• 👋 Добре дошъл в Дзенкс! В момента разглеждаш форума като гост.
    Истинската стойност идва, когато се включиш – тук всеки може да сподели своя опит, въпроси и прозрения.

• Разговори от сърце, не готови рецепти
    • Общност от търсещи, не публика
    • Хора със сходен път и ценности

➡ Присъедини се към Пътешествието

Чат тема :)

• Thread starter Thread starter BaDBluEeYeS
  • Start date Start date
Status
Затворена за нови мнения.
"Повярвай, лудите са най-мъдрите хора на света... Защо го казвам ли? Не заради друго, а защото ако всички казват, че нещо не може да се направи изобщо, то лудият не казва нищо, а го прави и даже успява да измисли няколко ефективни начина да го направи. Запомни, лудостта и гениалността са едно и също нещо. Просто е пречупено през призмата на околната среда. И Айнщайн да не беше попаднал в тази среда, която го направи символ за гениалност, щеше да си остане само един Мунчо. Всичко опира само до хората около тебе. Не опира до друго...."

Недим, след трета ракия, когато започва да размишлява върху дълбините на Битието

Мортиша said:
"Единствената разлика между мен и един луд, е, че аз не съм луд."
Салвадор Дали

Ако искаш да знаеш, ако не е бил толкова велик художник, Салвадор Дали би минал за обикновен наркоман.
За да се вдъхнови, е използвал ЛСД. Но не тези боклуци, дето се продават днес на улицата, а най-чиста проба от веществото.
Картините му пресъздават това, което е видял в по-високите измерения.

Борко,ще те замоля най-приятелски не смущавай хармонията...за Дали пък изобщо ти забранявам да ми говориш....
кво рабираш ти изобщо от изкуство ...
спести си кометара...

Дали е съвършената лудост,до която няма да се докоснеш нигога ,защото си не съвършен ,а просто един луд...,
ади банн ;)

Всяка сутрин, когато се събудя, изпитвам върховно удоволствие — това да бъда Салвадор Дали“

„Има само една разлика между един луд и мен. Лудият си мисли, че е нормален. Аз знам, че съм луд.“

„Грандиозната трагедия, която наричаме модерно изкуство.“

„Тайната на моето влияние винаги е била в това, че то е останало тайно.“

„Аз не взимам наркотици. Аз съм наркотици.“

„Вземи ме, аз съм дрогата; вземи ме, аз съм халюциногенен.“

„Нещо е или лесно, или невъзможно.“

„Единствената разлика между мен и един луд е, че не съм луд.“

„Изобщо хората разбират твърде малко неща. Особено образованите — не им достига култура. Аз съм самоук.“

„Иронията е необходим естетически компонент на мисленето.“

"Книгата си „Петдесет тайни на магическото изкуство“ започнах така: „Ван Гог си отряза ухото. Прочети тази книга, преди да направиш същото.“

„Не се страхувайте от съвършенството. Не можете да го постигнете. Още повече, че в съвършенството няма нищо хубаво.“

„Никак не ме трогва онова, което пишат критиците. Знам, че дълбоко в душата си те обичат моите работи, но се страхуват да го признаят.“

"Това, с което се занимавам, е да развалям картините си. И после казвам: „Направих, каквото исках“.

„Уважавам всякакви убеждения и преди всичко онези, които са несъвместими с моите.“

„Художник не е онзи, който се вдъхновява, а онзи, който вдъхновява.“

"Сюреализмът, това съм аз."

"Аз съм относително умен. Твърде относително."

"Когато бях на 6 години, исках да бъда готвач. Когато бях на 7, исках да бъда Наполеон. Моите амбиции продължават да растат със същата скорост дори сега. Сега не искам да бъда нищо по-различно от Салвадор Дали."

ДЗЕНКС ОБЯВЯВА ПОЗИЦИЯ ЗА ЧИСТАЧ НА ДОБРОВОЛНИ НА ЧЕЛА,
С ДЕНОНОЩЕН РЕЖИМ НА РАБОТА!!!
:-[

Може би и тебе те изплаших.
Както едно време изплаших баща си, та спря да ме бие за щяло и нещяло - той видя, че колкото по ме бие, толкова по не го го чувам.
Както и класната ми - тя ме плашеше как ли не, но аз все пак успях да изкарам 12-ти клас с отличен успех.
Както и един гуру'ец, изпълнен с омраза към всичко и всички - заплашваше ме с какво ли не - в това число и че ще ме закара в Турция да ме режат на части, но аз просто не трепнах пред заплахите му. И сега той не смее да ме доближи от ужас.

А кои успяха да ме сложат на място?
Например едно хлапе на 14. Аз навръх рождения му ден го пратих да гори в Ада. Няколко месеца по-късно детето ми просто от най-добро сърце. Сега не смея да му кажа една лоша дума.

The Reflected said:
Както едно време изплаших баща си, та спря да ме бие за щяло и нещяло - той видя, че колкото по ме бие, толкова по не го го чувам.
Както и класната ми - тя ме плашеше как ли не, но аз все пак успях да изкарам 12-ти клас с отличен успех.
Както и един гуру'ец, изпълнен с омраза към всичко и всички - заплашваше ме с какво ли не - в това число и че ще ме закара в Турция да ме режат на части, но аз просто не трепнах пред заплахите му. И сега той не смее да ме доближи от ужас.

