Поговорки

Дедек

Администратор
Това е темата за поговорките  :-*

Не знам, защо , но първата поговорка , която ми идва на ум е ... "Да би мирно седяло, не би чудо видяло".  :P :P :P

Хайде и от мен една поговорка... "Всяка жаба да си знае гьола"  ;)

Ако не помогне правината, кривината - никога

"Дръж приятелите си близо, а враговете си още по-близо!"

iohana_ said:
Когато си доволен от малкото, ще дойде и голямото!
това бих казала е основа на нещо велико в покой ...

Задачата пред теб никога не е толкова голяма,колкото силата, която стои зад теб.
;D

ВСИЧКО е възможно за Вярвящия. - Иисус

Ние биваме възнаградени не според употребения труд или време, а според това колко Любов сме вложили. -Света Катерина от Виена

Ако някой се опитва да те засенчи остави го да слънчаса!

Поражение не съществува, докато човек не се признае за победен!

Добрите момчета отиват в рая, а лошите където си поискат!

Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. За второто не съм сигурна!

Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса!!!

Който не рискува - не печели!

Животът е възмутителен, когато мислиш за него и прекрасен, когато го живееш! Който ме харесва не ме заслужава, а който не ме харесва няма вкус!

Здраве, сила, дух, а в главата кух!

Животът е един голям таратор - с много чесън!

Бъди инат - умирай само в краен случай!

Вярвай в чудеса, но не разчитай на тях!

Когато стане напечено само печените оцеляват!

Оптимистът се смее, за да забрави, а песимистът забравя да се смее!

По-добре да страдаш, отколкото да причиниш страдание!

Всеки проблем си има решение, ако няма ... значи не е проблем!

Мисли върху мислите - те стават действия, мисли върху действията си - те стават навици, мисли върху навиците си - те стават характер!

Ако откраднеш нещо ще ти тежи на съвеста, но ако излъжеш коварно - още повече!

Няма измама, ако не те хванат!

Никога не знаеш колко скоро ще е твърде късно!

В живота не е важно от къде идваш нито къде отиваш.., важно е да си щастлив по пътя!

Хубавите неща искат време, прекрасните стават веднага!

Бъди отракан, за да не си прецакан!

Стремейки се да не бъдеш въвлечен от някое ограничение ти неусетно се ограничаваш.
------М------

Бъди с хората , които знаят твоята стойност! Не са ти нужни хиляди души, за да си щастлив ,а само шепа хора, които те оценяват заради това, което си!

Разстоянието за Любовта е като Вятъра за Огъня.Ако е силна ще се разпали, ако е слаба ще угасне.

"Загубата на време е по-тежка от всичко за този, който знае повече." Йохан Волфганг фон Гьоте

"Който е живял щастливо, той е живял дълго." - Август Концебу

"Животът на човек се измерва с това, което той е направил и изживял в него" - Самюел Смайлс

"На умния човек съдбата рядко препречва пътя" - Сенека

"Ние мислим, че любовта е чувство, но тя е действие" - Майка Тереза

"Забелязъл съм, че хората обичат такива мисли, които не ги принуждават да мислят." - Станислав Лец

"Мисълта винаги утешава и от всичко лекува. Ако понякога тя ви причини болка, поискайте от нея лекарство от тази болка и тя ще ви го даде. " - Никола Шамфор

"Свободата не е в никаква форма на управление: тя се намира в сърцето на свободния човек." - Жан-Жак Русо

"Не се смятай за велик човек по големината на своята сянка при залез слънце." - Питагор

Ангелите я наричат небесна радост,
дяволите я наричат адска мъка,
хората я наричат Любов.
:35: :16:

Back