• 🌿 Добре дошъл в Дзенкс – форумът на духовните пътешественици!
    В момента си наш гост. Истинската магия започва, когато се присъединиш – защото тук всеки може да споделя опит, въпроси и прозрения по своя Път.

✨ Какво ще откриеш тук?

• Разговори от сърце, не готови рецепти
    • Общност от търсещи, не публика
    • Хора със сродни стремежи и ценности

➡ Присъедини се към Пътешествието

Авторегресията-Пътят към същността на Душата от миналото към бъдещето

Аз говоря хипотетично, че ако всички хора спазват това правило, животът би бил много по-различен. Не за хора които не желаят да го спазват.
Ако в училище това бъде мотото за децата, те ще бъдат възпитани по съвсем друг начин.
Както и да се опитваш да възпиташ някой хора те винаги ще са изключения и ще развалят перфектно подреденото ти общество. Единствения начин за координация на обществото е чрез насилие, а то поражда ново насилие и те така докато Златното правило стане напълно неприложимо. Затова хората са измислили държавите и властта-за да са сигурни, че законно определения насилник може да е само един и че нещата няма да излязат извън контрол. Но тогава пък Златното правило става неприложимо.

Никой не говори за откъсване от общността.

Власти даде много подходящ цитат, който е точно по темата, която обсъждаме.

Духовният човек дори в страданието може да открие радостта, дори и в хаоса може да намери покой.

Покой сред покоя не е истински покой.
Само когато постигнеш покой насред движението, наистина ще постигнеш небесната природа.
Веселие насред веселието не е истинска радост.
Само когато постигнеш радостта посред скръбта, ще разбереш с какво живее сърцето.
Щом не се откъсваш от общността трябва да признаеш, че ще спазваш нейните закони дори и те да не ти харесват.

Ако имама възможност ще се намеся дори и във война. В предишни животи съм падал в бой много пъти. Аз не съм страхливец. Просто в този ми се е отворила по-благосклонна пътека, която не изисква смъртта ми в питка (поне все още не) и я следвам.
Истински духовният човек би се стремял да избягва битките.
Той би убил само и единствено при самозащита или при защита на семейството си, но би избягвал войните.

Във връзка с това се сетих за думите на Лао Дзъ:

Който е държавен глава посредством Дао,

не използва военната сила на Поднебесната,

защото тя може да се обърне срещу него.

Където е пребивавала войска,

там растат тръни. След големи войни

настъпват гладни години.

Добрият пълководец —

Побеждава и толкоз.

Той не смее да прилага насилието.

Побеждава и не се гордее.

Побеждава и не се хвали.

Побеждава и не се величае.

Побеждава и не насилва.

Побеждава и толкоз.

31

Войната е оръдие на нещастието,

всички я ненавиждат.

Ето защо, който има Дао,

не се сближава с нея.

Войната е оръдие на нещастието.

Тя не е средство на благородния

той я води само по принуждение.

Главното е да запазиш спокойствие.

Ако сияеш самодоволно,

значи радващ се на убийствата.

Който се радва на убийствата,

не може да завоюва съчувствие в Поднебесната.

Благодаря! Вече нямам никакво съмнение относно твоята "духовност"! o_O
Истината боли, нали!?

Единствения начин за координация на обществото си остава насилието.

Истината боли, нали!?
Мен не ме боли нищо. Би трябвало теб да те заболи, ако изобщо осъзнаваш какво казваш и какво аз ти казвам!
Но се съмнявам, че имаш някаква осъзнатост за това какво е духовност!

