• 🌿 Добре дошъл в Дзенкс – форумът на духовните пътешественици!
    В момента си наш гост. Истинската магия започва, когато се присъединиш – защото тук всеки може да споделя опит, въпроси и прозрения по своя Път.

✨ Какво ще откриеш тук?

• Разговори от сърце, не готови рецепти
    • Общност от търсещи, не публика
    • Хора със сродни стремежи и ценности

➡ Присъедини се към Пътешествието

Авторегресията-Пътят към същността на Душата от миналото към бъдещето

Аз съм Гласът на истината именно зашото си правя упражненията и прочиствам мисълта си всеки път преди да се опитам да достигна до онзи "съвършен" свят на формите, от които тя се вижда кристално ясно. Тоест, искам да погледна през очите на Бог, а това е много много трудно. Поради тази причина и аз непрекъснато повтарям, че знам "определени" истини, до които повечето хора нямат достъп, но цената за придобиването им е много тежка и продължителна медитация, на която смятам, че много малко хора са способни.
Ти можеш да си въобразяваш, че си нов пророк и вестител на Истината, но много като теб са си въобразявали, че са такива.
Не виждам до какви истини си достигнал, след като не признаваш Златното правило, което стои в основата на етиката и морала.
Въпреки, че моралът е относително понятие, защото в различните общества различни неща се приемат като морални и етични, ако се спазва това правило, следва да се трупа минимална Карма. Това правило е израз на уважение на правото на живот и свободна воля на всяко едно същество на тази планета.
Ако за теб важат други правила, и ако ти твърдиш, че знаеш Истината, следва да посочиш конкретно какви са тези правила, които са еднакво универсални за всички същества на тази планета, а и дори в целия Космос, защото Златното правило е най-универсалното и едва ли ще можеш да посочиш друго по-универсално от него.

Дори и ти да спазваш Златното правило докато други не го правят последствията от действията им неминуемо ще се отразят и на теб.
Точно в това се състои духовността и смирението -дори и другите да не спазват това или други правила, ти да ги спазваш, без да се влияеш от поведението на другите.

То само по себе си не може да подреди света около себе си, защото винаги ще изисква някой да го прилага насила на онези, които не искат да се съобразяват с него, което пак по Златното правило излиза, че сила ще трябва да бъде приложена пък върху него и така се започват едни вериги от Карма, която няма как да спре
Всеки отговаря лично за своите действия и трупа своя лична Карма. Едва ли е много духовно, духовни хора да се оплакват, че другите не спазвали правилата и да изтъкват това като оправдание. Във Вселената има писани и неписани закони, и всеки сам носи отговорност за спазването или неспазването им.
Никой никого не кара тези закони и правила да бъдат спазвани насила. Но ако не се спазват, се носят определени последствия. Точно в това се състои и Кармата - да носиш последствия за постъпките си, били те добри или лоши. Никой не те кара насила. Ти сам решаваш как да постъпваш.

Това виждам аз през моите очи, които интегрират познание отвъд първото видимо за сетивата.
Съвсем не е ясно какво виждаш през твоите очи, освен онези разкази, с които от години си напълнил форума. И в които не се вижда ясно никаква мъдрост, която човек може да извлече като поука.

Ти можеш да си въобразяваш, че си нов пророк и вестител на Истината, но много като теб са си въобразявали, че са такива.
Не виждам до какви истини си достигнал, след като не признаваш Златното правило, което стои в основата на етиката и морала.
Въпреки, че моралът е относително понятие, защото в различните общества различни неща се приемат като морални и етични, ако се спазва това правило, следва да се трупа минимална Карма. Това правило е израз на уважение на правото на живот и свободна воля на всяко едно същество на тази планета.
Ако за теб важат други правила, и ако ти твърдиш, че знаеш Истината, следва да посочиш конкретно какви са тези правила, които са еднакво универсални за всички същества на тази планета, а и дори в целия Космос, защото Златното правило е най-универсалното и едва ли ще можеш да посочиш друго по-универсално от него.
Аз съм това, което съм! Така съм роден и изборите, които съм направил са ме направили това, което съм днес, и харесва ли ти или не Amaya аз мога да виждам неща, които са извън полезрението на остааналите. Това си моя лична способност и това, което споделям тук си е моя лична опитност. И като такава аз си имам правото да я споделям. Може и на теб това, което виждам да не ти харесва, но ти нямаш правото да ми запушваш устата само защото не пасва с твоите лични разбирания и избори. За това разбрахме ли се?

Сега за Златното правило. То е много хубаво, кратко и ясно когато се прилага индивидуално и когато казваме, че само ние сме засегнатите, но в момента когато трябва да направиш нещо, от което зависи съдбата на цяла група разбираш, че Златното правило не може да обхване поведението на всички. Когато са засегнати интересите на повече хора е необходимо да има закон, който да важи за всички, а не просто да си останеш на нивото да връщаш това, което получаваш. Това можеш ли да го разбереш?

