Мортиша said:
The Reflected said:
Може би и тебе те изплаших.
Както едно време изплаших баща си, та спря да ме бие за щяло и нещяло - той видя, че колкото по ме бие, толкова по не го го чувам.
Както и класната ми - тя ме плашеше как ли не, но аз все пак успях да изкарам 12-ти клас с отличен успех.
Както и един гуру'ец, изпълнен с омраза към всичко и всички - заплашваше ме с какво ли не - в това число и че ще ме закара в Турция да ме режат на части, но аз просто не трепнах пред заплахите му. И сега той не смее да ме доближи от ужас.
А кои успяха да ме сложат на място?
Например едно хлапе на 14. Аз навръх рождения му ден го пратих да гори в Ада. Няколко месеца по-късно детето ми просто от най-добро сърце. Сега не смея да му кажа една лоша дума.
Пич,не ме интересува нито баща ти,
нито класната ти от 4,6-ти или 10-ти клас,..
нито ти,
нито аверите ти..
напълно сляп и неадекватен си щом си мислиш,че Ти и живота ти сте центъра на Вселената
и всичко в нея се върти около ТЕБ,ТИ,ТВОЙТЕ,
..роднини,приятели и прочие..
препрочети си постовете..
във всички въртиш своя свят около себе си..
бая хляб има да издеш още..
но и това не е гаранция,че сте успееш да ме смутиш даже някога..
а за уплах дума не може да става..
Каза диктаторът, докато съдът четеше присъдата му....
Проблемът е, че май засегнах нещо, което не си решила в себе си.
Всеки е център на своя свят. За мене като физическо пространство светът стига на север до Тулча, на юг до София, на запад пак до там, на изток до Констанца. Ако за тебе свещената планина, в която се оттегляш в мечтите си, е Хималаите или Андите, моята свещена планина, до която мога да отида за около час и половина-два, е Варненския Балкан - Франгенското Плато.
Ако за тебе райската градина е скрита в Шамбала, за мене тя е Лозето на дъновистите - там е също толкова красиво и спокойно.
Ако за тебе почивка на Малдивите в 17-звезден хотел е подигравка, за мене най-добрата почивка е на палатка с тайфата авери - там звездите са милиарди, не пет, седем или петнайсет.....
Аз мога да съм горд, че намирам наслада в това, което е около мене и в това, което намирам постоянно около себе си, докато вървя по улиците и полята. Не ми се налага да ходя на измислени пътувания до Нефритения храм на Кара-дели-пембения пламък (нека не звучи подигравателно, ама съм чувал всякакви нелепици и тъпизми, като една от най-втрещяващите беше медитацията на Дидо от Индигота.ком - той затова и сам съсипа форума - защото видяхме, че това е върха на простотията и е кажи-речи промо-духкомерс... Ако бяхме му клъвнали, щеше да заиска кеш по некое време....)
Всякакви неща съм виждал - като духовната дама Риния, която не била яла от 8 години.... А лани лятос я видях да ръфа стръвно едни грамадни шишове, както не била ядяла. Тя от тогава много внимава какво прави покрай мене, защото знам за тази нейна изцепка.
Имахме един непризнат светия и мъченик за вярата - Дако Лудия. Както бил човек Божий, така се оказа, че бил активен член на "Атака" и бил завлякъл маса народ с 9'100 лева.... Освен това се оказа и майстор и половина на всякакви политически флашмобове и ненадминат виртуоз на шантажа..... Сега рекламира Безусловния Базов Доход и не се чудя, че не им върви инициативата - с такова рекламно лице и слепия ще види, че има нещо мръсно в лицето от плакатите....
Самият той охотно приема участие даже в най-загубените селски кабеларки, за да си помпи егото. Това с егото беше заключение на едно дете на 13 години, аз само си го мислех като вероятност, но се оказа, че си е факт.
Затова, знай, и ти сигурно имаш проблеми. Аз поне се научих да намирам причините. А щом махнеш причината за дадено нещо, значи и проблемът вече е решен.