Мен не ме боли нищо. Би трябвало теб да те заболи, ако изобщо осъзнаваш какво казваш и какво аз ти казвам!
Но се съмнявам, че имаш някаква осъзнатост за това какво е духовност!
Духовността ми се простира много по-далече отколкото можеш да си я представиш. Просто не отричам реалностите на света и не бягам от истината! Осъзнавам многог добре Цялото и виждам отвъд себе си. Просто на теб не ти отърва да "про"гледнеш отвъд някакви добре заучени думички, защото това, което ще видиш може и изобщо да не ти хареса

А, между другото, така и не разбрах дискусията, която водим какво общо има с темата!?
Ти обичаш да ме тласкаш настрани от основната тема, а тя е моите спомени придобити чрез авторегресии. Ще говорим ли за тях или ти дори не си ги и прочела?

А, между другото, така и не разбрах дискусията, която водим какво общо има с темата!?
Ти обичаш да ме тласкаш настрани от основната тема, а тя е моите спомени придобити чрез авторегресии. Ще говорим ли за тях или ти дори не си ги и прочела?
Темата която подхванахме, е много по-интересна. Така разбрах много бързо на какво духовно ниво си.

Иначе, честно казано, твоите разкази са ми съвсем безинтересни. Четох ги донякъде и не намерих нещо, което да ме привлече. И не вярвам на някому да са интересни.

Извинявам се, ако по този начин накърнявам егото ти, но съм си такава - обичам да казвам истината направо, без заобикалки.

Духовността ми се простира много по-далече отколкото можеш да си я представиш. Просто не отричам реалностите на света и не бягам от истината! Осъзнавам многог добре Цялото и виждам отвъд себе си. Просто на теб не ти отърва да "про"гледнеш отвъд някакви добре заучени думички, защото това, което ще видиш може и изобщо да не ти хареса
Това което виждам, и това което искам да видя, са две различни неща.
Ние можем да проектираме с мислите си една много по-хуманна реалност. Бъдещето е в ръцете на днешните хора. И ако хората желаят някакво различно, по-добро бъдеще, следва да не повтарят примерите от историята, а да създават нови алтернативи, които са по-добри от миналите. Историята трябва да служи за поука, но както се вижда малко хора взимат поука от нея и най-вече повтарят грешките от миналото.
Но аз съм оптимист и се надявам, че постепенно светът ще се промени. И промяната ще настъпи благодарение на технологиите и изкуственият интелект. Хората ще стават все по-осъзнати и все по-добронамерени. Децата ще растат в мир, любов и свобода. Свободни от окови и догми, едни нови по-осъзнати за доброто същества. Старото следва да си отиде и да направи път на едно ново по-осъзнато човечество. Със всичко старо, следва да си отидат и старите религии и старите умствени нагласи на хората. Бъдещето както казах, е на едни нови, духовни същества, на едно ново общество - без насилие и войни. И аз съм убедена, че това ще се случи. Може би в следващото си прераждане ще съм част от това ново общество, с нови хора, с ново чисто съзнание.

Темата която подхванахме, е много по-интересна. Така разбрах много бързо на какво духовно ниво си.

Иначе, честно казано, твоите разкази са ми съвсем безинтересни. Четох ги донякъде и не намерих нещо, което да ме привлече. И не вярвам на някому да са интересни.

Извинявам се, ако по този начин накърнявам егото ти, но съм си такава - обичам да казвам истината направо, без заобикалки.
Значи ти целенасочено и умишлено спамиш моята тема като си признаваш, че дори не си прочела разказите ми, но ще продължаваш да се държиш така понеже на теб не ти било интересно нещо, което със сигурност е извън твоите компетенции. Така ли е?

Ето ти една истина казана без заобиколки!

