• 👋 Добре дошъл в Дзенкс! В момента разглеждаш форума като гост.
    Истинската стойност идва, когато се включиш – тук всеки може да сподели своя опит, въпроси и прозрения.

• Разговори от сърце, не готови рецепти
    • Общност от търсещи, не публика
    • Хора със сходен път и ценности

➡ Присъедини се към Пътешествието

Слава Севрюкова

Власти

Духовен Търсач
Хубав филм за Слава Севрюкова, има и книги от същият автор - Христо Нанев. Има ги в книжарниците и в спиралата :)

Христо Нанев дава в книгите си нейни пророчества. Вече сме в друга времева линия, не се "появи" жена от пророчеството, посочено от г-н Нанев за страната ни. Но... има и друго нейно пророчество, което с оглед геополитическата обстановка поне на 50% е пред сбъдване - това, да се прибират от чужбина българите. Четох в един блог, за момче, което е било в Испания и се е върнал, бил е малък, когато родителите му отиват там. И преди няколко месеца, той, вече с детето си се връща, бившата му жена не е пожелала да дойде, остава в Испания, но той е успял да я убеди да му даде детето им и да го доведе и него в България. И той казва, че у нас ще е по-леко от Западните страни.
Което го и наблюдаваме. Доста още мога да пиша на тема геополитика, накъде духа вятъра...
Обществото е пред разпад - засега вървим все още по-инволюционната крива. В пресечната точка сме, но еволюционното обръщане започва, но няма да е рязко, бързо и вълшебно, както го мислехме 2012, повече със сляпа вяра, а не с интуитивно разбиране. 2012 настъпиха промените, да, но обрата всъщност започна най-вече от 2017 и се засилва все повече. 2020 е искрата, която даде ко-истерията, но това е и Пландемия и Благодат едновременно.
С Пландемията се прибраха над 100 000 души вече.

Искам да допълня, че наскоро прочетох и книгите на професор Иво Лозенски, които съответно са в 4 части и се казват "Предсказанията: Дневниците на Слава Севрюкова", където той твърди, че в някои от книгите на Христо Нанев има измислици на автора.
Аз лично съм склонен да му вярвам, понеже все пак той е човекът, който е придружавал Слава Севрюкова няколко десетки години, заедно са правили психотронните експерименти, и е бил пряк свидетел на животът й.
За съжаление не можах да ги намеря за сваляне, от един сайт обещаха да ги качат преди 3 месеца, но за сега си остава само пожелание.. Хубавото е, че вече ги има преиздадени и налични в някои книжарници, че аз доста зор видях докато ги намеря.

Преди години първата книга на Иво Лозенски я имах, тя си беше с формули и т.н. и малко имаше пренебрежение в нея спрямо Слава Севрюкова, с такова впечатление останах. И тази книга замина някъде дарена в библиотека, както повечето ни книги..., мнението ми е да се четат от повече хора, а не да ми стоят у дома, останаха само най-нужните книги, като изцяло най-ценните ги сведох до 3, където има най-много информация от най-голям мащаб.
Когато имам време може по нещо да пускам, имам преписвано например от книгата за Преподобна Стойна, най-ценната част я вкарах текстово. Поне ще може да е видима в нет-а, че във Фейсбук-а е затворено пространството все пак.

Преди години първата книга на Иво Лозенски я имах, тя си беше с формули и т.н. и малко имаше пренебрежение в нея спрямо Слава Севрюкова, с такова впечатление останах. И тази книга замина някъде дарена в библиотека, както повечето ни книги..., мнението ми е да се четат от повече хора, а не да ми стоят у дома, останаха само най-нужните книги, като изцяло най-ценните ги сведох до 3, където има най-много информация от най-голям мащаб.
Когато имам време може по нещо да пускам, имам преписвано например от книгата за Преподобна Стойна, най-ценната част я вкарах текстово. Поне ще може да е видима в нет-а, че във Фейсбук-а е затворено пространството все пак.
Предполагам става въпрос за друга книга, тези които имам аз са разделени на две части:
1. Дневниците на Слава (където са записките по дати на Слава Севрюкова), като тази част заема по голямата част от съдържанието.
2. Теорията на Иво Лозенски за човечеството, която аз лично така и не съм прочел докрай все още понеже той си пише човека, като научен работник и на мен специално ми е трудно за четене. Но това което съм прочел звучи логично.

