Но за мен всичко хора имат духовни проблясъци и духовни моменти, които най-често са неосъзнати на тяхното вътрешно ниво, но все пак Бог говори и действа чрез тях. За пример мога да дам много песни и стихове, които са си божие откровение, но самите изпълнители не винаги го осъзнават или следват Бог в сърцето си.
Искам да се коригирам и да кажа, че може би не всички хора реално имат божията искра, която е нужна за достигането на божието откровение.
Иначе по темата мога да кажа, че аз самият спрях да ям месо, вече от 3 месеца съм вегетарианец и се чувствам много добре. В първите няколко седмици имаше период на адаптация на тялото и ми липсваше физическа сила.
Като цяло се чувствам много по-добре отколкото когато ядях месо. Не съм загубил тегло или мускулна маса, но определено усещам лекота в движенията си и се повиши физическата ми издържливост, както и имам повече "яснота" в мислите си.
Забелязвам, че и моментните "проблясъци" на агресивност доста намаляха.
Да отбележе, че не съм спрял месото по хуманни или здравословни причини, а по чисто вътрешен подтик - имах период в който започна да ми става много лошо при вида или консумацията на месо, буквално когато погледнех или помиришех месо и ми се доприпадаше.
Понеже и преди това имах желание да опитам как ще е да съм отново вегетарианец (имам предишен вегетариански едногодишен период, от преди 25 години) и така и така явно Вселената ми показа, че е време да го направя и ме подпомогна така да се каже.
Вече не ми става лошо или да ми прималява от вида или при готвенето на месо, но съзнанието ми се измени и някак си не гледам на него като на храна, която лично аз бих консумирал. Изглежда ми все едно е да речем стериопор т.е. нещо, което не е годно да го консумирам за да се нахраня.
Гледам да приемам протеини, витамини и ензими чрез хранителна мая, тофу, ядки, коприва. Евентуално в бъдеще ако усетя нужда може да добавя и хранителни добавки, но не смятам, че ще ми е нужно.
Като цяло много ми се повиши чувствителността спрямо химикалите и различните лекарства в храната и вече предпочитам да не се храня отколкото да ям нещо, което не го чувствам като истинска храна.
Разбира се, не твърдя, че всеки един човек трябва да стане вегетарианец и прочее, а просто споделям личната си опитност.