Например едно хлапе на 14. Аз навръх рождения му ден го пратих да гори в Ада. Няколко месеца по-късно детето ми просто от най-добро сърце. Сега не смея да му кажа една лоша дума.
Пич,не ме интересува нито баща ти,
нито класната ти от 4,6-ти или 10-ти клас,..
нито ти,
нито аверите ти..
напълно сляп и неадекватен си щом си мислиш,че Ти и живота ти сте центъра на Вселената
и всичко в нея се върти около ТЕБ,ТИ,ТВОЙТЕ,
..роднини,приятели и прочие..
препрочети си постовете..
във всички въртиш своя свят около себе си..
бая хляб има да издеш още..
но и това не е гаранция,че сте успееш да ме смутиш даже някога..
а за уплах дума не може да става..

добро утроо..  :)
днес съм на Неделна Пауза..
стискайте ми палци да се върна с една торба парииии...  :03: :23:

Мортиша said:
The Reflected said:

Пич,не ме интересува нито баща ти,
нито класната ти от 4,6-ти или 10-ти клас,..
нито ти,
нито аверите ти..
напълно сляп и неадекватен си щом си мислиш,че Ти и живота ти сте центъра на Вселената
и всичко в нея се върти около ТЕБ,ТИ,ТВОЙТЕ,
..роднини,приятели и прочие..
препрочети си постовете..
във всички въртиш своя свят около себе си..
бая хляб има да издеш още..
но и това не е гаранция,че сте успееш да ме смутиш даже някога..
а за уплах дума не може да става..
Каза диктаторът, докато съдът четеше присъдата му....

Проблемът е, че май засегнах нещо, което не си решила в себе си.
Всеки е център на своя свят. За мене като физическо пространство светът стига на север до Тулча, на юг до София, на запад пак до там, на изток до Констанца. Ако за тебе свещената планина, в която се оттегляш в мечтите си, е Хималаите или Андите, моята свещена планина, до която мога да отида за около час и половина-два, е Варненския Балкан - Франгенското Плато.
Ако за тебе райската градина е скрита в Шамбала, за мене тя е Лозето на дъновистите - там е също толкова красиво и спокойно.
Ако за тебе почивка на Малдивите в 17-звезден хотел е подигравка, за мене най-добрата почивка е на палатка с тайфата авери - там звездите са милиарди, не пет, седем или петнайсет.....

Аз мога да съм горд, че намирам наслада в това, което е около мене и в това, което намирам постоянно около себе си, докато вървя по улиците и полята. Не ми се налага да ходя на измислени пътувания до Нефритения храм на Кара-дели-пембения пламък (нека не звучи подигравателно, ама съм чувал всякакви нелепици и тъпизми, като една от най-втрещяващите беше медитацията на Дидо от Индигота.ком - той затова и сам съсипа форума - защото видяхме, че това е върха на простотията и е кажи-речи промо-духкомерс... Ако бяхме му клъвнали, щеше да заиска кеш по некое време....)

Всякакви неща съм виждал - като духовната дама Риния, която не била яла от 8 години.... А лани лятос я видях да ръфа стръвно едни грамадни шишове, както не била ядяла. Тя от тогава много внимава какво прави покрай мене, защото знам за тази нейна изцепка.

Имахме един непризнат светия и мъченик за вярата - Дако Лудия. Както бил човек Божий, така се оказа, че бил активен член на "Атака" и бил завлякъл маса народ с 9'100 лева.... Освен това се оказа и майстор и половина на всякакви политически флашмобове и ненадминат виртуоз на шантажа..... Сега рекламира Безусловния Базов Доход и не се чудя, че не им върви инициативата - с такова рекламно лице и слепия ще види, че има нещо мръсно в лицето от плакатите....
Самият той охотно приема участие даже в най-загубените селски кабеларки, за да си помпи егото. Това с егото беше заключение на едно дете на 13 години, аз само си го мислех като вероятност, но се оказа, че си е факт.

Затова, знай, и ти сигурно имаш проблеми. Аз поне се научих да намирам причините. А щом махнеш причината за дадено нещо, значи и проблемът вече е решен.

Спазвайте добрия тон и взаимно уважение!!!
Подобна размяна на реплики можете и на  ЛС да си разменяте!!!
Надявам се че няма да ви ставам отново боклукчия и пъдарин!
Да се счита за предупреждение и към двамата.

Веднъж един наш комшия се появи целия в бинтове и лепенки. Човекът освен всичко друго, е алкохолик.

Питат го комшиите къде се е разкрасил така и какво разказа той като отговор:

- Начи, въря си аз по града, край Нептун (бивша закусвалня - док-станция за всички варненски алкохолици от времето на соца), минавам "Георги Димитров" (днес "Сливница") и виждам две хубави очи... След малко ме блъсна тролея...

Апропо, да си спомним за Нелсън Мандела. Починал е рано сутринта в дома си в Йоханесбург от пневмония на 95 години. Мир и светлина на душата му! Аз лично се радвам, че съм съвременник на една толкова голяма историческа личност!

nelson-mandela.jpg

Много интересно, кога ще се родят хора, които да могат да направят тук на 5% от това, което той направи в ЮАР в годините от 1960 до 1991?

момченце,пий си антидепресантите  и не си позволявай лукса да говориш по мой адрес,защото ще дойда до Варна и ще ти намачкам грозната муцуна до неузнаваемост.

иначе съм в Банско...днес вече има сняг....басейн ...всичко е екстра

Status
Затворена за нови мнения.
Back