Това което виждам, и това което искам да видя, са две различни неща.
Ние можем да проектираме с мислите си една много по-хуманна реалност. Бъдещето е в ръцете на днешните хора. И ако хората желаят някакво различно, по-добро бъдеще, следва да не повтарят примерите от историята, а да създават нови алтернативи, които са по-добри от миналите. Историята трябва да служи за поука, но както се вижда малко хора взимат поука от нея и най-вече повтарят грешките от миналото.
Но аз съм оптимист и се надявам, че постепенно светът ще се промени. И промяната ще настъпи благодарение на технологиите и изкуственият интелект. Хората ще стават все по-осъзнати и все по-добронамерени. Децата ще растат в мир, любов и свобода. Свободни от окови и догми, едни нови по-осъзнати за доброто същества. Старото следва да си отиде и да направи път на едно ново по-осъзнато човечество. Със всичко старо, следва да си отидат и старите религии и старите умствени нагласи на хората. Бъдещето както казах, е на едни нови, духовни същества, на едно ново общество - без насилие и войни. И аз съм убедена, че това ще се случи. Може би в следващото си прераждане ще съм част от това ново общество, с нови хора, с ново чисто съзнание.
Тов напълно ми звучат като думи генерирани с ИИ само за да се харесат на околните.Лишени от по-дълбок смисъл и изречени така, че да привличат симпатии от околните. Истината обаче не се крие в плитчините. Ако искаш да я откриеш трябва да се понапънеш. Нещо, което не забелязвам у тебе.

А що се отнася до войните и насилието - винаги всичко на този свят се заплаща! Винаги. Без изключения. Така че, ако искаш да живееш в мирен свят трябва да си го заслужиш. А това означава да си готова да отсяваш житото от плявата, а това пък на свой ред означава да знаеш как, къде и кога да прилагаш насилие. Сори, ама няма друг път към съвършенния свят, в който искаш да живееш. И хората са открили тази истина много отдавана. Дори даоистите казват: "Ако искаш мир, готви се за война.". Така че съсвършенния свят, който ти искаш трябва да бъде заплатен със саможертвата на някой. И на мен ми звучи доста цинично да се оправдаваш, че ти си против насилието когато за да се поддържа света, в който искаш да живееш, то е напълно необходимо. На мен ми се струва, че просто бягаш от реалността и спамиш по теми, които не ти харесват просто, защото искаш да отнемеш свободата на изразяване на отсрещната страна понеже истината, която тя изрича не ти е по "вкуса". Само лично мнение, не ангажирам никого с него. А що се отнася до мира и войната-то тези, които отричат истината са обречени да я разберат по-трудния начин и на мен ми стига да знам, че всеки си получава това, което заслужава.

И още нещо-както съм казвал и в други мои теми аз вярвам, че това е десен свят, в който истината за левите се крие умишлено и целенасочено. А истината е проста-тези, които искат да станат Богове са готови да приемат, и платят, Кармата, която ще ги докара до там, дори и това да включва използването на насилие от тяхна страна и получаването на насилие в замяна. Просто такива са "правилата на играта", както се казва. И това Е признак на духовност не по-малко от отказа от насилие и приемането на чужда воля много по-голяма от твоята от десните. Нооооооо, тази Истина се замазва, скрива и най-важното-отрича от днешното духовенство именно защото левия път се покрива. И ще остане така докато ние левите просто си мълчим и десните предпочитат да ни срамят вместо да си отпушат ушите за тази истина. Ето защо аз отказвам да бъда засрамен от Истината. Обичам да я казвам дори когато на отсрещната страна това не ѝ харесва. и ще продължавам да го правя докато имам възможността да го правя. Така съм избрал. Затова, ако искаш Истината и си готова да я видиш цялата, в пълната ѝ форма, про-гледни и през левия път и виж защо се правят тези жертви. Едва когато си го направила ела обратно и съди кой, как, какво и най-вече-защо! Просто един съвет.

Значи ти целенасочено и умишлено спамиш моята тема като си признаваш, че дори не си прочела разказите ми, но ще продължаваш да се държиш така понеже на теб не ти било интересно нещо, което със сигурност е извън твоите компетенции. Така ли е?

Ето ти една истина казана без заобиколки!
Нямам никаква подобна цел. Темата тръгна в тази посока, след като ти зададох някои въпроси, на които не можа да отговориш кратко и ясно.