Иначе за точно за това възродихме форума, хем да е удобен и функционално атрактивен. Защото в момента хората масово пишат във Фейсбук, но има теми и мнения които не могат да споделят поради липсата на анонимност. А и написаното там си остава във фейсбук и не може да бъде намерено с търсачките, което води до голяма загуба на ценна информация, която би могла да е полезна на някой търсещ човек.

Теорията на Иво Лозенски, тази книга. Тя му е 1-та. В нея се споменаваше за предстоящо излизане на работата му със Слава Севрюкова, но спрях да купувам книги и да следя, а ето, че имало действително издания с дневниците й.
Ако ти е интересен Космогенезисът, то в "Космогония на розенкройцерите" е развитието на вълната на живота на Слънчевата система епохи по епохи, планети по планети, така да го нарека. С таблиците, графиките и отлично описание. Всъщност Петър Дънов това и преподава като свое Учение, той е просто предава тази информация в България, поредният, който предава Знанието по -нататък. Той НЕ е преподава нищо свое, освен начинът на представяне на по-разбираем език за широката си аудитория, а на Напредналия окултен клас е преподавал тази информация, която я има в Космогонията... Жалко, че последователите му залитат и го обявяват едва ли не за Христос.

Благодаря за споделената книга, ще си я закупя тези дни и като имам време и настроение ще я прочета. Аз лично вярвам най-много на медитацията и наблюденията на себе си и околните за събирането на информация и духовно себеопознаване. Но разбира се чета книги постоянно, така че тази ще ми е една от следващите, че имам няколко които ме очакват.
Иначе за самият Петър Дънов не мога да изкажа мнение.. неговите лекции чувствам лек неприязън, въпреки, че съм съгласен с повечето неща които съм прочел ми изглеждат.. "излишни" или не знам и аз точно да го опиша това чувство което ме обзема :) Въпреки, че дори в момента му правя Житният Режим за който смятам да напиша една тема във форума скоро, но не съм го научил от Бялото Братство, а ми го казаха мой познати и на мен ми се стори интересно. Бялото братство в моментното си състояние за мен е по скоро форма на секта и парадиране, отколкото да е реална духовно извисяваща общност. Поне такива са ми наблюденията, разбира се всяко правило си има изключение и със сигурност има и много читави чиляци, но масовката е посредствена.

Здравейте! Търсех място, където да прочета и да споделя мнения за Слава Севрюкова. Почнах да чета Дневниците, в момента чета третата книга от дневниците и съм малко разочарована. Няма да коментирам научните писания на доц. Лозенски в първата книга, нищо не разбирам от тях, сториха ми се лични хипотези, теории и интерпретации. А това, което е записано от Слава Севрюкова, ми се струва много общо и повтарящо се - тегота, тъма, светлина, отец, чада ... Конкретното е много малко.

Здравейте! Търсех място, където да прочета и да споделя мнения за Слава Севрюкова. Почнах да чета Дневниците, в момента чета третата книга от дневниците и съм малко разочарована. Няма да коментирам научните писания на доц. Лозенски в първата книга, нищо не разбирам от тях, сториха ми се лични хипотези, теории и интерпретации. А това, което е записано от Слава Севрюкова, ми се струва много общо и повтарящо се - тегота, тъма, светлина, отец, чада ... Конкретното е много малко.
На доц. Лозенски все още не съм му ги прочел, не мога да се наканя.. само заради стила на писане иначе са интересни разсъжденията му - права си, това са негови лични хипотези. В сравнение с книгата на Христо Нанев, Дневниците са доста по лесни за четене, а и имат повече информация.
То конкретно.. какво да ти каже жената, в крайна сметка живота е точно това което каза "повтарящо се" другото са детайли, детайли зад които седят едни и същи, повтарящи се импулси.
Имай предвид, че тя е живяла в друго време, макар и сравнително близко до сегашното, когато са ги интересували други теми в ежедневието. Самото общество е било доста по различно от сегашното, начините на комуникация, информацията която са имали и т.н.
Един ясновидец не може да ти каже нещо конкретно за след 50 години например, защото има фактора на свободната човешка воля, и предсказани събития дори и да протекат по сходен начин, пак няма да са едно към едно.

Определено съм имала по-големи очаквания, от там и разочарованието. Според Слава Севрюкова всичко е предначертано. Мен също ме занимава съотношението съдба-свободна воля.

Почти на 99% като казано от мен.... Същите прозрения и заключения за доц. Лозенски. Отпреди 15- 20 години, като го "разследвах" и проверявах. Не може да си изкара "АЗА" на преден план и затова се получават така нещата. Беше казал, че дарбата се е преселила при него. Явно с преселването си е сменила и мнението и тшърденията по много теми.....

Back