Ако успееш да го разбереш ще разбереш и че различните групи имат различни интереси и следователно и правила, които искат да си наложат едни други. Но ако се допусне това, то неминуемо ще доведе до конфликт между групите. За да се избегне това е необходимо те да се държат разделени една от друга и различни закони да важат за различните групи. Иначе става пълна какафония и възникват конфликти. Златното првило не може да покрие това и следователно са нужни други форми на закон и управление за да могат групите да съществуват в мир и разбирателство една с друга.

Сега става ли по-ясно?

Точно в това се състои духовността и смирението -дори и другите да не спазват това или други правила, ти да ги спазваш, без да се влияеш от поведението на другите.
Няма как напълно да се изолираш от поведението на другите! Дори отшелниците по планините не могат напълно да се откъснат от заобикалящия ги свят. Винаги настъпва момент когато трябва да избираш-да следваш правилата на общността или да тръгнеш по свой собствен път рискувайки да те обявят за престъпник. До това ше те доведе пълното откъсване от общността-до там, че околните ще искат да те убият, затворят или най-малкото да те обявят за луд понеже не спазваш правилата им. Ако тази алтернатива не ти харесва единствения начин да промениш поведението на групата е да действаш отвътре-тоест да направиш всичко възможно да се изкачиш на позиция на власт, от която ти ще определяш правилата, но това значи много Карма и работа както вътрешна, така и с околните. Това са изборите, които този свят ти дава-няма как да не се влияеш от поведението на околните колкото и смирен и духовен да си.

аз мога да виждам неща, които са извън полезрението на остааналите.
Ако наистина можеш да виждаш неща, които другите не виждат, кажи например как изглеждам аз. :) Тогава ще повярвам, че наистина виждаш неща, които другите не виждат.

Ако успееш да го разбереш ще разбереш и че различните групи имат различни интереси и следователно и правила, които искат да си наложат едни други. Но ако се допусне това, то неминуемо ще доведе до конфликт между групите.
Ако всеки спазва Златното правило, няма да има конфликти. Защото никой няма да наранява другия и няма да прави на другите това, което не желае да бъдат правени на него.

Всеки отговаря лично за своите действия и трупа своя лична Карма. Едва ли е много духовно, духовни хора да се оплакват, че другите не спазвали правилата и да изтъкват това като оправдание. Във Вселената има писани и неписани закони, и всеки сам носи отговорност за спазването или неспазването им.
Никой никого не кара тези закони и правила да бъдат спазвани насила. Но ако не се спазват, се носят определени последствия. Точно в това се състои и Кармата - да носиш последствия за постъпките си, били те добри или лоши. Никой не те кара насила. Ти сам решаваш как да постъпваш.
Има закони, ама има и избор-на теб ти е даден изборът да се намесиш в делата на околните или да не се намесиш в тях. Някой може и да избират да стоят настрана от случващото се, но когато искаш да си в позиция нещо да зависи от теб трябва да се намесиш и да трупаш Карма, а тогава вече няма да можеш просто да се "измъкнеш" със златното правило и да твърдиш, че то ти дава правото да се "издигаш" над останалите понеже просто не искаш да се месиш и да трупаш Карма.

Това са изборите, които този свят ти дава-няма как да не се влияеш от поведението на околните колкото и смирен и духовен да си.
Напротив, в света има много духовни хора, които си остават духовни, смирени и добри, въпреки заобикалящият ги свят.
Ако добрите и духовните хора се влияят и не могат да остават смирени, а вършат същите неща като останалите в общността, само защото другите правели така, тогава каква ще е тази тяхна духовност, това няма нищо общо с духовността!

Има закони, ама има и избор-на теб ти е даден изборът да се намесиш в делата на околните или да не се намесиш в тях. Някой може и да избират да стоят настрана от случващото се, но когато искаш да си в позиция нещо да зависи от теб трябва да се намесиш и да трупаш Карма, а тогава вече няма да можеш просто да се "измъкнеш" със златното правило и да твърдиш, че то ти дава правото да се "издигаш" над останалите понеже просто не искаш да се месиш и да трупаш Карма.
А ти месиш ли се във войните, и ако не се месиш, защо не се месиш?

Съвсем не е ясно какво виждаш през твоите очи, освен онези разкази, с които от години си напълнил форума. И в които не се вижда ясно никаква мъдрост, която човек може да извлече като поука.
Ти може и да не виждаш мъдростта в тях, но това не означава, че и другите няма да го направят. Например, аз виждам историята на едни хора, които чрез много мъка и саможертва са се въздигнали над примитивното състояние, в което Природата е искала да ги постави и са успели да се справят с условията на тежката си среда. Също така виждам разказ за смелост, жертвоготовност и най-вече братство между хората, които са триумфирали над всичко и са изградили успех там където се е очаквало само провал. Виждам и още много неща, но не знам дали ти с твоите очи можеш да "про"гледнеш за нещо различно?