Тов напълно ми звучат като думи генерирани с ИИ само за да се харесат на околните.
Ха ха .... това че ме сравнявате с ИИ, само ме радва.
ИИ може да бъде много по-благороден и етичен, от повечето хора.

лишени от по-дълбок смисъл и изречени така, че да привличат симпатии от околните. Истината обаче не се крие в плитчините. Ако искаш да я откриеш трябва да се понапънеш. Нещо, което не забелязвам у тебе.
Това че ти не виждаш смисъла, говори толкова по-зле за духовното ти състояние.

А що се отнася до войните и насилието - винаги всичко на този свят се заплаща! Винаги. Без изключения. Така че, ако искаш да живееш в мирен свят трябва да си го заслужиш. А това означава да си готова да отсяваш житото от плявата, а това пък на свой ред означава да знаеш как, къде и кога да прилагаш насилие. Сори, ама няма друг път към съвършенния свят, в който искаш да живееш. И хората са открили тази истина много отдавана. Дори даоистите казват: "Ако искаш мир, готви се за война.". Така че съсвършенния свят, който ти искаш трябва да бъде заплатен със саможертвата на някой. И на мен ми звучи доста цинично да се оправдаваш, че ти си против насилието когато за да се поддържа света, в който искаш да живееш, то е напълно необходиимо
Само незрели и лишени от духовност личности, могат да твърдят че насилието е необходимо за постигане на мир. Даоистите не твърдят нищо подобно. Дори ти дадох цитат от Дао Дъ Дзин, но ти го прескочи без да го прочетеш дори.

Светът е на това дередже именно защото в някои общества насилието е ежедневие. Но това не означава, че на нашата планета няма хора които мислят и действат по друг начин и са избрали пътя на ненасилието. Тази енергия постепенно ще прочисти планетата от всякакво насилие. Мислите на доброто бавно и трудно, ще прокарат път към един нов свят, с едни по-осъзнати хора с чисти помисли и сърца.

Нямам никаква подобна цел. Темата тръгна в тази посока, след като ти зададох някои въпроси, на които не можа да отговориш кратко и ясно.
След като нямаш подобни цели ще ми позволиш ли да се върна към разказа си и да коментираме него и авторегресията като метод за получаване на информация, а не да ходиш настрани всеки път когато виждаш нещо, което не можеш да разбереш или не ти е интересно?

Ха ха .... това че ме сравнявате с ИИ, само ме радва.
ИИ може да бъде много по-благороден и етичен, от повечето хора.
Една машина няма етика! Тя върши това, което управляващия я иска тя да свърши. Така че ИИ е толкова оръжие, което може да бъде използвано за война, колкото и за мир. И трябва да смикнеш с мисълта, че лесни пътища в тази Вселена няма!

А истината е проста-тези, които искат да станат Богове са готови да приемат, и платят, Кармата, която ще ги докара до там, дори и това да включва използването на насилие от тяхна страна и получаването на насилие в замяна.
Твоите патетични амбиции да станеш бог, каквото и да означава това, са лишени от всякаква разумност.
Пътят към Бог следва да е постлан с ненасилие и доброта. Абсурдно е да се твърди, че с подкрепа на насилие и убийства някой може да стигне до Бога. За да стигнеш до Бога следва сърцето и мислите ти да не са омърсени с кръв.
Тук и традиционните религии, които проливат кръв в името на Бога, са в тотална заблуда. Един интелигентен Свръх Разум, не би желал проливането на кръвта на своите творения. Само тотално заблудени хора тънещи в невежество и заблуди, могат да приписват на Бог подобни низки желания.

Това че ти не виждаш смисъла, говори толкова по-зле за духовното ти състояние.
Духовното ми състояние си е напълно наред. Това, че ти не виждаш, или по-скоро не искаш да видиш нещо не е мой, а твой проблем.

Редактирано:
Back