Това което виждам, и това което искам да видя, са две различни неща.
Ние можем да проектираме с мислите си една много по-хуманна реалност. Бъдещето е в ръцете на днешните хора. И ако хората желаят някакво различно, по-добро бъдеще, следва да не повтарят примерите от историята, а да създават нови алтернативи, които са по-добри от миналите. Историята трябва да служи за поука, но както се вижда малко хора взимат поука от нея и най-вече повтарят грешките от миналото.
Но аз съм оптимист и се надявам, че постепенно светът ще се промени. И промяната ще настъпи благодарение на технологиите и изкуственият интелект. Хората ще стават все по-осъзнати и все по-добронамерени. Децата ще растат в мир, любов и свобода. Свободни от окови и догми, едни нови по-осъзнати за доброто същества. Старото следва да си отиде и да направи път на едно ново по-осъзнато човечество. Със всичко старо, следва да си отидат и старите религии и старите умствени нагласи на хората. Бъдещето както казах, е на едни нови, духовни същества, на едно ново общество - без насилие и войни. И аз съм убедена, че това ще се случи. Може би в следващото си прераждане ще съм част от това ново общество, с нови хора, с ново чисто съзнание.
Тов
напълно ми звучат като думи генерирани с ИИ само за да се харесат на околните.Лишени от по-дълбок смисъл и изречени така, че да привличат симпатии от околните.
Истината обаче не се крие в плитчините. Ако искаш да я откриеш трябва да се
понапънеш. Нещо, което
не забелязвам у тебе.
А що се отнася до войните и насилието - винаги всичко на този свят се
заплаща! Винаги.
Без изключения. Така че, ако искаш да живееш в мирен свят трябва да си го заслужиш. А това означава да си готова да отсяваш житото от плявата, а това пък на свой ред означава да знаеш как, къде и кога да прилагаш
насилие. Сори, ама няма друг път към съвършенния свят, в който искаш да живееш. И хората са открили тази истина много отдавана. Дори даоистите казват: "Ако искаш мир, готви се за война.". Така че съсвършенния свят, който ти искаш трябва да бъде
заплатен със саможертвата на някой. И на мен ми звучи доста цинично да се оправдаваш, че ти си против насилието когато за да се поддържа света, в който искаш да живееш, то е напълно необходимо. На мен ми се струва, че просто бягаш от реалността и спамиш по теми, които не ти харесват просто, защото искаш да
отнемеш свободата на изразяване на отсрещната страна понеже истината, която тя изрича не ти е по "вкуса". Само лично мнение, не ангажирам никого с него. А що се отнася до мира и войната-то тези, които отричат истината са обречени да я разберат по-трудния начин и на мен ми стига да знам, че всеки си получава това, което заслужава.
И още нещо-както съм казвал и в други мои теми аз вярвам, че това е десен свят, в който истината за левите се крие умишлено и целенасочено. А истината е
проста-тези, които искат да станат Богове са готови да приемат, и платят, Кармата, която ще ги докара до там, дори и това да включва използването на насилие от тяхна страна и получаването на насилие в замяна. Просто такива са "правилата на играта", както се казва. И това
Е признак на духовност не по-малко от отказа от насилие и приемането на чужда воля много по-голяма от твоята от десните. Нооооооо, тази
Истина се замазва, скрива и най-важното-
отрича от днешното духовенство именно защото левия път се покрива. И ще остане така докато ние левите просто си мълчим и десните предпочитат да ни
срамят вместо да си
отпушат ушите за тази истина. Ето защо аз
отказвам да бъда засрамен от
Истината. Обичам да я казвам дори когато на отсрещната страна това не ѝ харесва. и ще продължавам да го правя докато имам възможността да го правя. Така съм избрал. Затова, ако искаш Истината и си готова да я видиш
цялата, в пълната ѝ форма, про-гледни и през левия път и виж защо се правят тези жертви. Едва когато си го направила ела обратно и
съди кой, как, какво и най-вече-защо! Просто един съвет.