Ако наистина можеш да виждаш неща, които другите не виждат, кажи например как изглеждам аз. :) Тогава ще повярвам, че наистина виждаш неща, които другите не виждат.
Не ми се хаби енергия напразно :cool: Тя ще е много по-добре "похарчена" за да си върна разбирането за физическите закони на Вселената и за технологиите, с които някога разполагахме.

Ако всеки спазва Златното правило, няма да има конфликти. Защото никой няма да наранява другия и няма да прави на другите това, което не желае да бъдат правени на него.
Няма как да накараш групи, които имат различни закони, които искат различни неща да се координират само със Златното правило, защото те просто ще започнат да "теглят" в различни посоки. А ако употребиш насилие за да ги координираш какво Златно правило е това, което следваш?

Ти може и да не виждаш мъдростта в тях, но това не означава, че и другите няма да го направят. Например, аз виждам историята на едни хора, които чрез много мъка и саможертва са се въздигнали над примитивното състояние, в което Природата е искала да ги постави и са успели да се справят с условията на тежката си среда. Също така виждам разказ за смелост, жертвоготовност и най-вече братство между хората, които са триумфирали над всичко и са изградили успех там където се е очаквало само провал. Виждам и още много неща, но не знам дали ти с твоите очи можеш да "про"гледнеш за нещо различно?
Ти, единствен си виждаш мъдрости в твоите лични халюцинации за един свят преди хиляди години, за хора живели при други условия, за хора за които е съществувал друг морал и други ценности.

В това което цитира Власти, веднага се долавя мъдростта за тези които имат уши да я чуят и очи да я видят. Но твоите халюцинации, които разказваш толкова надълго и нашироко, са доста отегчителни и е трудно да се открие някаква мъдрост.

Мъдростта не се нуждае от много празнословия и дълги тиради. Има мъдри хора които с малко умеят да казват много, но са малцина тези които имат дарбата да разказват поетично и увлекателно разкази пълни с мъдрост.

Напротив, в света има много духовни хора, които си остават духовни, смирени и добри, въпреки заобикалящият ги свят.
Ако добрите и духовните хора се влияят и не могат да остават смирени, а вършат същите неща като останалите в общността, само защото другите правели така, тогава каква ще е тази тяхна духовност, това няма нищо общо с духовността!
Няма как да се откъснеш на 100% от общността-тогава тя просто ще те убие! А духовните хора са духовни и смирени именно защото остават в общността и я променят отвътре! Ако не си взаимодействаш с останалите няма начин да ги промениш.

Няма как да накараш групи, които имат различни закони, които искат различни неща да се координират само със Златното правило, защото те просто ще започнат да "теглят" в различни посоки. А ако употребиш насилие за да ги координираш какво Златно правило е това, което следваш?
Аз говоря хипотетично, че ако всички хора спазват това правило, животът би бил много по-различен. Не за хора които не желаят да го спазват.
Ако в училище това бъде мотото за децата, те ще бъдат възпитани по съвсем друг начин.

А ти месиш ли се във войните, и ако не се месиш, защо не се месиш?
Ако имама възможност ще се намеся дори и във война. В предишни животи съм падал в бой много пъти. Аз не съм страхливец. Просто в този ми се е отворила по-благосклонна пътека, която не изисква смъртта ми в питка (поне все още не) и я следвам.

Няма как да се откъснеш на 100% от общността-тогава тя просто ще те убие! А духовните хора са духовни и смирени именно защото остават в общността и я променят отвътре! Ако не си взаимодействаш с останалите няма начин да ги промениш.
Никой не говори за откъсване от общността.

Власти даде много подходящ цитат, който е точно по темата, която обсъждаме.

Духовният човек дори в страданието може да открие радостта, дори и в хаоса може да намери покой.

Покой сред покоя не е истински покой.
Само когато постигнеш покой насред движението, наистина ще постигнеш небесната природа.
Веселие насред веселието не е истинска радост.
Само когато постигнеш радостта посред скръбта, ще разбереш с какво живее сърцето.

Ти, единствен си виждаш мъдрости в твоите лични халюцинации за един свят преди хиляди години, за хора живели при други условия, за хора за които е съществувал друг морал и други ценности.

В това което цитира Власти, веднага се долавя мъдростта за тези които имат уши да я чуят и очи да я видят. Но твоите халюцинации, които разказваш толкова надълго и нашироко, са доста отегчителни и е трудно да се открие някаква мъдрост.

Мъдростта не се нуждае от много празнословия и дълги тиради. Има мъдри хора които с малко умеят да казват много, но са малцина тези които имат дарбата да разказват поетично и увлекателно разкази пълни с мъдрост.
Ти може и да не долавяш мъдростта в разказите ми, но това не ѝ пречи да я има. Това е историята на цял един народ, който се е справял с много по-големи трудностти пред които тази цивилизация някога е била изправяна. И ако си мислиш че за да оцелееш и да надделееш над света, който иска да те смаже не изисква мъдрост....Е, грешиш!

Back