега ... не за минали времена! :LOL:

Ще повторя за пореден път малко по-разширено - когато хората живеят при определени условия, духовното развитие за тях е на последно място. Те се борят за оцеляване и тяхната Карма е доста тежка. Според пирамидата на Маслоу, хората които не са покрили най-ниските нива необходими за съществуването, трудно биха могли да се издигнат на по-високите нива.
За съжаление няма да се съглася с теб този път Amaya Ако наистина искаш духовно развитие, то няма сила, която да те спре да го вземеш. Дори не и Създателя може да те разубеди, ако Душата ти наистина копнее за него! Без значение на условията при които се развиваш. Просто това Творение е така устроено, че винаги да ти дава поне шанса да развиеш своя дух. Винаги!

И няма пирамида на Маслоу, която може да те спре. Ако наиситна посветиш душата си на това Вселената винаги ще ти даде път. Може да е много труден и болезнен, но път винаги ще се намери. И ако си мислиш, че само кармата пречи си на погрешен път. Грешката най-често е в теб самия когато не си "прочел" знаците на съдбата правилно.

Вие може би мислено живеете все още в онези далечни времена преди хиляди години. Тези хора тогава са били много далече от духовната еволюция. Начинът им на живот какъвто го разказвате говори за това.
Тези хора стигнаха до там, че успяхме да излезем от Творението, дори само за миг. Мислиш ли, че бездуховни души могат да го постигнат???

Освен това, способностти като телепатия, ясновидство, телекинеза и прочее бяха силно развити и част от ежедневието. Това пак ли ти говори за бездуховност?

Тези хора стигнаха до там, че успяхме да излезем от Творението, дори само за миг. Мислиш ли, че бездуховни души могат да го постигнат???

Освен това, способностти като телепатия, ясновидство, телекинеза и прочее бяха силно развити и част от ежедневието. Това пак ли ти говори за бездуховност?
Каква връзка има духовността с телепатията или ясновидството?

Възможно ли е да имаш такива способностти и да си бездуховен?
Не знам. Следва да вземем примери от живота с хора ясновидци и телепати. Аз не познавам лично такива. За да преценим колко са духовни разни ясновидци и телепати, следва да познаваме живота и делата им.

По наше време ние имахме съвсем ясна връзка с Бога чрез йерархиите, които той поддържа. Мислиш ли, че това е възможно, ако си бездуховен? Въобвще защо си мислиш, че има само един вид духовност и твоята е правилната?

По наше време ние имахме съвсем ясна връзка с Бога чрез йерархиите, които той поддържа. Мислиш ли, че това е възможно, ако си бездуховен? Въобвще защо си мислиш, че има само един вид духовност и твоята е правилната?
Трудно ми е да отговоря и сравня несравними неща.
Ти говориш за някакви хора, съществуващи само в твоето подсъзнание. Никъде другаде няма информация нито за такава цивилизация, нито за техния живот, освен в твоите разкази базирани на някакви твои регресии. Затова няма как да черпим опит от тях. Ти самият можеш да черпиш, но дори и ти твърдиш, че това е друга цивилизация. А цивилизациите идват и си заминават. Техният живот и ценностите им може да са били съвсем различни от тези на хората от днешната цивилизация. Може и на външен вид да са били много по-различни.
Няма как да сравняваме и черпим опит от коренно различни неща. Все едно да сравняваме нашият живот и ценности с живота на същества от други планети.

Тук си права, но все пак аз продължавам да смятам, че определен опит може да се почерпи от тези разкази. И те са били хора като нас, въпреки, че са изглеждали различно. Не смятам, че са били бездуховни и не мисля, че духовността е само една. Това поне е моето мнение.

Не знам. Следва да вземем примери от живота с хора ясновидци и телепати. Аз не познавам лично такива. За да преценим колко са духовни разни ясновидци и телепати, следва да познаваме живота и делата им.
Какъв е критерият ти за "духовни" и ще ти кажа, аз познавам такива хора.

Какъв е критерият ти за "духовни" и ще ти кажа, аз познавам такива хора.
След като познаваш такива хора, значи имаш твои критерии по които да ги разпознаеш.
Може би първо ще споделиш твоите критерии по които разпознаваш духовните хора.

Редактирано:
След като познаваш такива хора, значи имаш твои критерии по които да ги разпознаеш.
Може би първо ще споделиш твоите критерии по които разпознаваш духовните хора.
Мойте критерии са спрямо всички хора, независимо дали са с отворено трето око или не. За мен "духовни" хора са хора, които са осъзнали и не приемат света най-вече през Земната си част (Егото) си. Т.е. са осъзнали Цялото и го следват, опитват се или са успели да изолират "злото", както и осъзнават чуждите внушения. Тук не става въпрос за сляпо следване и да станеш безгласна буква...

През призмата на моето разбиране за духовност - не всеки с отворена сетивност може да се нарече духовен. Познавам хора, които са със "способности" но въпреки това не са успели да победят "себе си".

Но за мен всичко хора имат духовни проблясъци и духовни моменти, които най-често са неосъзнати на тяхното вътрешно ниво, но все пак Бог говори и действа чрез тях. За пример мога да дам много песни и стихове, които са си божие откровение, но самите изпълнители не винаги го осъзнават или следват Бог в сърцето си.

Ще отворя нова тема за какво представлява термина Бог според нас.

Редактирано:
  • Харесване
Дзенкс Отзвук: Amaya
За мен "духовни" хора са хора, които са осъзнали и не приемат света най-вече през Земната си част (Егото) си. Т.е. са осъзнали Цялото и го следват, опитват се или са успели да изолират "злото", както и осъзнават чуждите внушения. Тук не става въпрос за сляпо следване и да станеш безгласна буква...
Съгласна съм!

Back